Fram och tillbaka och så en sväng i samma riktning igen.

Ja oj, vad jag har farit runt i ett virrvarr av riktningar och om jag skulle visa en karta över de vägar jag har åkt på så skulle markeringarna korsa varandra flera gånger. Ni har redan läst om hur jag och min son lämnade Uppsala och åkte till min lillasyster i Motala. Efter några dagar där åkte vi tillbaka till Uppsala men stannade till i Örebro för en lunch tillsammans med mina döttrar och svärsonen. Igår for jag ännu en gång från Uppsala men den här gången till Åkers styckebruk i Sörmland och där bodde jag en natt hos min svåger och svägerska. Jag hälsade även på min svärmor och hann träffa mitt värdpars ena dotter och hela hennes familj. Jättekul och alldeles för sällsynt att jag hinner med de generationerna också när jag stannar till i Åker.

Vad trevligt det var att stanna lite längre än vanligt och ännu en gång blev jag så glad och tacksam för den ansträngning som gjordes för att bjuda mig på vegansk mat. Min svägerska bjöd på pasta med en supergod pastasås bestående av belugalinser, lök, vitlök, morötter, krossade tomater och något som jag inte minns namnet på (trots att jag själv rev den klumpen på rivjärn). Väldigt gott blev det och jag fick även med mig rester i en matlåda att smaska på vid senare tillfälle.

I morse fortsatte resan och vid tiotiden på förmiddagen kom jag till min fina bloggvän Anki i Finspång. Därifrån gjorde jag dagens sista etapp till nattens övernattningsstuga och därmed var jag återigen väldigt nära både Motala och Örebro. Fortsättningen av min lilla tripp blir på helt nya vägar. I alla fall nästan hela vägen hem.

Jag och min son träffade mina döttrar och yngsta dotterns man vid Stortorget i Örebro för att äta lunch på Mocca Deli. Det visade sig vara ett bra val och vi blev väldigt nöjda med maten. Det blev så klart varma, goa kramar och massor av prat också men maten var inte oviktig.

Kramar blev det även hos alla i min mans släkt i Åkers styckebruk. Det känns väldigt bra och viktigt att träffa min svärmor när jag är i närheten och nu var det andra gången jag hälsade på hos henne sedan hon flyttade till ”hemmet”. Det blir av förklarliga skäl inte så täta besök men telefonsamtal går också bra.

Vad tror ni mötte mig när jag kom till Ankis nya lägenhet? Jo, naturligtvis fick jag genast en liten Muffin i famnen och efter att ha gett Anki en hejkram hamnade jag på golvet där den gosiga lilla vovven tryckte sig tätt intill mig. Jag har förstått att han gör så med alla och vad härligt det är med en hund som älskar alla och är så tillitsfull. Efter att jag hade fått klartecken från Anki, om att det var ok att ha honom i famnen vid matbordet, lät jag Muffin ockupera mitt knä även där. Men något att äta gav jag honom inte och det verkade han inte förvänta sig heller.

Jag tar aldrig för givet att jag ska bli bjuden på något som är veganskt när jag kommer till någon och därför hade jag med mig en liten skvätt havredryck i en flaska, för jag var ganska säker på att få kaffe. Men snälla, omtänksamma Anki hade handlat både havredryck och vegansk ost och även en god pastarätt ifall jag skulle vilja ha mat. Det smakade väldigt bra med en macka med marmelad och ost till kaffet.

Jag visste att den nya lägenheten ligger fint, eftersom vi promenerade förbi de husen förra sommaren, men nu fick jag även se hur fin den är inuti. Väldigt mysig och faktiskt oväntat stor med en del utrymmen som kan användas till lite av varje, t ex ett gästrum. Jag sa att jag gärna skulle ha bott där jag också om det bara hade funnits ett fjäll i närheten. En liten kort promenad i slottsparken ville jag hänga med på och vi strosade omkring och tittade på bl a växter som inte syns till hemma hos mig än. Kastanjen finns inte där uppe över huvud taget och kanske inte magnolia heller men scilla, syren och vitsippa kommer så småningom.

