Sensommardagar

Efter lördagens härliga fjälltur valde vi en lite lättare vandring på söndagen. Min son hade ett tåg att passa, visserligen inte förrän vid femtiden på eftermiddagen men vi ville hinna fixa middag och äta den utan att känna oss stressade. Då blev en utflykt till Bynäset alldeles perfekt. En 7 km lång promenad på en stig längs sjön och inga backar, varken uppför eller nerför. Som ni ser var det en skön dag. Det var ingen högsommarvärme men det saknade vi inte heller.

När jag hade skjutsat min son till tåget svarade jag på en fråga från C om ifall vi skulle ta en promenad någon dag och vi bestämde att måndagen skulle passa bra. Vi träffades vid niotiden på morgonen och utgick från Thomées kajplats. Den här morgonen var lika skön som den dagen innan och eftersom solens strålar nådde bäst fram till Frösön så styrde vi våra steg mot bron över dit.

Vid lekplatsen i Badhusparken hittar man en av alla avbildningar av Storsjöodjuret.

En mindre variant men med samma design kom vi till när vi hade promenerat en bit. Ni känner säkert igen den här och vet att den finns på Storsjöodjursspaningsplatsen på Frösön. Den här varit med i mina inlägg ett antal gånger.

Även idag har jag promenerat i skön sensommarvärme och det verkar fortsätta några dagar till. I morgon ska jag promenera till HC på morgonen för provtagning inför det kostnadsfria hälsosamtal som alla 40- 50- 60- och 70-åringar erbjuds i Östersund. Själva samtalet har jag tid för på måndag och det ska bli intressant att få veta om de har några tips till mig.


14 comments

 1. Vilken lagom och bra vandring ni kom ut på med tanke på att det fanns ett tåg att passa. Vandrar man så är det absolut ingen nödvändighet med sensommarvärme utan skönare med lite svalare luft. Härliga bilder både på naturen och odjuret 😀

  Kram och god tisdagskväll!

  Gilla

 2. Jag gillar sensommaren jättemycket, tycker om att allt lugnar ner sig. I år levererar verkligen vädret också. Ska bli spännande att se hur länge man kan gå barbent och i sandaler. Hos oss kan september månad bli varm också.
  Kram

  Gilla

  • Jag gillar den också och en av anledningarna är att hösten snart är här. Nu är det perfekt sommar med lagom temperaturer men jag längtar efter höstens färgexplosion. Det kan bli varma dagar här också långt in i september men det är nog vanligare hos dig.
   Kram

   Gilla

 3. Nei alle turer trenger slett ikke å inneholde oppoverbakker eller nedover bakker. Det er bare hyggelig å gå slik å tusle også, kose seg med middag og bare ha det hyggelig sammen. Jeg har vært på fjelltur i dag, i strålende solskinn.

  Gilla

  • Efter en fjällvandring ena dagen är det skönt att hålla sig på planare mark några dagar. I alla fall om man som jag har en del problem. Men jag är både tacksam och väldigt glad för varje år jag orkar med liknande fjällturer. Rundan runt Bynäset har jag gått många gånger och det är en alldeles lagom lång och lättgången promenad 😀

   Gilla

 4. Luften ser så frisk och klar ut och färgerna blir så intensiva. Och det är absolut skönast att vandra i inte alltför varma temperaturer. Fina avbildningar av Storsjöodjuret. Hoppas det går bra med provtagningarna. Och så bra med kostnadsfria hälsosamtal!

  Kram

  Gilla

  • Luften är en del av det som får mig att må bra här. Den och så den fantastiska naturen 😀 Jag går helst ut tidigt innan värmen kommer men nu verkar det som om det ska bli svalare nästa vecka och för min del är hösten välkommen. Jag vet inte om Storsjöodjuret har stått modell men det här är den officiella bilden av hur hon ser ut. Jag har förmånen att få massor av prover tagna varje kvartal så jag vet att det mesta är bra. Men inför det här samtalet vill de ha koll på kolesterol, vikt, längd och magomfång. Jag vet inte om jag kommer att få så mycket matnyttig hjälp eftersom jag redan har en ganska bra livsstil men man vet ju aldrig. Det är dumt att inte ta chansen till nya insikter.
   Kram

   Gilla

 5. Ljuvliga sensommardagar! Jag tycker personligen att det är för varmt ännu, i solen är det minst 25 grader o svetten lackar. Känns lite onaturligt…Så skönt det vore med en båttur på sjön., med svalkande bris och vackra vyer. Kram

  Gilla

 6. Jag har varit jättedålig på att läsa bloggar nu ett tag för det har varit jäktiga tider med allt som måste göras och med dålig rygg och hälsporre så går allt så långsamt för mig. Skönt väder är det och 22 grader i vattnet så jag ska inte klaga. Ville bara att det skulle finnas flera timmar på dygnet för det är nu det ska syltas och saftas och läggas in grönsaker och veden ska in och så kommer det folk och hälsar på lite då och då och dagarna rusar fram i fart. Förstår inte hur jag hann med när jag jobbade. men…..oj vad jag saknar dansen.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s