En sväng till stan

Rubriken stämmer inte helt eftersom jag inte rörde mig i centrum men jag utförde diverse ärenden i olika utkanter av stan. Först tog jag mig till sjukhuset för den rutinmässiga provtagningen, den som alltid visar att jag mår bra och som kan tyckas lite onödig. Men det är så rutinerna är för oss levertransplanterade och som vanligt vill jag framhålla att jag är tacksam för det. Sedan blev det månadshandling på Willys. Jag kollade kontoutdraget och det är faktiskt exakt en månad sedan jag handlade sist. Då är inte summan på ca 1300 kr särskilt stor.

Utanför en av entréerna till sjukhuset finns den här statyn. Jag har sett den många gånger men aldrig tänkt på att fota den. Inte förrän nu. Den heter ”Ett litet sår som måste ses om” och är gjord av Knutte Wester. Motivet är En flicka som ska laga ett ”sår” i gräsmattan.

När jag var hos min syster i Motala hade hon en nackkudde med resårband som kan sättas på nackskyddet i bilen. Jag har haft något liknande förut men efter många års användning var det inte mycket kvar av den. Men jag har saknat den och jag blev så glad för att få veta att en nästan likadan finns på Jysk. Därför fortsatte jag till den butiken när jag var klar på Willys. Vilken tur jag hade att det var kampanjpriser på flera produkter i samma material. Det blev två nackkuddar och en krage inhandlad och av bara farten hamnade även en resekudde och en ny, skön vanlig huvudkudde i min kundkorg.

Ett ärende till hann jag med men det var väldigt snabbt avklarat. Ett paket hämtades från min närmaste Ica-butik och sedan var det bara att åka hem och bära upp allt till lägenheten. Det är ganska kämpigt eftersom min ytterdörr inte har en väg utanför utan bara en gångväg. Jag parkerar i garaget och oavsett om jag väljer att gå utomhus eller inomhus så är det en trappa att kånka kassarna uppför och minst en dörr att öppna. Idag blev det tre vändor och jag tänkte med saknad på hur lättsamt det var när jag bodde i olika villor och kunde köra fram nästan till ytterdörren. Men nu har jag allt jag behöver för en månad igen och när man inte behöver kånka på tunga kassar oftare än så kan det vara ok.

När jag kommit över till Frösön stannade jag till och vände kameran mot min stad, Östersund. Utanför mig ligger isen fortfarande kvar men den är så svart och murken att den nog går upp väldigt snart.

I morgon ska jag besöka Anita i vackra Fisksjön och det ser jag fram emot.


12 comments

 1. Att handla för 1300 kronor per månad är inte mycket så jag förstår att du hushållar väl med livsmedel. Bra att du hittade en ny nackkudde.
  Så fin statyn är! Jag tycker verkligen om den och budskapet är också fint.
  Du hade verkligen en hel del att släpa upp för trapporna. När man bor i hus så inser man verkligen hur lätt och bekvämt man egentligen har det. Men visst, en gång i månaden går det så klart och man kan ju ta det i etapper.
  Så vacker panoramavy över din stad!

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  Gilla

  • Jag får vara nöjd med att jag inte behöver lägga mer pengar på mat men om sanningen ska fram är förråden inte helt tomma sedan tidigare. Men jag är noga med att inte slänga mat och jag får ut många portioner av det mesta jag tillreder. Min nya nackkudde ska invigas idag och jag tror nog att den ska göra nytta 😀
   Det är en jättefin staty och jag vet faktiskt inte varför jag inte har fotat den eller tagit reda på vad den ska gestalta tidigare.
   Det är inte bara trappen och dörrarna fram till min ingång som är jobbiga. Direkt innanför min dörr har jag en liten hall och ännu en trappa upp till själva lägenheten. Men där kan jag ta det i lagom etapper. Även om jag tänker att jag kan lämna kvar en del i bilen till senare så blir det aldrig så. Allt ska upp till mig genast 😀
   Tack znogge! Jag får önska en god morgon!
   Kram

   Gilla

 2. Vilken söt staty!
  Ja det var bekvämt när man hade hus och körde ända fram till ytterdörren. Jag har dock tur för vi har en liten väg på baksidan av huset och en dörr in där och sen hiss. Jag bär ju tunga kattsandskartonger regelbundet.
  Kram

  Gilla

  • Ja, den är fin 😀
   Vad skönt att du har lätt att få upp tunga varor till dig. Det var skönt att handla med hemleverans under pandemin men så kan jag ju inte fortsätta. Eller visst kan jag det men det känns inte helt bra att göra det.
   Kram

   Gilla

 3. Det var verkligen inte mycket pengar för en månads mat. Men jag gissar du kompletterar med frukt och grönsaker under månaden då en vill ha det färskt och krispigt. Gillar skulpturer och den där statyn är jättefin! En skön lördag önskar jag dig!