Finaste blomman i parken var så klart Muffin och här har matte sagt både sitt och stanna. Full uppmärksamhet på matte och kanske den godis som väntar.

Det är inte så dumt att bo granne med ett slott och ha tillgång till slottsparken.

Jag gillar alla de små broarna och här, framför (eller bakom) orangeriet, ställde Muffin och hans matte Anki upp på att vara med i en bild.

Där borta bor de och läget är det inget fel på. Det skulle i så fall vara att det är så långt till fjällen 😀

När vi kom tillbaka packade Anki ner både havredrycken och osten i en påse till mig och snäll som hon är så skickade hon även med den vegomat hon hade tänkt att jag skulle äta om jag stannade lite längre. Det hade jag gärna gjort men jag hade en nästan tre timmars resa kvar till mitt mål för natten. Men vi ses helt säkert fler gånger och vem vet, kanske kan jag lura upp henne till mig på Frösön ännu en gång.

Nu hade jag lite oväntat två middagar med mig och det betyder att jag inte behöver laga så mycket mat resten av de här dagarna. Smidigt och väldigt bra. Jag stannade till för en bensträckare när jag hade passerat nordspetsen på Vättern och hunnit en liten bit till på min väg söderut. Fint men lite kyligt väder. Jag har inget emot kylan. Skiner solen och det inte blåser för mycket så har jag hellre lite kallt än väldigt varmt.

När jag vände blicken från sjön såg jag i ögonvrån en liten varelse, kanske någon sorts bi eller humla.

Jag bokar oftast boende via airbnb och jag hamnar på de mest varierande typer av övernattningsställen. Här är det en gammal villavagn som har ställts upp, blivit uppiffad inomhus och fått en fin altan byggd på framsidan. Ett enkelt men helt ok boende och jag har redan konstaterat att de två elevationssängarna är väldigt sköna. Dusch och toa finns så klart och det lilla pentryt räcker gott och väl till för en övernattning. Helt klart värt de 275 kr det kostar .

På baksidan av villavagnen växer massor av vitsippor och även en buske som jag tror kan vara en druvfläder.

I morgon fortsätter jag mot Lysekil och kanske gör jag en avstickare till Läckö slott på vägen till kusten. Jag kan inte gå omkring så mycket men lite strosande på olika platser räcker långt när det nu är som det är.


16 comments

 1. Vilken härlig resa du är ute på och så många trevliga och fina möten det har blivit. Jättetrevligt förstår jag. Så kul att du hann stanna till hos Anki så ni fick träffas igen. Muffin ser ut att trivas väldigt bra hos dig minst sagt. Området där Anki bor nu ser väldigt fint ut och omgivningarna är så vackra. Omtänksamt att bjuda på veganskt men jag hade valt att göra det samma för visst vill man att gästerna ska trivas.
  Även villavagnen ser ut att vara ett bra boende tycker jag.
  Önskar dig en fortsatt fin resa!

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag har hunnit med mycket redan och det är alltid kul att träffa släkten och bloggvänner 😀 Muffin var inte ett dugg svårflirtad så jag fick så mycket vovvegos jag kunde önska mig. En fin och stilig kille 😀 Ja, tänk att ha den fina parken med allt vatten, de små broarna och mycket mer alldeles utanför dörren. Jag hade tänkt att vi skulle ta en kopp kaffe men Anki var förberedd på mer än så. Många tycker att det är svårt att bjuda en vegan på något ätbart så jag brukar ha med mig det jag tror mig behöva. Den här gången var t o m min lilla skvätt havredryck överflödig.
   Villavagnen är helt ok för en övernattning men kanske inte för längre vistelser.
   Tack Znogge!
   Kram

   Gilla

 2. Tack för besöket Ingrid! Såklart ville jag bjuda på något … och jag hade egentligen tänkt bjuda på något hemlagat veganskt, men det får jag göra nästa gång, för nu har jag testat en enkel rätt 🙂
  Villavagnen ser verkligen ut som ett bra boende och ligger fint.
  Ha nu en fortsatt trevlig resa!
  Kram 🤗🥰

