Lite besviken

Jag blev glad när jag upptäckte att den mångfaldigt Oscarsbelönade filmen ”Everything Everywhere All at Once” kan ses på Viaplay, som ingår i det paket som tillhandahålls av min bostadsrättsförening. Jag satte mig tillrätta i soffan med en kopp té och tänkte att jag skulle få en spännande och trevlig stund framför tv:n. Men återigen kunde jag ganska snabbt konstatera att jag och väldigt hyllade filmer ofta inte är kompatibla. Jag trodde att jag skulle gilla den här filmen och blev besviken när den enligt mig visade sig vara skräp. Jag försökte verkligen ge den en chans men efter ca 40 minuter orkade min hjärna inte hänga med längre. Även om det inte hade varit så förvirrat och rörigt så att hjärnan inte klarade av det så hade jag inte gillat den ändå. Det sägs att den är en lågbudgetfilm och det märktes. Jag har inget emot det lite mystiska och svårförklarliga i filmer. Jag följer just nu en serie baserad på en bok av Stephen King. Boken heter Colorado Kid och serien Haven. Med den författaren förstår man att allt inte är som vanligt i det samhälle det rör sig om. Den serien gillar jag och rekommenderar och även min hjärna gillar den. Men trots alla Oscarsstatyetter, jag tror att de var sju, så gillar jag inte alls ”Everything, Everywhere All at Once”. Men som sagt, jag förstår mig ofta inte på hyllade filmer. Inte de som regisserats av Ingmar Bergman heller och det kanske kan ge en fingervisning om att jag inte är som alla andra 😀

Nu till något jag gillar och det är den fantastiska vårvinter vi har här just nu. Den kanske bara är här idag för i morgon ska det snöa rejält igen. Men så fort solen syns så droppar det från taken och fåglarna sjunger. Dagsmeja, sol och fågelsång är en härlig kombination. Jag har nyss suttit ute på balkongen en halvtimme och det var helt underbart. Sedan slet jag mig från solen eftersom jag ska vara lite försiktig.

I morse for jag in till Campus eftersom jag hade en tid för bentäthetsmätning. Den tjänsten köper regionen in från Vintersportcentrum på campus. Där bedrivs forskning och utveckling av bl a skidsporter och tydligen har de behov av en stor röntgenmaskin som mäter bentäthet.

Campus med Gustavsbergsbacken på Frösön i bakgrunden.

Fina byggnader, men dit skulle inte jag.

I stället gick jag in i det här huset.

Jag satte mig i väntrummet och där kunde jag studera hur ett hjärta ser ut i genomskärning. Jag tror i alla fall att det är ett hjärta men någon skylt hittade jag inte.

Foton på alla skidåkare i olika grenar som har fått hjälp här eller som nu får komma hit för att få hjälp och delta i forskning.

Mätningen gick smidigt och bra och resultatet blir nog inte så särskilt spännande. Sist hade det faktiskt blivit en liten förbättring och jag hoppas att det fortsätter åt det hållet eller åtminstone stannar på den nivå som var för ett år sedan.

Här har vi haft problem med både nätverk och el i några dagar. Det lustiga är att det blir strömavbrott i vissa uttag medan andra fungerar. Just nu fungerar ingenting och då är det bra att jag kan använda mobilens nät till datorn. Ibland fungerar lamporna i köket men inte kyl och frys men plötsligt kan allt i köket fungera men inte lamporna i vardagsrummet eller i ena sovrummet. I ett rum fungerade en väggkontakt men inga lampor. Ja, ni förstår att det är något på gång och att problemet ställer till det lite för de som försöker åtgärda det. Jag är mest bekymrad för allt jag har i frysen men än så länge har just elen dit inte försvunnit mer än några timmar i taget. Men solen skiner och allt löser sig så småningom.


17 comments

 1. Tyvärr är det inte alltid så att lovprisade och prisbelönta filmer alltid faller en i smaken. Ibland håller jag med men det har också hänt att jag känt det precis motsatta. När det gäller denna film har jag inte en susning om vad den handlar om men bara titeln uppfattar jag som väldigt rörig. Den enkla sanningen är att man inte kan tycka om allt. Jag tänker på Elena Ferrantes böcker som ”alla” verkar lovprisa men själv tyckte jag inte alls om dem och såg inte storheten.

  Hoppas det blir ett bra resultat på bentäthetsmätningen, eller i alla fall att det inte är någon försämring.

