Redo för vintern

Nu går solen upp lite längre söderut så jag har förmånen att kunna gå ut på balkongen och få se ett färgsprakande skådespel vissa morgnar. Tyvärr är det lite väl många stora granar i vägen åt det hållet för att upplevelsen ska kunna bli väldigt bra.

Igår var det dags för att få på vinterdäcken och nu är både min bil och jag redo för vintern. Men den lär dröja och det är inget konstigt med det. Vi har haft några frostnätter och jag var lite bekymrad över att behöva åka från Frösön och genom hela Östersund när jag såg att temperaturen var nära nollan. Men det var ingen fara alls. Efter däckbytet fick jag en impuls att åka en bit längre bort och ta en promenad vid Spikbodarna. Därifrån har jag en del minnen och kanske förknippar jag Spikbodarna mest med några skidturer med min farfar. På senare år har jag varit här och letat stolpar och jag vet faktiskt inte varför jag inte åker hit lite oftare. Det finns många fina stigar att gå på här.

En liten bit från parkeringen kom jag fram till den här vyn. Jag vet att jag i ett svagt ögonblick skrev att nästa gång jag fotar fjällen ska de vara vita av snö och himlen ska vara blå. Nåja, det blir inte alltid som man tänkt och här är de i ett morgonsken från lite längre håll än vanligt.

Beskär man bilden lite så syns den lilla snömängden lite bättre.

Det måste ha varit någon grad kallare just här för i stan och på Frösön var det inte ens frost. Här hade det faktiskt fallit några snöflingor under natten.

Egentligen hade jag velat gå in på stigen men jag hade valt ett par skor som jag helst inte vill förstöra på stigar som jag av erfarenhet vet kan vara ganska leriga bitvis. Jag följde alltså gångvägen som i början var asfalterad och som senare blev en fin grusgång. Det blev drygt en timmes promenad och det kände jag mig nöjd med.

Hacke jobbade på i en stolpe.

I morse åkte jag till katthemmet igen. Förra veckan fotade jag inget men den här gången kom mobilen fram några gånger. Det här är Mysis och ja, han är mysig och gosig. Han är en av troligtvis 19 fina katter som ska få komma till sina nya hem den här veckan och kanske nästa vecka.

En del katter var det lite synd om eftersom de inte fick någon mat. Den här fina familjen bl a skulle till veterinären och bli kastrerade i dag och då måste man fasta innan. Mamma Star och Felicia i den översta sektionen, Collins till vänster och Scarlet till höger.

I dag fick jag ett litet genombrott med Torsten. Han accepterar att vi håller på med diverse saker nära honom och vi får gärna sätta in ett fat med mat precis bredvid honom i hans korg (han har bosatt sig i den här mjuka korgen under ett bord och jag har bara sett honom ute på golvet en enda gång). Men han vill inte ha någon närkontakt. Men den kvinna jag har gått tillsammans med sista tiden visade att han gärna tar små godisbitar direkt från oss om vi håller dem mellan tummen och pekfingret. Jag gjorde så och han var så försiktig när han tog bitarna från mig. Jag försökte samtidigt smeka honom lite på kinden och ett litet tag trodde jag att han accepterade det. Men så snart godiset var borta slog han snabbt till mig med tassen. Inga klor…och det var också en framgång. Jag önskar att han åtminstone skulle ty sig till någon annan katt men han är en herre med stor integritet.

De här två sötnosarna har jag glömt namnen på. Jag kan omöjligt hålla alla namn i minnet och det är inte heller nödvändigt.

Jag och den andra Ingrid har tagit pass tillsammans ett antal gånger nu och även om jag har trivts väldigt bra med olika ungdomar som jag har volontärat med så är det trevligt att ha en jämnårig volontärkompis.


21 comments

 1. Alltså jag bara älskar dina kattbilder, nästa så att jag vill gosa med dem alla på skärmen. Jag tror nog att den där Herr Torsten snart kommer att förstå att ni är väldens snällaste. Även om jag vet att vissa katter är helt omöjliga på det där med att vilja gosa så brukar de ändå ge med sig till slut. Trägen vinner!
  Vilken vacker himmel på översta fotot. Ibland har även jag turen att få uppleva det hos mig, men långt ifrån det du visar på dina foton.
  Jag skrattade gott åt din kommentar hos mig när du sa ”hej”. Du är rolig du, Ingrid!

