Kärt besök

Jag kom hem med tåget sent på måndagskvällen efter mitt ganska korta besök söderut. Det är roligt att åka bort men det är alltid skönt att komma hem. Idag kan jag konstatera att det var tur att det inte var den här helgen jag kom hem med tåg eftersom det är stora problem i Ånge efter att en lastbil rivit ner en elledning. Inga tåg kan ta sig förbi och till Östersund kan ingen varken komma med tåg eller åka härifrån.

I onsdags åkte jag förbi bilfirman för att hämta den flaska bubbel som jag hade blivit lovad. Det var inget billigt alternativ utan en riktig champagne. Lite bortkastad på mig men när de inte fick ge mig en tårta så ville jag inte tacka nej även till den här flaskan. Jag kan ju alltid använda den till risotto eller i andra rätter. När jag ändå var i de krokarna så gick jag en promenad runt Lillsjön. Jag förlängde den vanliga rundan lite eftersom det var en skön dag. Lagom svalt att promenera. Nu har älggräset tagit över många ängar.

I torsdags var det dags för ett pass på katthemmet igen och jag kunde inte låta bli att skratta när jag kom in. Någon har haft väldigt kul med pappersrullen i hållaren.

Här ligger en del av gänget och alla gör sitt bästa för att se oskyldiga ut. Jag tog hand om papperet och det kom till användning i nästa rum där det låg spyor lite här och där på golvet. Det är alltid spännande att komma dit och se vad som har hänt under natten.

Kommer ni ihåg Stålis? En av de solskenshistorier jag har berättat om under min tid som katthemsvolontär. Han är juli månads katt i almanackan och jag känner att jag saknar honom lite när jag läser om honom. Han var en av de räddaste och mest hotfulla katter jag har träffat när han var nyinkommen men han förvandlades till en av de keligaste och tryggaste katterna på relativt kort tid. Han gjorde så stor nytta genom att ta hand om andra lite osäkra katter så en del ville inte släppa iväg honom till ett nytt hem. Men till sist fick han ändå sitt foreverhome och det hade han verkligen gjort sig förtjänt av. Det står det inget om i almanackan men såvitt jag vet har han det bra nu.

Min yngsta dotter och hennes man är på Jämtlandsbesök några dagar och igår var det min tur att få rå om dem lite. Det är bara knappt två månader sedan vi var tillsammans nere på Varbergs kusthotell men alla tillfällen att få träffa dem är efterlängtade. Idag hade svärsonen egna aktiviteter en stund och då fick jag ännu en stund med min dotter. Det blev en promenad från Frösön och in mot Badhusparken. Vi stötte på ett gäng vitkindade gäss.

Och när vi närmade oss gångbron över till Badhusparken passerade vi den av måsar ockuperade bryggan.

Vi gick ut en bit på bryggan och då lämnade måsarna plats åt oss. Många av dem landade på bryggan mittemot men när vi gick kom de tillbaka.

Nästa helg återuppstår Storsjöyran efter två års pandemiuppehåll. Den här veckan har festligheterna startat och det traditionella krogstråket har byggts upp längs kajen. Den här veckan får även Thomée sällskap av ångaren Östersund, som i vanliga fall har sin hemmahamn i Arvesund. Båda båtarna gör diverse rundturer och ibland har jag turen att se dem utanför mig. Thomée är ju inte en ångbåt längre men Östersund ångar fortfarande på sedan 140 år.

Tivolit har varit på plats ett tag redan där bortanför bron.

Vi gick inte hela vägen över bron utan tyckte att det var dags att vända tillbaka till Frösön.

I morgon är det tänkt att de ska ta tåget tillbaka till Örebro och jag hoppas att det på något sätt ska lösa sig med hur de ska ta sig förbi den trasiga elledningen. SJ borde ju ha hunnit fixa fram ersättningsbussar om nu det skulle behövas. Men jag har läst i nyhetsappen att det inte är så lätt att få fram dem.


14 comments

 1. Den lilla flaskan kan säkert komma till användning, antingen i matlagning eller som en liten present.
  Där hade det verkligen varit full rulle med toapappret och säkert blev det en rolig stund. Jag minns Stålis och så fint att han fått ett nytt hem.
  Så trevligt med finbesök även om det inte var så länge sedan som ni träffades.

  Önskar en god kväll!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det tror jag också och ett tag kan den ju även sparas 😀
   Katterna hittar ständigt på nya sätt att roa sig men just den här leken har de faktiskt lekt någon gång förut. Men då var det ett annat gäng katter. Stålis är en av de katter man minns och verkligen gillade.
   Jag har inte förmånen att ha mina barn nära men desto mer uppskattar jag de stunder vi får tillsammans 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 2. he he he fult party på kattehjemmet når dere ikke er der. Godt dere stikker innom for å rydde opp litt til tider. Jeg har også hatt besøk av min datter i helga, i morgen tidlig sitter hun på flyet tilbake til Kirkenes for å fortsette sin militærtjeneste. En måned til neste perm. Jammen var det mye måker på den brygga der. Sjelden å se så store flokker her hvor jeg bor. Her er det bare noen få som roter i søppelet i byen.

