Jaha

Så har vi utfört vår plikt, nyttjat vår demokratiska rättighet och valt hur vi vill ha det de kommande fyra åren. Resultatet blev, precis som rubriken antyder, bara ett jaha men kanske klarnar det under veckan. Var jag står tänker jag inte berätta men att valets största vinnare gör mig rädd för hur framtiden ska se ut, så mycket kan jag medge. Jag kommer inte att påverkas särskilt mycket hur det än blir men jag har ändå en hel del empati och medmänsklighet som får mig att rysa vid tanken på det resultat som förmodligen väntar.

Men nu tänker jag glömma det för ett tag och ägna mig åt det jag mår bra av. Nämligen naturen och promenader i den. Hösten närmar sig steg för steg och små förändringar kommer smygande. Det verkar som om idag blir den sista sköna, soliga dagen för ett tag och resten av veckan ska tydligen regna bort. Men jag ska inte klaga. Jag har njutit av det som har varit och regnet är bra för de trattisar jag hoppas hitta någon gång senare i höst.

Jag vet ett ställe där de växer och det är en bit utanför Höglekardalen. Till höger om Drommen, det runda fjället där borta, går vägen dit jag har tänkt ta mig då.

Solen värmer skönt fortfarande när den visar sig och jag har suttit på balkongen en stund varje dag den senaste tiden och vänt näsan upp mot det lysande klotet. Men nu är det nog slut på den sortens njutning. Jag har plockat in mina fejkblommor och det bästa med sådana är att de kan stå i ett förråd till nästa vår och då är de redo att placeras ut igen. Kravlöst och bra…precis som det mesta i mitt liv nu.

Lite regn är nog efterlängtat här.

En föraning om vad som väntar när hösten tar fart ordentligt.

För några dagar sedan tvärnitade jag nästan när jag kom till den mack som ligger närmast mitt bostadsområde. 18:63 kostade bensinen och det kändes fantastiskt billigt. Tänk så det kan förändras på kort tid. Jag fick bara plats med drygt 11 liter och det blev väl ingen jättebesparing i kronor räknat. Men det kändes bra. I dag åkte jag förbi macken igen, på väg för att ta min femte covidspruta, och nu var priset ännu lägre. Det låg strax över 18:30, minns inte exakt. Min roadtrip i helgen blir alltså inte riktigt lika dyr som jag hade räknat med.


16 comments

 1. Det är sorgligt att ett parti som bygger på främlingsfientlighet kan få 20% av rösterna. Jag undrar hur många som känner till deras övriga program? Faktum är att skulle vi utvisa alla utlandsfödda skulle hela vår sjukvård, äldreomsorg och hemtjänst kollapsa. Även kollektivtrafiken. Tänk om dom alla strejkade en dag.
  Kram

  Gilla

  • Det är svårt att förstå att så många röstar på dem. Men jag hoppas att alla inte delar deras värsta åsikter utan kanske mer tänker på t ex socialförsäkringarna. Men då tänker de inte på hur finansieringen av de delarna ska gå till. Ruggigt och obehagligt!
   Kram

   Gilla

 2. Även om det gick väldigt bra för ett visst parti så var det ändå nästan 80% som inte valde dem, så försöker jag tänka. De har ju ingen egen majoritet så jag tror inte det blir alltför drastiska beslut. Men visst, vi får väl se hur det blir…
  Så härliga bilder från din promenad och än en gång en väldigt vacker natur!

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, så borde man nog tänka men risken är ändå väldigt stor att de får igenom väldigt många av sina krav. Andra har ju också svängt åt det hållet i deras viktigaste frågor. Men det är inte mycket jag kan göra förutom att avvakta och se.
   Tack Znogge! Det var kanske de sista fina sensommardagarna.
   Kram

   Gilla

 3. Så godt du gjorde din borgerplikt. Vi har kommune og fylkestingsvalg neste høst. Det er ikke så spennende som nasjonalt valg. Jeg tror kanskje ikke vi trenger fult så mye medfølelse som det har vært. Det er dessverre for mange som utnytter systemet og goder for egen vinning og ikke for at de trenger det.

  Gilla

 4. Det är verkligen skönt att få tänka på annat i dessa tider och gå på promenad tillsammans med dig istället. Jag känner mig som jag vill gå in i varje bild men det finns en bild jag återkommer till hela tiden … bild nummer tre uppifrån räknat. Så otroligt vackert med ljuset över sjön. Kampen mellan det soliga och det regntunga där borta i fjärran. Men så bläddrar jag mig uppåt till bild nummer två. Också en favorit med de breda spåren som leder in mot det vackra och den vackra utsikten.

  Jag har spenderat den senaste tiden med trädgårdsarbete. Det har varit en njutning i den sköna luften som är i gränslandet mellan sensommar och höst! Idag regnar det dock med det är väldigt välkommet här. Jag har en stor plantering med rhododendron och dom behöver mycket vatten inför vintern. Och då det är vattenbrist så vattnar jag inget själv utan får lita till vädergudarna. Men det kommer att bli regnkläder för både mig och Lucy på vår lunchpromenad. Men hon älskar att bli gnuggad med sitt badlakan när vi kommer in.

  Visst är det väl märkligt att man tycker att 18:30 är billigt för bensinen. Hoppas du mår bra efter din covidspruta. Det blev en påminnelse för mig att boka en tid.

  Kram och fortsatt fin vecka!

