Kul med olika teorier

Bilden med ansiktet i bilrutan, som var med i förra inlägget, har gett upphov till olika mer eller mindre seriösa förslag. Det förslag jag gillar allra mest är att det skulle kunna vara min skyddsängel som visar sig. Det vore trevligt att ha en sådan men tyvärr är jag alldeles för jordnära och realistisk för att tro på den teorin. En annan teori är att det var en fripassagerare, oklart om det var en människa eller ett väsen, som hoppade av när vi stannade vid Mattmars rastplats och någon tyckte att det var oförklarligt och lite läskigt. En hel del humor och fantasi men inte någon riktigt trovärdig teori. Men så var det en person som först hade svårt att se ett ansikte och som sedan såg speglingar av himlen och små moln eller skyar som bildade ett ansikte. En annan person läste den kommentaren och höll med. Senare pratade jag med min son och han hade tittat länge på bilden innan han upptäckte ansiktet och han höll med om teorin att det var himlen och moln som speglade sig i rutan.

Jag och min svägerska såg väldigt tydligt att det var ett ansikte. Visserligen lite suddigt och med en del andra speglingar i rutan men ändå helt klart ett ansikte. Om det sedan var moln, ett väsen eller en ängel får var och en ta ställning till. Det jag tar med mig är att det är kul och spännande att man kan få så olika uppfattning om vad man ser. Jag har beskurit ansiktet i rutan och även tagit med en kopia där jag lite slarvigt har ritat ut ögat med ögonbryn, näsan och munnen. De som har svårt att se ansiktet kanske blir hjälpta av det men de flesta verkar ha hittat det och sedan dragit lite olika slutsatser.

Efter två små feltramp i lördags blev foten sämre igen och några korta promenader har det inte blivit sedan dess. Därför är det tomt på minneskortet i kameran och att fota från balkongen har jag tröttnat på. Men idag hade jag en bokad tid hos polisen för att skaffa ett nytt pass. Jag kunde parkera precis utanför så jag fick inga fototillfällen där heller. I alla fall inte förrän jag hittade tre tavlor på väggen. Jag tyckte att de var trevligare motiv än polisentrén så de får bli det här inläggets bildskörd, förutom spökbilderna överst.

I morgon ska jag på återbesök till fysioterapeuten. Jag vet inte riktigt varför för hon lär väl inte kunna göra så mycket. Men kanske har jag fel och kanske har hon fler rörelser som jag ska göra. I övermorgon ska jag till HC igen, samma våning som dagen innan, och då ska blodtryck kollas och en nyinsatt medicinering följas upp. Jag har inte skrivit om läkarbesöket som handlade om min transplanterade lever men då konstaterades att jag hade ett förhöjt blodtryck. Inte mer än 152/90 men det behöver tydligen medicineras. Samma läkare skickade remisser för njurfunktionstest och bentäthetsmätning så det är också på gång. Redan på måndag ska jag till njurmottagningen.

Det var länge sedan jag hade så många kontroller att gå på och jag vet att även mammografi ska göras i vår. En stor förmån att vara så väl omhändertagen men det blir lite väl många vårdbesök nästan på en gång. Jag har vant mig av med det och det har känts så skönt. Tydligen har jag haft två av Sveriges allra bästa leverläkare, först under tiden före och efter transplantationen och nu senast på läkarbesöket i januari. Även det känns som en stor förmån men det visste jag inget om förrän efteråt. Synd att läkaren jag träffade senast bara är inlånad ett tag från Sahlgrenska. Som alltid är det viktigaste beskedet att min lever fortsätter att stortrivas med mig.


14 comments

 1. Haha, jag läste inte detta senaste inlägg innan jag skrev min förra kommentar. Om jag missat flera inlägg läser jag alltid dem i ordning. Men, jag kan konstatera att min spökteori, eller ängel eller nåt delas av andra. Och visst kan det vara moln som bildar mänskliga drag, oavsett var det annorlunda och kul. Och ni kom ju tryggt hem så kanske var det en liten skyddsängel iaf. Trist att du blev sämre i foten, att det ska ta sån tid! Bra med alla kontroller, och huvudsaken är ju att levern och du är ett lyckligt sambopar! Lycka till med alla andra hälsobesök! Kram