  Gilla

  • Ja, de hittar på alla möjliga hyss 😀 Och vi volontärer kommer dit och servar dem och städar upp efter dem. Man får vara glad för de gånger man träffar barnen när de inte bor i samma stad och besöken är alltid efterlängtade. Det brukar samlas många måsar just på den här bryggan och de efterlämnar tydliga spår…tyvärr. Men jag tycker att de är ganska fina där de sitter.

   Gilla

 3. Haha 😁 det var en rolig bild du visade efter bus på katthemmet!
  Fina bilder även från promenaden. Ja det är inte roligt att åka tåg i dessa tider. Jag vet från mitt jobb att det är extremt svårt att få fram tillräckligt med bussar. Eller kanske ens få fram några alls. Läste om ett tåg där de suttit fast i 9 timmar utan mat och tillgång till toaletter. Det är ju en skräckupplevelse.
  Kram

  Gilla

  • Ja, när de väl har kommit på att det är roligt att dra ut papperet så slutar de inte i första taget. För något år sedan var vi tvungna att tejpa för öppningen eftersom de ville göra om samma sak hela tiden..
   Fy, vilken hemsk tågupplevelse det måste ha varit. Jag har suttit fast några timmar då varken ventilation eller toaletter fungerade. Det luktade inte gott kan jag säga. Att vara med om samma sak i nio timmar måste verkligen ha varit en mardröm.
   Kram

   Gilla

 4. Ångbåtar är väldigt dyra i drift, så inte så märkligt att man motoriserar dessa, de kräver minst 3 mans bemanning mot det normala 2. Har man restaurang/servering ombord går det förstås åt fler personer.

  Gilla

  • Ja, det är ju därför Thomée bytte motor men Östersund har en kvar sin, tack vare ett stort engagemang för att rädda kvar henne. Hon skulle egentligen ha skrotats men som tur var blev det inte så.

   Gilla

 5. Nog ser de oskyldiga ut där de ligger och kikar på dig då du kommer in till katthemmet. Man kan liksom inte låta bli att skratta.
  En flaska bubbel låter ju trevligt, den kan du spara till en kommande present. Men den kanske är god i mat.
  Mysigt med besök av dottern och så fick du sällskap på din promenad. Som alltid fina bilder.

  Kram

  Gilla

  • Ja, de har inte gjort något fel alls 😀 Det var ju ett ganska oskyldigt hyss så jag skrattade också.
   Njae, jag ger inte gärna bort något som present som jag själv har fått men jag hittar nog användningsområden. Det blir ju en väldigt fin risotto eller och en skvätt skumpa i diverse såser och gratänger är inte heller helt fel.
   Jag blir alltid glad när jag träffar mina barn och promenader är alltid trevliga att gå tillsammans 😀
   Kram

   Gilla

 6. Hej, tågeländet denna sommar slår alla rekord! Och många resenärer far riktigt illa, de som blir sittande på stillastående tåg utan ac utan toa utan dricka. I evigheter…..Jag håller förstås tummarna för att din dotter tar sig hem på ett smidigt sätt. Är ganska nöjd att slippa åka långväga nu under semesterperioden för det är verkligen struligt i år, inte minst på personalsidan där tillgången till semestervikarier verkar vara som bortblåst. Lokförarbristen gör att din son snart kan uppgradera sig ordentligt kan jag hoppas, eftertraktad som han är! Idag blir det vilodag i pörtet, det är lite småregnigt och Daniel har varit hostig senaste dygnet och visar ingen större entusiasm för uteliv.
  Många kramar från pörtet

  Gilla

  • Jag hade nog en väldig tur som helgen innan inte råkade ut för vare sig förseningar eller inställda tåg. Jag erbjöd mig att skjutsa dottern och svärsonen till Sundsvall men det slutade med att de bokade av sina biljetter och sedan skjutsade en kompis dem ner hela vägen till Örebro. Han har bott där så förmodligen tyckte han att det var kul att komma ner några dagar. Min son har slutat på SJ efter att han länge varit trött på hur både personal och annat hanteras och nu kör han för MTR Mälartåg i stället. Han är alltså tillbaka på MTR men kör inte pendeltåg den här gången. Han trivs betydligt bättre där men de har också haft en del strul. Någon brist på jobb för lokförare finns det inte.
   Stackars Daniel. Hoppas hostan snart går över.
   Kram till er båda.

   Gilla

 7. Klart du skulle ta emot den där bubbelflaskan 🙂
  Skrattade gott åt katternas upptåg och de oskyldiga minerna!
  Trevligt med besök och härliga bilder!
  Nu läste jag att det löste sig med hemresan också … bra så 🙂
  Kram

  Gilla

  • Ja, något tillfälle dyker säkert upp så småningom då jag kan öppna den. Det som eventuellt blir över blir bra som matlagningsvin. Ett ganska fint sådant 😀
   Jag skrattade också åt både papperet och katterna. Arg kan man ju inte bli när de är så söta och bara hittade något kul att leka med.
   Att får träffa något eller några av mina barn gör mig alltid lycklig så det var verkligen just ett kärt besök. Och vilken snäll kompis som skjutsade dem hela vägen hem. Förmodligen kombinerade han det med att hälsa på vänner i sin forna hemstad.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s