Ej sponsrad reklam

Jag har tidigare berättat om den bok min syster har arbetat länge på och som nu ska släppas ut på marknaden om några dagar. En bok som vill hjälpa människor och grupper att, som titeln säger, Hitta rätt i stället för att leta fel. Den handlar inte om att vi ska ignorera problemen, snarare om att lägga fokus på det som fungerar bra och hur man kan göra mer av det.

I boken blandas forskning, målande beskrivningar, exempel och konkreta verktyg för att se och förstärka det goda, hitta lösningar, tillvarata styrkor och lära av framgångar. Den riktar sig både till privatpersoner och till arbetsgrupper. Jag är väldigt stolt över min syster och allt det arbete hon har lagt ner för att sammanställa det hon brinner för i en bok som alla kan få inspiration och hjälp av. Nu har ett antal böcker levererats hem till henne och jag har fått äran att vara en av de första att få ett signerat exemplar.

Ja, ni ser ju själva hur glad jag är. Det är inte så konstigt när jag nu får hålla hennes väldigt inspirerande bok, där jag dessutom omnämns som ett gott exempel, i mina händer.

Ni som har lärt känna mig genom min blogg förstår värmen i de ord min syster skrev till mig. Att hon inte tycker att jag behöver boken är en komplimang och alla ni vet ju att koncentrationssvårigheter hindrar mig från att läsa den. Men jag ska titta och läsa i små omgångar och jag har redan hittat både roliga bilder och bra citat. Eftersom jag förekommer i boken som ett exempel får ni återigen läsa om hur min syster uppfattar mig.

Mina barn får också varsitt signerat exemplar och jag tar även med mig en bok hem för senare leverans till en bloggvän som uttryckte sitt intresse tidigare. Så Skogsnuvan, nu vet du att den kommer och att jag levererar den till dig när det passar.

Det här är inte ett sponsrat reklaminlägg utan en stolt storasysters vilja att visa hur jag beundrar min lillasyster och det hon har åstadkommit.Jag fick en bok så jag blev inte lottlös men den hade jag fått ändå. Boken, skriven av Gunnel Ryner, finns att beställa både på Bokus och Adlibris och den klättrar redan på topplistorna, trots att den inte finns tillgänglig förrän om några dagar.

Om några av er är intresserade av boken kan ni genom att klicka HÄR komma till Bokus kampanjsida där ni får både rabatt och en möjlighet att anmäla er till en digital föreläsning och bokrelease.


18 comments

 1. Grattis till din syster och till dig som är ett levande exempel i boken! Vem kan inte imponeras av att du trots allt du gått igenom är en glad och positiv människa som hittar glädjeämnen hela tiden? Så fin bild på dig också! Jag försöker också leva som du och som din syster skriver, hitta glädjeämnen. Tror det får bli ett eget blogginlägg hos mig om detta!
  Kram

  Gilla

  • Jag har framfört ditt grattis och hon tackar så mycket 😀 Jag är inte själv så imponerad av mig men om jag kan vara ett positivt exempel så är det jättekul. Det är inget jag medvetet har jobbat för att nå utan det har jag nog fått med mig från början. Jag tycker att bilden på mig är hemsk men så är det väl oftast och jag har slutat bry mig så mycket. Jag konstaterar att det är så jag ser ut och det är inte mycket att göra åt saken 😀
   Ja, skriv ett inlägg om detta och berätta mer. Det är alltid bra med inspiration från andra 😀
   Kram

   Gilla

 2. Så fint att se att boken är klar och utgiven! Verkligen fina ord av din syster! Jag har ju lärt känna dig och kan verkligen skriva under på Gunnels ord om dig. Du är nog en av de mest positiva människor jag känner!
  Ha en fortsatt fin helg och fortsätt njut av dagarna i Motala!
  Kram

  Gilla

  • Ja, hon har arbetat länge och grundligt för att få den klar och resultatet blev väldigt bra 😀 Tack snälla Anki för dina fina ord som jag blir jätteglad för ❤
   Tack, vi ska snart lämna Motala, göra ett stopp i Örebro och sedan ta oss till Uppsala igen. Det blir ett himla farande fram och tillbaka men det är bara kul 😀
   Kram

   Gilla

   • Oj … då blir det ingen vila i Motala som jag fått för mig, men nu kommer jag ihåg att du även skulle till Åkers Styckebruk, eller har jag fel igen ?
    Kör försiktigt!
    Kram

    Gilla

 3. Grattis till din duktiga syster! Bara den korta presentationen och bokens titel säger mig att det är en mycket bra bok. För visst är det så att vi alltid borde fokusera på det som är bra och det som fungerar. Sedan är det tyvärr mänskligt att göra precis det motsatta även om man innerst inne vet att det sällan leder någon vart. Sedan är det självklart en balansgång för det finns saker som inte fungerar som faktiskt går att påverka men ha sin grund i det positiva är viktigt.

