Impulsiva…ja, kanske.

Ibland går det undan men det kan bli väldigt bra ändå och det blir det absolut den här gången. Men mer om det lite längre ner. Jag har haft så fullt upp med att tänka roliga tankar att jag nästan har glömt att lägga märke till, och fota, vad som händer i naturen nu. Men igår blev det två bilder på den ystert forsande Mjällebäcken och på hur bred den just nu är lite längre uppströms. Snösmältningen gör stor skillnad.

Idag gick jag åt andra hållet i det sköna vädret och ni ser ju att det händer mycket. Jag började gå i kanten av den blöta stigen…

…men vände när jag kom hit. Visserligen är det inte halt men med lågskor hamnar mycket av snön innanför skorna och det är inte jätteskönt. Jag gick hem i stället för att fortsätta med det som plötsligt och lite impulsivt har sysselsatt mig några dagar.

Det började med att min son ringde mig i förrgår (i lördags). Jag visste sedan tidigare att han tack vare ett byte av arbetsgivare är ledig lite extra i maj och vi har pratat om att han ska komma upp hit och att vi kanske kan ta oss upp på en fjälltopp. Fråga mig inte hur det gick till, för det vet jag inte riktigt, men jag vet att min son började säga något om att eftersom det troligtvis är för mycket snö i fjällen för en topptur så funderade han på en tågresa någonstans. Jag minns inte ens hur långt han kom i den funderingen innan jag utbrast ”jaaaa” och på den vägen är det. Först pratade vi om att ta tåget ner mot Grekland, kanske via Italien och vidare med båt till Grekland. Sedan hamnade vi en kort stund i att vilja återuppleva Alperna. Men även om det var fantastiskt så har vi redan gjort det. Jag tror att det var min son som först kom fram till att en rundresa i England, Wales och Skottland vore kul och jag föll genast för den idén. Vi har båda varit i London tidigare men vi vet att det finns otroliga naturupplevelser att vara med om utanför London.

Vi bestämde oss för att Storbritanien får det bli. Därefter skulle vi besluta om vi ska göra den här resan med tåg eller med bil. Vi funderade på varsitt håll och kollade upp olika alternativ. Igår bestämde vi att det blir en roadtrip med bil. Det har vi ju gjort förut genom Europa och det gick väldigt bra. För enkelhetens skull och för att vi snabbare kommer fram till Calais, där vi bokade en färja över till Dover, tog vi beslutet att precis som vid Europaresan boka en hytt på en av båtarna som trafikerar Trelleborg-Travemünde. En god natts sömn på båten blir en bra början. Sedan tar vi närmaste vägen via Tyskland, Holland och Frankrike till Calais. Resten av vår planerade resväg ser ni på kartan här. Två dagar tar det att resa från Uppsala till Calais, 11 dagar (10 nätter) reser vi runt i Storbritannien och sedan tar det två dagar hem igen med en repris på resväg. Nu har vi även bokat alla boenden så nu är det helt klart.

Som sagt, vi är båda pigga på äventyr och vi vet att vi har kul och trivs med att resa tillsammans. Då är det inte särskilt svårt att vara impulsiva. Visst blir det dyrt men jag resonerar som så att jag vet inte hur länge jag orkar med dylika äventyr och då tycker jag att det är värt att nalla på fonderna för att få den här upplevelsen. Jag har ju bara mig själv att ta hänsyn till. Nu är det bara ett litet bekymmer…det är ju vänstertrafik på den stora ön. Helst skulle jag vilja öva på det men jag kan ju inte ge mig ut i den svenska trafiken och köra på vänster sida. Nåja, det löser sig nog ganska snabbt och vi får båda ta det lugnt i början.

Vad mycket kul jag har att se fram emot. Den här resan, som vi ger oss iväg på om lite drygt två veckor, en vecka på Gotland med min syster och i september blir det troligtvis några dagar vid Fulufjällets nationalpark. Det är bara att hoppas på att kroppen hänger med och att även huvudet orkar med. Jag utgår från att det ska bli bra.


