Oinspirerad

Jag har inte sett någonting värt att fota den senaste veckan, förutom finaste Vilde, och då har kameran fått stanna i väskan. Men en ögonblicksbild från en promenad med Vilde har jag i alla fall fått till. Inte världens bästa bild ur någon som helst synvinkel men i alla fall en bild. I onsdags hämtade jag honom hos hans matte, gick en timmes promenad och lämnade honom sedan hos hans lillmatte.

Jag har njutit av mina dagliga promenader trots att jag inte har hittat fotoinspiration och ibland tänker jag tillbaka till min första bloggs innehåll. I början var det sällan någon bild med utan bara texter om olika funderingar och livet. Så småningom, när jag inte hade så mycket ork till aktivitet, blev jag inspirerad av några bloggvänner som alltid hade fina bilder i sina inlägg. Jag köpte min kamera och det gjorde mina korta rundor med de hundar som då fanns i mitt liv mycket bättre. Jag mådde bra av att stanna och fota, göra små pauser som underlättade när jag hade svårt för att gå och andas samtidigt. Framför allt kunde jag inte prata och gå samtidigt. Kameran och fotandet gav mig extra glädje till mitt då ganska enahanda liv och numera bygger jag ofta upp inläggen just kring bilderna.

Men som jag skrev så har det blivit skralt med bilder och därför inget inlägg den senaste veckan. Men ni vet ju att jag inte har någon riktig regelbundenhet i mitt bloggande. Ibland kommer det inlägg varje dag och ibland blir det korta uppehåll. En liten lustighet hörde jag på de lokala nyheterna för några dagar sedan. Minns ni de gamla och sjuka popplarna som grävdes upp i Badhusparken? De sista dagarna i november planterades nya popplar och i inslaget berättade en man med stolthet i rösten att det var jämtlandspopplar. I ett klipp lite senare sa samma man att popplarna kom från Skåne. Det gick inte riktigt ihop tyckte jag men kanske finns det en särskild poppelvariant som heter jämtlandspoppel men som odlas i Skåne 😀

I förmiddags hämtade jag Vildes matte, som har svårt att gå och dessutom inte har tillgång till bil, så att vi tillsammans kunde åka och handla. Hon behövde handla stora saker som inte får plats på hennes permobil, eller promenadscooter som jag ser att det heter när jag googlar. Eftersom jag också behövde fylla på förråden passade det bra att göra det samtidigt som jag kunde vara behjälplig med att få hem allt hon behövde till henne. Trevligt att träffas dessutom men i butiken tog vi varsin vagn och gick skilda vägar eftersom vi var ute efter väldigt olika varor. Jag var bl a ute efter vegansk sill. Det finns olika varianter. Någon som är inlagd svamp kallas ibland svill och det finns olika inläggningar med goda smaker med tofu. Men det märks att det är lite dåligt med kunskaperna hos butikspersonal vad gäller veganska alternativ. I somras möttes jag av ett ifrågasättande skratt när jag frågade efter vegansk sprejgrädde och likadant blev det när jag idag frågade efter vegansk sill. Men när de förstår att jag menar allvar tar de reda på hur det förhåller sig. Grädden fanns på plats men jag blev besviken när jag till sist fick beskedet att någon vegansk sill inte fanns och inte skulle beställas heller. Jag har aldrig tidigare varit med om att det inte finns så det var ett stort minus för Willys i Östersund. Ica och coop har bättre sortiment så jag får välja en av de butikerna nästa gång.

Haha, det var inte meningen att det skulle bli så här mycket text men när fingrarna skriver det hjärnan råkar tänka på så blir det här resultatet. Något pass på katthemmet blev det inte den här veckan heller. Jag konstaterar att en nackkrage är en värdefull hjälp under vissa perioder. Det är bara att vänta ut bättre tider och det är inte så jobbigt som det kanske verkar. Jag mår bra när jag har kragen och kan anpassa mina rörelser efter vad som känns bra. Promenader tar jag dock utan krage och det fungerar väldigt bra. Men nu får jag sluta låta fingrarna löpa över tangentbordet och släppa iväg det här inlägget.


15 comments

 1. Bilen på Vilde är väldigt fin och jag kan tänka mig att det är uppskattat att han får följa med dig ut lite då och då. Alla hundar behöver och mår bra av att röra sig så det är viktigt. Så fint att du kunde vara behjälplig med transportfrågan vid inköpen. Jag är säker på att det blev lika uppskattat.
  När det gäller bilder i bloggen så har jag oftast bara en och ska jag ha flera så blir det ett bildspel. En del bilder återvänder jag och den jag har idag är oftast med på fredagar.
  Då hoppas jag att nacken bättrar sig. Man får helt enkelt försöka hitta det som känns bra och underlättar när värken slår till.
  När det gäller vegansk sill så fick vi det i gruvan men nej, det var verkligen inget alls för mig. I och för sig tycker jag inte om vanlig sill heller. Lite synd att utbudet inte är så bra men jag misstänker att alla animaliska rätter inte är lika lätta att efterlikna eller ersätta.

  Önskar en god fredagskväll nu!

