Myspys och Mums-Bums

Vad är nu detta för något? Jo, ni minns kanske att jag fick en årsprenumeration på té i födelsedagspresent och nu har de olika svarta téerna börjat dyka upp i mitt postfack. Min prenumeration började egentligen i juli men något gick fel och det kom aldrig något paket. Efter att min son hade påpekat detta för företaget kom snart det första paketet med téerna myspys och tropicana. Två väldigt positiva smakupplevelser enligt mig, som gillar svart té med olika sorters smaksättning. Igår kom även augustitéerna pride och mums-bums men de får vänta i sina påsar tills jag har gjort slut på julitéerna.

Min son har smakat te smaksatt med chokladarom tidigare och han är lite tveksam till den smaken. Jag ska försöka att inte påverkas av det och i stället göra en egen bedömning. Pridetéet luktar gott men jag undrar vad det är för slags arom som ingår. Det står bara arom och det kan ju vara vad som helst. Men om det smakar som det luktar så är det gott. Varje påse innehåller 70 g och det låter inte som särskilt mycket men om man följer instruktionen så ska det räcka till 28 koppar. Jag väger inte tebladen innan jag använder dem så kanske tar jag lite mer än 2,5 g. Jag dricker vanligtvis två koppar om dagen så förmodligen räcker varje månadspaket inte en hel månad. Jag är hittills väldigt nöjd med min present. Spännande att öppna varje paket och se vad jag får för gott och vilka namn innehållet har fått.

Det har inte blivit någon hjortronskörd än så länge i år och jag tänker inte ge mig ut och leta. Men jag kom på att jag hade en burk med de gyllene bären i frysen och eftersom jag har glömt bort dem i två år tyckte jag att det var dags att nu ta fram dem och koka sylt.

Det blev inte särskilt mycket men jag äter inte sylt ofta. Jag får väl göra pannkakor någon dag och kanske köper jag vaniljglass nästa gång jag handlar. Vaniljglass med varm hjortronsylt, det är en smaksensation.


16 comments

 1. Jeg spiser ikke mye syltetøy heller, men jeg spiser endel bær når jeg går forbi dem i naturen. Da koser jeg meg. På fredag drar jeg på ferietur på fjellet og jeg får ennå ikke til å kommentere hos deg fra mobilen min. Så jeg får kommentere når jeg kommer tilbake fra tur. Jeg følger med skjønner du 😉

  Gilla

  • Jag brukar också oftast bara plocka bär som jag direkt stoppar in i munnen men de här hjortronen växte på en liten yta och var så lättplockade att jag inte kunde låta bli att ta hand om dem. Som tur var hade jag några bajspåsar med mig. Jag har fortfarande med mig sådana ifall det skulle dyka upp t ex fina svampar.
   Du behöver inte alltid kommentera om det inte funkar men om du vill skriva i efterhand så är det kul att få de kommentarerna. Jag ser fram emot kommande inlägg från fjällen hos dig. Det blir som extra bonus att få vara med på dina fjälläventyr efter mina egna 😀

   Gillad av 1 person

 2. Vilken trevlig present och så skönt att prenumerationen kommit igång. Det finns så många spännande testorter. Själv vill jag dock gärna veta vilka aromerna är.

  Kram och god kväll från husvagnen!

  Gilla

  • Ja, det var en väldigt bra och passande present som varar länge. Jag vill också helst veta vilka aromerna är och på de andra sorterna har det skrivits ut. Särskrivning gjorde dock att jag reagerade på grädde arom innan jag förstod att det var just en särskrivning. Likadant är det på den sort med choklad arom. Då får jag lita på att det inte är någon mjölkchoklad som smaksättare. Det här med särskrivningar kan många aldrig sluta med.
   Hoppas ni alla sover gott i husvagnen och vaknar till en vacker sommardag 😀
   Kram

   Gilla

 3. Vilken himla kul present. Bra tänkt. Det där med presenter tycker jag är så svårt, har ingen fantasi. Detta var finurligt för den som gillar och dricker te.

