Fullt på katthemmet

De härliga dagarna fortsätter. Kanske kunde det blåsa lite mindre men jag väntar med mina promenader tills temperaturen närmar sig 10 grader och då gör det inte så mycket att det drar lite om öronen. I veckan har bokade aktiviteter fått bestämma var jag har gått. I måndags blev det en av mina vanliga rundor med ett avbrott för hälsosamtalet på HC. Då kom inte kameran fram en enda gång. Jag har fotat där så mycket förut så nu väntar jag tills det blir riktigt vackra höstfärger.

I tisdags var det åter dags för den rutinmässiga provtagningen för att kolla att min lever mår bra. Var tredje månad får jag bevis på att alla mina värden är bra, eller i alla fall nästan inom gränsen. Det är smidigast att lämna dessa prover på sjukhuset så efter att de tömt mig på en hel del blod lät jag bilen stå kvar på parkeringen och vandrade iväg ner mot sjön. Jag gick bort mot Lugnvik men vände när gångvägen tog slut. I stället styrde jag stegen mot Badhusparken med tanken att så småningom vända upp till centrum och sedan gå tillbaka till sjukhuset. Jag gick förbi den nya bryggan nedanför Jamtli. Om det är en ångbåtsbrygga vet jag inte men jag vet att många bryggor runt om i Storsjön kallas just ångbåtsbryggor. Thomée är ju inte längre en ångbåt men det finns minst en sådan fortfarande, Ångaren Östersund med hemmahamn i Arvesund.

Vid Badhusparken har man utsikt mot Frösön och Vallsundsbron till ”Annersia”.

Jag gick på gågåtan på tillbakavägen och nu var den målning jag sett förberedelser till klar. Ett hjortron med speglingar av en person som ser ut att antingen fota målningen eller ta en selfie.

Nästan framme vid bilen stannade jag till för att fota några riktiga bär också. Jag har inte sett några mängder av rönnbär i år men på vissa rönnar är det gott om dem.

Jag har haft en liten paus från katthemmet och den har varat i ca en månad. Pga andra aktiviteter och en flytt från staden har jag blivit utan någon att ta pass tillsammans med och jag har sagt ifrån att jag inte tar på mig ett pass ensam. Det funkar inte ens att följa de tips jag har fått från ledningen att bara göra det jag orkar och sedan skriva i fb-gruppen vad jag inte har gjort. Jag kan helt enkelt inte lämna väldigt fulla kattlådor i de små rum där det bara finns några få lådor till ett antal katter. Då funkar det inte även om jag bara tar hälften av lådorna i de två större rummen. Jag måste sätta gränser och det är skönt att det respekteras. Eftersom det är ont om volontärer har det inte funnits någon ny att dela passen med och då har jag tänkt att de i ledningen får höra av sig när jag behövs igen.

Så blev det nu i veckan och idag har jag delat ett pass med en kvinna i ungefär min ålder. Hon är en av de engagerade personer som tar på sig väldigt många pass och hon undrade om jag kunde underlätta lite för henne och hjälpa till en morgon. Det ville jag väldigt gärna och nu har jag fått träffa massor av nya katter. Många har försvunnit till sina nya hem de veckor jag har varit frånvarande men i stället har flera kattungar och deras mammor flyttat in. Även andra gosiga och fina kissar har kommit till katthemmet men det är så klart även många välbekanta sötpluttar där. Vissa är hungrigare än andra och det är alltid kul att se att de har bra aptit. Det här gänget ville gärna både äta och gosa.

Till karantänavdelningen kom det för ett tag sedan en dräktig katt och nu har hon det bra i ett eget bås tillsammans med sina fyra fina små goknular. Mamman fräste rejält om jag kom för nära henne men hon sa inget när jag försiktigt lyfte upp och gosade med hennes ungar. Efter att ha både tvättat händerna och spritat dem så klart. De är ju i karantän och nyfödda ungar kan vara känsliga.

