Jag åkte ifrån snön

Jag hade inte behövt oroa mig för väglaget för även om det finns mycket snö kvar hemma så var vägarna helt fria från både is, snö och slask. Men jag väntade till efter tio innan jag gav mig iväg för att den snö som föll i natt och i morse skulle hinna bli till vatten på de fortfarande varma vägbanorna. Ju närmare Sundsvall och kusten jag kom desto mindre snö låg det i markerna. Här, omkring hotell Mellanfjärden (några mil söder om Sundsvall), syns inga spår av snö alls. Det kändes bra att jag inte bestämde mig för att vänta med att byta till sommardäck för det finns absolut inget behov av dubbar. Det hade inte varit kul att åka omkring med vinterdäck längre söderut även om jag säkert skulle få förståelse vid en eventuell poliskontroll. Det var ju vinter när jag åkte och vem vet hur det är när jag ska hem igen om drygt en vecka.

Hotellet ligger på en mysig plats och även om det ser ganska skamfilat ut så är rummet rent och fräscht och sängen känns skön.Fönstret på andra våningen och längst till vänster är mitt och den placeringen ger mig också ett fönster på gaveln. Dörren i andra änden av huset går till en swishbutik. Det är precis som det låter, en butik där man handlar och swishar det belopp man ska betala. Bild inifrån butiken kommer lite senare. Den mörka dörren lite längre till höger går in till teatern och där har de tydligen uppträdanden och konserter med alla möjliga välkända personer. Jag tycker att de borde måla hela fasaden så att första intrycket blir lite bättre.

Jag har inte bara en utan två sängar men jag nöjer mig med att använda den ena. Det är inte tre fönster men ni har nog på egen hand räknat ut att det är en spegel till vänster.

Självklart är det trist att inte kunna gå på en lång upptäcktsfärd men jag strosade omkring lite i närheten av hotellet. Mysiga hus, vatten och en kul bro är en väldigt lockande kombination. Det är klart att jag gick över bron.

Då kom jag till en pir där jag kunde blicka ut över hotellet, längst till vänster och längst bak i bild, några fiskebåtar och en rad spännande hus precis vid och på pålar i vattnet. Jag har inte nämnt att det är havet som når in hit men det har ni säkert listat ut.

När jag bokade mitt rum här trodde jag att jag skulle få bo i något av de här husen eftersom det var många bilder på dem. Lite besviken blev jag när jag fick veta att mitt rum ligger där det gör men det är i alla fall inte ett väder som inbjuder till en kväll ute på en liten veranda framför ett eget litet hus. Nu känner jag mig nöjd och glad igen.

På en pir en bit bort lyfte en flock fåglar när jag närmade mig. Men den här kanadagåsen blev kvar och det var nog bra att hon inte lämnade sina ägg. Det var både ett stort avstånd och vatten mellan oss så hon kände sig nog trygg.

Den blivande fadern stod lite längre bort och spanade och kanske höll vakt. Fotat i motljus och med ett underligt ljus som följd.

Här ska jag få frukost i morgon och det är ju trevligt.

Mörka moln tornar upp sig men solen når ändå fram till restaurangens inglasade veranda.

Sist blir det en bild inifrån swishbutiken. Det var mest bara onyttigheter och godsaker och jag fick på något sätt med mig en chipspåse därifrån. Och ja, jag både skrev upp summan i den bok som låg på bänken och swishade vad påsen kostade.

Nu ser jag fram emot en skön kväll, kanske med lite smaskande på chips, och i morgon fortsätter resan.


14 comments

 1. Spontant tycker jag det ser ut att vara en mysig plats att övernatta på. Jag håller med dig om att hela fasaden skulle behöva målas om för då skulle byggnaden se betydligt trevligare ut. Att bo i en liten stuga hade inte varit helt fel alls men jag tycker ändå att ditt rum ser okej ut. Smidigt med en swish-butik måste jag säga och lite gott är väl aldrig fel 😉

  Skönt att vägarna var bra för det känns betydligt enklare att köra då.