  Så jobbigt med strömavbrott. Kan tänka mig att det är lite knepigare när det inte är ett generellt avbrott och att felet är svårare att finna då. Hoppas att det ordnar till sig snabbt.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  Gilla

  • Jag hade ganska stora förväntningar efter att ha hört den här filmen lovprisas men jag kan helt enkelt inte förstå vad som är så bra med den. Men det är väl tur att alla inte tycker likadant om allt. Elena Ferrante har jag inte läst något av men då kanske jag inte har missat något.
   Sist visade mätningen att jag hade gått från benskörhet till precis ovanför gränsen för benskörhet och det var ju bra. Jag gissar att jag ligger kvar på den nivån. Det är inget jag märker något av och hittills har jag inte märkt att jag har lätt för benbrott. Foten blev ju bara stukad 😀
   Nu har vi fått meddelande om att vi har en tillfällig lösning till i morgon då tydligen en bestående lösning ska fixas. Vi får väl se. Det verkar bara påverka några av husen i området så det är väldigt lokalt.
   Tack och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gilla

 2. Jag känner igen det där med att hyllade filmer inte alltid är så lätta att förstå sig på. Jag ser inte heller klart på något som jag inte gillar.
  Det var verkligen fina byggnader på Campus. Är benskörhet något som hänger ihop med transplantationen?
  Det var väldigt underliga fel på elen. Vi hade något konstigt med värmen i veckan, vi har ju fjärrvärme. En kväll när jag kom hem var det supervarmt i min lägenhet, jag har golvvärme i köket och det var jättevarmt. Jag har ju skruvat ner värmen där nu när det är så dyr el. Morgonen efter var det istället jättekallt och vattnet i duschen blev inte riktigt varmt. Nu börjar det kännas normalt igen.
  Kram

  Gilla

  • Nej, det finns ingen anledning att titta klart när man inte gillar det man ser. Vi vill ju gärna få ut någonting positivt när vi ser en film eller så kan det vara för att utbilda oss. Men när det bara är en rörig och konstig berättelse så får det vara.
   Benskörheten beror till viss del på de mediciner jag tar så indirekt kan man nog säga att det beror på transplantationen. Det är ungefär som med kortison som de flesta vet urholkar skelettet vid långvarig användning.
   Igår kväll fick jag meddelande om att det är ett kabelbrott som då fixades provisoriskt och idag ska det bli permanent åtgärdat. Hur det kan bli så underligt att bara en del uttag blev strömlösa vet jag inte men det pratades om faser och det begriper jag mig inte på 😀 Vi har också fjärrvärme men den var det inga problem med. Underligt med värmen hos dig men skönt att det verkar fungera bra nu igen.
   Kram

   Gilla

 3. Faktiskt så anade jag att den där filmen kanske inte är något för mig (och min hjärna). Reagerade över att den redan ligger ute på olika streaming-ställen – ett dåligt tecken.?
  Jag ska trots min skepticism se den och berätta vad jag tyckte.

  Trevlig helg Ingrid!

  Gilla

  • Jag hade höga förväntningar men hade ingen aning om att den var tillgänglig på flera streamingtjänster. Vad jag tycker framgick ganska tydligt i inlägget men det ska bli spännande att få veta vad du tycker om den 😀 Om du tar dig igenom hela filmen är det bra gjort.
   Tack detsamma!

   Gilla

 4. Visst är det ett hjärta i genomskärning!

  Gamla byggnader är ofta väldigt vackra! Ju äldre jag blir ju mer ser jag skönheten i Jönköpings ”Tändsticksområde” och dess byggnader. Precis som namnet anger så var det Tändsticksfabrikens plats en gång i tiden. Numer har Petter Stordalen smällt upp ett höghushotell strax intill, som lovprisas, men jag har dubbla känslor. Vet inte vad jag tycker om dess placering. 😉

  Filmen, den har jag inga åsikter om…. Kollar en del på Netflix, gillar dokumentärer. Där finns så många så et ör inte svårt att finna något jag gillar.

  Gilla

  • Ja, jag trodde nog att det var ett hjärta men tack för att du bekräftar det 😀
   Det finns tack och lov många fina gamla byggnader kvar fortfarande men tyvärr har Petter Stordalen och andra byggherrar bidragit med en hel del mindre vackra byggnader. Jag såg på tv, tror att det kan ha varit gokväll, att undersökningar visar att en majoritet hellre vill ha nya hus i gammal stil än de modernare hus som inte alls är lika tilltalande.
   Jag tror inte att du skulle gilla den här filmen så det är lika bra att du inte har sett den 😀 Jag är öppen för många olika typer av program men det får vara någon måtta. En och annan dokumentär ser jag också gärna.