En kommentar

  1. Så ska livet levas. Man ska ta vara på de chanser som erbjuds, om det är möjligt. Jag är säker på att det här blir en upplevelserik och händelsefull resa som kommer att ge många minnen för framtiden.

    Vänstertrafikskörningen tror jag inte blir så stora problem, ni kommer nog snabbt in i det tänkandet.

    Det blir en rejäl tripp…

    Gilla

    • Ja, eller hur 😀 Jag har inställningen att jag ska hänga med på så mycket kul som möjligt så länge jag orkar. Våra resor hittills har alla varit superlyckade så om inget oförutsett sker är jag säker på att även den här blir det.
      Jag hoppas att du har rätt om att vi snabbt vänjer oss vid vänstertrafik. Det gäller att tänka tvärtom i många situationer och självklart förbereder jag mig och tar reda på fakta 😀
      En rejäl tripp ja…och fantastiskt rolig.

      Gilla

    • Det gäller att haka på när förslaget kommer upp och här gav det ena det andra tills det blev en kul resa 😀 Ja, jag hoppas att vädret blir skapligt men vi hade det bra på Island trots en del regn. Så länge man är förberedd och har bra utrustning så blir det bra ändå. Men sol förgyller alltid naturen.

      Gilla

  2. Åh, så roligt, tycker ni gör helt rätt! Vilken härlig resa ni har framför er. Jag har varit mycket i England, Wales och Skottland och det finns så mycket att se och uppleva där. Fantastisk natur. En bra tid på året också under vår/försommar då naturen exploderar. Tror du kommer in i det där med vänstertrafiken snabbt. Tänk bara på att åka åt rätt håll i rondellerna.
    Och förutom resan till Storbritannien har du ytterligare resor att se fram emot.

    Kram

    Gilla

    • Ja, jättekul och att få åka med min son ger det där lilla extra. Vi har alltid roligt när vi åker tillsammans 😀 Jag har bara sett bilder och filmer på det vackra landskapet och jag har länge tänkt att jag vill åka dit. Nu ska vi försöka se så mycket som möjligt men självklart skulle vi behöva mycket mer tid för att hinna se allt. Du har nog rätt om att det är en bra tid. Jag har funderat på om det kan komma snö men det ska vi nog klara oss undan. Jag tror också att vi vänjer oss snabbt vid vänstertrafiken och vi är ju två som kan köra och hjälpas åt att hålla koll.
      Ja, tänk att det ska hända så mycket framöver 😀
      Kram

      Gilla

  3. Wow en underbar resa kommer det bli! Att bila i England är fantastiskt, det gjorde vi 2013 men bara i de södra delarna. Vill gärna göra en sån resa som ni planerat så jag ser verkligen fram emot att få följa med er. Hoppas du kommer blogga om den! Kram

    Gilla

    • Ja, det vet jag att det blir efter flera tidigare resor tillsammans med min son. Bästa resesällskapet 😀 Det finns så mycket man vill se i många länder men det här tror jag blir en perfekt resa för min del. Jag ser fram emot vacker och för mig annorlunda natur. Kul att kanske få bli lite inspiration för dig och kanske kommer du också dit. Självklart ska jag blogga. Jag har flera gånger gått tillbaka i bloggen för att återuppleva resor och den möjligheten vill jag ha även med den här resan. Det är ju kul att kunna sprida lite resglädje till er också 😀 Men förmodligen blir det inlägg med fördröjning. Den verkliga upplevelsen måste ju prioriteras.
      Kram

      Gilla

  4. Wow, säger jag bara! Ibland är det väldigt bra att vara impulsiva och fatta snabba beslut! Det kommer garanterat att bli en jättefin resa för er båda. Husse och jag har bilat i England men vill höll oss där. Det var hur trevligt som helst och en mycket fin resa. Vänstertrafiken var faktiskt inte så svår ändå så den klarar ni galant. Visst är det så att man ska unna sig medan man kan och man orkar. Det är inte gratis men upplevelser kan inte mätas i pengar. Jag hoppas på många blogginlägg under resans gång. Så mycket trevligt som väntar dig/er!