  Gilla

  • Jag läser också i ordning om jag har missat flera inlägg. Annars kan man ju ha svårt att förstå det som hamnar i senaste inlägget. Om du hade läst det här inlägget först hade din spontana kommentar i förra inlägget inte blivit likadan och jag gillar din spökteori 😀 Om det är moln som speglas så har de verkligen lyckats bra med att få alla detaljer på rätt plats men det kanske inte vore underligare än om det var ett spöke 😂
   Ja, jag är naturligtvis glad för att jag får alla dessa kontroller men det är alltid jobbigt att ta sig iväg. Men jag har ju nära till all vård här så jag har det väldigt bra även i det hänseendet. Levern är den del av mig som mår bäst och vi gillar varandra 😀
   Tack Paula!
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Visst är det intressant med olika teorier men också vad man ser. Jag är också en ganska så jordnära person och vill gärna finna en logisk förklaring. Oftast finns det en sådan men i vissa fall får man inget säkert svar utan får sväva i okunnighet.

  Jag medicinerar också för högt blodtryck. Mitt var inte jättehögt heller men medicin skulle sättas in. Det undre är bra, mellan 60-70 men det övre kan vara lite för högt fortfarande. Ska kontrollera hemma ett tag så får vi se om dosen behöver höjas eller inte. Alltid är det något men man ska inte gå med högt blodtryck i onödan.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Logiska förklaringar och vetenskap framför tro är vad jag vanligtvis går på men ibland kan jag inte få någon förklaring och då kan jag lite skämtsamt vifta bort allt. Men visst skulle jag väldigt gärna alltid få de svar jag vill ha och om någon kunde bevisa vad ansiktet i rutan var så skulle det kännas bra. Det känns inte helt bra att inte förstå vad det var men eftersom jag också är rätt bra på att acceptera och gå vidare så får det vara så den här gången.
   Jag skrattade lite efter min första reaktion när läkaren sa att det här måste medicineras. Ett kraftfullt Neeej, blev det och läkaren log och svarade med ett lika kraftfullt Jooo 😀 Jag blev av med en medicin, som motverkade ännu sämre bentäthet, men fick den här medicinen i stället. Det är klart att jag vill ha den medicin jag behöver men det kändes som om jag gick över en gräns som inte var jag. Jag har alltid haft lågt blodtryck tidigare. Nåja, mina andra mediciner och åldern tar ut sin rätt och så är det för många. Skönt att du får kolla hemma och eftersom jag har en egen mätare hoppas jag att jag också får göra det efter det här besöket. Jag håller tummarna för att både ditt och mitt blodtryck håller sig på en bra nivå med en bra medicinering 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Ärligt talat blev jag lite förvånad för mitt blodtryck har förr varit åt det lägre hållet och när jag väntade barn var det väldigt lågt. Dessutom så finns det inte någon i familjen som har haft högt blodtryck utan tvärtom. Nåja, det är en vanlig åkomma så det är bara att inrätta sig i ledet och lyssna på expertisen 😀

    Kram och god kväll!

    Gilla

   • Då har vi gjort ungefär samma resa vad gäller blodtrycket och det är nog bara att sälla sig till skaran med blodtrycksmedicin. Idag var mitt blodtryck dock något lägre och vad läkaren på HC säger om det återstår att se.
    Kram och detsamma!

    Gilla

 3. Så bra at du bli fulgt opp med kontroller. Det er bedre å finne ut av ting med en gang, enn at det skal ha gått unødig lang tid. Krysser fingrene for at du snart er helt bra i foten igjen. Nå nærmer det seg vår og lange turer igjen.

  Gilla

  • Jag har verkligen blivit väl omhändertagen men ibland kommer allt på en gång och då blir det lite mycket. Det mesta är bara rutin och det brukar aldrig vara några problem. Det är också ett skönt besked att få 😀 Foten lär hindra mig ett tag till men i vår ska jag nog kunna komma ut på diverse äventyr 😀

   Gilla

 4. Jag läste en gång en berättelse där det var en begravning, en person hade tagit en bild när kistan skulle sänkas ner och när man framkallade bilden kunde man lite suddigt se personen som begravdes stå en bit ifrån och iaktta det hela. Jag har också hört flera personer som varit nära döden berätta att de själva kunnat iaktta sin kropp men inte varit där. Jag tror det finns en del vi inte kan förklara. Men om det gäller ansiktet i din bil vet jag inte 😊
  Fantastiskt att du haft de bästa leverläkarna. Så skönt att allt fungerar och att du mår så bra.
  Kram

