Promenad med bilen

När foten inte funkar helt och hållet så får man hitta andra sätt och möjligheter att uppleva härliga dagar. I morse klarade jag inte längre av att sitta inne och bara titta ut på en fantastisk vinterdag. Äntligen hade rimfrosten kommit tillbaka, solen sken och termometern visade -20 grader. Jag förstår inte varför jag inte tidigare har använt bilen som redskap för att komma ut och uppleva, och även dokumentera, det som jag älskar med att bo i ett vinterlandskap. Jag behöver inte köra några långa sträckor för att få se annat än utsikten från balkongen, som visserligen är fin men som blir lite tjatig i längden. Miljötänket är nog en stor del av det valet men i morse fick längtan ut vinna över det pyttelilla utsläpp som min hybridbil ger ifrån sig i en tätort. Mitt första stopp blev på parkeringen nedanför Jamtli. Jag behövde inte gå många steg för att komma ner till sjön och där kunna se både lite sjörök, från delvis öppet vatten, och riktigt vackert rimfrostiga träd.

Jag återvände till Frösön där jag stannade till för att se och föreviga själva Östersund. Den stora byggnaden är sjukhuset och där bakom syns Arctura, ett vattentorn med restaurang i toppen. Arctura ligger precis bredvid skidstadion där just nu VC-tävlingar i skidskytte pågår. Äntligen får skidskyttarna uppleva riktig vinter under sina tävlingar. Kanske lite väl kallt men temperaturen stiger lite under dagarna.

Jag åkte inte direkt hem utan tog en liten extra sväng förbi Frösö kyrka och där finns en välplacerad p-plats. Där ville jag fånga den storslagna vy som idag inte doldes av varken dimma, moln eller dis. Men att visa en så vidsträckt vy i några foton blir ganska förminskande, som ni mycket väl vet. Jag gjorde mitt bästa och det blev en helhetsbild och några mer beskurna.

Det blev en fin bilpromenad men ni förstår nog att jag längtar efter att kunna ge mig ut till fots. Totalt blev det ca 1000 steg och när jag kom hem ville foten få ett iskallt omslag som dämpar smärtan. Hur lång tid ska det här egentligen behöva ta? Nu är det drygt två månader sedan mitt klantiga fall i trappan. Men idag är jag ändå glad och igår satt jag faktiskt i 20 minuter på balkongen och solade 🌞Det kanske blir en kort stund där idag också.


18 comments

 1. Det tar jammen lang tid til at de ikke finner noe galt med foten din. Jeg hadde mistet tålmodigheten for leeeeeeenge siden. Flott å komme seg ut med bilen da, litt ny inspirasjon er viktig når man ikke kan gå selv. Skikkelig flotte vinterbilder er det også. Her er det -20 og vel så det på natta, men raskt 0 på dagtid. Så mine trær er ikke hvite og fine lenger. Men mye snø er det fremdeles.

  Gilla

  • Att det är en rejäl stukning är det ingen tvekan om och röntgenbilderna bekräftar det. Det är nog mitt eget fel att det tar så här lång tid eftersom jag missuppfattade och trodde att jag skulle gå med foten tills det gjorde väldigt ont. Där förstörde jag nog lite av återhämtningen. Nu har jag varit mycket duktigare ett tag men jag skulle nog förmodligen inte ha gått det lilla jag gick idag. Men tålamodet håller verkligen på att ta slut. Jag har sett hos dig att du har fin vinter med mycket snö men snart börjar det nog smälta undan både här och hos dig.

   Gilla

 2. Vilken tur att du kom på att använda bilen som hjälpreda för dom bilderna är riktigt, riktigt fina! Rimfrost, det har vi i princip aldrig här …. och mot den knallblå himlen … riktigt vackra vintertavlor. Minus 20 grader låter kallt men vi har faktiskt haft minus 15 ett par nätter. Just nu snöar det och vi hann precis in från lunchpromenaden innan det började. Det är väldiga kontraster när jag ser dina vinterbilder och samtidigt läser att du satt på balkongen och solade. Men jag har ju å andra sidan varit i fjällen den här tiden på året och vet hur mycket solen värmer samtidigt som det ligger massor av snö.
  Och din fot, ja det var vådligt så lång tid det tar för den att läka. Förstår att det var skönt med ett iskallt omslag mot smärtan. Men … jag önskar verkligen att den blir bättre snart. Två månader känns som en evighet.
  Fortsätt att krya på dig med foten och en fin fredag kväll och helg till dig!