  Hoppas du får en finfin onsdag!

  Kram

  Gilla

  • Vad roligt att du gillar dem för det gör jag också 😀 Det är så kul att få vara hos dem och se hur de får det bra. Torsten mjuknar mer och mer men kanske kommer han inte bli en av de keligaste katterna. De har ju olika personligheter allihop. Men jag hoppas att han snart låter oss klappa honom lite i alla fall.
   Ja, den morgonhimlen var väldigt vacker och jag hoppas det blir många fler sådana. Det ska helst finnas en del moln så att showen blir riktigt färgsprakande.
   Haha, det hejet kom helt spontant när jag såg dig i bilden 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Jeg har også skiftet til vinterdekk på min bil. Greit å få gjort det før vinteren kommer på ordentlig. Alltid like trivelig og følge med deg til kattehjemmet. De to på siste bildet var virkelig sjarmerende. Godt jeg bor langt unna 😉

  Gilla

  • Det känns bra att ha det gjort för rätt som det är blir det halt. Tyvärr ser det ut som om varmare luft ska vara här ett tag.
   Visst är de söta men tyvärr är just de katterna inte alls sugna på närkontakt. De vill helst ha oss på lite avstånd och då respekterar jag det. Haha, du har nog tillräckligt många djur i din flock ändå 😀

   Gilla

 3. Lite misstänksamma ser dom ut i blicken minsann men det är inte så konstigt. Vad vet man vad dom stackars katterna varit med om. Jag har också vinterdäcken på. Broder B var snäll att byta dom till mig som tur är. Vilken lycka att ha tre bröder som man kan få hjälp av om det behövs. Nu har tyvärr Kinabror och Jack åkt till Skåne och b lir borta flera månader.

  Gilla

  • Ja, det är inte alla som litar på oss människor men de flesta lär sig så småningom att vi är snälla och värda att mysa lite med. När de kommer till oss får de det väldigt bra och förhoppningsvis kan de glömma de umbäranden de kanske har varit med om.
   Det är skönt att vinterdäcken är på. Jag har inte lyxen att ha bröder som hjälper mig men det funkar bra med proffshjälp också.

   Gilla

 4. Måste kännas skönt att fått på vinterdäcken, nu när det kan bli frosthalka på vägarna. Och den soluppgångsvyn från balkongen var inte dålig. Ett vackert skådespel och även om granarna är i vägen så tycker jag inte det gör något. Dom gör bilden än vackrare. Granar som svarta siluetter mot en glödande himmel, vackert!
  Det var inte lätt att se fjällen … dom smälter nästan ihop med himlen. Men visst ser jag snön som ligger där. Hacke hör jag ofta men ser sällan.
  Och så alla fina katter. Så roligt att du fått ett litet genombrott med Torsten. Han är så fin. Ja dom är fina allesammans. Och så fint det känns att läsa att flera av katterna kommer att komma till nya hem snart. Jag köpte i lördags nästa års kattkalender som katthemmet i vår stad ger ut varje år. Fint att kunna ge ett litet bidrag samtidigt som jag får njuta av fina kattbilder varje månad.
  Ha nu en fortsatt fin höstvecka!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns bra att de är på nu för rätt som det är kommer halkan. Tyvärr verkar varmare vindar stanna här nu men jag hoppas att alla leriga stigar snart fryser på och blir finare att gå på.
   Ja, kanske skulle det inte bli finare om granarna försvann. Jag har inte tänkt på det på det sättet men de kanske tillför något.
   Nej, jag håller med om att de inte var helt skarpa mot den molniga himlen. Det blir nog bättre om jag lyckas vänta tills det blir helt snötäckta fjäll mot en blå himmel. Kanske kan jag behärska mig till dess nu 😀 Jag ser Hacke lite då och då på olika platser men han brukar vara snabb att försvinna innan jag hinner få fram kameran. Lite tur hade jag här men tyvärr blir det ofta lite för långt avstånd när jag fotar fåglar.
   På katthemmet händer det alltid något och allra roligast är det när många katter får sina foreverhomes 😀 Torsten väcker en del känslor och jag blir extra glad när skygga katter visar att det börjar lite lite på oss. Fint att du stöttar katthemmet genom att köpa kalendern ❤
   Tack detsamma och kram!

