Kallt igen

Efter en vecka med slask, tö och en del regn kan jag nu glädja mig åt att minusgraderna har återvänt. Tyvärr ingen ny snö i sikte men jag gladde mig ändå åt att kunna åka en sväng till stan med bilen utan att den blev smutsig. Jag har inte använt bilen sedan jag tvättade den för drygt en vecka sedan men nu passade jag på. Jag är fortfarande tvungen att ta det försiktigt med foten så jag parkerade på en plats som jag tror gav mig minst antal steg när jag gjorde mina ärenden.

Först gick jag till optikern och bad om att få mina nya glasögon justerade så att de inte hela tiden åker ner på näsan. Det finns nog inga glasögon som inte halkar ner ibland men de här har halkat ner nästan genast när jag har puttat upp dem till sin rätta plats. Sedan klarade jag av ett ärende på banken. Det är verkligen inte ofta jag behöver gå dit. Senast var för fyra år sedan när jag skulle skriva under lånehandlingarna för min lägenhet. Men vilken trevlig upplevelse det var och vilket fint kundbemötande jag möttes av. En vänlig man gav mig ett stort leende och erbjöd mig både kaffe och en chokladbit medan han hjälpte mig att trycka fram en nummerlapp. Jag hade nog klarat att få fram lappen själv men det var ändå trevligt att de hade en person med stor servicekänsla, utan att det blev överdrivet (sånt klarar jag inte av), som tog emot mig och andra kunder. Jag tackade artigt nej till både kaffe och chokladbit och blev hänvisad till en soffa där jag kunde vänta på min tur.

En lika trevlig och hjälpsam ung man lyssnade på mitt ärende och bad om lite tid för att konsultera en kollega. Allt löste sig både snabbt och enkelt och den unge mannen konstaterade att han nu hade fått lära sig något nytt. Det är ju bra att man kan främja kunskapsinhämtandet och bidra till att kompetensen höjs 😀 Det enda lite negativa med besöket på banken var de obekväma soffor de har. Varför måste nästan alla soffor ha så låga ryggstöd att det är stört omöjligt att vila ryggen när man sitter? Nåja, det var ju en petitess i sammanhanget. Jag sa hejdå både till den unge mannen och den man som först tog emot mig och bara att få med sig glada avskedsord och leenden gör att man går därifrån med ett eget leende, glad för att få bekräftelse på att vara sedd. Lite senare ringde den unge mannen och bad lite nervöst om en uppgift han hade glömt bort att anteckna när jag var på plats. Jag hoppas att han kände att jag förstod hans situation och att det inte gjorde något.

Så mycket att fota fanns det inte under mitt korta besök i stan men jag gick förbi ”Kören”, som står i ett hörn vid Stortorget och fick i alla fall med en bid på den. Det var länge sedan jag hörde dem sjunga och kanske har den funktionen stängts av.

Det känns som om jag höll mig inom gränsen för vad jag ska utsätta foten för och det ger mig lite hopp.


14 comments

 1. Älskar trevligt bemötande – tänker att det är så enkelt egentligen, inte så mycket som behövs OCH det ska kännas rätt. Ibland kan det kännas mekaniskt och oengagerat i vissa butiker o.dyl. mer bara som en fras som skall upprepas.
  Hoppas att foten bara blir bättre och bättre!

  Gilla

 2. Det var ju väldigt trevligt att bli erbjuden både kaffe och choklad och hjälp med att ta en nummerlapp 😊 dom har väl inte så ofta besök på banken nu för tiden. Minns när jag sålde min bil och åkte till banken för att sätta in pengarna. Då frågade mannen i kassan hur jag kommit över pengarna, jag blev helt paff och undrade om dom frågade alla kunder det som ville sätta in pengar, då svarade han: nej bara dom som ser extra misstänkta ut 😊 det var ett roligt svar och vi skrattade båda två.
  Kram

  Gilla

  • Ja, och det var en helt naturligt trevlig stämning och inte något påklistrat och överdrivet. Det var faktiskt 5-6 kunder till där inne samtidigt så det kanske inte är så ovanligt som jag trodde att folk besöker banken. Hahaha, tur att du fattade att det var ett skämt 😀 Men skämt åsido så kanske han var tvungen att fråga eftersom bankerna har en skyldighet att veta varifrån stora belopp kommer, sk kundkännedom.
   Kram

   Gilla

 3. Er ikke det en god følelse når en får ordnet alt en har tenkt på en enkel måte. Det er sjelden man finner en god sofa på offentlige steder. De er ofte veldig harde og ikke gode å sitte i. Men de velger vel de billige…

  Gilla

  • Jo, det kändes bra att klara av de här ärendena och att det gick så smidigt och bra. När jag köpte min soffa fanns det inte många att välja bland. Nästan alla har för korta ryggstöd och jag känner att jag får ont bara av att titta på dem.

   Gilla

 4. Glasögon som glider ner på näsan är oerhört irriterande. Att undvika det helt är nog svårt men vissa kasar hela tiden och det fungerar icke. Hoppas att de sitter bättre nu.

  Vilken god service på banken och jag förstår att det var uppskattat. Det gäller dock att hitta balansen så att personen i fråga inte blir servil för det klarar jag icke av. Lagom är bäst och det gäller även god service.

