En tanke som växer

Ibland är de impulsiva, oplanerade och kanske lite oväntade idéerna de som blir de mest lockande. En sådan idé kom till mig medan jag skrev en svarskommentar till mitt förra inlägg. Eftersom jag inte brukar fundera så mycket innan jag skriver utan bara låter orden komma så kom min tanke med i kommentaren. Ett svar, som inte helt förkastade min idé, fick mig att fortsätta fundera och nu måste jag undersöka om det över huvud taget finns något intresse. I så fall återkommer jag om detta efter sommaren.

Jag kastade ur mig några ord om att jag borde bjuda med mina lite vinterskeptiska bloggvänner upp till Åre under min andelsvecka vintertid. Den första tanken var att det skulle vara kul att få visa vad jag tycker så mycket om i den miljön men ganska snabbt slogs jag av en annan tanke. Det skulle vara hur kul som helst att få träffa er och kanske är det en bra idé att göra det på neutral mark, där ingen bor. Så nu slänger jag ur mig frågan bara för att se om någon eller några tycker att det verkar kul. Inga svar är bindande. Jag vill bara veta om det finns skäl att fundera vidare på detta.

Vill någon eller några av mina aktiva bloggvänner följa med upp till Åre vecka 5 nästa år? Det är en lägenhet i markplan, fem minuters promenad från stationen, med kök och storstuga i öppen planlösning och två sovrum med dubbelsängar. Lakan och handdukar tillhandahålls av Holiday club och även slutstädning ingår. Det finns två toaletter, bastu, tvätt- och diskmaskin. Det krävs alltså inte någon stor packning och livet är lika bekvämt där som hemma hos många av oss. Ingen kostnad förutom resan dit och omkostnader under vistelsen.

De regler som gäller är att de som följer med ska vara på semester. Dvs det är avslappnad stämning som gäller. Vill man gå i underställ hela dagarna så gör man det. Jag kommer att lägga upp fötterna på soffbordet och hoppas att fler gör det. Man sysselsätter sig med vad man har lust med. Långa promenader, en tur i kabinbanan, besök i Åre chokladfabrik och kanske en kväll med Wallmans salonger. Alla gör precis så lite eller så mycket de vill. Jag kanske tar en tur in till Östersund någon dag och den som vill kan i så fall hänga med. Det kanske t o m är så att någon har lust att åka skidor. Då finns alla möjligheter till det 😀

Det finns totalt sex sängplatser men bäddsoffan i storstugan är varken jättebekväm eller stor så där ska nog bara en person sova. Jag erbjuder mig gärna att göra det eftersom jag är morgonpigg och då kan gå upp utan att väcka någon. Min svägerska har en självklar plats, om hon vill och det hoppas jag. Sedan finns det tre sängplatser kvar. Kanske fylls inte de platserna men  om de gör det vore det väldigt kul. Om fler än tre skulle vilja följa med kanske vi får dela upp veckan i två delar eller så får några följa med vintern därpå. Det löser vi när vi vet om det finns någon intresserad.

Här nedan ser ni lägenheten utifrån och utsikten från ett fönster.

dsc_0578dsc_0581

Det här är bara en vild chansning på att någon mer än jag tycker att det verkar kul. Ingen behöver hitta på någon ursäkt för att inte vilja följa med och jag tar inte illa upp om intresset är obefintligt. Jag vet ju att många av er inte gillar vinter 😉 Och som jag skrev i början: om intresse finns så återkommer jag efter sommaren och då kan vi bestämma hur det ska bli.


16 comments

 1. En härlig idé! Lite lång framförhållning för min del och den tål ju att fundera på. Jag hör ju till dem som inte gillar vintern något vidare!

  Gilla

  • Ja, haha 🙂 Det är nog lite väl lång framförhållning för alla. Jag vill inte ha några anmälningar, bara veta om det finns något intresse och ifall jag ska fundera vidare eller släppa den här tanken. Jag har full förståelse för om du, som inte gillar vintern, inte har någon större lust 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Åre låter jättehärligt ☺ jag har aldrig varit där. Men menar du om ett år? Jag antar det eftersom du väl hoppas på en operation inom det närmaste. Jag tycker det låter som ett förslag jag gärna hade hakat på. Men kanske svårt att redan nu säga ett bindande ja.
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag menar v 5 2019 😀 Du behöver absolut inte binda dig vid ett svar nu men det är bra att jag får veta att du är intresserad 🙂 Allt kan hända och ingen av oss kan säkert säga hur det är om ett år. Men om jag mår ok efter sommaren så tar jag upp frågan igen 😀 Det skulle vara kul om vi blir några stycken.
   Kram

   Gilla

 3. Idén är helt fantastisk, men hur gärna jag än skulle vilja vara med så är det omöjligt. Åre är såå långt bort för mig och jag har min Lasse som behöver mig här hemma, speciellt under vintern … Trist att behöva säga tack, men nej tack – hoppas vi kan ses ändå vid tillfälle – kanske i någon svampskog till hösten 🙂
  Kram

  Gilla

  • Tråkigt, men ibland bestämmer livet och du är nog ganska nöjd med att stanna med din Lasse eftersom situationen är som den är 🙂 Men jag nappar gärna på att träffas i svampskogen i höst 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Tanken är tilltalande och som barn var jag i Åre ett par gånger. Då bodde vi på Fjällgården som väl förmodligen heter något helt annat nu 😉

  Kram

  Gilla

  • Kul att du tycker så 🙂 Nu vet jag att det finns ett vagt intresse från några håll. Nu kan alla fundera i lugn och ro till efter sommaren och om allt går som det ska så ställer jag frågan igen då 😀
   Fjällgården finns men jag vågar inte säga om det är samma som du bodde på. Förmodligen är den i alla fall ombyggd. Mycket är nog annorlunda för Åre håller på att bli en världsmetropol 😉
   Kram

   Gilla

 5. Tål att funderas på 🙂
  Tycker i första hand att dina vänner som inte har fått vara med om detta vackra ska gå först.
  Funderar vidare och har inte bestämt något. Saknar fort min man och vår hund *fniss*
  /kram

  Gilla

  • Jag tycker inte att du ska stå tillbaka för någon annan. Du är minst lika välkommen och jag noterar med glädje att du är lite intresserad. Fundera på detta så bestämmer vi hur det blir efter sommaren 😀 Det är inget tvång att stanna hela veckan så om längtan blir stor kan du åka när du vill 😀 Sokko kan förresten följa med om du vill. Jag vet inte om någon annan vill ha med sig ett djur men det löser vi 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Pingback: Nu frågar jag igen « Ibod11´s blogg 2 - Man vet aldrig vad som väntar...

 7. Pingback: Vad hände med rimfrosten? « Ibod11´s blogg 2 - Man vet aldrig vad som väntar...


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s