  Gilla

  • Ja, det är skönt. Jag har redan blivit utförsäkrad och har delvis tappat tron på myndigheter och rättsväsende så för min egen del finns inte mycket att förlora (som tur är klarar jag mig tack vare försäkringar och tidigt uttag av viss pension). Men jag vill inte bli mer dessilusionerad så jag hoppas att det blir bättre än jag befarar med nytt styre. Som tur är har jag förmågan att tänka bort det trista och hitta ljuspunkterna i vardagen. Som naturen och att få vistas i den 😀 Vad roligt att du hittade några favoriter bland bilderna. De vyerna förekommer ganska ofta i min blogg så du hinner nog tröttna på dem också 😀
   Förr gillade jag också att fixa i trädgården och visst var det avkopplande. Så jag förstår att du njuter och jag hoppas att du får fortsätta så i många år framåt. Jag har valt bort allt som ställer krav och njuter nu av att titta in i andras trädgårdar i stället. Sedan går jag hem och är väldigt nöjd över att slippa arbetet. Likadant med snön. Jag behöver aldrig mer skotta snö utan kan bara glädjas åt hur härligt det är när naturen blir helt vit. Vilken tur att Lucy gillar att bli torkad. Då får jag önska henne många handduksgnuggningar och en blöt höst 😀 Men lagom är bäst och hon gillar säkert att rulla sig på en torr gräsmatta också.
   Jag är bara lite öm i armen efter sprutan och så har det varit alla gånger. Undrar hur många fler det blir. Förmodligen varje år.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 5. Hösten med klar och hög luft är här. Och likaså höstregnen och dimman, har njutit av dessa idag. Som du vet har vi haft en torr sommar o inte en svamp i sikte. Kanske finns det hopp…Angående valresultatet fick jag idag läsa en analys som gladde mig. Alla länder där de högerextrema toppat valen har efter en mandatperiod backat. Så nu är det upp till bevis, och jag hoppas och tror vi gör likadant, när vi fått se resultatet…En chock fick jag idag då jag läste att SD tagit storslam i skol-valet! Varför? Jo för att de skulle sänka bensinpriset…ideologi är inte mycket att bry sig om…ja de växer väl också upp…o ser vart tomma löften leder..
  Nu lägger vi käbblet bakom oss och njuter av här och nu, tack för fina höstbilder och kram från pörteborna

  Gilla

  • Jag har fått njuta av ganska många härliga dagar men nu är det regn och rusk som gäller. Det kan bli någon timme med uppehåll och då kan jag passa på att gå ut en stund. En fördel med att inte ha hund 😀 Jag hoppas att regnet ska gen massor av svamp hos dig.
   Jag hoppas väldigt mycket att analysen ska stämma och att folk ska inse att det här inte är ett bra alternativ. Jag blir inte förvånad om samarbetet spricker av någon anledning innan mandatperiodens slut men kanske är de bra på kompromisser allihop. Det enda bra SD kan tillföra är kanske det som har med välfärdssystemen att göra men det är nog frågor de kan släppa om de får igenom värre saker. Mina barn är så upplysta så jag har nog trott att de flesta ungdomar är det. Men det är klart, de kan nog inte räknas till gruppen ungdomar längre och de har viss livserfarenhet.
   Ja, man måste få ventilera lite men både du och jag är bra på att styra om tankarna till trevligare saker 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Jag tankade för 17.90 när jag körde hem från Öland i förgår och jag tänkte precis som du. Det gäller ju att passa på.
  Och om valet så skriver jag ingenting……
  Det har varit härligt väder här hos mig idag men jag har haft tvättstugan (sommarkläderna är tvättade och undanlagda) samt varit på möte. Min ledighet är över så nu är det jobb igen.
  Vilka härliga bilder du bjuder på. Jag tog med min kamera på en rund igår, men när jag skulle avvända den var batteriet tomt. Men nu är det laddat igen.
  Mörkt blir det snabbt, jag hänger inte riktigt med!

  Kram

  Gilla

  • Oj, det var billigt. Ungefär som innan priserna stack iväg.
   Det är nog lika bra att inte skriva eller säga så mycket om det politiska läget.
   Jag hoppas att du hann vara ute i det härliga vädret mellan aktiviteterna i tvättstugan och mötet. Det måste i alla fall kännas bra att ha fått undan sommarkläderna och kanske gått igenom höst- och vinterkläderna.
   Synd att batteriet var slut men det blir snart nya fina möjligheter 😀
   Kram

   Gilla

 7. Har samma tankar som du angående valresultatet … suck!
  Reagerade också på det ”billiga” bensinpriset. 🙂
  Fina bilder som vanligt och jag håller tummarna för att du hittar massor med trattkantareller 🙂
  Kram

  Gilla

  • Ja, en stor suck blev det och det lär nog bli fler.
   Man får passa på att tanka när priset sjunker lite. Jag hoppas att det är bra priser även till helgen när jag behöver tanka i Uppsala.
   Tack! Jag hoppas på en stor trattkantarellskörd men hur som helst så får jag säkert en skön promenad. Men innan dess finns det annat i planeringen 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Ja jag tänker som du att det är med fasa man ser fram emot hur det blir när det rätta ansiktet tittar fram i regeringen. Man gruvar sig lite men vad ska man göra ingenting kan man göra. Det har regnat hela den här veckan och jag har mest varit inne och stökat men jag skulle vilja vara ute och plocka in mina pelargoner innan det fryser och potatisen skulle tas upp för dom växer nog inte mer nu.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s