Blomstrande diken och fält

Jag njuter av alla färger och former som möter mig när jag går mina promenader nu. Det är en fantastisk blomsterprakt i diken längs många vägar och stigar och de öppna fält där allt får växa fritt är så vackra. Så är det säkert överallt den här perioden och vi är nog många som går med kamera och ett stort leende inombords. Kanske helt synligt också. Jag tror att jag har fått hjälp tidigare med namnen på några av de här växterna men nu har jag glömt det mesta. Den första, pyttelilla blomman, är en som jag nu har glömt namnet på.

Det här är troligtvis någon sorts loka och kanske är den dessutom invasiv, som många lokor är.

Renfanan känner jag i alla fall väl till och har kunnat namnet på i väldigt många år.

Tistel av något slag.

Kanske knölklockor.

Kardborre ingår också i min kunskapsbank. Nu har den börjat blomma, som ni ser bättre i nästa bild.

Min förra kattvolontärkompis C är tillbaka i Östersund ett tag och idag tog vi morgonpasset ihop. Jättekul att träffa honom igen. En ung man med många tankar och ibland känner jag att jag kanske tar på mig en liten mammaroll, även om jag verkligen försöker att låta bli. Hur som helst så har vi kul när vi jobbar ihop och idag tog vi dessutom en promenad efter passet. En av alla skönheter på katthemmet tittade vaksamt på mig med ögon som säger ”kom inte för nära”.


18 comments

 1. Visst blommar det vackert nu men tyvärr måste jag erkänna att jag är dålig på växter och dess namn. I vår kommun låter man mer och mer växa som äng och det tycker jag är fint.
  Så trevligt att ni tog ett pass tillsammans. Även om du inte iklär dig en mammaroll så är det många ungdomar som uppskattar att samtala med vuxna som inte är föräldrarna.
  Vilken vacker katt som spände blicken i dig 😀

  Kram och god tisdagskväll!

  Gilla

  • Man behöver inte kunna namnen för att uppskatta vackra blommor 😀 Men det är kul att kunna i alla fall några. Jag tror att många kommuner gör likadant, både av sparskäl och för t ex insekternas skull. Jag tycker också att det är fint.
   Ja, vi kommer bra överens och kanske är det så att han uppskattar mig som en vuxen samtalspartner. Han är i alla fall gullig och säger att han gillar att prata med mig 😀
   Ja, vi har många både stiliga och vackra katter och den här kunde jag inte motstå att fota.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Slike blomster som humlen sitter på har jeg aldri sett tidligere. De var nydelige. Jeg må smile for jeg kjenner meg så igjen. Når man snakker med de som er yngre enn seg så blir man fort litt ”mamma” Det er jo litt hyggelig det da?

  Gilla

  • Du kanske ska vara glad för att kardborrar inte finns i närheten eftersom de nästan är omöjliga att få bort från hund- och kattpälsar. Men när de blommar är de ganska fina 😀 Hahaha, ja mammarollen tittar fram ibland även om jag försöker gömma undan den 😀 Han verkar inte ha något emot det så kanske är det något han uppskattar.

   Gilla

  • Jag har många gånger fått höra från besökare att det blommar mycket mer här i slutet av sommaren än söderut. Det kanske stämmer och i så fall kompenserar det ju från en lite fattigare blomning tidigt på våren.

   Gilla

 3. Mycket blommor hos dig nu! Den första lilla är i alla fall Ögontröst. Säger också knölklocka på den … men är inte helt övertygad om tistel … kan ev. vara någon klint – rödklint eller väddklint kanske. Den flockblommiga vågar jag inte säga säkert, kanske någon strätta eller kvanne …
  Härliga bilder!
  Kram

  Gilla

  • Ja, nu minns jag när du säger det. Ögontröst var det ju och jag minns även att jag har haft fel om det som jag trodde var en tistel också. Tänk om jag kund komma ihåg det här till nästa sommar. Lokan var tydligen inte en loka heller så kanske borde jag sluta gissa 😀 Tack för all hjälp Anki 😀
   Kram

   Gilla

  • Tack Anita! Jag tror att både du och Anki gav mig det namnet förra sommaren också. Nu ska jag försöka komma ihåg namnet ögontröst. Ett väldigt vackert namn. Tack, det är min kamera som ska ha beröm för fina bilder 😀

