Fuchsia har anlänt

I söndags kväll fick jag en fråga om ifall jag ville dela morgonpasset på katthemmet på måndagen. Jag var lite sliten efter att ha tagit ett pass bara några dagar innan och dessutom ha haft min myshelg med Vilde. Men jag tänkte att det är lika bra så att jag får några extra dagar på mig för att återhämta mig till helgens begivenhet. Den största arbetsinsatsen just nu är den som krävs inne i karantän. Två mammor med kattungar och ett lite större bås med ett stort gäng ungkatter och kattungar. I det gänget är alla halvdåliga i magarna och allt hamnar inte i lådorna. Jag tror att de försöker göra rätt men ibland hinner de inte dit i tid. Eller så kommer de över kanten på lådan och glömmer bort att ta med sig rumpan hela vägen. Hur som helst så krävs det en massiv arbetsinsats där. Dessutom vill hela gänget gärna smita ut från båset. Det är inte hela världen så länge ingen annan katt är i karantänköket men det kan vara ett himla sjå att få in dem igen. Att det står klart och tydligt på deras infoskylt att de inte ska släppas ut spelar så klart roll också. Man får göra iordning några fat med mat och liksom tvinga det ivriga gänget bakåt med hjälp av maten. Det brukar funka. Men de äter väldigt snabbt och då är det bara att göra om proceduren igen.

Första bilden är från ett av de lite lugnare sällskapen. De kissarna har ni sett förut. Inne i det större rummet blev det lugnt ett litet tag och en av gästerna där la sig förväntansfullt i sopskyffeln. Ni minns kanske att kattungar brukar gilla att få en flygtur med sopskyffeln och på något sätt lär sig alla att det är kul. Förmodligen är det någon eller några som alltid visar dem hur kul det är. Naturligtvis fick den fina kissen sin försiktiga flygtur.

Igår bestämde jag mig för att göra av med lite soppa i tanken (varför förstår ni snart) och ta en tur till Andersön. Jag tog inte samma promenad som sist när jag hade mina bloggvänner på besök. Den här gången var det stolpjakt som gällde och stolparna finns utplacerade på den yttersta delen av den långsmala ön. Det är lite svårare att ta sig runt på stigarna här eftersom det är väldigt mycket rötter och på några ställen ganska kuperad terräng. Jag och speciellt min ländrygg mår bättre av ojämnt underlag men jag tror att mina vänner var nöjda med att vi gick den runda vi gick.

Jag parkerade strax före sju på morgonen och på den östra sidan var det då så här lugnt.

Men jag gick in mot de inre delarna av ön för att leta upp och registrera de stolpar som fanns där. I år är de så lätta att hitta, inte en enda är utanför stigarna, så jag kände att jag ville utöka rundan med en omväg till den västra sidan. Där blåste det lite men det var bara skönt denna fina morgon.

När man hittar en liten Linnea så upptäcker man oftast att det finns mängder av dem.

En väldigt blå bild med Åreskutan i bakgrunden. Den syns knappt men bilden får vara med för att visa att det fortfarande finns snö kvar där.

Det här är Käringnäset och varje gång jag går förbi här får jag hemska syner inom mig där jag ser hur den stackars flickan tvingas krypa tills hon dör. Det är visserligen bara en sägen, som ni kan läsa om i sista stycket på skylten, men kanske gick det till så på den tiden.

Långt där borta i mitten finns Östersund. Till vänster i bilden ser ni Frösön och till höger ”Annersia”, som kallas så för att den ligger på andra sidan Vallsundet. För att ta mig till Andersön åkte jag över Vallsundsbron och via ”Annersia” tills jag kom till avtagsvägen som leder hit.

Ett gäng storskrakeungar.

Och här är mamman också.

Vattennivån är hög, precis som den brukar vara i juli. Det kan ju vara bra för trädrötterna att få lite vatten. Men förmodligen är det vattnet som har gröpt ur stranden och ställt till det för träden längs kanten.

