En klar förbättring

När jag skrev rubriken insåg jag att den kan misstolkas och att många kan tro att foten mår mycket bättre. Men tyvärr är det inte så utan det är väder och sikt som har förbättrats till en härlig och solig vinterdag med minusgrader och svag vind. Men innan ni får se bevis på det vill jag visa hur skyltar kan vara lite förvirrande. Första gången jag såg de här skyltarna, för många år sedan, blev jag tveksam till om jag verkligen fick gå över till andra sidan. Det tog en stund innan jag, som är en regelföljare, insåg att det var förbjudet att gå på spåren till nästa övergång. Självklart när man vet det men jag tror inte att jag har varit ensam om att fundera. Igår gick vi i alla fall över spåret för att komma till matbutiken och därifrån gick vi med inte bara salt, som jag skulle köpa, utan även lite choklad och en del annat gott.

I morse vaknade vi till strålande sol och en molnfri himmel. Fast egentligen tog det några timmar innan vi såg att det var så fint ute. Jag gick ut på balkongen för att föreviga de backar vi ser från lägenheten. Härligt att de inte täcktes av dimma eller moln och att allt det gråa var borta. Jag bestämde mig för att utmana foten igen och gå en något längre runda ner till gångvägen som går längs sjön. 16 minusgrader hade det blivit och hellre det än det blaskväder vi hade innan.

Helst hade jag velat ta bilen till kabinbanans startpunkt och sedan åka med den upp till slutstationen, men den var stängd pga nedisning. Likadant var det förra året och året innan skulle den egentligen ha monterats ned. Kanske kommer jag hit i sommar när den förhoppningsvis är öppen. Då kan de i alla fall inte skylla på nedisning. Som en liten upplysning till mina två bloggvänner Anki och Paula kan jag nämna att det är huset med de tre trekantiga spetsarna vi kom till i somras. En liten bit mot toppen men inte så långt som vi hade önskat. Till vänster i bilden ser man de nedisade stolparna och linan där kabinbanan ska gå.

Min svägerska följde med på min korta promenad och nere vid sjön vände vi oss en stund mot Mullfjället innan vi fortsatte åt motsatt håll.

En fin och vanligtvis väldigt kort gångväg men alldeles lagom för min del just nu. Lite ansträngande var det för foten men jag har instruktioner om att stödja på foten till smärtgränsen.

Lite senare var hela fjällsidan indränkt i solsken och jag gick ut på balkongen igen för att få med det som förmodligen blir den här veckans soligaste bild.

Min svägerska gick en längre promenad på eftermiddagen och just nu, ca 17.00 är hon ute på ytterligare en skön promenad. Det gäller att passa på när det är så fina förhållanden. Jag önskar att jag kunde hänga med men jag kommer i alla fall ut och får andas lite fjälluft nästan varje dag 😀


14 comments

 1. Åh vad vackert det är där uppe! Så tråkigt att det tar sån tid innan din fot blir bättre, måste verkligen varit en rejäl stukning. Hoppas ni får fler dagar med sol, det ser så väldigt fint ut där uppe!
  Kram

  Gilla

  • Ja, när solen skiner blir det vackert här i Åre. Jag har slutat hoppas på att kunna gå lite längre under veckan i Åre men jag kan som tur är se lite av fjäll och backar från lägenheten och de korta promenader jag gör. Det kunde vara värre på många sätt så jag får vara glad för att varken handleder eller fotleder är brutna 😀
   Kram

   Gilla

 2. Så vackert det är och så skönt att vädret bättrade sig. Min första tanke när jag såg rubriken var att foten hade skärpt till sig rejält men det dementerade du snabbt. Bra i alla fall att du kom ut lite och skynda långsamt är nog melodin. Hoppas det blir härligt vinterväder resten av er vistelse.

  Kram

  Gilla

  • Ja, när solen skiner är det väldigt vackert här. Nej, tyvärr får jag nog vänta med långa promenader men jag kommer i alla fall ut korta stunder. Det ser inte ut att bli fler soldagar men vi fick i alla fall en och det får vi leva på de sista dagarna.
   Kram

   Gilla

 3. Precis som du skrev så var foten det första jag tänkte på … men fint väder är ju också en välkommen förbättring.
  Roligt att få se hur det ser ut så här i vintertid … och även om vi inte kom ända upp i somras så var det fina vyer 🙂
  Kram

  Gilla

  • Det är bra att jag nu vet att det kommer att ta tid. Då är det lättare att vara tålmodig. Det var ett fantastiskt väder men det blir nog inga fler sådana dagar. Vi får vara tacksamma för den dagen 😀 Visst var det fint på den nivå vi nådde också och vädret var också helt ok då. Men lite synd var det att liftarna till toppstationen inte öppnade förrän några dagar senare. Men det får bli nästa gång 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Jag blev glad när jag såg rubriken och trodde det var foten det gällde … men det var det alltså dessvärre inte. Men trots det så är det ju väldigt mycket trevligare med blå himmel och en starkt lysande sol. Jag riktigt känner den sköna vinterkänslan och bilden där solskenet riktigt flödar och nästan bländar mig … den tar mig tillbaka till de få gånger jag varit på fjällsemester och njutit av den intensiva sol som finns där.
  Det låter i varje fall som ni har fina dagar tillsammans och jag hoppas vädret fortsätter att vara fint och att du kan njuta av korta promenader …

  Kram

  Gilla

  • Tack för att du blev glad för min skull och den glädjen kan jag ta med mig till när det väl händer 😀 Vi fick i alla fall en fantastisk väderdag. Det får vi nog vara nöjda med för nu är det grådis som gäller. Kul att du har egna erfarenheter från fina dagar i fjällen. Då vet du hur härligt det kan vara. Fina dagar är det oavsett väder och ond fot eftersom jag och min svägerska trivs så bra tillsammans. Mina små promenader ger inte så mycket men det är skönt att komma ut en liten bit och få se något annat än det som syns utanför fönstren..
   Kram

   Gilla

 5. Men hör ni tjejer, ska ni inte hyra en snöskoter och ta en tur upp på fjället?? Där står ju radvis med alldeles lediga skotrar! Det vore väl toppenkul! Och foten skulle få vila! Kram

  Gilla

  • Hahahahaha, två skräckslagna tanter på skoter, det vore något det 😀 😀 Jag skulle inte ens vilja åka på plant underlag så att åka uppför fjäll på skoter kommer ingen få se mig göra. Jag är livrädd för att skotern ska välta och krossa mina ben. Några gånger åkte min man och yngsta dottern skoter en bit bort och satte igång en grillglöd tills jag kom promenerande med hundarna. Mycket mer njutbart än en stinkande, mullrande skoter.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Uuuuuuuuunderbart! jag njuter och njuter. Den där övergången fick mig till att stanna upp, min svärson fick övertala mig att passera. Jag ville ju inte bli haffad av tågvakten, men svärsonen sa att det var lugnt.
  Även om du inte kan gå så långt så är det tur att dina ögon och ditt sinne kan njuta av allt det vackra.

  Kram

  Gilla

  • Haha, jaha så du har också funderat över den skyltningen 😀 Vilken tur att din svärson förstod vad som gällde så att du kunde ta dig över.
   Ja, ögonen fungerar som de ska, med lite hjälp av glasögonen, och de och andra sinnen gör vistelsen fin oavsett vad foten vill 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s