  Gilla

  • Det är jag som ska tacka och du märkte nog att jag blev imponerad av din fina lägenhet. När man möts av en värme som din och Muffins så blir dagen väldigt bra 😀
   Villavagnen var ett alldeles lagom boende och jag gillar ju att kunna fixa både lite mat och att ha den frihet som sällan hotell erbjuder.
   Resan har fortsatt på ett väldigt bra sätt och det kan du läsa om i ett nytt inlägg 😀
   Kram ❤

   Gillad av 1 person

  • Ja, här har jag mött våren men kanske är det snö hemma när jag kommer tillbaka 😀 Jag hoppas att våren har kommit till Frösön också. Två gosiga hundar har jag fått träffa och bara det gör resan väldigt bra 😀

   Gilla

 3. Oj, oj … du verkar ha en hektiskt men härligt skön roadtrip med många trevliga besök. Och så roligt att du träffade Anki och hennes fina Muffin. Hon bor ju så fint med härliga promenadvägar. Den lilla övernattningsvagnen ser fin ut och passar säkert för en eller ett par övernattningar. Och inget fel på läget heller.
  Ha nu en fortsatt fin resa!

  Kram

  Gilla

  • Det händer mycket men det har inte varit särskilt hektiskt…förrän igåg, men då var det massor av roliga upplevelser så då gör det inget om det blev lite väl intensivt 😀 Det var jättekul att få träffa Anki och Muffin och att få se den nya fina lägenheten. De kommer ut i en vackre miljö så fort de öppnar ytterdörren.
   Villavagnen var en bra, och billig, boendeform för en övernattning och det var ju det jag ville ha.
   Tack Anita! Resan har hittills bara bjudit på bra saker 😀
   Kram

   Gilla

 4. Underbart att läsa om din tripp och så kul att du besökte Anki. Alltså hur söt är inte Muffin, han passade perfekt i ditt knä. Så fina bilder och mycket trevlig läsning. Så mycket gottig du blir bjuden på och matlåda är ju aldrig fel. Osten som du tipsade om och som vi åt då du var hos mig, den köper både min dotter och jag nu. Mycket smaskig!
  Önskar dig en fortsatt trevlig färd!
  Stora kramen

  Gilla

  • Tack Lotta och du vet att jag gärna har sällskap av dig, även om det bara är genom bloggen 😀 Muffin är såå söt och såå mysig. Jag blir extra lycklig när hundar vill vara nära mig. Ja oj, vad mycket gott jag har ätit och det gjorde jag även hos dig förra sommaren 😀 Kul att ni båda har hittat ett ostalternativ som passar.
   Jag har bara mött trevligheter och fina vyer på min resa. Här i Lysekil har jag fått massor av det 😀
   Kramar

   Gilla

 5. Nu har du minsann fått ännu en ny kompis, Muffin heter han och precis som alla andra fyrfotingar så gillar han kvinnan som kallar sig Ingrid! Så kul att du och Anki träffades och du fick se hennes nya fina hem i slottsmiljö!Kram

  Gilla

  • Hahaha, ja du vet ju att jag gärna har en vovve i knät 😀 Muffin gillar alla lika mycket så jag känner inte att vi fick en särskilt fin kontakt. Men vad gör det när jag fick gosa in mig så rejält i hans mjuka päls.
   Jättekul att träffa Anki igen. Jag kommer gärna förbi och tittar till dig i din nya lägenhet också någon gång när det passar dig och jag är i närheten 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Oj vad trevligt att du träffade ännu en hund som vill sitta i ditt knä 😊
  Det var en väldigt vacker plata din väninna bor på!
  Kram

  Gilla

  • Jag tar chansen att gosa med hundar när jag får den 😀 Anki och jag har träffats flera gånger förut men hennes hund kom till henne sfer hennes och Paulas besök hos mig förra sommaren. Det var jättekul att träffa både matte och hund 😀 Det är inte alla som öppnar dörren och kommer rakt ut i en slottspark.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s