Jag hittade den sista stolpen alldeles bredvid den plats där personerna och hundarna på bilden nyss hade slagit sig ner vid ett bord. De vecklade ut en hittaut-karta och frågade mig om det var en sådan stolpe jag just då kollade på. Det var första gången de gav sig ut på stolpjakt så jag fick visa hur appen ser ut och fungerar och de letade genast upp den där de brukar hitta sina appar. Jag är inte ett dugg kunnig när det gäller det tekniska. I alla fall har jag inte trott att jag är det. Därför är det extra kul att någon gång kunna vara den som visar andra hur det fungerar.

Nu vill jag presentera Fuchsia för er. Hon är anledningen till att jag gärna gjorde av med lite soppa i tanken på min blå bil. Det finns liksom ingen anledning att lämna tillbaka en bil med dyr bensin i tanken. Ni som har hängt med mig ett tag vet att jag har namngett mina senaste bilar. Det kom helt spontant när jag såg regskylten på den förrförra bilen. LGK blev genast Lilla GulleKlossen i min hjärna. Jag hade inte tänkt fortsätta kalla den så men namnet hängde med hela leasingperioden. Den bil jag lämnade ifrån mig idag, min lilla blå bil, hade ODD på regskylten och då fick den heta Odd. Min alldeles nya bil har en svårare kombination av bokstäver. FCHgav mig inga som helst spontana uppslag så jag var nästan beredd att skippa att ge den ett namn. Men när jag skulle registrera den i mina parkeringsappar så föreslog mobilen ordet fuchsia när jag hade skrivit FCH. Så klart att min nya bil ska heta så och det finns faktiskt vita fuchsior. Kul att ha en feminin bil efter två maskulina 😀

När vi tittade på Fuchsia och gick igenom en del nyheter så utbrast plötsligt säljaren i ”men Ingrid, du skulle ju få en tårta. Det glömde jag bort”. Jag svarade att det bara var bra eftersom jag är vegan. Då bestämdes det att jag ska få en flaska bubbel i stället och den kan jag hämta någon av de närmaste dagarna. Han lovade att han skulle köpa en inte alltför torr sort.

Jag skulle egentligen ha fått Fuchsia redan i slutet av december men pga att pandemin medförde brist på halvledare och diverse annat så kunde hon levereras till mig först nu, drygt ett halvår senare. Det gör mig ingenting. Jag gillade Odd och dessutom blev det här ekonomiskt fördelaktigt för mig. Hade jag skrivit kontraktet idag så hade jag fått en högre månadskostnad och dessutom har jag en fast ränta som bestämdes på kontraktsdagen. Nu får jag ha henne tre år fr o m idag och jag hoppas att vi får många fina äventyr tillsammans. Nu ska jag bara klura ut hur all teknik fungerar och ni vet ju nu att jag inte räknar mig till de mest teknikkunniga personerna. Mina två första mål är att förstå mig på farthållaren och att google maps i mobilen ska kopplas ihop med den större skärmen som sitter fast i bilen. Själva körandet är tack och lov inte krångligt.

Om ni vill kan ni här jämföra Odd med Fuchsia. Det är inte mina bilar men exakt likadana.


18 comments

 1. Så! Rubrikens blomma var din nya bil! Grattis till den, ni blir ett strävsamt lyckligt par, det kan jag lova! Storskrakeungarna var bedårande där på Andersön, och så många att jag hoppas mamma kan räkna tillräckligt långt! Så bra att ni har högt vattenstånd, här håller hela ån på att torka in! Nja inte riktigt, men mycket lågt vattenstånd har vi liksom på många andra håll. Jag kommer inte igång med min stolpjakt, visserligen fotar jag dem jag råkar få syn på, men det är ju helt oplanerat…
  Jaja, det blir som det blir.Kram från pörtet