   Gilla

 5. Så har jag känt flera gånger jag tittar på prisade filmer … förstår dom inte, inget för mig.
  Men en blå himmel förstår jag 🙂 Så vacker vårvinter du har hos dig. Eller hade när du tog bilderna i varje fall. Här har det regnat hela dagen men jag är glad över regnet och mildgraderna som ska parkera över oss i veckan. Det är nämligen så fruktansvärt halt överallt i skogarna så det går inte att gå där och jag längtar efter skogspromenader så nu vill jag att det smälter bort. Halva mars har gått och jag har inte fått uppleva några blåsippor ännu.
  Så konstigt med elen hos dig. Att den försvinner helt kan jag förstå men att den försvinner i vissa uttag låter märkligt. Nu har det gått ett par dagar sedan du skrev inlägget så jag hoppas att det löst sig.
  Fortsatt fin helg till dig!

  Kram

  Gilla

  • Vad skönt att det inte bara är jag som inte förstår storheten i en del prisade filmer 😀
   En blå himmel och dagsmeja gillar jag och idag har det varit en härlig dag igen. Lite mer vind bara men det var skönt ändå. Igår snöade det hela dagen så det har verkligen varit omväxlande. Jag kan förstå att du gärna vill ha regn så att isen smälter på stigarna. Den där hårda isen som inga dubbar biter på är inte kul. Jag ler lite åt att du redan förväntar dig blåsippor. Jag vet att de kom den här tiden när jag bodde i Östergötland men tänk vad minnet är kort. Nu börjar jag titta efter dem en bit in april och då känner jag samma glädje som du säkert gör när du ser de första små knopparna.
   Det var ett kabelbrott i mitt och några andra av husen i området. Hur det kunde bli så konstigt har jag inte fått någon förklaring på men nu fungerar det som det ska igen.
   Tack Anita och detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

 6. Oj vad strömmen håller på hos dig. Spökar det!? Hoppas allt är i sin ordning nu. Jobbigt att ha det så även om det inte är så mycket att göra åt.
  Så tråkigt att inte filmen föll dig i smaken nu när du slagit dit till ro för att kolla. Men det ofta sig för mig också. De kritikerna tycker är dåligt brukar jag gilla och tvärt om.
  Hoppas att din benmätning gick bra och att resultatet är med väl godkänt.
  Här hos mig är det kalla nätter (skrapar rutor på bilen varje morgon) men plusgrader på dagen. Jag längtar väldigt mycket efter vår nu 🙂

  Kram

  Gilla

  • Nu funkar det som det ska men de har grävt ett stort hål i marken frö att fixa det permanent så jag ropar inte hej riktigt än.
   Filmen var en besvikelse men det finns ju så mycket annat att titta på 😀 Jag tittade på ett avsnitt av serien jag skrev om i stället.
   Det dröjer några veckor innan jag får veta om det har blivit någon förändring i mitt skelett men jag förväntar mig att det ska vara ungefär som förr. Jag är inte den oroliga typen som tur är.
   Vi har ett liknande väder här men ännu är inte vintern slut. Det ska komma mer snö i veckan men nu börjar t o m jag känna att våren kan få göra små framsteg.
   Kram

   Gilla

 7. Du och jag är inte speciellt lika men vår filmsmak verkar vara lika. Ingemar Bergmans filmer begriper jag mig inte på möjligen Fanny och Alexander men resten av konstiga filmer gillar jag inte. Man ska väl fatta vad det handlar om i alla fall tycker jag. Idag åker julgranen ut. Den har börjat barra så nu står den ute i snön. Den har i alla fall glatt mig med sina gröna barr och små söta kottar sedan i början av julveckan. Jag skulle vilja vara ute men har fortfarande så svårt med solljuset efter operatinen.

  Gilla

  • Haha, filmsmak och en kälek till naturen och Italien är väl de likheter vi har 😀
   Din julgran har varit fin länge nu men till slut barrar alla granar som står inne. Du har haft mycket glädje av den och har tagit hand om den väldigt bra. Snart kan du nog må bra i solen igen.

   Gilla

 8. Hej, husen på Campus påminner om Kasernområdet här i Falun. Så trist med elen, hur kan det bli så, antingen så funkar den eller inte, den kan ju inte välja var den vill fungera, eller??
  Filmer kan jag inte kommentera för jag ser i stort sett aldrig. Den du inte gillade har jag inte ens hört talas om. Jag blir avskräckt av längden på filmer, har svårt att koncentrera mig i mer än en timme åt gången så därför ratar jag långfilm. Men jag borde testa lite då och då, om inte annat så kanske övning ger färdighet! Och tack o lov betalade du ingen biobiljett så du slapp kasta pengarna i sjön!
  Ha en fin vårvintervecka, kram från pörtet (eller grottan som dottern säger, ler)

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s