  Önskar dig en god kväll nu!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det är en mysig plats och rummet har allt som behövs och lite till 😀 Men jag tvekade lite inför den ruffiga utsidan när jag kom och det var ett bra exempel på att man inte ska döma hunden efter håret 😀
   Swishbutiken var en trevlig och nu upplevelse men kanske hade jag förväntat mig ett annorlunda utbud. Som alltid är det väl efterfrågan som styr utbudet och det var gott med chips.
   Det var inga problem att köra med sommardäck som tur var.
   Tack Snogge och detsamma!
   Kram

   Gilla

 2. Så utrolig koselig sted du har funnet for overnattingen din. Det er trivelig når man går tur og kommer over rugende fugler. Snart er det små fugleunger å ta bilde av.

  Gilla

  • Här kommer jag att sova gott i en skön säng och jag tycker att jag hittade en fin plats att bo på 😀 Ja, snart kommer alla fågelungar och då hoppas jag komma tillräckligt nära så att jag ser dem och kan fota.

   Gilla

 3. Då är du på väg i alla fall och första etappen är avklarad 🙂 Hotellrummet och omgivningarna ser trevliga ut. Jag känner igen mig där. vi var där med husbilen minns jag.
  Sov gott i natt och ha en fortsatt bra resa!
  Kram

  Gilla

  • Ja, första etappen är avklarad och det var inga problem att köra med sommardäck 😀 Både hotellet och omgivningarna är trevliga och den lilla campingen här bredvid ligger väldigt fint. Kul att du känner igen dig 😀
   Tack Anki! Vi ses snart 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Skönt att höra att du är på väg och att allt gått bra, ingen halka på vägarna. Förstår att första känslan var besvikelse över att du inte fick bo i ett av de röda små husen men som vädret är just nu känns det som det blev bra med det rummet du fick. Men jag håller med om att fasaden borde målas.
  Mysigt att följa med dig på en liten promenad i omgivningarna. Swishbutiker börjar nog dyka upp lite här och där och jag hoppas chipsen smakade bra. Nu är du nog igång, kanske förbereder dig inför frukosten. Ha nu en fortsatt fin resa och kör försiktigt!

  Kram

  Gilla

  • Allt gick väldigt bra och vägarna var helt slask- och isfria. Det hade varit jättemysigt att få bo i en egen liten sjöbod med pålar i vattnet men det här blev också väldigt bra. Lite synd att det utvändiga underhållet ligger efter lite för det kanske kan få en del att tveka att boka där. Men jag har absolut inga klagomål på det mysiga boendet. Fint att gå omkring var det också och jag återkommer gärna dit. Det här var min första erfarenhet av en swishbutik och det är ju enkelt och bra. Chipsen smakade väldigt bra…tyvärr 😀 Hela påsen försvann på kvällen. Resan fortsatte mot Uppsala och senare Motala och nu är vi på plats hos min syster och hennes Rocky 😀 Det har blivit många kramar och hundpussar.
   Kram

   Gilla

 5. Vad skönt att snön försvann ju längre söderut du åkte. Det ser mysigt ut där du övernattade, kan tänka mig att det är jättehärligt att bo i ett av de små husen när det är fint väder. Spännande att få följa dig, är det din syster du ska åka till?
  Kram

  Gilla

  • Ja, den försvann ganska snabbt när jag kom närmare kusten och på vägarna var det bara blött ända från Frösön. Inga som helst problem att köra med sommardäck. Jag hittade ett fint och mysigt boende som jag gärna återkommer till. Det var synd att jag inte fick bo i ett av de små husen men mitt rum var helt ok och sängen skön. Ja, det är min syster och hennes hund som är huvudmålet med resan och nu är vi här och får massor av hundgos 😀
   Kram

   Gilla

 6. Jag tycker både omgivningen och rummet såg jättemysigt ut! Vädret är det man inte kan beställa, o om man gör det brukar det bli klagomål…Så nu ligger fåglarna redan på ägg? Ja de små gässen är bedårande, har tyvärr mest bara sett dem på bild. Nu ska jag fortsätta läsa vidare

  Gilla

  • Det var en väldigt fin och mysig plats och rummet hade sköna sängar och allt man kan behöva. Jag har ingenting emot att det är lite kyligt men jag är glad för att vägarna var så fria från allt som kan vara halt. I övrigt har jag hellre en jacka på mig än att behöva svettas för att det är för varmt.
   Det såg i alla fall ut som om kanadagåsen låg på ägg eftersom hon inte rörde på sig när alla måsar flög iväg. Jag hoppas kunna komma iväg och titta på diverse små dunbollar när jag är hemma igen 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s