  Gillad av 1 person

  • Ja, min nya bil får ett vackert namn 😀 Jag såg att jag skrev fel bokstavskombination i inlägget. Det ska vara FCH och inget annat. Vårt förhållande kommer bara att vara i tre år och sedan får vi se om jag vill ha någon mer bil. Jag hoppas att storskrakemamman får behålla alla sina ungar och hon har säkert koll på dem. Eller kanske är det ungarna som har koll på sin mamma.
   Storsjön är en reglerad sjö så vattenståndet beror till viss del på det. Men snösmältning och nederbörd gör så klart sitt till. Det är så trist när torkan torrlägger en del vattendrag. Men naturen är i förändring och vi får nog lov att anpassa oss…tyvärr.
   Stolpjakt ska man bara hålla på med om man har lust att leta. Annars är det bättre att gå sina promenader utan andra krav än att ta sig dit man vill och tillbaka 😀
   Kram

   Gilla

 2. Uff jeg har vært riktig lat på stolpejakten siste måneden. Ja ikke bare på stolpejakt, men på all aktivitet egentlig. Jeg har visst tatt sommerferie fra det meste, bortsett fra jobben. Gratulerer med ny bil! Alltid kul med noe nytt.

  Gillad av 1 person

  • Jag har också varit lat ett tag och nu tror jag inte att det blir så mycket mer stolpletning i år. De här stolparna var de sista inom rimligt avstånd. Men man vet aldrig. Jag kanske får något ryck i höst och åker iväg och letar.
   Tack! Jag gillar Fuchsia 😀 Men jag blandade ihop bokstäverna i regnumret i texten. Det ska vara FCH.

   Gilla

 3. Stort grattis till din nya bil och vilket bra namn på den! Hoppas att ni ska trivas riktigt bra tillsammans 😀 Du har ju fått vänta ett tag men den som väntar på något gott… Visst är det roligt med en ny bil! En speciell känsla helt enkelt.
  Så sorgligt med den unga mamman så jag hoppas att det bara är en sägnen.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  • Tack Znogge! Det blev lite fel när jag skrev bokstäverna på regskylten. Det ska vara FCH och inget annat. Annars hade det nog inte blivit Fuchsia. Jag gillar både bilen och namnet och vissa finesser uppskattar jag väldigt mycket 😀 Det har inte gjort mig något att jag fick vänta men nu är jag väldigt glad för att hon är här.
   Ja, jag hoppas också att det inte var en sann berättelse. Men grymhet har alltid funnits och kanske ligger det något i det som angavs.
   Kram

   Gilla

 4. När jag började läsa så trodde jag Fuchsia var namnet på en kisse men ju mer jag fortsatte läsa, desto mer förbryllad blev jag. Varför skulle du nu göra av med bensin? Men så bra att du gjorde det för vilka vackra bilder vi fick njuta av. Och Linneor … så vackra och en blomma jag faktiskt aldrig sett i verkligheten. Men sägnen om flickan var otäck.
  Och så kom jag då ner till förklaringen. Grattis till din nya bil och jag tycker namnet Fuchsia var väldigt fint. Fuchsia är förresten en av mina favoritblommor, har två i uterummet som nu har många år på nacken.
  Önskar dig en fin torsdag!

  Gilla

  • Haha, ja det var nog inte så lätt att lista ut vem Fuchisa är. Jag blandade ihop bokstäverna på regskylten. Det skulle så klart vara FCH och inget annat. Annars hade det nog inte blivit just Fuchsia. Tack Anita! Andersön bjuder på mycket vackert och är en av mina favoritplatser. Mycket beroende på många fina minnen tillsammans med min man men jag har skapat många egna minnen där också.
   Tack för gratulationen 😀 Jag privatleasar och då byts bilarna ut efter tre år. Annars hade jag nog haft kvar Odd ett tag till. Men jag gillar verkligen en del nya funktioner och det är alltid spännande med något nytt. Jag har också alltid gillat fuchsior så det här namnet blev väldigt passande.
   Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 5. Så härliga bilder på både katter, blommor, Åreskutan och bilar ☺ det är förstås en väldig frihet att ha tillgång till egen bil. Fin var den också ! Kan riktigt se hur du fräser iväg i den!
  Kram

