Ett försök att se annat än höstfärger

Jag har fotat och njutit av så många höstfärger nu och för att få lite variation tänkte jag försöka fokusera på annat under mina promenader. Men jag lyckades väl så där. Inte helt fritt från höstfärger men en viss inblandning av regndroppar, som också tillhör mina favoritmotiv. Jag inbillar mig att man inte tröttnar så lätt på alla dessa färger och snart svämmar nog allas bloggar över att samma sorts motiv. Och då ska jag sitta här och njuta av alla era höstbilder. Det har ju redan börjat hos en del av er.

Här gör jag ett avbrott i höstfärgerna för ett gäng droppar.

Hoppsan, här blev det visst en mix av både höst och droppar.

Jag gav upp mina intentioner och lyfte kameran mot höstmotiven. Det är svårt att låta bli. Där borta ligger fjällen men ibland är de dolda bakom låga moln eller dimma.

På väg ner mot Sommarhagen.

Sommarhagen.

Den här promenaden blev ganska lång och de glipor i molnen, där solen ibland tittade fram, försvann när jag närmade mig mitt hem.

Men så plötsligt sprack det upp lite igen och så har det växlat under resten av dagen.

Det börjar bli dags att fundera på däckbyte. Men jag ser ingen vinter i 10-dygnsprognoserna så lite till kan jag nog vänta. Det är bra att inte vänta till sista stund då alla får panik och i oktober är det en god idé att få det gjort.


12 comments

  • Tack Znogge! Nej, jag tröttnar inte heller på de här färgerna och det är skönt att du och kanske andra känner likadant. Det blir nog ännu mer innan alla löv ligger på marken.
   Tack och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gilla

 1. Om jag måste välja, vilket jag inte gärna gör i det här fallet, så skulle jag välja höstprakten framför sommarblomstren. Mycket maffigare o mer dramatiskt! Å andra sidan vill man inte vara utan de allra första vårtecknen och den skira grönskan. Tänk så bra vi har det som har fyra årstider att glädjas åt! Tyvärr är vi på väg in i den perioden som är tristast, men därför laddar vi för fullt nu, eller hur? Tack för alla vackra foton! Kram

  Gilla

  • Jag har gått från att vara sommarälskare och soldyrkare till att tycka bäst om de tre övriga årstiderna nu. Det beror nog på att jag har instruktioner från läkare om att inte vara i solen (vilket jag inte lyder så bra som jag borde) och att jag inte bor som jag gjorde förr med närhet till bad och brygga eller åtminstone egen tomt. Dessutom orkar inte mitt huvud med värme på samma sätt numera. Men om temperaturen håller sig på en lagom nivå gillar jag sommaren också. Just nu är hösten bäst men när alla löv har fallit kommer jag längta efter vintern. I mars vill jag att våren ska komma och så rullar det på. Jag skulle absolut inte vilja vara utan våra fyra årstider. November är oftast den tristaste månaden men om bara solen kan visa sig ibland så är den ok också.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Oj oj oj, så vackert! Vilka foton du fått till med dropparna. Fotot med både höst och droppar är ju fantastiskt. Jag njut av dina fina foton tills det sprakar till här hos mig.
  Nu är jag på Öland och inväntar skördefesten som jag ska besöka i morgon. hela Öland är involverad.

  Kram

  Gilla

  • Hösten är vacker och droppar är alltid fängslande. Det är trevligt att du njuter av mina höstbilder och sedan är det min tur att få njuta av dina 😀
   Vad härligt det låter med skördefest. Nu kanske det inte är så många turister på Öland och då kan ni öbor få fira lite för er själva 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s