  Bra att du belastar foten lagom nu för då ska det säkert gå på rätt håll. Hoppas ni får lite mer snö för än ska det väl vara vinter hos er.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Lite bättre sitter glasögonen nu men jag kommer inte helt ifrån att behöva skjuta upp dem då och då. Men det får jag nog stå ut med.
   Det var precis lagom nivå på trevligheterna på banken. Det kändes äkta, som om de trivdes med sitt jobb och med att möta människor 😀
   Ja, nu känns det som om jag har bättre kontroll över hur jag ska använda foten.
   Det verkar inte som om det ska komma mer snö de närmaste 10 dagarna tyvärr. Men jag gissar att det blir mer snö i april i stället. Men då kan det kvitta för då vill även jag ha vår.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 5. Jag blir nästan lika lycklig som du bara genom att läsa om ditt besök på banken. Man ska vara rädd om sina kunder. Jag fick nästan lite hjärtklappning där ett tag när jag läste att du blivit uppringd av killen från banken. Det blev min kompis också men det var inte vad hon trodde utan en man som spanade in kunder på bankbesök som han sedan ringde upp. Hon anade oråd av någon anledning och telefonsamtalet var snabbt avslutat när min kompis sa att samtalet var avlyssnat. Tråkigt att man ska behöva vara misstänksam hela tiden.
  Vilken fin kör du fångat på bild. Verkligen synd att du inte fick lite skönsång.
  Här ska det bli busväder. Snön som skulle komma blir bara regn nu. Svaret vet jag i morgon 🙂
  Kram

  Gilla

  • Jag blev lite förvånad över hur väl bemötta vi kunder blev. När jag jobbade på bank för hundra år sedan var vi också trevliga men vi mötte inte våra kunder med samma värme, som dessutom kändes äkta. Ojdå, vilken tur att din kompis förstod att det var något skumt. Jag kollade att det var ett lokalt samtal och tänkte att det kanske var vården. Jag svarar aldrig på samtal från okända förutom om jag ser att det är ett riktnummer från Östersund. Då brukar det vara någon jag vill prata med.
   Ja, det är synd att kören alltid är tyst när jag passerar numera. Jag hoppas de får tillbaka sina röster 😀
   Hoppas vädret inte ställde till det för dig.
   Kram

   Gilla

 6. Så skönt med lite klarare och friskare luft med minusgrader efter slask och regn. Snö är på väg hit enligt SMHI och även hårda vindar. Imorse vaknade jag till minus 15 men det stiger snabbt i och med skiftet i vädret.
  Och så roligt det var att läsa om ditt bankbesök. Att bli mottagen och erbjuden kaffe och chokladbit. Så trevligt. Och så en trevlig ung man som hjälpte dig. Bara att få ett leende räcker långt.
  Hoppas att glasögonen håller sig lite bättre uppe. Det är mäkta irriterande att hela tiden skjuta upp dom när dom glider nedåt.
  Vilken fin kör. Så dom brukar sjunga också. Det låter trevligt. Hoppas dom kopplar på den funktionen igen.
  Ha nu en bra dag och fortsätt att krya på dig med foten.

  Kram

  Gilla

  • Jag tittar längtansfullt ut på det härliga vintervädret. Det enda som saknas är lite nysnö men det får gå bra utan den också. Men jag är hellre utan snö än att ha den blåst som ni får samtidigt. Hoppas ni klarar er från elavbrott eller andra tråkigheter.
   Jag har jobbat på bank för länge sedan och vi var också trevliga mot kunderna. Men så här väl bemötta, med äkta värme, erbjöd vi dem inte. Det kändes fint 😀
   Glasögonen hasar fortfarande ner men inte lika ofta. Det är nog något jag får acceptera och så är det nog för de flesta.
   Ja, kören brukar sjunga men det var längesedan jag hörde dem. Kanske har jag bara otur eller så har de inte haft den funktionen på länge. Lite synd, men jag hoppas att de får börja sjunga igen.
   Tack Anita och jag önskar dig en fin dag också 😀 Foten blir låååångsamt bättre så det ser ljust ut för kommande aktiviteter 😀
   Kram

   Gilla

 7. Samma kunde jag säga om de två verkstäder jag har haft bilen på och av killen i bärgaren. Dom har varit tålmodiga och berättat och varit hur trevliga som helst och jag behövde det. Nu är det bara att hämta bilen och betala och det är minsann inte bara. Tur att jag har min son. Corona har jag haft och är fortfarande klen men feberfri. Men…kaffe och te smakar rostig plåt och annan mat smakar ingenting men det ger sig väl. Dessutom har jag fått skäll för att jag klagar i bloggen om hur jobbigt det är och jag bara gör det för att få medlidande. Så kanske det är dags att ge upp bloggen nu fast den gett mig så mycket nya vänner och tröst i eländet. Vi får se. Just nu orkar jag inte.

  Gilla

  • Vad fint att du mötte samma fina kundbemötande hos alla som hjälpte dig med bilen. Men det är klart att du hellre hade sluppit kostnaden. Jag hoppas att du snart känner dig bättre efter coronaeländet så att du kan njuta av kafe och mat igen.
   Din blogg är det du som bestämmer över och de som klagar kan låta bli att läsa om de stör sig. Det är inte meningen att du ska behöva väga dina ord på guldvåg utan du ska kunna få utlopp för både känslor och tankar i den mån du är redo att dela med dig av dem. Fortsätt du att blogga som du vill och ändra inte på dig för att några inte är nöjda.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s