Tur att jag inte smittas av vädret

Ute är det grått, blött, lerigt och på vissa ställen ligger det rester av snösörja. Rubriken skulle ha kunnat vara ”grått både ute och i mitt sinne” men då skulle jag ljuga. Jag känner mig inte ett dugg grå inombords. Fråga mig inte varför jag känner mig glad för det vet jag inte. Men här sitter jag och är ganska nöjd med livet och just med att jag får sitta här med filten om benen, kaffekoppen på bordet bredvid mig och en dator framför mig som levererar mängder av härliga, gnistrande vinterfoton till mig via instagram och bloggar.

I mina tankar vandrar jag och Kasper omkring i detta vinterland där kylan, med hjälp av fukten från våra andetag, gör oss båda vithåriga samtidigt som det känns lite stelt och fruset i näsan. Den upplevelsen har jag inte varit med om sedan jag flyttade och jag känner mig glad vid tanken på att nästa vinter ska jag vara där och få känna precis så.

Men till dess drömmer jag mig dit och försöker hitta det fina med att bo här. För det finns mycket fint här också. Talesättet säger ju att ”skönheten ligger i betraktarens ögon” och det är inte svårt att hitta skönhet i naturen oavsett väder. Gråväder med dimma ger en mystik och en känsla av att något magiskt när som helst kan ske. Lite spänning. Rätt som det är kan antingen solen bryta igenom eller så börjar det regna eller snöa och då blir det en ny upplevelse som också både har och efterlämnar skönhet. Vattendroppar  efter regn är ett favoritmotiv för mig och tänk när solen får dessa droppar att gnistra och spännande saker speglas i dem, då spirar lyckokänslorna.

Jag känner mig mer som stämningen i bilden i min header (som den ser ut just nu, den lär inte se ut så längre fram) än i dagens gråa motiv och, som jag skrev i rubriken, det är tur att jag inte smittas av vädret.

001002003


12 comments

 1. Det är annars lätt hänt att dras med i vädrets ”humör” – i alla fall för mig. Men inte alltid så klart! Humöret kan vara gott trots att vädret är grått 🙂
  Främst är det nog att jag blir så trött när det är gråväder. Men kanske också en fråga om inställning?
  I så fall har du en mer positiv inställning än vad jag har 🙂

  Gilla

  • Jag dras nog mer med i fint väderhumör 🙂 Visst kan jag också sucka och längta efter bättre väder men jag blir sällan nedstämd om det är lite tråkigt ute. Jag klafsar på i leran, torkar de smutsiga hundtassarna och gnäller lite över det och sedan är oftast humöret bra igen. Men jag har ju under flera års tid vant mig vid att hitta de små glädjeämnena och vara nöjd även om jag längtar efter annat. Jag tror att det finns positiva efterverkningar av att vara lite sjuk 😉

   Gillad av 1 person

   • Jo så kan det vara! Och det är är kanske tur det.
    Egentligen blir jag väl inte så nedstämd, bara trött i huvudet och extremt seg. Vilket på sitt sätt påverkar humöret så klart, jag är ju kanske inte sprudlande glad hela tiden (men vem är det?) 🙂

    Gilla

   • Nej, det är inte jag heller. Usch, så jobbigt att gå och sprudla hela tiden, eller att ha någon som jämt sprudlar nära sig. Då skulle nog irritationen komma krypande 😉 Jag är medveten om att jag, även om jag inte just sprudlar, måste tänka på att för mycket positivitet kan kännas stötande för en del. Lite håller jag nog tillbaka den. Kanske inte på min blogg men jag tänker mig lite för när jag kommenterar hos andra.

    Gillad av 1 person

   • Ja, visst kan det vara så. Lite får man nog tänka sig för, särskilt när andra har det tungt. Det är ju inte alltid folk vill höra positiveter i de lägena. Samtidigt så föredrar jag positiva personer framför renodlat negativa – det blir tungt 😉

    Gillad av 1 person

 2. Härligt att du känner dig glad och inte smittas av det tråkiga vädret! Man kan ju inte göra något åt vädret men ändå påverkar det i alla fall mig mycket. När man tittar på vårbilder har jag svårt att fatta att det kommer att komma upp blommor i rabatterna igen och buskar och träd kommer att grönska. Det enda man kan göra är att hålla ut.
  Kram

  Gilla

  • Kanske är det så att jag lever mig in i de bilder som hjärnan skapar av bättre dagar och då skickar min hjärna ut lite glädjehormoner 😀 Jag vet inte hur det fungerar men även om jag kan bli less i bland så kommer mitt goda humör snabbt tillbaka 😀
   Det går fort nu och snart har du din vår utanför fönstret 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Jag påverkas nog inte så mycket av vädret men saknar att vi inte har den höga och klara luft som finns norröver. Här är oftast ett grått täcke som aldrig lättar och det ger inte samma känsla. Solen vintertid är vi verkligen inte bortskämda med!

  Kram och god trettonhelg!

  Gilla

  • Så är det för mig också. Som du vet saknar jag en hel del men blir ändå inte särskilt påverkad av lite grått väder.
   Solen kanske inte visar sig så ofta den här tiden men när den gör det och kanske speglar sig i regndropparna, då kompenserar den för sin frånvaro 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 4. Skönt att läsa att du inte påverkas negativt av gråvädret 🙂 Jag är nog som du i det fallet – och sen när solen visar sig då bara älskar jag vattendropparna med sina solreflexer 🙂
  Förstår att du drömmer dig norrut när du ser alla bilder med mängder av snö … och såklart längtar du efter ditt ”nya” liv när du kan åka upp till Jämtland och njuta av härligheten 🙂
  Trevlig Trettonhelg!
  Kram

  Gilla

  • Det kommer alltid något bättre längre fram, det vet jag ju 😀 Kanske skulle jag ha det som motto, det slog mig just nu när jag skrev det, att just det gäller för många delar av mitt liv 🙂
   Just nu svämmar nätet nästan över av snö och vackra vyer. Det tog tid innan vintern kom där uppe men nu är det som det var förr. Massor av snö och otroligt tjusigt. Jag borde nog bjuda med alla mina lite smått skeptiska bloggvänner till Åre under min andelsvecka där någon vinter för att visa vad det är jag tycker så mycket om 😀 Haha, vilken kul idé. Jag kanske återkommer om det 😀
   Tack det samma!
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Haha … kanske skulle det hjälpa med ett par dagar i Åre för att omvända oss snöskeptiker … kan ju vara värt att pröva 🙂
    ”Det kommer alltid något bättre längre fram” – ett bra motto!
    Kram

    Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s