  Kram

  Gilla

  • Tack å Vildes vägnar 😀 Det finns många vinnare när det gäller Vilde och hans promenader. Jag får lite variation och fint sällskap, Vilde får motion och hans matte får hjälp. Han är 10 år men väldigt pigg och rörlig så han kommer förhoppningsvis att behöva många fler promenader under flera år.
   Det är alltid kul att kunna hjälpa till och jag behövde också handla. Vinn-vinn där också med andra ord 😀
   Bloggar utformas på många olika sätt och det är ju det som är så kul. Variation är spännande och roligt. Det ploppade upp en reflektion över min tid i bloggvärlden och då skrev jag ner den. Din fredagsbild är väl värd att repriseras 😀
   Jag är så van vid värk och att den minskar och ökar på olika delar av kroppen så jag anpassar mig och mår totalt sett ganska bra. Men ibland måste jag avstå från vissa saker och då är det bara så. Det blir bättre snart.
   Jag gillar tofu”sillen” bäst men svampvarianten passar bra för att göra sillsallad. Men jag ska nog hitta både en senaps- och en vitlöksvariant av tofusill och de är väldigt goda. Jag har slutat tro på att något ska smaka som animaliska produkter och istället gått in för att lära mig att nu ska det smaka veganskt. Den inställningen har gjort mig ännu mer nöjd med mitt kostval. Julskinka lärde jag mig väldigt snabbt att det är bättra att avstå från än att försöka efterlikna. Det finns så mycket annat gott.
   Tack och detsamma till dig!
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Vissa saker är nog bättre att avstå än att efterlikna medan vissa fungerar hur bra som helst. Det är väl så att man efter hand lär sig mer men inser också vad man uppskattar.

    Kram och god lördagskväll!

    Gillad av 1 person

 2. Jag instämmer – inspirationen är inte på topp, men vet samtidigt att den brukar återkomma till våren.
  För mig är absolut bilderna egentligen det huvudsakliga, så det är dem som jag utgår ifrån.
  Tyckte mycket om att skriva texter när jag var i tonåren, tyvärr har den skrivarlusten avtagit med åren. Kanske kan den återuppväckas..?
  Trevlig helg Ingrid!

  Gilla

  • För min del brukar inspirationen komma tillbaka när snön är på plats och alla motiv förändras till härlig vinter. Vilken lycka för mig att jag slipper vänta till våren 😀 Bilderna har blivit mer och mer den största delen av min blogg men jag gillar ju att skriva också. Och som märks här så behöver man inte ha så mycket viktigt att skriva. Det blir oftast något ändå och ibland måste jag hejda mig själv från att bli på tok för långrandig 😀
   Tack Barbro och jag önskar dig detsamma!

   Gilla

 3. Finaste Vilde, han gör sig bra i alla vinklar. Han ser så mjuk och härlig ut i pälsen.
  Ibland så är det ebb i skrivarstugan och då passar det perfekt med en bild eller flera. Konstigt nog så finns det alltid något att skriva om även om det inte känns så för stunden. Det händer ofta för mig att jag tänkt skriva om något helt annat än det som hamnar på bloggen. Kan beror på att det är bilderna som styr för det mesta .
  Nu är det lördag och jag önskar mig lite sol idag. Det har varit gråväder hos mig i många dagar, känns som veckor faktiskt. Som tur är så lyser alla fina ljusbelysningar upp kvällstid. Det gillar jag.

  Hoppas din dag blir bra!

  Kramar

  Gilla

  • Ja, vilken stjärnmodell han är 😀 En fin och väldigt ung äldre, distingerad herre.
   Visst är det så att en bild oftast kan sätta igång skrivarlusten men när jag inte ens har några bilder så blir det svårare. Tur då att jag har fått träffa Vilde och att han gärna ställer upp som motiv.
   Här får vi nog fortsätta att längta efter solen men det finns en liten, liten chans att den visar sig någon kort stund de kommande dagarna. Men om bara snön kommer så är jag ändå nöjd. Perfekt vore det med både snö och sol.
   Tack Lotta och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gilla

 4. Finaste Vilde, så bra att du kan gå ut med honom och så bra att du kunde hjälpa hans matte med att fylla på förråden.

  Det där med fotolusten känner jag till, ibland kan det bli varje dag, ibland kan det ta veckor. Och jag känner även till det där med att skriva långa texter, jag är lite likadan. Jag brukar säga att fingrarna plötsligt börjar leva sitt eget liv på tangentbordet men det är ju så klart hjärnor som styr dom 🙂 Jag älskar att läsa mycket text så för mig får du hjärna skriva långa texter. Foton älskar jag ju också men det ena utesluter inte det andra. Det har inte varit så inspirerande fotoväder senaste tiden. Vi har haft vår grå filt, även om det i onsdags var en fin eftermiddag. Idag dock så ser jag lite ljust turkosfärgad himmel när jag höjer blicken från tangentbordet och tittar ut. Små gula moln drar fram och jag anar att det kanske kan bli en fin dag för foto. Dock har vi en del att uträtta så vi får se hur mycket som hinns med. Men, även här finns en fin gyllene hund som vill ut på promenad så kanske blir det samtidigt en tur med kameran.

