Kanske livet inte är så dumt ändå

Det är inte mina ord. Jag är oftast väldigt nöjd med mitt liv även om jag så klart saknar det jag hade. Men jag blev ändå glad och mungiporna åkte upp när jag stötte på de orden på min morgonpromenad. Var jag såg dem får ni se lite längre ner i inlägget.

Som jag skrev igår så hade jag intentionen att gå en av mina vanliga rundor den här dagen. Och varför vänta när man är morgonmänniska och det finaste vädret skulle vara tidigt på dagen. Jag kom iväg prick 06.40 och vandrade iväg mot soluppgången (solen gick upp 07.29). Jag har märkt att de finaste färgerna brukar synas innan solen går upp så jag tyckte att det var bra att vara tidigt ute. Men när jag närmade mig såg det ut som om bristen på moln skulle resultera i en ganska slätstruken solshow. Det gjorde ingenting för det var i första hand promenaden som var målet. Det gick bra. Jag måste fortfarande gå långsammare än vanligt och jag kan inte ta för långa steg men med den gångstilen fungerade det fint.

Jag har sett så fina vattenspeglingar med höstfärgade träd i helt lugna sjöar hos flera bloggvänner och jag skulle väldigt gärna vilja se något sådant här också. Men här blåser det och så ska det fortsätta så långt väderprognoserna sträcker sig. Jag försökte i stället fånga några speglingar i de vattenpölar jag passerade men bilderna visar tydligt att det är finare om man tittar upp från marken.

När jag hade kommit fram på andra sidan Vallsundsbron såg jag att det blev en finare soluppgång än jag hade trott. De få moln som fanns färgades vackert rödrosa och jag blev ståendes där och väntade på att solen skulle titta fram.

När jag vände mig om såg jag något skymta fram på en trädstam och jag tog några få steg in bland träden. Där hittade jag den här hemmagjorda skylten med orden i rubriken. Jag är ju självklart nyfiken på varför den sitter där och på vem som har tillverkat och placerat den där. Jag googlade orden men där finns mest bara ord om nedstämdhet i dikter och i verkligheten. Min första tanke var att någon har insett att det finns hopp och glädje och att den personen ville bekräfta den tanken genom att göra den synlig. Jättesynlig är den ju inte men de som stannar till och ser sig om kan se den. För mig fick orden betydelsen att livet är väldigt bra så länge jag kan gå och komma ut på promenader och äventyr. Så passande det blev att jag såg den just när jag kände att livet var roligare igen.

Jag vände åter blicken och kameran mot sjön och åt olika håll. Molnen färgas lite även långt bort från den plats där solen kommer upp.

Så kom den då äntligen upp…ca 10 minuter senare än vad som angavs i väderappen. Allt det röda var nu nästan helt borta och det mesta var i stället gyllene.

Jag vände hemåt igen och gick under bron för att följa strandkanten. Här har solen inte kommit upp så långt att den lyser upp min väg…

…men när jag tittade tillbaka mot bron såg jag att solen faktiskt följde mig en bit på vägen och nu började världen skimra i den morgongyllene färgskalan

När jag passerade skolan alldeles innan jag kom hem passade jag på att fota de här frukterna. Oftast är det massor av barn överallt här och då låter jag helst kameran vara kvar i väskan. Jag vet inte vad frukten heter men jag gissar att det är någon slags prydnadsäpplen.

Det blev drygt 9000 steg och det är ungefär lika mycket som det brukar bli när jag går mina vanliga promenader. Men det tog nästan två timmar och även om jag stod en stund och väntade på solen så är det mycket längre tid än vanligt. Men nu vet jag att det funkar och det är bara att hoppas att det fortsätter så och kanske t o m blir som förr.


