Små sippor

Ibland går det undan. Det måste vara så att förberedelserna för de små skönheterna påbörjas redan under snötäcket och så fort det smälter undan så skyndar sig först tussilagona och sedan blåsipporna att sträcka sig mot solen. Jag hade inte förväntat mig att hitta blåsippor redan men på två platser längs min promenadrunda idag stod de där och gjorde sitt bästa för att synas.

Varje vår, när jag hittar de första blåsipporna, går barnvisan om hur de står i backarna på repeat i mitt huvud och naturligtvis måste jag gå i takt till den. Om och om igen sjöng jag tyst de tre verserna medan jag höll takten. Jag hade nog kunnat bryta in med något annat för att få slut på det men jag brydde mig inte. Det blev ingen jättelång promenad så jag hade gärna den visan med mig, med undantag för när det blev en stunds gosande med två jaktlabradorer.

I hörnet av en trädgård lyste även ett gäng gula krokusar mot mig och då fick de också vara med. Jag kan ingen visa om krokusar så jag fortsatte med blåsippsvisan i huvudet och det fortgick tills jag kom hem.

En helt underbar dag med 10 plusgrader och solsken. Jag premiärinvigde mina walkingskor och var väldigt noga med att välja snöfria underlag. Tänk att man ena dagen kan sjunka drygt en meter ner i snön med ena foten och dagen därpå gå i lågskor och njuta av vårblommor. Det är Jämtländsk vårvinter det. Än så länge har vi inte fått meteorologisk vår här men chansen finns att den snart är här.


En kommentar

  1. Det är verkligen tvära kast när det är april, både när det gäller vädret, snödjup och val av skor. I Malmö som ligger tre mil härifrån är det meteorologisk sommar. Låter galet men temperaturen har varit på rätt sida i sex dagar. Nu drar jag inga större växlar på det utan det är vår vi har.

    Så ljuvliga blåsippor du visar! De är väldigt sällsynta här så jag blev väldigt glad när jag hittade ett par små stackare. Det var väl alldeles perfekt att nynna på den visan tycker jag. Här har krokusarna blommat ut för länge sedan och nu blommar flera träd i stället. Dessvärre tror jag dock att mitt fikonträd har lämnad in trots att det skulle tåla att stå på friland.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    Gilla

    • Ja, här bjuds det på lite av varje den här tiden på året 😀 Det är bara att välja vad man vill ha. Vi har alltså både vinter och sommar samtidigt och ändå bor jag inte jättelångt norrut. Snarare ganska exakt i mitten av Sverige. Vi får hoppas att det blir en fin vår och sommar för oss alla.
      Visst är de fina 😀 Här brukar det finnas massor av blåsippor men det är de där första som man blir gladast av. Kul att du fick se några hos dig också och kanske sprider de sig. Här såg vi nästan inga vitsippor förr men nu finns det gott om dem. Ja, inte än men så småningom.
      Jättetrist om ditt fikonträd inte har klarat sig. Kanske finns det möjlighet att reklamera. Men det kanske har gått för lång tid.
      Tack Znogge och detsamma!
      Kram

      Gilla

  2. Ja, det är verkligen tvära kast. Så roligt att du hittat blåsippor och så fina bilder på dom. Blåsippan som uti backarna står … den går jag också och sjunger på när jag ser de första blåsipporna. Och solgula krokus har du hittat också. Här såg jag de första vitsipporna igår men hade ingen kamera med mig. Så bra också att få premiärinviga dina nya walkingskor. Hoppas det är dom du får ha framöver nu. Men bakslag kan väl alltid komma, det är ju april.

    En fin helg till dig!

    Kram

    Gilla

    • Ja, och allt ryms samtidigt här på Frösön 😀 Djup snö och blåsippor ger en stor variation. Kul att du också sjunger på den sången när du ser de första blåsipporna. När jag ser den först tussilagon hamnar sången ”lilla tussilago” i min hjärna på samma sätt. Ni är före med alla vårtecken nere i dina trakter men vi följer efter med snabba steg. Snart syns vitsipporna här också 😀 Det var en skön känsla att byta från kängor till lågskor. Det kan bli både minusgrader och snö flera gånger till men jag hoppas också att jag mestadels kan använda mina walkingskor.
      Tack Anita och detsamma!
      Kram

      Gilla

  3. Underbart! Våren, fågelsång och plusgrader det är härligt efter vintern. Jag ser det framför mig när du går i takt till din melodi som du sjunger på tyst för dig själv. Eller! Du kanske även bjöd andra på härlig vårsång? 🙂

    Här kommer en lördagskram!

    Jag ska strax hem och sova, zzzzzz.

    Gilla

    • Ja, det är härligt. Efter en lång och väldigt fin vinter vill jag nu ha vår. Den är på gång men det blir säkert flera bakslag. Haha, jag sjunger helst tyst inom mig men kanske syns läpprörelser och någon kanske lägger märke till min taktfasta gång 😀
      Tack för kramen och jag skickar en varm sådan i retur!
      Sov gott!

      Gilla

  4. Så fina blommor! Plötsligt dök etf minne upp hos mig. När jag gick på lågstadiet skulle vi ha något slags uppträde och jag skulle föreställa en blåsippa och sjunga just den sången, jag tror jag hade något kring huvudet så jag skulle se ut som en blåsippa 😊

    Kram

    Gilla

    • Ja, jag njuter för fullt och visst blir man glad när väder och vårtecken gör promenaderna fina 😀 Hoppas du får se massor av fina vårblommor i Oslo. Det kan skilja massor på korta sträckor och kanske särskilt om man bor nära fjällen.

      Gilla

  5. Blåsippor på bild är nog det närmaste jag kommer denna vår, såg inga ifjol heller då jag nyinflyttad här.Men man kan inte begära att allt ska dyka upp som man önskar, tackar istället för det fina fotona! Jag har börjat gå in mina nya skor, i förrgår första bungystav-promenaden, jisses så jobbigt!

    Kram

    Gilla

    • Vad synd att de inte verkar finnas hos dig. Men vitsipporna kommer kanske snart i stället och de är också fina. Fotade blommor är också fina men inget slår den äkta varan. Snart är du vältränad och då går stavpromenaderna som en dans 😀
      Kram

      Gillad av 1 person


Lämna en kommentar