   Gilla

 5. Vilken fantastisk vy du kan njuta av på morgonen!
  En härlig promenad blev det och jag förstår att vintern närmar sig hos er. Här har vi haft en mild höstdag och inte mig emot alls.
  Så roligt att så många katter är på väg mot nya hem. Sedan får man skynda långsamt med vissa. Kanske är tilliten rubbad eller kanske är de inte vana vid människor. Än en gång, en stor eloge till er som engagerar er för deras bästa!

  Kram

  Gilla

  • Ja, i alla fall en del morgnar. Det är inte alltid förutsättningarna finns men när allt stämmer blir det fint 😀
   Det var skönt ute men idag känns det som om vintern är långt borta. När jag gick ut var det mer vår i luften än höst. 10 grader och en sol som värmde. Väldigt behagligt men inte vad jag vill ha nu.
   Det är jättekul att så många katter hittar nya hem men tyvärr är det lång kö till katthemmet. Antalet katter minskar inte. Jag hoppas att den lag om registrering som kommer vid årsskiftet ska göra så att det blir lite bättre.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Så fina bilder! Katterna är så söta. Det är lite gulligt ändå när dom använder tassen att slå med men håller klorna inne, som att dom egentligen inte vill något illa.
  Kram

  Gilla

 7. Jag blir så glad av att få se de fina kissarna, och ännu gladare när du skriver att flera fått nya hem! Toppen! Mina katter var för lite sen på vet-kontroll och man kollade även id-märkningarna som i stort sett var oläsliga örontatueringar. Nu är de chippade och genomkollade och mår bra. Och jag har tackat och tackat för att hon tar så väl hand om mina sötnosar. Konstigt nog saknar jag dem oftare nu än för ett år sedan, men då var det väl så mycket nytt med flytten.
  Jag har dock fyra katter här på gården, den yngsta ett halvår gammal men honom har jag inte kommit nära, han är förstås jätterädd för jycken som alltid hänger med mig. Rune däremot han sitter pall när vi närmar oss och ser lite lagom överlägsen ut, som katter gör. Ja vad ska man ha på fötterna? Jätteknepig tid med torrt, vått, kallt och isigt om vartannat…
  Kram

  Gilla

  • Trevligt att göra dig glad med fina katter och jag blir också glad när jag kommer dit och får träffa dem. Det känns så bra när katterna blir adopterade och nu ska även några av de lite mer skygga få flytta. Det är alltid extra kul när någon verkligen faller för de katterna.
   Jag förstår att du är glad och tacksam för att dina kissar har det så bra och blir så väl omhändertagna. Jag skulle också sakna dem om de hade varit mina men de har det nog bäst där de är.
   Hur någon kan vara jätterädd för Daniel har jag svårt att förstå men kanske skäller han på katter. Om katten skulle skjuta rygg och fräsa så skulle nog Daniel vara den som var rädd.
   Jag har oftast på mig mina slitna trekkingskor när jag går ut men ibland, när jag inte har planerat någon skogspromenad, väljer jag några lite snyggare skor. Jag hoppas att det snart blir premiär för vinterkängorna, helst innan mina slitna skor tar helt slut.
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Tack snälla Barbro för din omtänksamma kommentar ❤️ Jag är mitt i en ovanligt stark och ovanligt lång dissociationsperiod och min hjärna orkar helt enkelt inte läsa bloggar… tyvärr. I övrigt fungerar jag tillräckligt bra och jag är inte nedstämd. Eftersom jag inte just nu har koll på mina bloggvänner så visste jag inte att du också är lite frånvarande från bloggvärlden och kanske har du liknande problem med hjärntrötthet. Jag hoppas att vi båda snart är tillbaka och orkar mer. Än en gång tack 🥰

   Gilla

 8. Så skönt att höra att det är inte något annat som hänt, även om det såklart är jobbigt med en trött hjärna.
  Hoppas du snart mår bättre ❤
  Kram

  Gilla

  • Tack Marie ❤️
   Det är som att vara drogad, eller vara påverkad av sömnpiller. Kanske är det förresten samma sak 😂
   När min hjärna bestämmer sig för att faran den vill skydda mig från är borta så återkommer jag till bloggvärlden.
   Kram 🥰

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s