23 comments

  • Ja, härligt är precis vad det är 😀 Jag hoppas att problemet ska försvinna helt men jag får vara nöjd om jag kan fortsätta gå så här långt.
   Det här var verkligen ett oväntat litet meddelande och lite underligt var det att det satt lite undangömt. Men det kanske var någon som mest var ute efter att pigga upp sig själv. Jag blev i alla fall glad 😀

   Gillad av 1 person

 1. Du är verkligen morgonpigg men är man vaken så är man! Tack för att du delar av dina fantastiska bilder från promenaden. Så vacker natur ni har men det har jag nog sagt tidigare 😉
  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  Gilla

  • Jag sover faktiskt lite längre på morgnarna nu än för några år sedan och det känns ganska lagom att oftast sova till ca halvsex. En fördel är ju att jag kan komma ut på morgnarna och den här tiden är det oftast fint tidigt. Haha, jag blir aldrig trött på att höra fina ord om hur det är här i Jämtland så du får gärna skriva det många gånger 😀
   Tack och detsamma, även om det är ett dygn senare!
   Kram

   Gilla

 2. Kan det vara paradisträd med paradisäpplen, såna har ju vi några utanför på gården och de ser bekanta ut.
  Tänk att vara uppe och igång så tidigt, jag baxnar. Och jag vet hur mycket jag missar när jag är så morgontrött, men, som tur är har jag morgonpigga kompisar, tack för fina bilder!Skönt att kroppen fungerar bättre igen. Kramen

  Gilla

  • Jag har haft en krukväxt som hette paradisträd och när jag googlar så hittar jag bara bilder just den sortens krukväxt. Men det finns säkert träd som heter så också. Det borde det göra eftersom de heter träd. Förmodligen har du rätt i att det här är ett sådant.
   Nu googlade jag en gång till men skrev paradisäppelträd i stället och då kom det fram träd som ser ut som det jag fotade.
   Jag gillar mina tidiga morgnar och andra tycker mer om sena kvällar. Det jag missar på kvällen tar jag igen på morgonen och likadant men tvärtom blir det för dig. Du kan säkert se fantastiska solnedgångar om du går ut en bit.
   Ja, helt bra verkar det inte bli men en klar förbättring 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Oj, du är uppe tidigt, sedan jag började ta blodtrycksmedicinen kan jag helt plötsligt sova längre än jag gjorde tidigare, funderar ibland på vad det kan bero på? Märkligt är det i alla fall..

  Gilla

 4. Vad härligt att du kan komma ut igen och fantastiska bilder som vanligt. Det är något mycket speciellt att få se soluppgång, det är imte så ofta jag gör det. När jag kan så sover jag ut.
  Skylten var fin, finns en skylt som ser ut som en trafikskylt som jag sett i Stockholm där det står Allt kommer att bli bra. Känns bra att läsa det, man har alltid saker man oroar sig för och det kändes faktiskt trösterikt att läsa det.
  Kram

  Gilla

  • Ja, efter nästan en veckas innesittande kändes det väldigt skönt att kunna komma ut igen. Helt bra verkar det inte bli men det är i alla fall mycket bättre 😀 Risken är jag blir lite tjatig med soluppgångsbilder för just nu är det en perfekt tid för mig att gå ut. I alla fall de dagar då jag inte hellre vill ha en lite lat morgon framför något av morgonprogrammen 😀
   Jag har sett en likadan skylt om att allt kommer att bli bra här och den verkar finnas i många orter. Kul med små uppmuntrande meddelanden men den här var lite mystisk eftersom den såg unik ut och satt där den satt.
   Kram

   Gilla

 5. Det gläder mig att du är på G igen och klarar av att ta dina promenader! En trevlig skylt, men visst blir man nyfiken på hur den hamnade där?
  Underbara morgonbilder! Tiden då solen går upp … strax före och strax efter är den bästa tiden på dagen och man förstår varför man säger ”Morgonstund har guld i mund”
  Ha nu en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki, det gläder mig också och det förstår du ju 😀 Jag önskar att jag kunde få veta vem som har gjort den skylten och varför den har placerats just där. Om det var som en tröst för personens egen skull eller om det var något slags uppdrag. Hur som helst så blev jag glad 😀
   Ja, du är också vaken och får se härliga soluppgångar och det sken som är precis när solen tagit sig upp. Kanske ser du även solnedgångar från din lägenhet. Jag orkar aldrig gå ut på kvällen men kanske jag försöker se någon solnedgång när det mörknar på eftermiddagen längre fram.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Jag gillar också budskapet och livet är faktiskt inte så dumt 😀 Precis som du skriver så mår man bättre om man har förmågan att se allt som är bra.
   Tack! 9000 steg är ganska normalt för min del. Ibland blir det mer och ibland mindre beroende på dagsformen och nu hoppas jag på att snart kunna gå i min vanliga raska takt och öka på steglängden igen.

