Husdjur och himlafenomen

Jag fortsätter att suktande titta ut och tålmodigt vänta på att min fot ska klara av promenader. Då blir det en del bilder från balkongen men nu har jag själv börjat tröttna på soluppgångar i bloggen och jag tror att det här får bli den sista på ett tag.

För några dagar sedan började en fluga flyga omkring i min lägenhet. Ganska märkligt eftersom jag inte har haft en enda liten fluga eller annan insekt inne hos mig på flera år. På sommaren har jag nät i de fönster jag öppnar och i balkongdörrens öppning och hittills har jag lyckats hålla alla flygfän ute. Men nu hade en ensam liten fluga hittat in. Den störde inte mig och därför lät jag den få vara kvar. Den började kännas som ett litet husdjur och det blev naturligt att kalla den Flugo. Alla ni som har sett Skurt och hört honom sjunga om ”en liten fluga som heter Flugo och som är kompis med mig” förstår att det namnet naturligt ploppade upp. Mina fönster öppnas inåt så jag har inte kunnat öppna för att släppa ut honom och jag tänkte att han kanske skulle frysa ihjäl om han kom ut. Men i dag satte han sig på balkongdörren och den öppnas utåt. Jag gläntade lite på dörren för att Flugo själv skulle få bestämma om han ville vara kvar hos mig eller flyga ut. Han tvekade en stund men sedan valde han att flyga ut mot solen. Jag hoppas han klarar sig och hittar något varmt litet krypin om han fryser.

På tal om husdjur har en ny vovve kommit hem till min syster. Hon är fortfarande väldigt ledsen över förlusten av Roddy men lite lättare känns det nog nu när Rocky har flyttat in. Rocky är en blandning av schäfer och leonberger och han är sååå fin. Jag undrar hur länge jag kan hålla mig från att åka ner till min syster för att kunna kramas lite med hennes nya kompis. Ja, han kramas tydligen och lägger tassarna om den han vill komma nära.

Det är dags för veckan i Åre och min svägerska kom med tåget till mig i förrgår. Det har varit ganska fina dagar på Frösön och hon har gått ut och promenerat medan jag har stannat kvar hemma. Tyvärr har det varit ganska isiga gångvägar men hon har lyckats ta sig fram utan att ramla. Förmodligen blir det inga riktiga promenader under veckan här i Åre heller men jag ska försöka gå en kort runda någon dag snart.

Resan hit gav oss en bonus i form av pärlemormoln. Vi hade tur som både hann se dem och stanna för att fota för de försvann ganska snart i tjocka, mörka moln som förde med sig snöbyar. Det var kul att min svägerska fick se dem eftersom det var första gången. Jag har haft förmånen att se sådana moln några gånger förut men de är lika fascinerande varje gång.

Det känns kul att vara här igen även om jag helst hade velat att min andel hade blivit såld vid det här laget. Jag har varit här så många gånger nu att det känns lite som att komma hem men om jag inte kan gå ut mer än bara korta rundor så kanske jag börjar längta hem innan veckan är slut. Vi får se hur det blir. Egentligen kan jag ju lika gärna sitta här och titta ut som att göra det hemma. Lite annan utsikt blir det och kanske tröttnar ni snart på mina bilder från fönstren här 😀


16 comments

  • Ja, hon hittade en jättefin ny kompis och hon är jätteglad för det 😀 Framåt våren gör jag säkert en liten tur neråt för att få träffa den ”lilla” vovven. Han är nog inte lika stor som Bella eftersom han är delvis schäfer men större än de hundar jag har varit van vid. Pärlemormoln är inte jättevanliga men jag har sett dem under två perioder sedan jag flyttade till Frösön, för fyra år sedan. Kanske syns de bäst ganska långt norrut.

   Gilla

 1. På något vis anade jag det eller kände det på mig att din syster snart skulle ha en ny fyrbent vän. En hundägares hjärta är stort och man kan älska en ny hund samtidigt som man saknar en lika älskad fyrbent vän. Spännande att få träffa honom förstår jag.

  Hoppas det blir en njutbar vecka i Åre även om du inte kan promenera som tänkt. Miljöombyte och sällskap av svägerskan kan ändå vara rätt.

  Kram och god söndag!

  Gilla

  • Ja, det visste nog hon och jag också men jag trodde att det skulle dröja lite längre. Men varför vänta när det finns en så fin vovve som behöver ett nytt hem? Jag är också hundälskare och visst finns det en längtan men man måste även vara realist…tyvärr. Det ska bli väldigt kul att få träffa Rocky så småningom 😀
   Det är mysigt att vara här i Åre men det är klart att det vore ännu roligare om jag kunde komma ut mer. Jag gick ut en väldigt kort promenad (kan inte ens kallas promenad) för någon timme sedan och det kändes inte så bra. Men trevligt har vi ändå 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Jag har nog känt på mig att din syster snart skulle ha en ny hund. Som Znogge säger, en hundägares hjärta är stort och för din syster rymmer det helt klart både minnet av fina Roddy och den nya familjemedlemmen Rocky. Han låter ju som en härlig hund som tycker om att kramas. Då får vi se hur länge du kan hålla dig innan du åker ner och kramas med honom.