  Gilla

  • Fy, det låter läskigt och då skulle jag börja fundera på riktigt. Men jag vill inte tro att det var ett spöke där i min bilruta utan att något optiskt fenonmen eller någon annan logisk förklaring stämmer bättre. Det lär jag aldrig få svar på.
   Jag har haft tur med en del läkare och just de två är också de som har vetat mest om min leversjukdom, som sällan utvecklar sig så mycket som den gjorde hos mig. En ovanlig sjukdom för de flesta läkare. Men allt fungerar bra och det finns ingen anledning att tro att det inte ska fortsätta så 😀
   Kram

   Gilla

 5. Det där ansiktet har allt fått oss till att fundera. Det har säkert sin naturliga förklaring men visst är det ett spännande foto du fick till.
  Nästa vecka är det mammografi för mig, på självaste hjärtedagen. Det där med att bli kallade gillar jag, jag kan lova att skulle man själv boka sin tid så skulle det inte bli många tuttar röntgade. Så tummen upp för det!
  Hoppas din fot snart vill bli bättre och att dina kommande provtagningar och annat som du inbokat inte kommer att fresta på din fot allt för mycket. Bra läkare vill vi har flera av, är glad för din skull att du träffat på två av de bästa inom ditt behov.
  Skicka ett kylande omslag till din fot och en varm kram till dig!

  Gilla

  • Helt omöjligt att hitta förklaringen men jag är övertygad om att det finns en logisk sådan. Kul med något spännande att fundera över och om jag inte vore så jordnära så kanske jag skulle fundera över vilken ande som kom och hälsade på och varför 😀
   Visst är det bra att vi blir kallade på alla screeningar. Jag har inställningen att jag är frisk och har ingen oro över huvud taget och hittills har jag haft helt rätt.
   Igår var jag hos sjukgymnasten och hon vred och vände på foten så att det blev riktigt illa på kvällen. Men det är bättre idag igen och jag har återigen försett mig med en rejäl portion tålamod. Trots härligt väder har jag inte varit deppad över att vara kvar inomhus.
   Jag har tydligen haft tur med en del läkare men innan jag fick min duktiga läkare i Linköping visste ingen läkare lika mycket som jag själv om min sjukdom. Det är helt ok eftersom den var ovanlig men jag blev lite irriterad när de försökte berätta om min sjukdom för mig och de hade fel. Då är det bättre att erkänna att de inte vet så mycket.
   Tack Lotta! Jag sätter på mig omslaget och mår genast lite bättre 😀
   Kram

   Gilla

 6. Precis … där är ansiktet. Och jag anar att det är jag som är personen som såg speglingar av himlen och små moln eller skyar 🙂 Låter kul med alla teorier om ansiktet. Ett spännande och härligt inlägg.
  Däremot var det tråkigt att din fot blivit sämre. Hoppas att du fick lite bra besked om nya rörelser igår. Idag är du på HC och kollar upp blodtrycket. Håller tummarna att medicineringen har fungerat. Är också glad att läsa att du haft två av Sveriges bästa leverläkare och framför allt att levern och du stortrivs tillsammans.
  Ha en fin kväll och fortsätt att fot-krya-på-dig!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det där ansiktet lär jag aldrig få en förklaring på. I alla fall ingen som jag känner att jag tror 100 % på. Men spännande är det 😀
   Jag fick några tips av sjukgymnasten men samtidigt vred hon så mycket på min fot att det blev en jobbig kväll och starka piller på natten. I dag är det ok igen men det här tar verkligen tid. Blodtrycket är något bättre så jag hoppas att det fortsätter åt det hållet och kanske kan jag då slippa medicinera. Vi får väl se. Jag tyckte väldigt mycket om min läkare i Linköping och efter många besök kom vi så långt att vi kunde skämta om eländet. Vi skildes åt med en stor kram och han och min kontaktsköterska fick varsin present. Jag kan sakna dem för här har jag inte alls samma kontakt och det behövs inte heller. Jag fick höra av en läkare här att läkaren i Linköping var den alla hade som en slags guru men det visste jag inte innan. Den läkare jag träffade sist är bara här tillfälligt så henne kanske jag inte har turen att få träffa igen men kul att hon gjorde ett besök här.
   Tack Anita, jag och foten ska göra vårt bästa 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s