Vårsol och vårvärme

Vilka härliga dagar vi har. Inte bara här i Jämtland utan i nästan i hela landet. Jag gillar de lite svalare morgnarna och går helst mina promenader då. Men senare på dagen njuter jag en stund i solen på balkongen. Inte för länge men tills det börjar kännas lite svettigt. Då går jag in i svalkan och njuter av att bara titta ut över allt det härliga.

De senaste dagarna har jag gjort som sjukgymnasten sa och har promenerat lite lagom långt och fort. Jag parkerar nära något område där jag kan ägna mig lite åt stolpjakt och jag får nästan tvinga mig själv att sluta i tid. Men jag kan i alla fall komma ut och hittills har svullnad och smärta varje dag återgått till det som nu är normalt.

Ibland stämmer inte kartan med verkligheten, eller rättare sagt markeringarna på kartan stämmer inte riktigt med var stolparna är placerade. Här har jag parkerat nära Öneberget och har klokt nog valt att gå uppför den lite brantare och stenigare stigen och nerför på andra sidan där det är lättare att gå. Stolpen är så fint placerad vid räcket men tyvärr på alldeles fel plats.

Jag stod på samma plats när jag fotade uppåt och markeringen är ovanför båda de här uppförsluten. Hade jag kommit från andra hållet hade jag letat ihjäl mig efter stolpen innan jag till sist skulle ha gett upp och gått ner. Då hade jag ju visserligen hittat stolpen men tänkt, precis som nu, att det säkert är många som blir lite frustrerade. Jag lärde mig något och det är att inte ta för givet att allt stämmer lika bra som det har gjort tidigare år. Och jag fick mycket riktigt leta lite grann även vid nästa stolpe. Nåja, det var väl inte hela världen och jag hittade ju de stolpar jag hade föresatt mig att hitta.

Uppe på toppen, där Mjälleborgen en gång låg, stannade jag till för en liten fotopaus.

På andra sidan var vyn den här.

Nere från berget, som är ganska litet(mer som en större kulle), var jag i valet och kvalet om jag skulle gå tillbaka till bilen eller fortsätta en liten runda till. Två stolpar fanns ganska nära och då segrade envisheten över förnuftet.

Är man på Frösön så har man utsikt över sjön eller fjällen, eller båda, nästan överallt och här dök även en råbock upp en lite stund för att sedan snabbt försvinna in i skogen.

Jag hittade de två stolparna och fick lov att erkänna att det hade nog blivit lite för många steg. Svullnaden hade ökat men som tur var försvann den nästan till nästa morgon. På min balkong har en liten spindel tyckt att det ser inbjudande ut. Den satt helt stilla i mitten av nätet hela dagen men eftersom nätet fladrade lätt hela tiden var det inte lätt att få en bra bild. En ganska söt liten figur men jag undrar hur många flugor den kan få i nätet när den sitter där så synlig, upplyst av solen.

I morse åkte jag till ett nytt område, Frösö Park (söder om Flygplatsen). Där hade jag sett ut en liten fin runda med fem stolpar och här var de lite lättare att hitta.

Tibastens blommor byts nu pö om pö ut mot gröna blad och snart är det ingen som lägger märke till de här buskarna längre.

Roliga små växter som jag varje år glömmer bort hur de kommer att se ut. Så även i år. Men jag tror att de utvecklas till något grönt.

Som sagt, sjö eller fjäll eller båda syns från många platser.

Det blev en så kort runda så jag stannade till vid en plats till och gick en liten bit längs sjön, bara för att det var så skönt.

Framför Västfjället ligger Andersön.

Jag trodde att jag skulle hitta utslagen hägg men så här långt har den kommit. Den är i alla fall på gång.

När jag var på min roadtrip söderut för några veckor sedan fotade jag druvfläder som var i det här stadiet. Nu får jag uppleva samma sak igen.

När jag körde in i garaget stod en av mina grannar vid sin bil och det blev så klart en liten pratstund. Hon skulle ut till stugan på Rödön och frågade om jag ville komma ut dit någon dag. Jättegärna, svarade jag och vi bestämde att jag ska komma dit i morgon. Jag tar med mig min havredryck och något sött till kaffet och fördriver några timmar med trevligt sällskap. Ingen promenad i morgon bitti alltså utan kanske mer omkringstrosande på Rödön 😀


14 comments

 1. Det gäller uppenbarligen att hitta balansen så att det blir rätt när det gäller din fot. Skönt att den ökade svullnaden lade sig igen för det är ju viktigt att du blir helt återställd igen.
  En härlig tur blev det i alla fall och vi får njuta av magiskt vackra vyer!

  Önskar en god lördagskväll nu!

