Så firade jag påsk

Det blev inget traditionellt påskfirande, så som det blev när vi var en familj som bodde tillsammans, men det är inget jag bryr mig särskilt mycket om heller. Inte nu längre. Det var kul förr. Men jag var sysselsatt i alla fall och jag är så himla glad för att en av mina drömmar ska slå in. Från början var det min mans önskemål och jag ville gärna haka på. Men av olika anledningar så sköts de här planerna upp år efter år eftersom annat blev mer aktuellt. Här måste jag skjuta in en liten reflektion. Verbet skjuta kompareras skjuta-sköt-skjutits. Bokstaven ”j” försvinner alltså i preteritum, fd imperfekt. Konstigt att jag inte har tänkt på det förut men nu var jag tvungen att kolla upp det. Ändå måste jag ha skrivit så utan att fundera alls många gånger förut. Nåväl, tillbaka till min drömresa. Eller rättare sagt en av dem men det här är den som inte har blivit av tidigare.

Jag, min lillasyster (G), hennes son ( W) och naturligtvis hennes hund Rocky ska resa med bil till Nordkap (Nordkapp på norska) i sommar. En resa på ca 325 mil fördelat på 14 dagar. De andra får så klart en ännu längre resa eftersom de först ska ta sig de ca 65 milen till mig. Vi startade planeringen i ett zoom-möte, första gången för mig men jag överlevde. W erbjöd sig att lägga upp en rutt med lagom långa dagsetapper och att se till att laddstationer för bilen finns att tillgå. Jag sa att jag kunde boka alla boenden efter våra gemensamma önskemål och G bidrar när det är dags för bil och chaufförstjänst. Hon vill helst köra sin nya, fina Tesla själv 😀 och det passar mig väldigt bra med tanke på att kroppen mår bra av att kunna variera sittställning. Alla tre ska bidra med att leta upp platser vi vill se och aktiviteter som känns kul och spännande.

Vissa sevärdheter blir repriser för min del eftersom jag och min son kom till en del av de här platserna under vår resa till Treriksröset för två år sedan. Men det är platser jag gärna återser och bl a ser jag fram emot Abisko och Kilpisjärvi, där båtarna till Treriksröset utgår från. Om inte hundar får följa med på båtarna stannar jag och Rocky kvar och då vet jag ju var det finns en fin vandring upp på fjället Saana.

Att hitta boenden på önskade platser var lättare sagt än gjort. Dels tror jag att vi var lite sent ute med att boka i turisttäta områden mitt i sommaren och dels spelade både priser och möjlighet att ha en hund med sig viss roll. Det tog mig en del av påskaftonen och i stort sett hela påskdagen att få till det men till sist blev det riktigt bra. Det här ska bli så himla kul och här ser ni vår resrutt.

Men innan dess har jag ju en lite kortare resa som väntar om några veckor. Det ska också bli jättekul.


16 comments

 1. Wow skal dere til Norge. Om jeg skal til Nordkapp vil jeg velge kystveien oppover. Det tar sikkert lenger tid, men utrolig mye finere landskap. Jeg har lyst til å prøve med opp til Mo i Rana en gang, resten av nordnorge frister ikke så mye. Men Helgelandskysten fra Trondheim og oppover skal være helt utrolig og en virkelig opplevelse. Gleder meg å bli inviet i litt mer av planleggingen. Om 72 dager er jeg på Island!

  Gilla

  • Ja, jag måste erkänna att Norge är vackrare än Sverige 😀 Jag skulle gärna åka längs kusten hela vägen men det tar för lång tid och det här blir nog en fantastisk resa ändå. Min syster och hennes son har aldrig varit längre norrut än hos mig så för dem blir det väldigt mycket nytt att se. Jag hoppas att du kommer iväg till Mo i Rana någon gång och det är ju också en bra bit norrut från dig. Du åker till Island drygt en vecka innan vi ger oss iväg och det ser jag väldigt mycket fram emot att få se i bilder och text. Kanske känner jag igen mig på de flesta ställena 😀

   Gilla

 2. Underbart! Vilken fantastik tripp du har att se fram emot. Jag brukar säga att planering inför något är halva nöjet. Mycket spännande för oss läsare att få ta del av detta sedan. Förstår att du haft att göra i påsk med att kolla och boka boende. Det kommer ju bli mycket vovvegos också och bara det är ju toppen.
  Önskar dig en finfin tisdag. Jag ska sova bort min.
  Kram