    Kram

    Gilla

    • Ja, visst kan det vara bra 😀 Jag har aldrig varit särskilt velig när det gäller resor och utflykter. Känns det kul och jag har råd så hänger jag med. Då glömmer jag oftast bort att tänka på hur kroppen mår men det är nog bara bra. Det blir som det blir och envis kan jag vara 😀
      Jag har hört många berätta om hur fint det är där och jag har sett film och beundrat det vackra landskapet. Fint att höra att ni gillade er resa dit och att vänstertrafiken inte är ett stort problem. Du har helt rätt i att upplevelser inte kan mätas i pengar…om man faktiskt har dem, och jag har förmånen att kunna ta mig råd. Blogginläggen kommer, som de brukar, men förmodligen med fördröjning. Ja, tänk vad mycket kul som väntar 😀
      Kram

      Gilla

    • Vad roligt att du känner så 😀 Och vad roligt att jag ska få uppleva det som du redan verkar känna till. Inläggen därifrån kommer i den takt jag hinner men kommer gör de 😀
      Kram

      Gilla

  5. Åh vad roligt! Så kul att du har din son att resa med, jag förstår precis känslan av att vara impulsiv och hitta på nåt kul. Det blir roligt för oss andra att följa också. Tycker du gör helt rätt som unnar dig detta. Man ska göra roliga saker för pengarna tycker jag!

    Kram

    Gilla

    • Det ska bli så himla kul och jag är väldigt glad för att min son vill resa med mig. Han reser så klart med andra också men någon gång ibland vill han ha sin mamma med 😀 Jag hoppas att du och andra ska tycka om att läsa om vår resa. Tack för att du peppar och säger att jag gör rätt val 😀
      Kram

      Gilla

  6. Så härligt och ni kommer säkert att få se och uppleva så mycket. Skottland har alltid varit ett drömland för mig med alla gamla slott och hedarna med ljungen. Englands alla fina trädgårdar och parker men som du säger. Att köra på fel sida vägen kommer nog att kännas tråkigt. Hoppas att du år hemma lite i sommar så du kan komma en sväng och hälsa på mig. Vilken härlig sommar du verkar ska ha.

    Gilla

    • Ja, det kommer att bli såå roligt och jag längtar 😀 Jag har också länge drömt om att komma till både Skottland och Wales och nu ska det bli av. Det finns massor av vacker natur i England också och vi ska försöka hinna med lite av varje. Hur det går med vänstertrafiken får vi se men jag vill tro att det ska lösa sig. Jag kommer att vara hemma mycket i sommar och jag kommer gärna förbi en sväng någon dag 😀

      Gilla

  7. Ohej, ohååå här går det undan! Vilken underbar resa ni har framför er, dessutom i bästa sällskap! Nog låter det skönt att ha bilen med, slippa tågbyten, släpa på bagage, väntetider, ja allt möjligt. Och fort har ni fått ihop hela paketet, bra jobbat! Du resonerar helt rätt, det är nu du ska ut och resa, jag känner ju redan att jag inte riktigt har orken till alla typer av strapatsrika resor. Så iväg med er, och jag ser väldigt mycket fram emot att följa er resa när du lägger upp den i bloggen efter hemkomst. Jag vet hur duktig du är på att reseblogga! Kram

    Gilla

    • Ja, visst händer det mycket på kort tid 😀 Det ska bli så himla kul och vi vet ju att vi funkar bra ihop på resor. Tack vare att bilen är med blir packningen omfattande och tung. Men jag har packat klokt och har olika väskor för olika behov. Allt behöver inte bäras in med andra ord.
      Ja, jag tänker att det är bäst att passa på så länge det går. Kanske hinner jag med något litet blogginlägg under resan men jag tror att efter intensiva dagar är jag väldigt trött. Men det är faktiskt avkopplande att fixa foton och blogga så vi får väl se.
      Kram

      Gillad av 1 person


Lämna en kommentar