  Kram

  Gilla

  • Jag har lite svårt att hålla mig till lagom antal steg men jag sköter mig ändå ganska bra 😀
   Jag njuter för fullt av de här härliga dagarna och jag kan säga detsamma. Jag har just njutit av härliga vyer från er vistelse i Kivik 😀
   Tack Znogge och detsamma!
   Kram

   Gilla

 2. Då vet jag vad du sysslat med denna vackra vårdag, i trevligt sällskap! Du var modig som tordes gå uppför det knöggliga berget med din onda fot, men jag litar på att du tar det varligt. Jag kollade hur det ser ut här på stolpfronten och det är nog ingen idé, de är placerade ute i kommunens yttre delar dit jag inte har varken lust eller ork att försöka ta mig. Här i förorten finns inga alls, inte heller inne i stan. Men det gör inget, jag upptäcker så mycket hela tiden ändå.Ha en skön söndag, jag får hit mina tjejer imorgon o lite välbehövlig hjälp med montering av stol…o annat pyssel
  Kram

  Gilla

  • Det trevliga sällskapet får jag i morgon men en trevlig pratstund blev det i dag så det var ju också en stund i trevligt sällskap 😀
   Jag var väldigt försiktig när jag gick uppför den steniga stigen och jag är försiktig på alla stigar, både uppför och nerför, just nu. Full koll på hur jag sätter ner fötterna.
   Lite trist att du inte kan komma till alla utplacerade stolpar men, som du skriver, du har massor att se och uppleva i alla fall. Ha så kul med dina tjejer och all montering i morgon 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Jeg har sanket stolper og nytet naturen mange dager nå, da det har vært fri. I går tok jeg en feriedag da fredagen var inneklemt. Det har vært opplevelser i fleng med mange forskjellige på tur flere dager nå. Våren er bare å nyte.

  Gilla

  • Man kan göra båda delarna men stolparna finns inte överallt och ibland får man välja att bara njuta av naturen 😀 Härligt med många turer och det får jag nog läsa om och se hos dig 😀

   Gilla

 4. Härliga bilder! Vad skönt att foten känns bättre när du gör som sjukgymnasten rekommenderar, förstår att det ibland är frestande att gå lite längre, speciellt i de vackra omgivningarna du har.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Njae, foten är inte bättre men den verkar inte heller bli sämre. Varje dag ökar svullnad och smärta men på morgonen är det som vanligt igen och det är ett bra tecken. Jag försöker vara duktig och följa instruktionerna men ibland är det svårt.
   Kram

   Gilla

 5. Förstår att det är svårt att inte vilja gå längre promenader, i synnerhet just nu när naturen är som finast. Håller med dig om att morgnarna är den bästa tiden på dagen. Skönt i varje fall att svullnaden går tillbaka varje gång. Det måste ju vara ett tecken på att det ändå fungerar som sjukgymnasten tänkt sig.
  Ja tibastens blomningstid är nu i princip över. Jag har en vit som vuxit sig stor som jag faktiskt måste flytta då den står dumt till. Men det få bli ett lite senare projekt då jag måste hitta en ny plats.
  Fortsätt nu att krya på dig med foten! Försommarvärmen fortsätter i varje fall några dagar ytterligare!

  Kram

  Gilla

  • Jag försöker hålla mig inom de ramar som har satts upp men ibland blir det gränsfall. Än så länge har det inte blivit värre och det är nog huvudsaken.
   Jag har alltid varit en morgonmänniska och väldigt kvällstrött så jag går helst ut tidigt och håller mig hemma på kvällen. Vit tibast är också jättefin och jag hoppas att du hittar den perfekta platsen för din 😀
   Tack! Jag gör mitt bästa och hoppas foten snart ska må bättre 😀 Idag var det nog sista sommarvarma dagen men det är ju bara maj och sommaren är lång 😀
   Kram

   Gilla

 6. Jag läser i fel ordning, då jag missat det här inlägget, men det funkar det också 🙂
  Skönt att din fot i alla fall är bättre, men fortfarande gäller det att du inte överanstränger den.
  Det har hänt mig också att det inte stämmer med stolparna och att man får leta ganska länge och så gäller det som sagt ibland att komma från ”rätt håll”.
  Som alltid fina bilder och vackra vyer! Tänk så bra att vi ”hittat hem”, både du och jag 🙂
  Växten du inte minns hur den blir framåt sommaren är fräken, förmodligen åkerfräken. Det finns några till, men den är vanligast och det du fotat är dess fertila vårskott med sitt sporbärande ax . Sommarskottet som kommer sen är grönt.
  Nu redan torsdag och solen skiner. Måste åka ett ärende till Norrköping, men sen är dagen fri för annat 🙂
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  Gilla

  • Foten blir tack och lov långsamt bättre men jag försöker balansera antal steg och hur det känns. Det verkar gå bra 😀 Lite fel kan stolpar ofta sitta men på Öneberget var det ganska stor skillnad mellan markering på kartan och var stolpen fanns. Nu gick det ju bra och det är enda gången det har varit så stor skillnad.
   Vi har verkligen haft turen att veta var vi hör hemma och att också få bo där 😀
   Ett stort tack för att du informerade mig om fräken. Ett ord som jag har hört många gånger men inte vetat vad det är. Och ändå har jag så många gånger sett de här växterna i sina olika stadier och funderat på vad de heter. Nu vet jag och nu glömmer jag inte 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s