  Kram

  Gilla

  • Ja, om det blir lika fina dagar igen så kommer nog jag och bilen att göra små utflykter 😀 Mycket av rimfrosten försvann när solen värmde så jag gjorde rätt som passade på att ge mig ut på morgonen. Minus 20 grader är inte jättekallt om man har täckbyxor och varma kläder i övrigt. Nu på dagen har det varit ca 5 minusgrader och sol och när det inte blåser kan det vara riktigt varmt och skönt på min balkong i söderläge.
   Foten tar god tid på sig att läka men jag får nog ta på mig en del skuld i det. Jag trodde ju att jag skulle belasta tills det gjorde rejält ont och det missförståndet tog mig nog tillbaka en bit i återhämtningen. 8-12 veckor har jag hört att det kan ta och jag har tagit mig förbi den första gränsen. Jag brukar vilja ha värme när jag har ont men just det här problemet blir bättre med kyla.
   Tack Anita och detsamma till dig.
   Kram

   Gilla

 3. Tror att du har haft riktig otur när det gäller foten, minns inte att det tog så lång tid när jag stukade min. Visst gjorde det sat..s ont de första dagarna men övrig återhämtning gick fortare än för dig.
  Jag skickar lite distans-healing. 😉
  U n d e r b a r a vinterbilder, så fint, så fint..
  Trevlig helg Ingrid!

  Gilla

  • Det var en ordentlig stukning och jag fick höra att det kan ta 8-12 veckor innan foten är läkt. Förmodligen har jag själv fördröjt återhämtningen genom att jag missförstod hur mycket jag skulle belasta foten. Nu gör jag mitt bästa för att göra rätt och förhoppningsvis försvinner både svullnad och smärta snart. Tack snälla Barbro för healingen 😀 Placebo är ju bra så jag ska försöka tro på att det hjälper 😀
   Tack! Visst är det fint. Jag är glad att jag tog mig ut.
   Tack detsamma till dig ❤

   Gilla

 4. Vilken bra ide att använda bilen för att komma ut och sedan göra stopp med kortare promenader. Varför har du inte gjort det tidigare tänker jag som inte själv tänkt tanken! Hur som helst så var det tur att det blev av för vilka fantastiska vinterbilder och vilka vyer! Rimfrosten och den klarblåa himlen! En outstanding kombination skulle jag vilja säga. Hoppas foten inte tog alltför mycket stryk men det är bra att du lyder order nu. Tänk om informationen varit tydligare från början… Nåja, inte lönt att gråta över spilld mjölk utan bara att ta nya tag.

  Önskar dig en fin kväll!

  Kram

  Gilla

  • Haha, ja varför har jag inte tänkt på det tidigare 😀 Kanske helt enkelt för att jag inte har den vanan om jag inte ska ta mig till någon plats en längre bit bort eller har ett annant ärende i stan. Men nu blir det nog säkert fler utflykter. Den här morgonen var verkligen fantastisk men tyvärr gör solen att rimfrosten försvinner. Det känns lite extra i foten så kanske måste jag vara ännu mer försiktig för att det ska bli bra någon gång. Det är av misstagen man lär sig men det här var inget stort misstag. Ja, tänk om vi inte hade haft olika tolkningar av ordet smärtgräns. Men det är bara att lära och göra bättre.
   Tack Znogge och detsamma till dig!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Jamen det var väl på tiden att du tog bil-promenad, fortsätt med det! Jag ska börja ta buss-promenader när jag kommer närmare stan, ingår i min planering för vår och sommar. Hade jag haft bil hade jag förstås nyttjat den istället. Så fina vyer, och kul att se Jämtli igen. Tänk att det blev så kylslaget nu i mars, en riktig vargavinter. De svenska skidskyttarna verkar vara något ur slag, men jag tycker annars att det är så kul att så många nationer är med. Tittade på senaste resultatlista och såg säkert ett dussin länder representerade. Inom längdåkning blir det bara färre nationer, något måste göras. Vi behöver snö till nästa helg, jo det finns, men minst i hela landet läste jag att vi i Falun har och nästa helg är det Svenska skidspelen. Fortsätt kurera foten, jag vill helst inte säga att jag nästan förstod att det skulle bli långdraget och segt…har ju varit med om liknande skador själv. Men tänk, när våren kommer är du fit for fight igen! Helgkramen från pörtet

