Gryning och skymning

En kall (i alla fall relativt kall) morgon då luften är klar och himlen molnfri, då visar gryningen upp sig i olika ljus och färger. Verkligheten är mycket vackrare än några foton men de ger en aning om vad jag såg i morse. Många av er såg säkert samma sak och förundrades över hur vacker en morgon kan vara och vilken skillnad det är mellan olika dagar.

020012010014

Jag gick ut ungefär samma tid i morse som de senaste dagarna och slogs av vilken stor skillnad det är när det ligger lite snö på marken och alla moln är upplösta. Så mycket ljusare det blev och jag såg tydligt var jag satte fötterna. Inget halkande på blöta rötter och inga svårigheter se en bit framåt. Med stor glädje över alla fina snö- och ismotiv som dök upp, fortsatte jag min promenad tillsammans med mina hundkompisar.

 

Min balkong har ett fönster på en sida och där har fukt och kyla bildat iskristaller i fina mönster. Jag tog chansen att fota morgonljuset genom detta fönster.

004005007

Dagen blev gnistrande vacker med sol som speglade sig i snö och is. När eftermiddagen kom med skymning blev färgerna ännu starkare än i morse och himlen förändrade sig minut för minut. Ni vet hur svårt det är att välja ut vilka foton man tycker är bäst. Jag lyckades sålla ganska bra men det blev ändå fler än jag borde ha med. Så här förändrades min skymningshimmel med vyer från två olika fönster.

023024025026

033032031029


16 comments

 1. Härliga foton! På något sätt känns allt så mycket lättare med vintern när nyåret är passerat! Att solen kikar fram gör det ju inte sämre precis 😉
  Även här sprakade himlen i magiska färger vid solnedgången, dessvärre var jag på vift – utan kamera – då.

  Gilla

  • Hmm, jag kan inte riktigt förstå och känna igen mig i den känslan. Vintern är härlig från december till slutet av februari 😉 😀 Men solen gör det alltid bättre.
   Det kommer fler färgsprakande solnedgångar och du hinner få massor av kort då 😀

   Gillad av 1 person

   • Ha ha… vi har inte riktigt samma uppfattning om vintern 😉 Och det är väl tur det, tänk om alla skulle tycka lika – så trist det skulle vara!
    Vår och höst (utan alltför mycket regn) är nog min melodi tror jag!
    Så sant, menade inte att låta besviken att jag missade den med kameran. Jag njöt av färgerna och ljuset ändå 🙂

    Gilla

   • Det är olikheterna som till viss del gör livet spännande 😀 Men förutom känslor för vintern är vi nog inte jätteolika 🙂
    Jag gillar alla årstider och i slutet av februari längtar jag efter vår.
    Kanske njöt du mer av färgerna när du inte tittade genom kameran. Det är lätt hänt att man glömmer att riktigt titta när man letar motiv.

    Gillad av 1 person

   • Ja men så är det ju. När man har kameran i handen så glömmer man lite att njuta av det vackra också. Fokus blir på fotandet i stället.
    Kan vara skönt att njuta lite också 😉
    Nej det är nog sant att vi har många likheter mitt i olikheterna 😉 Precis som det ska vara tänker jag.

    Gillad av 1 person

 2. Underbara bilder. Jag kan också stå ut med vintern när det är så vackert. Det är det här gråa mörka jag har så svårt för.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Jag tycker synd om alla er som lider hela vintern. Kanske vore det bättre om det låg ett lagom tjockt snötäcke under vintermånaderna. Då skulle det inte kännas lika mörkt 😀 Jag skulle i alla fall trivas då 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Förstår inte att mer många som är lediga på något sätt inte njuter av detta. Allt är gratis dessutom.
  Tänk så mycket fint vi får se om vi vill 🙂
  Fina bilder!
  /kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s