  Kram från mig som bara dricker kaffe. 😉

  Gilla

  • Visst var det ett bra påhitt att ge mig den här presenten. Jag hade ju sagt att jag inte ville ha några presenter och efter att ha rådgjort med varandra beslöt de att en téprenumeration inte räknad som en present 😀 Jag håller inte riktigt med men det var en väldigt passande present till mig och jag blev överraskad och glad.
   Kram tillbaka från mig som dricker både té och kaffe 😀

   Gilla

 4. Det var en riktigt trevlig present du fick. Och hjortronsylt är min favoritsylt faktiskt. Vi brukar äta en våffelmeny när det är våffeldagen som består av förrättsvåffla, varmrättsvåffla och dessertvåffla. Och på dessertvåfflan har jag alltid vispgrädde med hjortronsylt. Mums!

  Kram och fin torsdag!

  Gilla

  • Jag blev väldigt glad för den här presenten, som de verkligen hade funderat länge för att komma på. Jag hade sagt att jag inte ville ha några presenter och de slog sina kloka huvuden ihop och konstaterade att en téprenumeration inte kan räknas som en present. Hur det än är med det så blev det perfekt för mig som verkligen njuter av en god kopp té 😀
   Jag har inte gjort våfflor själv på många år men jag har fått väldigt goda veganska våfflor både av vänner och på ett café här i närheten. På caféet fick jag både hjortronsylt och glass till och då var lyckan gjord. Vilken trevlig våffeltradition ni har och efter den trerättersmenyn är ni säkert mätta länge.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 5. Jag pimplar ju på kaffe och vatten hela dagarna, men när jag blir förkyld dricker jag gärna te med honung som är så lent för halsen. Men denna sommar har jag druckit mindre kaffe än vanligt, bara en kanna på morgonen. Och det är ju bra med tanke på priset. Himla kul namn har man gett de olika tesorterna du får, kreativt! Och visst är det kul med omväxling. Du får föra dagbok och ge varje smak ett betyg så du kan sammanfatta sen när du smakat alla, fast det dröjer länge än…Kram

  Gilla

  • Jag pimplar kaffe också men inte lika mycket som du. Två muggar per dag brukar det bli, precis lika mycket som jag dricker té. Visst är namnen på téerna kul och samtidigt blir man sugen på att smaka dem. Jag kanske får någon ny favoritsort. Jag ska ju få testa 24 olika smaker totalt. Men någon dagbok blir det inte. Jag bara dricker och antingen njuter eller bara tycker att det smakar ok. Förhoppningsvis blir det mest av det första alternativet. Det har i alla fall börjat bra 😀
   Kram

   Gilla

 6. Vad roligt med teprenumeration! Jag drack te förr i tiden varje morgon, men av någon anledning har jag slutat med det, dricker bara kaffe nu. Min favorit var rabarber-te.
  Kram

  Gilla

  • Ja, en perfekt presen till mig och de visste de 😀 Men jag hade nog inte tänkt på det själv så kanske känner mina närmaste mig bättre. Jag dricker både té och kaffe men tè är godast. Kaffe är mer bara en rutin
   Kram

   Gilla

 7. Vilken trevlig present. Det ska jag lämna som förslag till mina barn när jag fyller år nästa månad. Jag brukar få te av min svärdotter vid jul men de inner håller väldigt mycket julte och det kan jag lätt tröttna på. Det ska inte lukta glögg eller någon sådan speciell julkrydda, vad den nu heter. Annars så älskar jag te av alla de sorter.

  Önskar dig en härlig fredag!

  Kram

  Gilla

  • En väldigt bra presen som jag verkligen uppskattar. Den varar länge också så även ur den synvinkeln är det bra 😀 Julté är ingen favorit hos mig heller men kanske kan du föreslå någon sort som du verkligen vill ha. Om du inte har provat romté så är det ett bra tips. Men det finns väldigt många goda téer att prova och då är en teprenumeration perfekt. Nu får jag ju testa 24 olika sorter under ett år.
   Tack och detsamma!
   Kram

   Gilla

 8. En riktigt bra present som räcker länge! Kul med olika smaker. Jag är ingen tedrickare, men ibland är det trevligt att testa något nytt 🙂
  Härligt med hemgjord hjortronsylt! Lite avundsjuk faktiskt 🙂
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var helt rätt present till mig men jag hade aldrig kommit på att önska mig den. Tur att andra känner mig bättre 😀
   Hjortronsylt är en lyx men jag använder väldigt lite sylt. Men när jag vill ha sylt så är hjortron en favorit.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s