  Gilla

  • Nej, faktiskt så kompletterar jag väldigt sällan med något. Den här gången köpte jag ett vitkålshuvud och morötter som bl a ska bli till en sallad som räcker (och håller bra) i minst en vecka. Sedan har jag frysta grönsaker och i en del rätter, som ”kött”färssås, river jag ner morötter och där är även krossade tomater bra. I grytor lägger jag gärna ner några frysta klumpar hackad spenat och även andra grönsaker och det blir alltid flera matlådor som jag fryser in. Den färska spenat jag köpte igår ska också användas i mat som det blir en del matlådor av. Jag köper färsk frukt men har inget behov av att ha det varje dag. Äpplen, päron, citrusfrukter brukar klara sig en vecka och sedan har jag en del torkad frukt, t ex aprikoser att fylla på med. Jag är vegan och många tror att jag lever mest på grönsaker men jag äter inte mer av dem nu än när jag var köttätare. Det blir mycket linser, kikärtor och en del bönor men jag äter även ganska mycket olika köttsubstitut. Tack vare mina omfattande provtagningar (var tredje månad) vet jag att jag inte har några brister och de kollar även B12, som veganer kan få för lite av. Den här månaden måste jag dock komplettera med min vaniljsoygurt, som jag är beroende av till frukost 😀 Det fanns bara tre förpackningar i butiken. Men det är nog det enda som jag behöver fylla på med.
   Jag uppskattar frågor om min kost och förklarar gärna för att visa att det inte är svårt att vara vegan. Gott är det också 😀
   Ja, visst är statyn fin 😀
   Tack Anna och jag önskar dig detsamma!

   Gilla

 4. Statyn var gullig, jag tycker det är fint att kunna titta på konst av olika slag i bloggar. Det är ju inte så ofta man annars tar sig någonstans enkom för att titta på konst. Lite finurligt namn också eftersom såret handlade om gräsplätten.
  Men du måste väl ändå fylla på färskvaror som grönsaker och frukt o dylikt oftare? Jag har knappt vant mig vid att kunna gå till Willys när jag vill, fortfarande samlar jag en lång lista och handlar en dag i veckan. Men visst kommer man på sånt man suktar efter eller har glömt ändå. Vår Willys är bra på många sätt men väldigt opersonlig. Personalen har inte fått någon utbildning i kundbemötande heller…
  Vi har haft sommartemperatur idag, tycker det känns rätt märkligt, när det vänder så fort. Men underbart är säkert kort
  Kramen

  Gilla

  • Ja, det är en fin staty och visst är namnet ganska tudelat så här utanför sjukhuset. Men det är ju bra att det inte är flickan som behöver sårvård.
   Nej, jag behöver inte alltid ha färska grönsaker och frukt. Det har jag i början men när t ex vitkålssalladen är slut har jag frysta grönsaker och dessutom massor av matlådor (många med grönsaker av olika slag) i frysen. Torkad frukt, t ex aprikoser, duger bra och jag har inget behov av att äta frukt varje dag. De färskvaror som ersätter mejeriprodukter har lång hållbarhetstid så en månad är inga problem. Mina värden är bra och jag har ju förmånen att bli kollad regelbundet.
   På Willys här i stan har jag bara mött trevlig personal som gärna visar och svarar om jag undrar något.
   Här har det också varit varmt men kanske inte riktigt lika varmt som hos dig. I morgon ska det bli ännu varmare och då håller jag mig inne mitt på dagen. Det går verkligen undan och många. även jag, längtar efter den riktigt täta grönskan 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Vilken fin staty. Gillar budskapet.
  Då håller vi tummarna för att dina prover är till belåtenhet även denna gången. Hur mår din fot nu?
  Tack för tippset ang nackkudde, då ska jag ta mig en sväng till Jysk när jag vaknat idag. Jag har också kollat efter en sådan för min är också utsliten. Kanske även jag kommer ut där ifrån med en ny huvudkudde. Det kan behövas.
  Önskar dig en skön söndag!

  Kram

  Gilla

  • Jag gillar också både statyn och budskapet. Kan inte fatta att jag aldrig har tagit reda på det tidigare.
   Jag tar alltid för givet att proverna visar att allt är bra och så länge jag motbevisas fortsätter jag att tro det 😀 Foten blir inte bättre och jag har skrivit ett meddelande till sjukgymnasten men inte fått svar än. Det börjar kännas som om resan till Nordkap inte kommer att bli riktigt som jag vill men jag får väl strosa runt lite medan de andra vandrar längre bort överallt där vi stannar. Men jag har inte gett upp än.
   Vad bra att jag fick ett tips och kunde skicka vidare det till dig. Hoppas du blir lika nöjd som jag är 😀
   Tack Lotta och detsamma!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s