Jag lyckades få med hela familjen i samma bild men det är inte lätt att få en helt skarp bild med mobilen när flera är på väg någon annanstans.

En annan kattmamma hade redan fått sina småttingar när de kom till katthemmet. Bara två stycken men de var otroligt fina. Mamman var så kelig så det fanns inte en chans att fota hennes ungar utan att hon kom i vägen. Hon ville hela tiden antingen trycka sig mot mig eller gå in i korgen och skymma sina ungar. Jag hade inget emot att gosa med mamman och jag kanske lyckas bättre nästa gång.

Nu har jag börjat längta efter nästa helg då jag ska göra en liten roadtrip ner till både Uppsala och Örebro för att träffa alla mina barn och min svärson. Och så naturligtvis mina fina barnbarnssubstitut i form av två kattbröder.


14 comments

 1. Så bra att din inställning respekteras men jag är säker på att de är tacksamma för all hjälp de kan få. Jag tycker att du resonerar klokt. Så fina de två små kattfamiljerna är och visst är det något speciellt med djurungar.
  Härliga bilder från din promenad. Här har det blåst väldigt mycket i dag och faktiskt känns som höst.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  Gilla

  • Jag måste helt enkelt sätta gränser för att kunna komma dit över huvud taget och det är de helt med på. Det är lite trist att inte kunna hjälpa till mer men lite hjälp är i alla fall bättre än ingen hjälp. Det har varit en hel del kattungar under en lång period men vi hoppas på att ny lag om registrering ska göra det bättre för katter och att fler kastreras. För även om de är supergulliga så behöver de trygghet och bra hem.
   Tack! Det har varit många fina promenaddagar nu och visst känns det lite som höst.
   Kram

   Gilla

 2. Så fina bilder från din promenad och på alla mysiga katter! Trevligt att få följa med till katthemmet igen … har faktiskt funderat lite på att det var länge sen du hade med några katter på bloggen 🙂 Så bra att du sätter gränser och att de respekteras!
  Härligt att ha något kul inplanerat 🙂
  Ha nu en fin septemberhelg!
  Kram

  Gilla

  • Tack! De fina dagarna fortsätter att komma och jag promenerar och njuter 😀 Jag har saknat katterna och katthemmet men jag måste sätta ner foten när det gäller vad jag kan göra. Som tur är verkar det finnas förståelse och de vet att jag kan hjälpa till om någon vill ha avlastning.
   Det ska bli sååå kul att komma ner och träffa ungarna igen 😀
   Tack Anki och detsamma till dig och Muffin!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Nå som høsten er her temperaturmessig så lengter en etter de flotte høstfargene i naturen. Så nydelig den loddne stripete kattungen var, akkurat som Lurven når han var liten.

  Gilla

 4. Fina bilder som alltid! Roligt att se alla fina katter och bedårande kattungar.
  Vilken härlig helg du har att se fram emot. Jag längtar efter mina barn och min lille Dante med.
  Kram

  Gilla

 5. Varje gång jag tittar på dina promenadbilder så får jag den där härliga känslan av frisk, klar och fin luft. Alla färger är så klara och vackra, har tittat länge på bilden med utsikten från Badhusparken. Så vacker!
  Har ofta fascinerats av väggmålningar, att dom kan se nästan tredimensionella ut. Skickligt att kunna måla så. Och tänk att kunna spegla sig i ett hjortron 🙂
  Så bra att det går att lösa med katthemmet, att du kan sätta gränser för hur mycket du kan vara där. Men jag anar att dom är tacksamma för den hjälp dom kan få. Och hjärtat blir alldeles varmt när jag ser de små kattungarna med mammor. Samtidigt som det är sorgligt för ju fler kattungar som föds, ju fler måste ju få ett hem. Men jag är så evigt tacksam för alla dessa katthem som finns och alla som hjälper till där. Och dina bilder är väldigt fina.