   Gilla

 6. Att du är uppe så tidigt men det är säkert fint då och inte så blåsigt. Här kom det en stormby härom natten och tog med sig alla löv så nu är det grått och trist. Jag har hand om hunden Jack när Kinabror är sjuk och är nere i Skåne. Hans son är här på älgjakt så jag har i alla fall middagssällskap. Jack och katten Morris är ovänner som vanligt och jag har en massa för mig den här veckan bla ska vi ha middag på håsjögården för dom som varit med och haft sommarcafe och ev några fler. Att laga mat till så många är jag ju inte van men det får väl gå på något vis. Hoppas du blir bättre i dina ben. Jag har faktiskt blivit bättre i min fot. Jag har stödstrumpor och skaffat ett inlägg till skorna som är mjuka och fina så nu kan jag gå längre sträckor. Fast nu är det älgjägare överallt

  Gilla

  • Jag vaknar alltid tidigt och jag trivs med mina tidiga morgnar. På kvällen är jag däremot trött och vill lägga mig i skaplig tid.
   Här blåser det rejält idag så de löv som fortfarande är kvar på träden blåser nog snart bort. Skönt att din fot mår bättre och jag hoppas att det fortsätter så.

   Gilla

 7. Så där ja … nu är jag tillbaka och läser ditt inlägg och tittar på alla LJUVLIGA bilder! Var lite stressad i helgen när jag såg det första gången och hann inte kommentera.
  Jag blir så glad att läsa att du kan vara ute och promenera igen, jag vet ju av egen erfarenhet hur viktiga promenaderna är för välbefinnandet, både för kroppen och själen. Tycker det var ett bra meddelande du hittade på trädstammen.

  Du skriver att du sett många bilder på spegelblankt vatten där träden speglar sig på andra bloggar och skulle vilja se lite sådant hos dig också. Men jag måste säga att dina vattenbilder är så, så vackra … utan speglingar eller kanske p.g.a. att det inte är några speglingar. Älskar dramatiken och de kraftfulla färgerna i bild nummer tre nedifrån. Jag har suttit länge och tittat på den och känner nästan hur jag står där, hur jag hör vattnet och vinden. Bilden där himlen är alldeles ljusgul och husen skymtar på andra sidan vattnet är också så härlig … ja alla bilder är härliga. Jag tänkte på de djupa nästan brinnande färgerna imorse när jag var ute på morgonpromenaden. Det är så vacker i det tidiga morgonljuset den här tiden på året. En härlig tid.

  Trädet liknar det jag har i trädgården. Mitt är en prydnadsapel. Det finns många olika men jag minns inte namnet på mitt. Har etiketten någonstans. Men prydnadsapelns små äpplen blir till god mat för fåglarna i vinter. Vi brukar ha mängder med fåglar sitta där och i år har vi enormt många så det blir fint för dom.

  Solen skiner och jag ska strax gå ut en vända i trädgården.Snart klar inför vintern nu men lite smått och gott finns kvar att göra.

  Kram och fin måndag!

  Gilla

  • Jag är inte alltid så snabb med att kommentera heller. Man måste få göra det i en takt som känns bra och eftersom jag helst sitter vid datorn och skriver så får det vänta tills jag använder den. Mobilen använder jag bara till korta meddelanden ibland. Tack Anita och jag är så klart också glad för de framsteg jag gör. Promenader är verkligen bland det viktigaste i mitt liv och en stor del av min livsglädje får jag genom dem. Meddelandet på trädet fick upp humöret ännu ett litet snäpp 😀
   Vad roligt att du gillar min blåsiga sjö. Visst är det fint med lite dramatik i bilder men en spegelblank sjö med vackra speglingar är speciellt. Men nu är det nog snart för sent för höstfärger som speglas i sjön. Det ska blåsa varenda dag och löven faller allt snabbare.
   En lågt stående sol kan ge fantastiska färger och då är det kul att vara på plats och få se dem. Ibland hamnar de på bild också. Som du skriver, en härlig tid 😀
   Jag trodde att det var någon slags prydnadsfrukt och jag tror att du kan det här ämnet mycket bättre än jag. Det hade varit trevligt om det var riktiga äpplen så att jag hade kunnat plocka med mig lite fallfrukt hem.
   Ha så trevligt i trädgården!
   Kram och detsamma!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s