Perfekt matchning

När jag berättade att min syster har hittat en ny vovvekompis frågade några av er om jag inte kunde visa bilder på honom. Då tänkte jag att det kan jag göra när jag har varit nere i Motala och hälsat på honom och hans matte. Men eftersom jag själv just nu inte producerar så mycket bildmaterial så passar det ju bra med min systers bilder på en stilig Rocky. Jag frågade om jag fick använda hennes foton på den tjusiga fotomodellen och det fick jag gärna göra.

Rocky är både schäfer och leonberger och resultatet blev denna väldigt snälla, tillitsfulla och kramiga kille. Jag är inte ett dugg förvånad över att han redan älskar sin nya matte över allt annat. Han visade t o m tydligt att han ville följa med henne efter att ha hälsat på sin förra matte en dag. Min syster fick ta över Rocky pga hans tidigare mattes sjukdom. Hon älskade honom men kände att han skulle få det bättre med någon som orkade med allt som en stor vovve behöver i form av aktivitet och stimulans. Då är det starkt och beundransvärt gjort att inse att han behövde ett nytt hem. Det blev ett fantastiskt bra arrangemang eftersom de bor i samma stad och Rocky får ha kvar sin förra matte som dagmatte de dagar det behövs. Han får komma dit och krama sin numera dagmatte och träffa ”sin” katt som han gillar mycket. Dagmatten får ha kvar honom i sitt liv och min syster vet att Rocky har det väldigt bra när hon behöver hundpassning. Det kan inte bli bättre.

Min syster är så klart fortfarande ledsen över förlusten av Roddy men att få en så härlig kompis i sitt liv är en stor tröst. Men han är inte bara en tröst utan först och främst en väldigt stor glädjespridare. Han är även en trött hund nu eftersom han får väldigt mycket mer motion än han är van vid. Han har fått ett härligt hundliv helt enkelt och det är klart att han trivs och faktiskt väljer sin nya, roliga matte.

En stilig herre med en väldigt speciell sovstil 😀 Men nej, jag tror inte att han alltid sover i den ställningen men är man trött så kan man somna lite hur som helst.

Jag tyckte att Rocky såg välbekant ut men jag kunde inte förstå varför. Men jag kom på att hans ansikte påminner lite om en hund vi hade i min familj (det var egentligen min storasysters hund men vi delade alla på ansvaret) för många år sedan och öronen liknar min alltid saknade Kaspers öron. Inte exakt men ändå ganska likt. Alla våra hundar har haft snälla ögon, kanske med undantag för Kaya som såg lite halvgalen ut 😀 , men kanske vinner Rocky tävlingen om snällast ögon för han ser otroligt snäll och rar ut.

Jag sa till min syster att jag snart vill komma och kramas med Rocky, och så klart träffa henne också, och vi bestämde halvt om halvt att när jag har bytt till sommardäck (någon gång i andra halvan av april) så ska jag ta en liten tripp neråt i landet och kanske få träffa alla mina tre barn längs vägen. Något att se fram emot. Jag vill ju kunna gå långa promenader med min syster och Rocky och det är nog bäst att inte ha för bråttom utan låta foten läka i den takt det tar.


12 comments

 1. Vilken goding! Tänk så bra det kan bli när man hjälps åt. Förstår att det var en bra lösning för alla och han ser verkligen alldeles underbar ut. Vilken härlig sovstil.
  Att ha trevligheter att se fram emot det gillas jag också. Nu får vi verkligen hoppas att din fot snart kommer att fungera som den ska och har gjort innan. Men det tar tid med de där stukade vristerna, det känner man ju till. Vad jag förstår så var den ju också rejäl och då tar det extra lång tid. Tur i oturen så var ju inget brutet i alla fall.

  Önskar dig en härlig fredag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, han är så fin och allt löste sig så bra för alla 😀 Jag ser väldigt mycket fram emot att få kramas riktigt mycket med honom. Foten kommer att bli bra så småningom och jag har lärt mig att man ska se sig väldigt noga för i trappor. Jag får fokusera på att det här är övergående och att jag kanske
   t o m kan får fördelen av att även min högra fot stärks när jag tränar båda 😀
   Tack Lotta och detsamma!
   Kram

   Gilla

 2. Men vilken fin hund! Tänk vad mycket kärlek djur ger och så kloka dom är. Rocky känner säkert att hans vanliga matte inte orkar och att din syster är hans nya människa. Min sons bästa kompis har alltid haft leonbergers, fantastiska hundar.
  Vad roligt att ha en resa neråt att se fram emot.
  Kram

  Gilla

  • Han är jättefin, både på utsidan och insidan 😀 En riktig gosplutt. Nu får han det bästa ur båda världarna och har många som vill hans bästa. Jag tycker att det är väldigt gulligt att han har en katt som han ser som sin och att han nu får träffa den ibland 😀 Jag gillar både leonbergers och schäfrar och mixen blev väldigt bra.
   Ja, det ska bli superkul att komma ner till barn och syster igen men det blir nog inte så många fler anhalter än till dem. Men någonstans måste jag nog övernatta på vägen så jag ska försöka hitta en fin liten stuga någonstans 😀
   Kram