  Idag har jag vaknat till en solig och vindstilla morgon. Trädgårdsarbete väntar och idag blir det nog lite intensivt för resten av veckan spås det komma regn vilket är efterlängtat för oj så torrt det är här. Hoppas nu att du får en fin kommande vecka med planering inför din road trip till helgen. Så mysigt det låter.

  Kram och fin måndag!

  Gilla

  • Jag tänker inte särskilt ofta på hur härlig luften är här. Det är mest när jag är längre söderut på sommaren och luften är varm och fuktig som jag verkligen längtar hem till klar luft som är lätt att andas i. Kul att du gillar bilden från Badhusparken, en plats som är med i min blogg lite då och då 😀
   Jag tycker inte att vi har så fina väggmålningar i Östersund men det här hjortronet gillar jag.
   När jag blev volontär märkte jag ganska snabbt att det inte fungerade att ta pass på egen hand och var helt inställd på att sluta. Då fick jag frågan om jag kunde ställa upp ibland och tillsammans med någon annan och jag tackade så klart ja till det. Det har blivit ganska många pass sedan dess och om jag har någon att dela pass regelbundet med så brukar det bli en gång i veckan. En bra lösning för både mig och katthemmet. Visst är kattungarna söta och hjärtat smälter när jag får vara hos dem. Men jag hoppas ändå att nya djurskyddslagar ska minska antalet dräktiga katter som inte har något bra hem.
   Här har det också varit en härlig dag men resten av veckan ser ut att regna bort. Förhoppningsvis får jag bättre väder när jag kommer till Uppsala och Örebro. Det är alltid otroligt mysigt att få träffa mina barn 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 6. Men så kul att du ska träffa barnen! Det ger helt klart en energikick att träffa familjen, så är det bara. Och även om vi nu bor nära varandra så blir det inte av att träffas så ofta ändå. Alla utom jag jobbar eller går på dagis, o det är mycket man ska hinna med under helgerna..Så fina kissar , jag skulle nog inte kunna gå dit utan att komma ut med en kattunge eller två under armen…men det är himla fint att du ställer upp och hjälper till det du anser att du orkar med! Jag har inte hört att det finns något katthem i Falun, tror jag ska kolla upp.
  Jag gillade väggkonsten! Annorlunda, lite häftigt faktiskt, och dessutom något man ser vad det föreställer! *Snyggt
  Kram från pörtet

  Gilla

  • Ja, det ska bli så himla roligt och då får det vara värt en resa med ganska många mil totalt. Vi träffades allihop tidigare i somras, när vi var i Varberg, och efter det har både sonen och yngsta dottern varit här. Men nu längtar mammahjärtat efter att få vara med dem och då är det bara att lyda 😀
   Idag har jag också varit på katthemmet och där var det en kisse som jag kände skulle passa bra hos mig. Men jag ska inte ha en katt så jag släppte den tanken. Det är lika mycket för min egen skull jag hjälper till. Jag får ju otroligt mycket tillbaka från katterna.
   Vi har inte särskilt många fina konstverka på husväggar i stan men den här gillar jag också.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Goknular och sötpluttar, haha visst är de! Alltså kattungar är det sötaste som finns. Alla dessa små randiga, vill haaaaa. Så trevligt att du fick möjlighet att komma till katthemmet för att både hjälpa till samt gosa.
  Förstår att du längtade till kommande helg för att få träffa de dina. Det lever man på länge.
  Skönt att dina prover är bra men du är ju duktig på att sköta om dig.

  Kram

  Gilla

  • Precis vad de är 😀 Jag var på katthemmet idag också och jag blir alldeles lyrisk när någon liten kisse gosar in sig i mig och spinner. Det verkar finnas möjlighet att dela pass framöver så nu blir det nog mer regelbundet igen.
   Åh ja, det ska bli så mysigt och roligt. Jag åker på fredag och kommer hem på måndag så det blir inte ett långvarigt besök men det blir ett väldigt bra besök 😀
   Jag har inte fått svar på provtagninen än men det brukar vara bra värden så jag utgår från att det är så nu också.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s