  Jaha ja, nu skrev jag en lång kommentar, det var fingrarna som for över tangenterna igen 😉 Hoppas du får en fin dag och jag hoppas att vädret snart kommer att bli så där vinterfint som det kan vara uppe hos dig så att du hittar fotolusten.

  Kram och fin helg!

  Gilla

  • Jag får ut minst lika mycket av att få gå ut med Vilde som han och hans matte men visst känns det bra att kunna hjälpa till, och även med storhandling.
   Just nu händer det så lite i naturen och det som finns att fota har jag redan fotat. Men egentligen finns det alltid något nytt om man bara letar så det kanske är det jag inte gör 😀 Även om foton numera är en stor del av min blogg så är nog faktiskt skrivandet det jag gillar mest. Om det inte vore så skulle jag nog ha en annorlunda blogg eller kanske ingen alls. Vilken tur att alla får göra vad de vill med sina bloggar och att vi får en stor variation av bloggar att titta in till 😀 Den grå filten täcker oss också men jag hoppas att prognoserna stämmer och att vi i alla fall får snö i nästa vecka. Kommer solen också så blir det en stor bonus. Jag hoppas att din dag idag blev så fin som du anade och att du hann ut och fota lite.
   Det är kul att få långa kommentarer så om du vill skriva dem är jag bara glad att jag får dem 😀 Nu får vi hålla tummarna för att vi får fint fotoväder båda två.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 5. Fina, fina Vilde … så härligt att du kan ta med honom på dina promenader – och bilden på honom är fin!
  Det där med inspiration … ja, det går upp och ner även här. Har ju haft så mycket annat i mina tankebanor ett tag. Fotolusten är som bortblåst … min kamera är opålitlig, så nu blir det bara mobilen som får jobba.
  Nackproblem är inte kul, men bra att nackkragen gör nytta.
  Önskar dig en trevlig andra advent!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är en glädje att jag får låna honom ibland och han är en riktigt stilig herre 😀
   Jag förstår om även din fotolust har minskat men jag hoppas att din inspiration kommer tillbaka när både du och Muffin mår bra igen. Mobilen funkar ofta bra den också och det är ju bra att vi har dem att ta till.
   Det var ett tag sedan jag behövde använda kragen men det är inte värre i nacken nu än att den räcker för att lindra och snart har problemet flyttat till en annan del av kroppen. Det är ju så fibromyalgi fungerar och jag har lärt mig att acceptera och anpassa mig. Det går bra.
   Tack Anki och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Så fin bild på Vilde!
  Tråkigt att det är så dåligt utbud på vegansk mat, så konstigt att personalen skrattar när du frågar efter vegansk sill, tror dom att du drar ett skämt? Har priserna gått upp på vegansk mat också? Jag förfasas över hur priserna skenat varje gång jag handlar. Jag älskar fikon t ex, blev så glad när jag hittade på Coop igår, men ett litet paket kostade 47 kr så jag hoppade över det.
  Kram

  Gilla

  • Vilde är en väldigt fin fotomodell 😀
   Det är egentligen inte ett dåligt utbud men ibland får man söka vissa varor i andra butiker. Det har blivit en väldig skillnad bara sedan jag blev vegan för snart fem år sedan och allt fler produkter tas fram. Jag vet att vissa skulle bli irriterade på att få ett ifrågasättande när de frågar efter vissa varor men jag tänker att alla kan inte kunna alllt och då får jag upplysa dem. Nästa gång någon frågar så vet de. Jag vet inte riktigt hur mycket priserna har stigit eftersom jag har börjat handla i en billigare butik. Men idag gick jag in på min närmaste ica-butik och där såg jag att en liter soygurt kostade ca 6 kr mer än jag betalade på Willys. Jag handlar ju frukt och grönt som alla andra och de priserna har så klart gått upp och bröd har också ökat i pris. Men veganprodukter har jag inte märkt så stor skillnad på. Jag hade dock inte jättebra koll innan heller så jag kan ha missat prishöjningarna. Jag stod också länge och tvekade vid fikonen men jag vill gärna ha dem i jul så jag köpte en förpackning.
   Kram

   Gilla

 7. Det er litt merkelig det her med blogging. Noen ganger har en tenkt litt ut hva man skal skrive om, hvilke bilder en skal bruke, til og med overskriften er klar. Men så skriver en seg helt bort i et helt annet tema, slik at en må bytte ut bilder med noen andre, til og med bytte overskrift. Så har en mange bilder at en ikke kan ha alle i et innlegg. Jeg koser meg uansett jeg, med både å lage innlegg og lese om hva andre funderer på. Vilde er jammen heldig som har deg til å lufte seg. Alle skulle hatt en ekstra å spille på når det trengs.

  Gilla

  • Haha, ja precis så är det. Jag har också ofta en idé om vad jag ska skriva om men det blir nästan alltid ännu mer eller något helt annat 😀 Jag låter det vara så eftersom jag gillar att inte tänka efter för mycket utan gå på känsla.
   Både Vilde och jag är glada över att ha varandra som promenadkompisar 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s