Det här skulle ha varit trevligt

När jag, i en fb-grupp, först såg att den här upplevelsen var på gång kände jag att det vore kul att komma dit. Jag bryr mig inte ett dugg om att kungen kommer, tråkig gubbe som håller tråkigt tal (förutom kanske för en viss chans att han skulle kalla oss Örebroare). Men en musikkår och uppträdanden av Jon-Henrik och The Rockin Pots skulle jag gärna vilja se och det skulle även vara kul att vara med och hylla alla duktiga skidåkare, alla kategorier, härifrån. Det blev ju en hel del VM-medaljer. Men jag insåg att jag tänkte lite fel och inte tog i beaktande att många fler än jag vill uppleva det här. Gator ska stängas av och de parkeringar som finns nära Stortorget blir snabbt fulla. Kanske skulle jag kunna hitta en parkering som ligger tillräckligt nära om jag tar mig in till stan i väldigt god tid men jag fick ganska snabbt ta mitt förnuft till fånga och inse att nej, det här är inget för mig och min fot. Även om jag kan parkera nära eventet så kan jag inte stå så länge som jag skulle behöva. Inte heller tänker jag ta med mig en stol att sitta på så jag får nöja mig med att kanske se ett inslag om alltihop på de lokala nyheterna. Hade det inte varit för foten så hade jag parkerat på Frösön och promenerat över isen men jag får ägna mig åt andra aktiviteter i stället.

En annan aktivitet kan t ex vara att spana lite på det skatpar som tar ett gammalt bo i anspråk och gör sitt bästa för att piffa upp det. Ingen bra bild men den ena skatan syns i alla fall ganska bra och om ni tittar lite längre ner ser ni boet och kanske fru skata. Det här är den först mulna dagen på över en vecka, säkert minst 10 dagar, men det ser ut som om fler härliga och lite varmare dagar kommer snart.

En ännu trevligare aktivitet är att planera för den lilla tripp jag ska göra i slutet av månaden. Nu får det bli som det blir med foten och promenadförmågan. Som tur är behöver jag inte vänsterfoten för att köra bil. Huvudmålet är att komma till Motala och kramas med min systers nya, fina vovve. Jag hoppas få 37 kg vovve i famnen och enligt min syster är det precis så det kommer att bli. Naturligtvis vill jag jättegärna träffa min syster också och kramas lite även med henne. Om jag fortsätter på temat kramar så vill min son också hänga med och kramas med Rocky (vovven) och därför tar jag vägen förbi Uppsala för att hämta upp sonen. Där lär jag få en riktig bamsekram för han är bra på att kramas. Jag har inte frågat mina döttrar och svärson i Örebro om de vill ha besök av oss när vi åker tillbaka från Motala men där kan det eventuellt bli ännu fler kramar. Ja, ni förstår ju att jag kommer att fylla på kramkontot rejält i nästa månadsskifte 😀

Jag vet nu att jag skulle klara att köra ca 50 mil till Uppsala men det skulle bli ganska jobbigt. Därför gör jag trippen till en lite större upplevelse och åker ut mot kusten. Kanske kan jag gå en liten bit vid Högakustenbron för att sedan fortsätta mot det vackert belägna och enligt bilderna spännande hotell Mellanfjärden i Jättendal. Ett rum är bokat nu. Då blir det en mer lagom resa till Uppsala dagen därpå och där får troligtvis min son ta över förarsätet. Vi ska nämligen fortsätta direkt till Motala och för min del är det då skönast om jag kan variera sittställningen lite mer.

Det är ett tag kvar till det här lilla äventyret och jag har inte bestämt mig än för hur fortsättningen ska bli. Kanske blir det en sväng förbi Åkers styckebruk för ett besök hos min svärmor och min svägerska och svåger och kanske har min storasyster, utanför Norrköping, möjlighet att ta en promenad eller kanske ta en fika med mig. Många om och kansken alltså men det är ju det som är spännande. Att utgå från en viss plan och sedan kanske förändra den efter förutsättningarna. Men oavsett hur lång den här trippen blir eller hur många som vill och kan träffa mig så ska det bli fantastiskt kul att komma iväg och se något annat än Frösön.


20 comments

 1. Förstår att det inte är helt lätt för dig att besöka det evenemanget med din fot. Risken är nog att det blir massor men folk och att en hel del gator stängs av. När det gäller kungen så håller jag med. Han är ingen lustig figur och han har tyvärr inte talets gåva alls.