  Gilla

  • Ja, du vet ju att jag har haft den önskan länge och nu blir det av 😀 Planeringen är absolut en stor del av det roliga och nu är det viktigaste bokat. Sedan är det bara att hoppas på att vädret är snällt mot oss. Haha, ja mycket vovvegos förväntar jag mig att få 😀
   Hoppas att du sov gott.
   Kram

   Gilla

 3. Men så härligt! Vilken fantastisk resa och så mycket vackert ni kommer att få se under resans gång. Förstår att det börjar bli fullbokat och inte helt lätt att hitta platser där hundar är välkomna. Men det låter som du är nöjd med det du hittat. Och nu är det bara några veckor kvar till din andra … eller rättare sagt första resa.
  Nu önskar jag dig en fin vecka!

  Kram

  Gilla

  • Ja, eller hur 😀 Jag reser gärna söderut och det finns massor av fina platser att se där. Men jag blir som allra lyckligast när jag får komma upp till den dramatiska fjällvärlden längre norrut. Boendena blir bra. Ibland är de lite trånga för oss men det är alla ok med och självklart måste Rocky få följa med. Snart åker jag iväg på den lite kortare trippen söderut och det ska bli jättekul 😀
   Tack Anita och detsamma!
   Kram

   Gilla

 4. Ååhhhh … en fantastisk resa! Ni kommer säkert att få fantastiska dagar och härliga upplevelser! Ska bli kul att få följa med via bloggen! 🙂

  Gilla

 5. Vilken trevlig resa som väntar och jag är säker på att det blir hur bra som helst! Halva nöjet kan ju vara att planera. Så skönt att det löste sig med boendet. Det är ju inte alla ställen som välkomnar hundar men det får man acceptera. Ser fram emot att följa resan via bloggen!

  Önskar en fin tisdagskväll nu!

  Kram

  Gilla

  • Ja, jag är också säker på att den här resan blir väldigt lyckad 😀 Det är kul att planera men vissa sträckor var det tomt på kartan med boenden. Jag letade hotell, airbnb och campingar och till sist fick jag ihop det. Rocky ska ju självklart följa med så det var nödvändigt att hitta hundvänliga ställen.
   Det dröjer några månader tills det är dags men då ska jag bombardera bloggen med bilder, precis som vanligt när jag är ute och reser 😀
   Kram

   Gilla

 6. Men oh så trevligt, förstår att du haft fullt upp med logibokningar och planering! Vilken drömresa ni ska ut på, du får bästa ressällskapet dessutom! Det går ju inte att jämföra med en gruppresa t.ex i buss som jag ibland funderat på. Förstår att du gärna ser att tiden går fort, men det gör den ju, du har ju mer trevligheter att se fram emot. Nu är det bara att ladda! Kramen

  Gilla

  • Det ska bli så himla roligt och det känns lite overkligt att det äntligen ska bli av. Egentligen borde kanske jag och min son ha tagit den extra omvägen när vi var så långt upp som Treriksröset men vi hade gjort en längre resa, via kusten, så det hade blivit lite stressigt att hinna med. Jag får med mig ett förväntansfullt sällskap som aldrig har varit längre norrut än hos mig och jag hoppas de blir lika nöjda och glada som jag med resan.
   Om några veckor blir det en lite kortare roadtrip men den ser jag också fram emot 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Wow vad roligt!! Roligt för oss som får följa med. Låter verkligen jättehäftigt. Spännande med resmål som inte hör till vanligheterna.
  Jag har inte heller firat någon påsk, var bara iväg den dagen jag hälsade på J i Lund, det enda påskiga var bakelsen vi åt. Men det finns inga krav att man måate fira på ett speciellt sätt.
  Kram

  Gilla

  • Ja, jättekul att det ska bli av. Vi har pratat om det några år men nu äntligen kan det bli av 😀 Det är inte det vanligaste resmålet men ändå är det väldigt välbesökt under turistsäsongen. Jag hoppas att vi får plats på Nordkapsklippan och att sikten är bra den dagen 😀
   Den påskbakelsen gjorde att du var 100 % mer påskig än jag och mer än så behövs inte för att det ska bli bra.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s