Nu går det undan

Det har hänt mycket med höstens framfört under de dagar jag var hemifrån. Men det ser inte likadant ut överallt och det finns fortfarande många gröna gräsytor och träd. Under två dagar har jag gått olika rundor för att försöka få koll på hösten. Igår följde jag strandlinjen mot Vallsundsbron och jag hittade en hel del höstfärger.

Idag var det dags för ett pass på katthemmet igen och det här var synen som mötte mig när jag kom in i hallen och tittade in i ett av det stora rummen.

Det var faktiskt minst sex katter som hade stenkoll på mig. Men de tittade inte längtansfullt på mig. Möjligtvis hoppades de på att få mat men när jag öppnade dörren fick alla sex katter bråttom att gömma sig. Men jag fick massor av kattmys av mer tillitsfulla kissar i andra rum så jag lät de här katterna vara ifred.

Jag och S, den unga tjej jag volontärade tillsammans med idag, var ganska effektiva så redan klockan tio kunde jag komma därifrån. Jag åkte hem, parkerade bilen och gick sedan ut på ännu en skön höstpromenad. Den här gången gick jag åt andra hållet och kom upp på de stigar jag så ofta vandrar på.

Det var en väldigt seg och sömnig humla som långsamt klättrade omkring för att försöka hitta något gott.

Om väderrapporten visar sig stämma och jag vaknar upp och mår bra så blir det förmodligen en liten svampletartur i skogen i Bydalsfjällen i morgon. Kanske har jag bättre tur med att hitta trattkantareller där.


14 comments

 1. Vilka fantastiskt fina bilder! Hösten är ändå en vacker årstid, men för min del kunde det gå direkt från december till att bli april!
  Kram

  Gilla

 2. Vilka fantastiska bilder från dina promenader och vilka vackra färgen! Hösten har helt klart kommit längre hos er än här hos oss men vår tid kommer.
  Skönt att ni var så effektiva på katthemmet. Jag kan förstå att inte alla katter är lika modiga och då är det klokt att inte envisas. De behöver förmodligen träna på tilliten.
  Önskar en god kväll!

  Kram

  Gilla

  • Tack! Det börjar bli väldigt vacker nu men det finns fortfarande många gröna träd som ska ändra färg. På min resa söderut blev jag faktiskt lite förvånad över hur långt hösten och alla färger har kommit ända ner till Uppsala. Men lite mer är det nog här.
   Vissa dagar vill man bara komma ut i naturen och det sköna vädret men nästa gång kanske vi tar lite längre tid på oss. Det är nog tur att inte alla katter är lika keliga för då skulle vi nog bli väldigt sena 😀 Men de flesta blir mer tillitsfulla med tiden.
   Kram och detsamma önskar jag dig.

   Gilla

 3. Så underbara höstfärger hos dig! Och nya kissar, de som inte ville hälsa? Jag går mycket mer promenader nu än under den alltför varma sommaren. Nu kan man andas frisk hög luft som ökar välbefinnandet! Kram

  Gilla

  • Det börjar bli riktig höst och på en del träd faller löven redan medan andra fortfarande är gröna. Men det är bra för då får vi se vackra färger länge 😀
   Nej, de kissarna ville inte hälsa. De kikade fram bakom diverse gömställen och kom fram igen när maten var serverad.
   Hösten är härlig på många sätt och att kunna andas lättare är en av de positiva sidorna.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Ja nu kan vi börja vår vandringar i den ljuva höstens tid. Har sett fram mot dina höstpromenader. Mycket mer höst hos dig, vilket väl inte är så konstigt kanske även om den kommit hit också. Höstfärgerna kommer tidigt även här, mycket beroende på den långvariga torkan. Och igår hade vi första frostnatten.
  Utsiktsbilderna där sjön skymtar är så vackra. Annars blev en av favoriterna den gula tunneln med gärdesgården till höger.
  Andra favoritbilder är naturligtvis dom på de fina katterna. Och även om dom just då var lite skygga så fick du ändå kela med några andra.

  Här är det fullt upp med trädgårdsjobb hela dagarna så det blir bara korta stunder vid datorn. Men jag älskar ju den här tiden och igår fick jag väldigt mycket gjort. Hoppas på en dag utan regn idag också så jag kan fortsätta mitt rensande och planterande 🙂

  Kram och fin fredag till dig!

  Gilla

  • Det är en härlig tid och jag stortrivs 😀 Jag har precis publicerat ett inlägg med höst i fjäll och där njöt jag verkligen. Det är fint med höstfärger men det är inte kul om de kommer pga torka. Då är det ju något fel. Men njuta kan man i alla fall och frost är också vackert 😀
   Jag dras alltid till vatten så det är inte underligt om det blänker till av vatten i några bilder. Får jag fjäll och vatten i en kombination är jag väldigt glad och nöjd. Det finns en ännu vackrare lövtunnel vid en gärdsgård en bit längre bort men den hade jag med förra hösten. Jag försöker variera mig lite. Dessutom har en annan bloggvän här på Frösön redan fotat den så då hittar jag andra motiv.
   Katterna är så fina och jag vill inte stressa de skygga katterna mer än nödvändigt. Men så småningom kommer de också att bli mer tillitsfulla.
   Det är så roligt att läsa om hur du trivs i din trädgård och med allt jobb där. Jag håller tummarna för fint höstväder så att du kan fixa iordning allt som behöver åtgärdas.
   Kram och detsamma till dig!

   Gilla

 5. Vilka fina bilder du tagit och när det inte blåser är det så fint med hösten. Jag har ju varit i skogen och plockat lingon ett par gånger trots min onda fot och det är så fint. Nu har jag gett bort lingonen för jag behöver inte mer nu men det är härligt att vara ute i skogen när det varit fint och med sällskap av Kinabror och Jack och lite fika så kan man inte ha det bättre. Må det inte börja blåsa så löven får sitta kvar ett tag.

  Gilla

  • Tack! Det är vackert med höstfärger och solsken och jag håller med om att det är som bäst när det inte blåser. Du är duktig som går ut i skogen trots ont i foten men det är svårt att stanna inne när vädret är fint och lingonen är mogna. En fikastund i skogen är alltid trevligt.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s