Till hjälp för andra

Jag är en stolt mamma till en väldigt driftig och kunnig dotter. Eller det blev lite fel. Jag är en stolt mamma till tre fantastiska (vuxna) barn men just idag är det min yngsta dotter som utmärker sig lite. Jag skulle gärna visa ett videoklipp på den intervju hon idag gav i lokala nyheter men respekterar så klart hennes önskan om att varken namn eller inslaget ska synas här. Inte för att hon vill att just den intervjun ska vara lite hemlig utan för att hon inte vill att folk ska kunna hitta andra uppgifter om henne i min blogg, trots att det bara finns positiva texter om mina barn här. Det får man förstå och respektera. Jag har ju faktiskt tutat i mina barn det här med integritet sedan de var små.

Intervjun handlade om den JO-anmälan min dotter har gjort om en viss hantering inom psykiatrin och den anmälan var så välformulerad och väl underbyggd att JO har kontaktat berörd avdelning. På något sätt fick den lokala svt-redaktionen reda på det här och ville ha en intervju. Min dotter besvarade alla frågor på ett klart och informativt sätt och la till att eftersom hon har den kunskap och bakgrund som krävs för att veta vilka rättigheter man har så kände hon ett ansvar för alla som kanske t o m avstår från utredningar pga det obehag en viss hantering medför. Förhoppningsvis ska det här leda till en förändring och till att hjälpa andra. Jag är alltid stolt över mina barn men ibland känns det lite mer.

Det är väldigt sällan jag har ett inlägg utan bilder och två bilder hade jag i min kamera som kan få vara med här. Jag blev så exalterad när jag såg att det har fallit några snöflingor på fjälltopparna. Det är svårt att se men om man tittar väldigt noga så kan man på bilden se att det inte bara är molnen där borta som är vita.

Att fota solen genom träd är ganska kul och det händer lite då och då att ni får se sådana bilder här.


20 comments

 1. Man måste respektera andras integritet för den är en självklarhet. Men du kan ju faktiskt vara stolt över din dotter ändå tänker jag. Med tanke på att blev kontaktad så misstänker jag att hon hade ordentligt på fötterna i sin anmälan. Leder det sedan till en förändring är det så klart mycket bra.
  Två vackra bilder och visst anar man snön på toppen. Då är kanske inte vintern långt borta hos er.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, det har varit viktigt för mig så länge jag kan minnas och det har jag lyckats överföra till mina barn. Och det stämmer att man får igen det man ger, ömsesidig respekt helt enkelt 😀 Och visst är jag stolt. Vad det leder till får vi kanske inte veta men det har i alla fall satt en boll i gungning och min dotter har fått en hel del tacksamhet från personer som utsatts.
   Tack! Idag var det ännu mer snö på topparna men det blev inget foto. Nästa gång jag fotar ska det vara rejält vitt 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Så klart du ska vara stolt över din dotter. Det låter, när jag läser ditt inlägg, som att hon vet vad hon pratar om och att den JO-anmälan hon gjort faktiskt kan göra skillnad.
  Så den första snön börjar anas nu på fjälltopparna hos er. Inte så konstigt kanske, det är ju inte ens två veckor kvar tills det är november.
  Din bild på solen genom trädet är så fin … i synnerhet som det samtidigt går att se att det var en blåsig dag. Trädens grenar med kvarvarande löv får mig att tänka på en gardin som fladdrar i vinden …

  Kram och fin onsdag!

  Gilla

  • Ja, visst ska jag vara lite extra stolt nu men som jag skrev så är jag alltid stolt över mina härliga ungar 😀 Min yngsta dotter är jurist och är väldigt insatt i just integritet, rättigheter och GDPR. Precis rätt person för att få till en väldigt bra JO-anmälan.
   Idag såg jag att topparna har blivit ännu vitare men nästa foto därifrån vill jag ska visa helt vita fjäll och helst mot en blå himmel.
   Det är inte många träd som har så många löv kvar nu och då får man passa på när man ser ett. Jag vet inte om det heter hängbjörk men så har jag alltid tänkt att de här björkarna heter och de är så vackra, särskilt när de har höstfärger eller när de är fulla av rimfrost.
   Kram och detsamma!

   Gilla

   • I alla fall mycket bra gjort, jag hade relationer med två olika kvinnor med olika problem för ett trettiotal år sedan. Där var det mer ett rätthaveriskt betande som gällde, inte särdeles lösningsorienterat om jag säger så.

    Gilla

   • Psykiatrivården har många problem nu också och det verkar inte bli bättre. Jag har hört om hur illa en del blir bemötta och det kan göra mig både ledsen och arg. Men det är ingen närstående som har råkat riktigt illa ut och det är jag väldigt glad för.

    Gillad av 1 person

  • Min yngsta dotter är jurist och har specialiserat sig just på integritet, rättigheter och GDPR så hon var precis rätt person för att skriva den här JO-anmälan. Hon har dessutom fått respons och tacksamhet från drabbade personer och det är det bästa. Att kunna hjälpa andra.

   Gillad av 1 person

 3. Med all rätt ska du vara stolt över din dotter ❤ tänk vad härligt att ha engagerade duktiga välutbildade barn! Naturligtvis ska alla vara stolta över sina barn men ibland får man sträcka lite extra på sig. Tyvärr gillar inte alla det. När min dotter gick ut gymnasiet hade hon bäst betyg av alla och då skrev jag på fb att jag var extra stolt. Då var det någon mamma som skrev att ALLA mammor faktiskt var stolta. Jante-lagen du vet.
  Kram

  Gilla

  • Självklart ska alla föräldrar kunna vara stolta över sina barn men det är småsint att inte unna någon att visa lite extra stolthet ibland. Det finns så många skäl till att vara stolt och vi borde alla kunna unna varandra de tillfällena. Jag är jättestolt över mina barn och jag vet att du har många skäl till att vara stolt över dina också.
   Kram

   Gilla

 4. Så länge man får vara stolt över sina barn så kan man vara glad. Jag är också stolt över min enda son som klarat sig själv bra och jobbat och stått i och har en fin och trevlig sambo och ska ta över min lilla gård när jag inte längre kan. Känns bra att dom vill ta över så jag inte måste sälja till främmande människor som kanske3 skulle kapa ner alla min trollskog och göra kalhyggen bara för att tjäna pengar. Jag håller hårt i min lilla skogbit som är full av vättar och orkideer och svampar och ovanlig växter. Nej inga kalhyggen här inte.

  Gilla

  • Ja, visst är det en glädje att kunna vara stolt över sina barn. Mest stolt är jag över hur bra människor de är och det är det viktigaste. Självklart är du stolt över din son också och det måste kännas väldigt bra att han och sambon vill ta över i framtiden.

   Gilla

 5. Blir glad av att läsa att det finns de som står upp för andra när de själva inte orkar eller har kunskapen att stå på sig. Jag förstår att du är stolt, mammahjärtat bultar lite extra hårt. Vissa har förmågan att kunna uttrycka sig väl och sakligt. Det behövs i dagens samhälle, lätt hänt annars att man inte blir tagen på allvar.

  Kramar

  Gilla

  • Min dotter blev frustrerad och det resulterade i denna JO-anmälan. Hon har fått tacksamhet från andra för detta och förhoppningsvis leder det till något. Hon har ju de juridiska kunskaperna och kan den terminologin så det var en stor hjälp.
   Kram

   Gilla

 6. Jag förstår så väl din dotter och hennes beslut om att värna sin integritet. Stolt mamma kan du vara ändå eller kanske just därför! Kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s