600 m till Åre Torg

Även om jag inte går så långa sträckor så vill jag helst variera dem lite. Jag tänkte att det skulle vara trevligt att komma upp i byn och att jag kanske skulle klara av att gå till Åre Torg. Vid vissa tillfällen är det bra med all teknik som finns i mobilen och nu fick google maps tala om för mig hur lång den promenaden skulle vara. 600 m dit och totalt alltså 1200 m. Det bestämde jag mig för att klara och det gjorde jag också. Min svägerska är snäll som följer med på mina väldigt långsamma promenader och tillsammans gjorde vi denna lilla utflykt. Kul att få se något annat än det jag sett fram till dess.

Något hade byggts upp på torget och vi gick närmare för att se vad det var.

Bra att göra något av julgranen och inte bara elda upp den. Kanske möter den det ödet senare men då har den ju glatt många besökare innan dess.

Jag avslutade med att ta den obligatoriska bilden på Åre bergbana, som tyvärr är stängd och öppnar dagen efter vår hemfärd. Annars vore det en möjlighet att komma lite längre upp och sedan åka bergbanan ner igen.

Vill man sitta ner en stund erbjuds sittplatser och ibland ser de extra mysiga ut. Men jag har kommit så långt i mitt veganliv att det tar emot även att sitta på en renfäll. Hur andra gör bryr jag mig inte om men jag står hellre. Ändå kan jag tycka att det ser trevligt ut.

Den här dagen såg vi att kabinbanan var igång. Jag vet inte om den bara testkördes eller om de har fått bort all is och nu har öppnat upp för alla som vill åka. Jag tänkte igår att jag skulle ta bilen dit idag om vädret ser lovande ut och kolla om den vill ta med mig upp. Men tyvärr verkar det vara dimmigt och ingen sikt alls där uppe så det får nog vara. Ska man ta sig upp på en fjälltopp så är sikten en viktig detalj. Det blir snart en liten promenad runt hotellet och tillbaka i stället. Jag tycker att jag gör små framsteg, väldigt små, eftersom smärtan jag får av att gå återgår till det jag har i vila efter en stund. Några veckor till så…


12 comments

 1. Skönt att läsa att du ändå kan göra små promenader och att du känner att det blir små framsteg. Fint bygge av julgranen men synd att du inte får möjlighet att åka kabinbanan. Hade ju varit idealiskt nu när du inte kan ta så långa promenader. Jag håller med om att det ser mysigt ut med de varma fällarna men … jag förstår dig.
  Här började dagen med sol och blå himmel. Vi vaknade till minus 12,6 men nu är det bara ett fåtal minusgrader och mulet. Men imorgon ska det bli sol och natten till söndag ska det bli ännu kallare.
  Ha nu en fortsatt fin vistelse!

  Kram

  Gilla

  • Det är skönt att veta att det inte gör något att det gör ont och då är det lättare att utmana smärtan.
   Återbruk är alltid bra och så här blev ju granen till glädje även efter jul. Kabinbanan och Bergbanan hade varit bra för mig just nu men det får vänta till en annan gång. Det är inte alla som förstår mina veganval så tack för det. Jag lever efter mottot att om jag inte dömer andra så får de låta bli att döma mig. Hittills tycker jag att det har funkat bra 😀
   Vilket härligt väder ni verkar ha och ni njuter säkert för fullt när ni går ut 😀
   Tack Anita!
   Kram

   Gilla

 2. Så skönt att höra att du i alla fall kan ta kortare promenader och att du känner att det går på rätt håll.
  Lite synd att det inte blev någon tur med kabinbanan för det hade passat bra nu med en ond fot. Förstår dock att ett dimmigt väder inte lockar.
  Visst såg det tilltalande ut att sätta sig där men vi gör våra egna val och så ska det vara.

  Önskar en fin fredagskväll nu!