  Gilla

  • Det var en fin bilpromenad men jag vill ju helst kunna ta mig fram till fots lite mer när jag har parkerat. Så länge funkar det här bra och det kommer dina busspromenader också göra 😀 Tack! Det är fint nedanför Jamtli men så mycket av själva det området kom inte med på bild. Nästa gång får vi ta en utomhusrunda där 😀 Det är kul för sporten att många nationer är duktiga i skidskytte. Värre är det när det gäller längdskidor. Jag håller alla tummar för att snön ska falla ner med stora flingor i Falun till nästa helg.
   Det här är verkligen långdraget men nu får det snart vara slut på eländet. Några veckor till får jag nog stå ut men sedan så…
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Tackar för initiativet att ta bilen. Vilka fantastiska foton du fick med hem som du nu delar med dig av. Underbart! -20 grader låter ju inte så lockande men jag vet ju att du har en helt annan kyla hos dig.
  Tråkigt att det blev en så pass stor stukning och att det ska behöva ta sådan tid. Men nu har det ju redan gått många veckor så nu ska det snart vara färdighaltat. Håller tummarna för det.
  Önskar dig en lika härlig lördag!
  Kram

  Gilla

  • Det tog tid innan jag fattade att jag kan göra så och det blir nog fler sådana utflykter. -20 grader är helt ok om det inte blåser och det gör det sällan när det är så. Men det är klart att det vore skönare med lite färre minusgrader.
   Ja, det här tar väldigt lång tid men jag förstörde nog lite för mig själv när jag missförstod vad de menade med smärtgräns. Nu är jag klokare och tar det lugnt.
   Tack Lotta och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gilla

 7. Så underbart vackra bilder du bjuder oss på idag!

  Det här med din fot, jag förstår din frustration, det är ett elände när man behöver förändra sitt liv. Oavsett om det är hyfsat tillfälligt eller bestående. Vad jag förstår så har du gott hopp om att få foten återställd och kunna promenera både högt och lågt igen. Östersund och Frösön har jag endast diffusa minnen från… Jag och familjen bodde på ett vandrarhem inte så långt från Östersund en gång för många år sedan. Då gjorde vi förstås ett besök i staden, förmodligen var vi över till Frösön också, men jag har inget minne av det faktiskt.

  Tack för titten! Önskar dig en fortsatt fin lördag!

  Gilla

  • Tack Mia! Jag var bara tvungen att komma ut och att ta bilen var ju en bra idé.
   Jag längtar väldigt mycket efter mina vanliga promenader och jag vet att det bara är en tidsfråga innan det fungerar. Jag har inte ens tänkt tanken att det inte ska bli bra och en stukning borde kunna försvinna nästan helt.
   Frösön har massor att erbjuda. Jag bodde söder om Östersund förr och då var jag sällan här på Frösön men nu har jag verkligen hittat rätt plats att trivas på 😀
   Tack och detsamma till dig!

   Gillad av 1 person

 8. Fantastiskt fina bilder men hu vilken kyla. Faktiskt var det ett ställe här i norra Skåne som också hade -20 grader häromdagen . Jag föredrar +20 men det dröjer nog ett tag.
  Det är väldigt långdraget med din fot, hoppas det snart är helt bra.
  Kram

  Gilla

  • Tack Marie! Kylan försvinner fram på dagen men de flesta håller med om att kylan känns lite mindre rå och kall här än söderut. När det inte blåser är det inga problem att klä sig så att man är varm. 20 plusgrader är inte så dumt och dit kommer vi så småningom 😀
   Foten tar god tid på sig men den kommer att bli bra till slut 😀
   Kram

   Gilla

 9. Verkligen en klok idé att ta en bilburen promenad! Såå jobbigt att foten fortfarande bråkar. Fantastiska vyer och underbara bilder från din tur! Riktig Jämtlandsvinter, så som du vill ha det!
  Nu har vi ju fått vinter här också – och ja, du vet ju vad jag tycker om det 🙂 Känns i alla fall som vår när solen skiner och fåglarna kvittrar!
  Kram

  Gilla

  • Ja, till slut kom jag på den idèn och nu har det blivit två små utflykter 😀 Om jag ska vara realistisk så får jag nog ställa in mig på ännu några veckors vila men sedan ska jag ta igen allt. Vintern är här och verkar stanna ett tag till, precis som jag vill 😀
   Jag har sett att det är vitt i dina trakter också men snart får du och Muffin promenera på vårtorra stigar igen.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s