  I veckan visade dom pärlemormoln bland väderbilderna på tv som någon tagit norrut i landet. Tänkte faktiskt på dig då du visat en annan bild på just pärlemormoln för inte så länge sedan. Väldigt fina bilder förresten och roligt för din svägerska att få uppleva dom.

  Jag hoppas du kan njuta av din vistelse i Åre med sällskap av svägerskan och jag håller tummarna att du kan gå ut på lite sköna promenader, även om dom inte blir så långa som du önskat.
  Ha nu en fin söndag och fortsätt krya-på-dig med foten!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det var inte alls förvånande att en ny vovve kom in i min systers liv. Visst låter det härligt med en hund som kramas och framåt våren vill jag nog hälsa på dem 😀
   Vi såg också inslaget om pärlemormolnen och därför var det extra kul när vi sedan såg dem i verkligheten. Kanske måste man vara här uppe i norr för att se dem. Jag vet faktiskt inte hur det förhåller sig.
   Jag var ute och gick några hundra meter tidigare och det gick bra. Men jag fick så klart lite mer ont så det dröjer nog innan jag kan återgå till mina vanliga promenader.
   Tack Anita! Foten kryar på sig i långsam takt men så småningom är vi i hamn…foten och jag 😀
   kram

   Gilla

 3. Så fina dom där molnen är. Jag har sett sådana förut men inte nu på ett bra tag. Hoppas du snart blir bra så du kan gå till katthemmet igen. Du saknar väl katterna förstår jag. Kul att du fått lite sällskap i alla fall

  Gilla

  • Ja, de är både fina och fascinerande och man ska ha tur om man ska få se dem. Men här uppe är det nog vanligare än längre söderut. Jag saknar både katthemmet och promenaderna med Vilde men så småningom kan jag träffa både katter och vovve igen 😀 Sällskap av min svägerska är alltid trevligt 😀

   Gilla

  • Ja, det går väldigt långsamt framåt. Det är knappt en märkbar förändring den senaste veckan så det dröjer nog innan jag är som förut igen. En liten kort sträcka idag gav klart besked om att jag får ta det lugnt ett tag till.
   Tack Barbro 😀

   Gillad av 1 person

 4. Vad bra att din syster skaffat en ny hund, kanske överväger glädjen över Rocky så att hon kan minnas Roddy utan att känna så stor sorg. Jag tänker också på min Zelda varje dag, ännu har jag inte kommit till glädjen över att ha haft henne, det är fortfarande sorg. Jag tycker du ska åka och hälsa på Rocky när din fot är bra igen!
  Kram

  Gilla

  • Ja, hon ska ha en hund för att må bra och nu har hon hittat en jättefin kompis 😀 Det tar tid innan hon har slutat vara ledsen för Roddys skull men glädjen över Rocky hjälper så klart till att göra livet roligare. Alla vi som saknar våra djur förstår precis hur det är och det är klart att Zelda är i dina tankar dagligen. Både saknad och glädje över den tid som var kommer att finnas hos dig länge när den värsta sorgen är över.
   Ja, det blir nog en liten tripp söderut i vår 😀
   Kram

   Gilla

 5. Så roligt att läsa att syster skaffat en ny fyrfota kompis! Och jag förstår att du vill träffa mysproppen! Har du inga foton att visa oss andra hundälskare? Du, pärlemormoln har jag nog aldrig haft ynnesten att se! Helt underbara, det är förstås någon typ av fenomen som gör att de ser ut som de gör, men så mycket mer ovanliga de är än alla underbart vackra aftonrodnader, och även halon verkar vara lite vanligare, i alla fall numera. Nu ska jag läsa vidare om er tripp

  Gilla

  • Ja, hon behöver ha en hundkompis hos sig och den här vovven verkar vara mitt i prick 😀 Bilder får det bli när jag besöker dem någon gång, kanske i vår så du får plocka fram tålamodet 😀 Pärlemormoln är inte vanliga men här har de synts under flera dagar. Vi har bara sett de som är i det här inlägget men jag har sett bilder från andra som har haft turen att se dem. De bildas i stratosfären har jag lärt mig nu när flera meteorologer har pratat om dem. Flera km ovanför våra vanliga moln. Det måste finnas speciella omständigheter och tyvärr påverkar de ozonskiktet negativt. Men det är tydligen ingen fara eftersom de är så ovanliga och då hinner ozonskiktet laga sig själv igen. Anna-Lena, som du träffade hos mig, har fotat en fantastiskt vacker halo när hon var ute på Storsjön och den missade jag tyvärr.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Spännande! Hoppas vi snart får se foton på din systers kramkompis. Klart du ska ta dig en sväng dit så fort du orkar och kan. Vackra foton som alltid!
  Kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s