  Gilla

  • Tack Marie! Vilken tur jag har som har så många fina motiv i min omgivning, och då menar jag katterna också 😀 Jag gillar min nya bil väldigt mycket nu när jag har upptäckt en del finesser 😀
   Kram

   Gilla

 6. Grattis till nya bilen. Den ser verkligen fin ut till sitt passande namn. Det är roligt när det finns lite nyheter att sätta sig in i, det brukar alltid ha tillkommit något nytt tekniskt, på tre år hinner det ändå hända en del.
  Dessa söta kattungar, vill bara gosa och klappa. Hoppas de snart får ordning på sina magar så de hinner till lådan innan det är försent.
  Många fina foton som alltid, och vattnet var så stilla på ett av fotona att jag nästan blev badsugen, bara nästan 🙂

  Önskar dig en härlig fredag!

  Kram

  Gilla

  • Tack så mycket! Hahaha, den kanske inte direkt ser ut som en blomma men nu får den heta Fuchsia i alla fall 😀 Jag orkar inte lära mig allt men vissa finesser gillar jag redan.
   Det är ganska vanligt att kattungar som kommer har problem med magarna men det brukar ordna till sig till slut.
   Jag tror inte att badvattnet är särskilt skönt just nu efter kallväder och blåst men jag kan hålla med om att det ser inbjudande ut.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 7. Det var en snygg bil du fått hyra Den blir säkert bra vilket inte min bil är. Jag har nyss kostat på den 10000 kr och den är den nyaste bil jag haft och ändå den sämsta Idag började bromsarna gnissla och nu har ett bromsbelägg gått sönder och AC-n har pajat Troligen kan jag inte ha råd med någon som helst semester inte ens en danskväll finns det utrymme för men vi får se. Vet inte hur mycket det kommer att kosta men hör av mig så fort jag kan så du får planera något med någon annan Hoppas inte för det hade varit så kul med några dagars semester.

  Gilla

  • Ja, och den är min i tre år framåt. Sedan får vi se hur det blir med bilägandet. Det är en stor kostnad att ha bil och man får jämföra det med friheten att ha en. Men vad trist att din bil krånglar så mycket. Jag snålar också en hel del nu eftersom resan söderut blev mycket dyrare än jag hade räknat med. Mest var det bensinen som åt upp min semesterkassa. Blir det inte av att vi gör något i sommar så kan vi göra det en annan gång. Visst vore det kul men det ska inte gröpa ur ekonomin helt. Då är det bättre att vi väntar. Men vi får höras när augusti kommer.

   Gillad av 1 person

 8. Trodde jag hade kommenterat det här inlägget, men tydligen inte 🤔
  Hur som helst så Grattis till Fuchsia – det är ju ett jättefint och passande namn! Här är linneorna överblommade … och tyvärr tog jag mig inte till skogen där jag vet att de finns – glömde bort att det var deras tid helt enkelt.
  Så otäck sägen om den stackars flickan!
  Ljuvliga kattungar – och härliga bilder från Andersön!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Jag är så nöjd med Fuchsia men det tar lite tid att lära mig alla nyheter. Men jag struntar nog i en del som inte känns så viktigt. Synd att du missade Linneorna. De är så små att de är lätta att missa men när de växer många tillsammans syns de på lång håll.
   Jag hoppas att sägnen om den krypande flickan inte är sann men man tänkte annorlunda och ibland grymmare då.
   Kattungar kan man inte låta bli att gilla och Andersön visade upp sig från sin bästa sida den här gången.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s