  Så trevliga resplanerna låter och dessutom så får du trevligt sällskap i bilen. Finns nog hopp om många möten och kramar under den här resan misstänker jag. Så mysigt att äntligen få träffa den systers fyrbenta vän, ja din syster med så klart 😀

  Kram och glad måndag!

  Gilla

  • Nej, tyvärr tar det lite tid för hjärnan att hänga med och inse att det här ska jag helst avstå från. Jag är ju van vid att lite spontant kunna ge mig iväg och snart är jag förhoppningsvis där igen 😀
   Då tycker vi lika om kungen men det finns säkert många som jättegärna ser honom. Jag kan tänka mig att det blir riktigt trångt.
   Jag ser fram mot alla dessa kramar, både från människor och hund 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Det høres ut som du får en virkelig flott tid framover. Sikkert lurt å gjøre litt mer ut av det når du skal kjøre så langt. Alltid hyggelig å kose seg med familie og gode venner. Blir spennende å hilse på den store firbeinte vennen også. Utenfor mitt vindu på jobben har jeg en hakkespett som holder på hele dagen fra buske til buske og hakker kongler.

  Gilla

  • Ja, det ska bli så härligt att komma iväg efter så lång tid med stillasittande 😀 Resan blir ännu roligare om jag hittar på något och inte bara åker raka vägen. Tid har jag ju och förhoppningsvis en fot som mår bättre då också. Men mest nyfiken är jag på att få träffa Rocky.
   Kul att ha en ekorre att titta på utanför fönstret.

   Gilla

 3. Vilken rolig och kramig tripp du har framför dig i slutet av månaden. Så nu är det alltså dags att träffa 37 kg vovve, kan tänka mig att Rocky kommer att krama dig rejält på sitt sätt. För att inte tala om alla andra kramar du kommer att få, Och det låter som en bra planering med tanke på foten. Bra med övernattning och på ett trivsamt hotell dessutom. Ett äventyr i äventyret. Då blir det inte lika långt till Uppsala och där kan ju som sagt sonen ta vid. Förstår att du längtar till slutet av månaden.
  Ha nu en fortsatt fin vecka och fortsätt att krya på dig med foten!

  Kram

  Gilla

  • Haha, ja kramar lär jag få och det är alltid uppskattat. Det var trist när vi träffades under pandemin och bara vinkade lite till varandra. Enligt min syster kramar Rocky alla och kanske mest de han inte har träffat förr. Jag ställer gärna upp och kramas tillbaka 😀 Förhoppningsvis är foten mycket bättre när jag ska ge mig iväg men andra delar av kroppen tycker också att det är skönt om någon annan kör. Och när jag ändå ska iväg är det ett bra tillfälle att utöka resan lite och få se något nytt 😀 Högakustenbron har jag åkt över några gånger förr men nu hoppas jag kunna stanna till och gå en liten runda där.
   Tack Anita och jag önskar dig detsamma! Foten tar allt i sin egen takt och den takten är inte särskilt snabb.
   Kram

   Gilla

 4. Ska kungen komma så är det nog bäst att undvika den platsen om man inte vill trängas med en massa andra människor. Jag hade nog också hoppat över.
  Trippen i slutet på månaden låter jättetrevlig, både att hämta sonen, hälsa på systern och träffa kramgo hund! Härligt också att inte ha allt planerat i detalj utan göra lite man känner för.
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag såg på lokala nyheter att det var mycket folk men jag hade nog fått plats om jag bara hade orkat. Men det var nog lika bra att jag stannade hemma i stället.
   Jag ser otroligt mycket fram emot att få träffa både Rocky och alla andra 😀 Jag har ju förmånen att kunna vara flexibel men när jag väl har bestämt hur jag vill göra så bokar jag de övernattningar jag behöver. Jag är en planerande person även om jag kan vara lite spontan emellanåt.
   Kram

   Gilla

 5. Såna där evenemang är inget för mig som avskyr folksamlingar – och kungahuset är inget som lockar 🙂
  Härligt att läsa om din planerade resa … om du får tid och lust, så är du välkommen till Finspång också!
  Kram