  Kram

  Gilla

  • Det är som i sången ”det går långsamt fram men det går ändå fram”. Lite i taget och med tålamod så når jag fram till mål så småningom.
   Jag vet inte om kabinbanan var öppen men tyvärr hade det inte spelat någon roll eftersom molnen låg lågt. Jag är ändå ganska nöjd med att ha kommit ut lite.
   Jag förstår att många tycker att det ser lockande ut att sitta där och visst, jag håller med om att det ser mysigt ut. I nödfall skulle så klart jag också kunna sitta där.
   Tack Znogge och detsamma till dig.
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Jag skulle inte tveka om att sätta mig där eller på en annan skinnfäll vilket förekommer på en del restauranger och så. Däremot skulle jag aldrig ens överväga tanken att införskaffa en djurfäll och ha den hemma. Likaså skulle jag aldrig bära äkta päls. När min mamma dog hade hon en jättefin minkpäls som ville jag skulle överta men nej, den fick säljas. Skor i skinn har jag däremot. Kanske lite dubbelmoral men jag tänker att skor är en nödvändig produkt vilket inte en pälstofs på en mössa är. När jag köpte min dunkappa gällde det att välja med omsorg med tanke på dunet. Finns mycket att beakta om man vill och om man bryr sig.

    Kram

    Gilla

   • Jag hade inte heller tvekat för bara något år sedan men jag tror att det är likadant för de flesta som övergår till vegankost för djurens skull att mer och mer motstånd mot allt animaliskt smyger in i hjärnan. Men jag vill absolut inte att andra ska tro att jag dömer dem för att de gör andra val. Det finns alldeles för många fördomar och negativa åsikter om alla möjliga livsval, och väldigt många åsikter om veganer, och jag skulle önska att vi kunde slippa allt sådant och låta folk leva sina liv. Å andra sidan berättar jag gärna om att jag är vegan och kanske kan någon inspireras 😀
    Jag tror att det var många som valde bort pälsar i vår och senare generationer. Kanske för att djur jagades eller föddes upp bara just för pälsarnas skull. Det är en annan sak att ha kläder från djur som ändå har avlivats för köttets skull. Det tycker jag också även om jag väljer bort även det.
    Kram

    Gilla

 3. Det är väldigt vackert i Åre.
  Oj och jag som har flera fårfällar, tycker det är fint, men jag respekterar självklart din inställning. Av någon anledning har mina katter alltid vägrat gå på fårfällarna, dom går hellre en omväg.
  Hoppas din fot snart känns mycket bättre.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är det och nästa gång ska jag kunna se ännu mer av det.
   Jag tycker också att det är fint med fårfällar och jag tycker att du ska ha det du tycker om. Jag skulle inte vägra sitta hos dig om jag kom på besök och jag skulle inte säga något eller tycka att det var obekvämt på något sätt. Men när man kan välja utan att såra någon så avstår jag helst. Ömsesidig respekt är alltid bra att ha 😀 Underligt med dina katters vägran att närma sig fårfällarna dock för inte kan de väl ha någon lukt av får längre.
   Tack Marie! En liten tillbakagång med foten idag men det är säkert bara tillfälligt.
   Kram

   Gilla

 4. Smart sätt att återanvända granen på, det gillas. Den snidade stubbgubben var verkligen häftig. Så härligt med alla bilder på platser jag känner igen, blir nästa så att man känner att jag varit där.
  Det kommer ju som sagt att ta sin tid med din fot något som du säkert redan vet. Hur som så kommer det bli bra framöver även om det är drygt att vänta när man är van att vara igång. Jag hade nog slagit mig ner i stolen en stund och precis som du skriver så gör man ju det man själv känner för.

  Kramar

  Gilla

  • Ja, jag gillar att de tar vara på granen på flera sätt innan den till sist kanske ger värme i något värmeverk. Visst är gubben fin. Och jag tror nog att många barn, och kanske vuxna, har krupit in i kojan.
   Foten blir bra så småningom och jag har accepterat att nu är det så här. Det var säkert skönt att sitta där på renfällarna ett tag så det tycker jag att du skulle ha gjort rätt i 😀
   Kram

   Gilla

 5. Men vilken otur du har med bergbanan, både nu och då vi var på besök! Den liksom gäckar dig! Gillade Vasaloppsåkaren, han har nog kommit lite ur spår, jag hoppas du ledde in honom till skidspåren mot Sälen!
  Kram

  Gilla

  • Ja, både bergbanan och kabinbanan hade varit bra sätt för mig att komma mig upp lite i världen 😀 Men jag får fler chanser och någon fjälltopp ska jag nog ta mig upp på i sommar. Haha, nej den stackars skidåkaren fick klara sig själv. Jag tror faktiskt att han trivdes bra där han var.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s