   Gilla

 3. Här svämmar hjärtat över av känslor. Vilken fin hund och så bra allt löste sig för din syster, Rocky och hans f.d. matte. Sorgen efter Roddy förstår jag fortfarande är stor men denna vackra hund med sin fina, varma blick blir nog en stor tröst. Och visst ser jag likheten mellan Kasper och Rocky. Rockys sovställning fick mig ett le stort … snacka om att somna mitt i en rörelse.
  Det låter som en bra idé att ta en tripp nedåt landet. Då har du något att se fram emot när du rehabiliterar din fot. Och apropå foten så hoppas jag att du fått sova inatt utan värk och att du kan träna den lite idag.
  Ha nu en fin fredag!

  Kram

  Gilla

  • Är man hundälskare så är man och även mitt hjärta känner mycket när jag hör om honom och ser bilder. Jag har ju bestämt mig för att inte ha någon mer hund men det hindrar inte att jag kan längta efter att få träffa andra fina vovvar. Kasper var min senaste hund och hans öron var speciella, ungefär som Rockys 😀 Sovbilden är så talande. En hund som äntligen har fått den motion han behöver och som därför bara somnar där han befinner sig.
   Det ska bli jättekul att göra en liten roadtrip ner till min syster och att svänga förbi hos mina barn. Det skulle jag ha gjort i alla fall i sommar men nu blir det lite tidigare. De senaste två nätterna var jag tvungen att ta hjälp av citodon men det är inte så underligt efter sjukgymnastbesöket. Men nu hoppas jag kunna sova utan starka piller. Fotträningen gör jag varje dag och det känns som om även den högra foten mår bra av de rörelserna.
   Tack Anita och detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

 4. Så roligt att få se bilder på finaste Rocky men så är jag ju hundvän ut i fingerspetsarna. Jag tycker det är otroligt stort att hans förra ägare insåg begränsningarna och tog modet att omplacera. Ett sådant beslut är otroligt svårt att ta men ett bättre hem än hos din syster skulle nog vara svårt att hitta.

  Visst finns det stora likheter med hundarna när man tittar på deras ansikten.Jag förmodar att man dras till en viss sorts hundar. När jag var ute med Miss T passerade vi en mamma och en liten flicka. Flickan tittade på miss T och skrek ”Titta vilken konstig hund!” Mamman försökte släta över men Miss T tog det med fattning 😉

  Klart att du ska åka söderöver men låt foten bli ordentligt bra är mitt spontana råd.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  Gilla

  • Är man hundvän så är man och då brukar man gilla att se eller t o m träffa massor av andra hundar. Det kunde inte ha blivit mycket bättre för alla parter med det här arrangemanget och alla blev nöjda och glada 😀 Nu får Rocky och hans förra matte ha kvar varandra men det är väldigt skönt att Rocky ändå verkar välja min syster.
   Kasper och Rocky har liknande öron och Rockys ansikte liknar en annan hund som fanns i min familj när jag var väldigt ung. En fin blandning på alla sätt. Kanske kan man ofta hitta likheter mellan hundar om man letar efter dem men jag kan verkligen se dem här. Du skrattade säkert åt kommentaren från den lilla flickan och det var ju bra att Miss T inte tog illa upp 😀 Min yngsta dotter hade en gång i tiden blått hår och när vi var på café frågade en liten tjej sin mamma om det var ett spöktroll som satt där 😀 Nu är det mer vanligt med alla möjliga färger men oj, vad kul vi hade åt den kommentaren 😀
   Det blir säkert en resa söderut och jag hoppas innerligt att foten är ok till andra halvan av april. Den ska vara bra långt innan dess!
   Tack Znogge och detsamma!
   Kram

   Gilla

 5. Jättekul att få se bilder på Rocky … en jättefin hund! Så bra det löste sig för alla … och perfekt att Rocky kan vara hos sin gamla matte när din syster måste ha hjälp med hundpassning 🙂
  Härligt att ha något trevligt att se fram emot … en resa under våren med fina möten låter verkligen bra!
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  Gilla

  • Han är väldigt stilig och jättesnäll. Så gott som perfekt enligt min syster 😀 Alla blev glada för att det löste sig så bra med allt. Nästan lite som delad vårdnad men mest kommer så klart Rocky att vara med sin nya matte.
   Ja, det är kul att ha något att längta till och nu har jag fått en bra anledning att åka söderut. Det har jag i alla fall om jag vill träffa mina barn men nu blev det en extra bonus som lockar.
   Tack Anki och detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

 6. Så nydelig selskap søsteren din har skaffet seg. Det blir godt tenker jeg å se igjen både barn og søsteren din etter påske. Det er ikke mye som er bedre enn å se fram til noe man gleder seg til. Det eneste må være selve opplevelsen av det en gleder seg til.

  Gilla

  • Ja, visst är han fin och han verkar ha ett väldigt fint temperament också 😀 Det ska bli kul att åka iväg söderut en sväng och att kunna hälsa på både barn och kanske annan släkt på samma resa blir perfekt 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s