Om

Kilpisjärvi i Finland, nära Treriksröset. På väg upp till toppen på Saana.

Du som läser det här är väldigt välkommen till min blogg. Den har inget särskilt tema eftersom jag inte vill känna mig låst. Det jag skriver är oftast det jag råkar tänka på för tillfället och det är så jag vill ha det.
Jag är född -62 och i mitt hjärta kommer jag alltid att vara Jämtlänning.
Min blogg, som nu fortsätter här eftersom bildbiblioteket blev fullt i min första blogg, ibod11´s blogg , har varit min följeslagare sedan 2009 och vi har gått igenom både lycka och sorg tillsammans. Lyckan jag hade med min man i mitt barndomsparadis och sorgen när jag plötsligt var ensam kvar.

Som änka flyttade jag söderut för att komma närmare barn och övrig släkt. Min ena syster och jag köpte ett hus tillsammans där vi disponerade varsin våning. Att bli ”sysbo” var det bästa som kunde hända mig under dåvarande omständigheter och det fanns massor av glädje i mitt liv. Efter fyra år som sysbo valde vi att vandra olika vägar. Inte för att vi ville komma ifrån varandra, vi trivdes otroligt bra med vår bolösning, utan för att vi ville till olika platser. Jag längtade hem till Jämtland och där bor jag nu.

Det finns även en del medicinska aspekter. Fibromyalgi, artros och en del odiagnostiserad värk begränsar mig men hindrar mig inte från att ha ett fint liv. Det gjorde däremot min leversjukdom, som jag nu är fri från tack vare en levertransplantation i januari 2018. Jag måste visserligen leva med en del restriktioner och viss försiktighet eftersom medicineringen sänker immunförsvaret. Det blev snabbt en vana och nu känner jag mig inte särskilt begränsad av det. Mitt liv ÄR bra. Hela historien om mitt liv med en polycystisk lever kan du läsa i min nu avslutade pld-blogg ibod11pld.wordpress.com

Vill du veta mer om vem jag är? Bästa sättet att få reda på det är genom att läsa min blogg.