  Gilla

  • Jag gillar inte heller folksamlingar så jag vet egentligen inte hur jag tänkte 😀 Kanske var det bara en längtan efter något annorlunda och jag gillar Jon Henrik.
   Jaaa, jättekul om jag får komma förbi på ett litet besök och kanske, beroende på hur vi båda mår, ta en liten promenad. Kanske får jag även kramas lite med Muffin 😀 Jag skriver till dig när jag har planerna klara.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Oh vad roligt med en riktig road-trip! Du är ju vass på att planera sådana, och lyckat blir det alltid. Lät spännande med avstickare också, alltid skoj att se något nytt. Förväntar mig förstås en utförlig reserapport vad det lider. Men ännu är det några veckor kvar. Jag förstår precis ditt dilemma med titten på kungligheterna, det är mycket logistik som ska fungera även om man inte bor långt borta. Jag har stämplat kungen som en gammal stofil efter hans uttalande om tronföljden. Hade jag varit Victoria hade jag blivit riktigt ledsen och förnärmad, hon sköter sitt jobb exemplariskt.
  Här kommer soliga påsk-kramar från pörtet

  Gilla

  • Ja, det ska bli kul att komma iväg neråt igen 😀 Det blir en ganska kortvarig resa även om det blir en del mil men senare i sommar väntar nya äventyr tillsammans med min syster. Reserapport kommer helt säkert.
   Jag är ingen rojalist. Jag förhåller mig neutral och tycker att de gör en hel del bra saker men jag önskar också att Victoria kunde få ta över. Hennes värme och härliga leende skulle kanske t o m få mig att luta mer åt att kungahuset är bra 😀
   Tack för solkramar och jag kan faktiskt plocka in lite sol och skicka tillsammans med varma påskkramar tillbaka till dig!

   Gillad av 1 person

 7. Härligt planer! Kramar, vovvegos, övernattningar och lite annat skojigt. Helt i min smak. Bra att du tar dig en sväng för då får även vi vara med på ett hörn när du visar upp fina bilder från din tripp.
  Kungen och drottningen kommer till Karlskrona den 20 april. Jag planera att besöka kyrkan den dagen då det kommer att bli sång och musik där. Kungen och drottningen ska även besöka grannhuset där min dotter bor så då tänkte jag även hålla koll där. Jag är inte så mycket för att jaga kungaparet precis men kan ju vara kul att fånga de på bild :-).
  Glad Påsk kära Ingrid!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det ska bli så kul att komma iväg och nu börjar planerna bli klara för den här lilla trippen 😀 Du är så välkommen att hänga med och väldigt kul vore det om du tog en tripp till mina trakter någon gång 😀
   Hade jag tagit mig till Stortorget så hade jag självklart fotat både kungaparet och alla andra artister och skidåkare. Men jag kanske får se kungafoton från dig i stället och visst är det lite speciellt att fånga dem på bild, även om de inte är så roliga 😀
   Tack fina du och glad påsk tillbaka!
   Kram

   Gilla

 8. Tror inte du missade så mycket. Min brorsdotter Sofie var där men hon sa att det var så trångt så man inte hörde eller såg någonting. Vilken modig människa du är som ger dig iväg med bilen så långt. Jag som inte ens vågar åka till stan själv. Jag skäms faktiskt för att jag är så feg och så rädd att jag ska bli stående med bilhelvetet för det har hänt förut. Annars så har jag skottat i flera timmar idag för vi ska ha pimpeltävling imorgon och då vill dom väl grilla. Sedan ska jag ha 15 personer eller fler på middag och det blir kul. Det var så länge sedan. GLAD PÅSK på dig

  Gilla

  • Nej, förmodligen var det lika bra att jag inte tog mig dit. Jag gillar ju inte trängsel och det verkar ha varit väldigt mycket folk där.
   Jag känner mig inte särskilt modig men jag har en bil jag litar på och om något blir fel med den så ingår vägassistans i priset. Jag ser verkligen fram mot att få ett litet äventyr 😀
   Ha så kul med pimpeltävling, grillning och massor av folk på middag 😀
   Glad påsk och en varm kram!

   Gilla

 9. Det låter som du har en jättetrevlig resa framför mig, även om den inte är planerad i detalj. Du är som jag, avstår gärna att se kungen. Tror att kungahuset har tappat många beundrare, för visst är det en mycket otidsenlig tradition att ha kungahus. Varför inte slopa dem helt, att tvätta sin byk offentligt som både Storbritannien som Danmark har fått göra är ju inte så trevligt. Misstänker jag.

  Så önskar jag dig en trevlig fortsättning på påskhelgen!

  Gilla

  • Ja, det ska bli kul att komma iväg och nu är allt bokat och klart 😀
   Jag är ganska neutral till kungahuset men om vi ska ha det så skulle jag gärna se att Victoria fick ta över. Men skulle det bli samma kaos som i en del andra länder så vore det kanske slutet för monarkin.
   Tack Mia och jag önskar dig detsamma!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s