Vilken mysplutt

Plutt kanske inte är riktigt överensstämmande med sanningen men han är otroligt mysig och ibland verkar han tro att han är ganska liten. Jag menar så klart min systers vovve som jag nu äntligen har fått träffa.

Men jag börjar med frukosten igår, på restaurangen bredvid Hotell Mellanfjärden där jag bodde. Den var rejält tilltagen för att vara lågsäsong då jag tror att det bara var jag och en eller två andra gäster på hotellet. Det fanns ingen vegansk yoghurt, t ex soygurt, men jag blev mätt och belåten ändå. Några smörgåsar med marmelad och vegoost och jordgubbar och hallon på sidan om räckte gott och väl. Det fanns även vegansk kaviar, en burk aioli och havredryck till mitt té.

Inte den sämsta frukostplatsen. Lugnt och skönt men lite underligt att vara helt ensam om allt detta. Men kanske kom det någon mer frukostgäst senare. Jag hoppas det.

Jag hann bara åka en liten bit på min väg mot delmålet Uppsala när jag upptäckte en trana på en åker. Det var ingen annan på vägen så jag stannade och fotade genom bilrutan. Första tranan för min del i år men den räknas inte riktigt eftersom jag inte såg den hemma.

Min son anslöt i Uppsala och därifrån körde han resten av vägen till Motala. Skönt att kunna sitta i passagerarsätet och ha möjlighet att variera sittställning. Vi hann bara innanför dörren hos min syster innan den ”lilla” mysplutten Rocky ville visa att han är en knähund. Här blev det mobilen som fick agera kamera.

Min son tog ett gäng fina selfies med Rocky och jag fick lov att använda dem här i bloggen.

Han gav mig även en bild han hade där jag också fick uppleva att få knähunden placerad på mig. Eller rättare sagt rumpan på knähunden.

För min del blir det tyvärr inga promenader men när min syster och min son kom tillbaka efter en promenad fick de med sig Rockys bästa vän Moltas. Tydligen är Moltas alla hundars bästa vän medan Rocky verkligen favoriserar just Moltas. Och vem gillar inte en gosig golden?!

När det var sovdags fick jag sällskap en stund av min nya kompis men när jag släckte lampan och slutade klappa honom hoppade han ner och gick till sin matte (eller mamma som hon säger själv).

Det är jättekul att få träffa min syster igen men hon har full förståelse för att Rocky är huvudpersonen den här helgen. Men oj, vilken god vegansk middag hon gav oss igår. En pizza med vitlöksolja, lök, pinjenötter, havrefraiche, tunna och saltade citronskivor, massor av grönkål och vegansk parmesan. Mums!!! Jag kommer absolut att försöka mig på det hemma. Doftade underbart och smakade lika bra. Det är alltid roligt när någon går in för att erbjuda något veganskt, inget jag begär, och att få se glädjen när de förstår att det blev så uppskattat. Min och min sons glädje över den goda maten var minst lika stor.


14 comments

 1. Wow vad fint det var där du bodde, ingen dålig frukostutsikt.
  Jag ser ibland tranor när jag åker tåg, det finns ett vattenrike vid min stad och där är alltid massor av fåglar.
  Men herregud sån söt Rocky!! Underbart med hundar som tror dom är mindre än dom är. Min första perserkatt var också sån om någon sov över, då gick hon och la sig hos den personen en stund. Som att hon ville vara rättvis och ge alla sin kärlek .
  Kram

  Gilla

  • Det var jättefint, ett mysigt litet samhälle vid kusten 😀
   Det är lite speciellt med att få se tranor. En stor och spännande fågel.
   Rocky är söt som en chokladpralin 😀 En liten vovve i ett stort yttre. Kul med djur som visar gäster omtanke och vill visa att de är välkomna 😀 Som din katt och som Rocky.
   Kram

   Gilla

 2. Verkligen inget dåligt ställe att inta frukosten på. Och vi får hoppas det kom några fler frukostgäster senare. Och så Rocky! Vilken fin och mysig vovve som verkar älska närheten till människor. Jag tittar på den nedersta bilden och han har så vacker blick. Härlig bild på dig och Rocky.
  Ha nu en fortsatt fin vistelse!