   Gilla

 4. Så fina bilder på både blommor och katt!
  Ibland klickar man bara extra mycket med vissa människor, jag jobbar ju med en del yngre killar och visst händer det att man kanske tar en mammaroll, att man pushar och uppmuntrar. Jag försöker peppa en del att plugga och skaffa sig en bättre framtid.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det är alltid kul att få umgås och prata med någon yngre och särskilt om det blir intressanta samtal. Vi har ju lite mer livserfarenhet och ibland kan det vara läge att dela med sig av den. Men jag vill inte vara för mycket mamma för det skulle inte bli helt bra…tror jag. Men att peppa är aldrig fel. Bara man inte säger att ”du ska göra så här”. Kanske tänker någon tillbaka på dig om ett antal år och tackar för att du fick in dem på en bra bana 😀
   Kram

   Gilla

 5. Hej i blomsterlandet! Jag hade sagt vänderot på den rosa, men har säkert fel. Ögontröst har jag inte sett här, och precis som flera konstaterat så ser våra dikesrenar nu vissna och trista ut. Bara renfanor och gråbo höga som hus, och jo just, gulsporren blommar, en av mina favoriter. Skoj att du umgås med volontärkompisen, man behöver inte alls tänka på ålder när man umgås, jag tycker det är givande att umgås utanför åldersgränser. Att han vill göra det med dig ska du vara lite stolt över! Kramen

  Gilla

  • Hejhej 😀 Jag har fått några olika förslag på vad det är för växt så det finns nog flera liknande blommor. Ögontröst är ett så fint namn så jag kan inte fatta att jag hade glömt det. Men nu tror jag att det är fastetsat i mitt minne. Vi är lite sena i starten med blomning här så det är nu vi tar igen det 😀
   Jag tar gärna en promenad någon gång ibland med volontärkompisen men det får inte bli för ofta. Men det är kul att prata med honom. Kanske ska jag vara lite stolt och visst är det kul att han gärna vill pratat med mig 😀
   Kram

   Gilla

 6. Visst är det underbart med alla dessa fina blommor som växer helt fritt, bara till att njuta. På min ö är det Cikoria som bjuder på sina fina blåa färg längs vägrenen just nu. På ön är det väldigt torrt just nu så nattens regn var mycket välkommet.

  Kram

  Gilla

  • Ja, och det blommar fortfarande väldigt rikligt. Cikoria är så fina. Jag tror att jag har sett det på en del platser här också men jag blev tveksam för något år sedan då det visades bilder på något som såg ut som samma växt men med ett annat namn och som är invasiv. Men fina är de hur som helst. Hoppas att regnet gjorde rejäl nytta.
   Kram

   Gilla

 7. Hej Ingrid … först och främst vill jag tacka dig för dina fina och värmande ord hos mig ❤
  Och sedan går jag så gärna på promenad med dig. Känner så väl igen det du skriver om ett leende inombords. För visst är det lycka att vara ute i naturen och vandra och njuta av alla blommor och annan vacker växtlighet. Du har så mycket vackert hos dig och du tar så vackra bilder och jag är så glad att få vara med och dela det med dig. Ögontröst är ett så vackert namn på en liten näpen och söt blomma.
  Jag tror att din kattvolontärkompis uppskattar att få jobba med dig och har säkert inga problem med att du tar lite av en mammaroll. Och kattens blick, ja det stämmer precis … ”kom inte för nära”. Undrar vad den varit med om … en vacker katt.
  Nu önskar jag dig en riktigt fin helg! Hoppas du får gå ut och promenera med ett leende inombords!
  Kram

  Gilla

  • Jag vet ju hur det är att sörja, även om vi alla reagerar olika till viss del. Jag fick så mycket värme från bloggvänner när jag blev änka så om jag kan ge tillbaka lite av det till någon så känns det bra.
   Visst är det härligt att man blir så glad bara av att gå ut och se allt fint 😀 Här finns det mycket som är vackert men det finns det i alla delar av vårt land. En väldigt omväxlande natur och det är det som är så kul att upptäcka. Ögontröst är ett väldigt vackert namn och nu ska jag komma ihåg det.
   Nej, han verkar tycka att det är ok men jag tror inte att jag är för mammig. Det brukar vara han som föreslår promenader så han har säkert inget emot om jag blir mamma ibland 😀
   Tack Anita och detsamma önskar jag dig. Jag har varit uppe på en fjälltopp idag så då förstår du att jag har gått omkring med ett stort leende inombords 😀 Lite jobbigt var det så klart också men mest härligt.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s