  Vilken fin och personlig hälsning i din bok!

  Önskar en fin Valborgsmässoafton!

  Kram

  Gilla

  • Tack, jag ska framföra ditt grattis när jag pratar med henne. Nu är jag i Uppsala igen och i morgon åker jag vidare mot nya platser och människor 😀
   Jag har inte läst boken men den bygger vidare på en annan av hennes böcker och den gav mig väldigt mycket. Jag har så klart fått höra mycket om innehållet också och jag imponeras av hur mycket jobb hon har lagt ner för att få med forskning och vetenskap och att hon ändå har lyckats med att göra boken läsvänlig och spännande. Ingen klarar av att bara se allt från den ljusa sidan men kanske kan man försöka begränsa de svåra stunderna lite.
   Jag blev både full i skratt och väldigt glad för hennes ord till mig 😀
   Tack Znogge och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gilla

 4. Så glad jag blir att du fått boken och den ska nog passa mig alldeles utmärkt jag som bara ser kyla och snö och dåligheter och har svårt att se de bra grejorna i livet. Kanske kan jag lära mig något bra. Är du ute på din resa fortfarande eller har du kommit hem? Jag har inte hängt med på några dagar nu. Hoppas att vi ses snart.

  Gilla

  • Kul att du blir glad och jag hoppas och tror att du ska gilla boken. Jag är fortfarande ute och far omkring söderut men på lördag kommer jag hem igen. Då hör jag av mig så att vi kan bestämma en dag när jag kan komma till dig 😀

   Gilla

  • Ja, det är roligt och säkert en lättnad för min syster att boken äntligen är klar. Det har tagit lång tid men så är hon väldigt noga både med fakta och språk. De som har läst boken har alla tyckt väldigt mycket om den 😀 Jag har lite svårt att ta till mig att jag skulle vara så särskilt bra på att hitta ljuspunkter men jag har förmånen att vara född med ett sådant förhållningssätt och precis så fungerar min syster också. Men hon kan ju inte ta sig själv som ett exempel 😀

   Gilla

 5. Vilka glada flickor på bild, bara det gör ju en inspirerad. Mycket intressant ämne din syster har skrivit om. Förstår att du är både glad och stolt över att själv bli omnämnd i boken samt att du fått ett rykande färskt exemplar.
  Kram

  Gilla

  • Hahaha, ja vi kunde ju inte vara annat än glada med en så bra och läsvärd bok i händerna 😀 Ämnet är både viktigt och väldigt bra och har faktiskt gjort nytta på flera av de arbetsplatser min syster har föreläst på. Det är kul att kunna vara ett bra exempel utan att jag har gjort någon ansträngning för att vara det 😀
   Kram

   Gilla

 6. Ni liknar varandra, syster och du, samma varma leende! Har din syster skrivit boken helt på fritiden, eller jobbar hon med de här frågorna även professionellt? Frågar bara av ren nyfikenhet, om hon har utbildning inom ämnet? Förstår att du är mäkta stolt över boken hon skrivit och inte minst omnämnandet av dig som ett mycket gott exempel. Och hon har ju så rätt! Du är en positiv person som sprider glädje omkring dig! Kram

  Gilla

  • Det är många som säger att vi är lika men det är svårt för mig att se det. Min syster avsätter tid för bokskrivande och sammanställande av material vid sidan av sin huvudsakliga yrkesroll som föreläsare. Föreläsningarna handlar om samma ämnen som hennes böcker men ibland får hon önskemål om delvis annan inriktning och om hon känner att hon kan ämnet så går det bra. Men det innebär oftast att hon får plugga på lite extra innan. Hon är beteendevetare med en kunskapstörst som är enorm. När vi bodde i Mjölby åkte hon t ex till USA vid fyra tillfällen bara för att få delta i en bra och givande utbildning inom just hennes områden. Hon har dessutom gått ett antal enstaka kurser och t o m en standup-kurs för att vara bättre på scenen. Hon utbildar sig ständigt i dessa ämnen och därför kom den här boken, som är en nyare variant av hennes första bok. Ny forskning måste ju på något sätt framföras och det blir både genom boken och föreläsningar. Så det är inte underligt att jag är så imponerad. Jag vet ju hur mycket jobb hon lägger ner och hur mycket hon vill få ut ett bra budskap. Jättekul att jag blir omnämnd som ett bra exempel men det är lite svårt att inte börja tänka jantelag 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s