  Kram

  Gilla

  • Där kunde man sitta länge och titta ut 😀 Det vore väldigt synd om inte fler gäster kom och njöt av både frukost och utsikt.
   Rocky är verkligen precis så mysig, snäll och gosig som jag hade föreställt mig. Tillitsfull och med massor av kärlek att dela med sig av. Han har så uttrycksfulla ögon och vänligheten lyser tydligt igenom.
   Tack Anita, jag är säker på att det blir en fortsatt fin vistelse här 😀
   Kram

   Gilla

 3. Det där var verkligen inget dåligt frukostbord får jag säga och vyerna var inte sämre heller.
  Så roligt att få träffa son, syster och Rocky. Den senare verkar vara en väldigt glad, tillgiven och härlig hund, precis som det ska vara. Vår Miss T är också lite av en knähund och sätter sig på samma vis, oftast då hos Husse.
  Synd att du inte kunde följa med på promenaden men den goda middagen och sällskapet kompenserade säkert en del.
  Önskar er fortsatt fina dagar!

  Kram

  Gilla

  • Det var ett hotell och en plats jag gärna återkommer till.
   Jättekul att träffas igen. Det var längesedan sist så nu var det verkligen dags. Rocky är så fin och snäll. En riktigt bra kompis till min syster. Kul att Miss T också ser sig själv som knähund 😀
   Promenaderna får vänta och kanske måste jag kontakta vården igen för råd om hur jag ska förhålla mig men jag har promenerat så mycket i Motala tidigare så jag har sett det mesta. Maten var verkligen en bra kompensation för utebliven promenad.
   Tack Znogge!
   Kram

   Gilla

 4. For et utrolig koselig hotell med en utsikt som er helt utrolig fra frokostbordet. Det er vel et hotell man kan skrive opp på listen ”verdt en overnatting til” Det er ikke så mange av dem. Litt overraskende med hotellovernatting på deg, du pleier jo å velge andre løsninger når du farter rundt. For en skjønn hund Rocky er, han blir sikkert en flott turvenn og kose gutt å nyte kvelden med. Jeg liker bedre å kjøre selv enn å sitte på. Man trenger ikke sitte helt statisk om man kjører.

  Gilla

  • Ja, dit kommer jag säkert igen någon gång 😀 Jag bor nästan aldrig på hotell men jag hittade inget annat som jag gillade och till en rimlig kostnad. Det blev ju bra och visst är det skönt att kunna gå och ta för sig av en uppdukad frukost.
   Rocky är en jättefin hund på alla möjliga sätt och det ska bli kul att åka på semester norrut med honom 😀 Jag försöker röra på mig lite när jag kör men det går inte att variera lika mycket som när man sitter bredvid. Men jag gillar att köra och lagom långa sträckor går bra.

   Gilla

 5. En riktigt mysig plats att inta sin frukost på! Så bra att att din son körde så du fick chans till lite avkoppling.
  Så fina bilder … han ser väldigt mysig ut Rocky!
  Nu är du snart på väg hit! Ska bli såå roligt att träffa dig igen!
  Kram

  Gilla

  • Där var det fint att sitta och bara njuta 😀 Min son passar gärna på att få köra när jag kommer så vi är båda nöjda med den fördelningen . Rocky är en jättemysig och fin hund och jag förväntar mig att få mysa även med en liten Muffin om några dagar 😀 Det ska bli väldigt roligt att få träffa dig igen och se hur du bor nu ❤
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Men vilken gogubbe! Ja inte sonen, han är ingen gubbe, men plutten! Förstår att han tog er med storm! Pizzan lät spännande, saltade citronskivor, det måste jag testa! Kram från pörtet

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s