Underbara och supergulliga distraktioner

Man kan absolut inte bli irriterad när små pälsbollar tycker att de är mycket viktigare än att städa kattlådorna. Och visst är de viktigast. Det är ju därför vi som engagerar oss i katthemmet kommer dit och ser till att de har allt de behöver för att må så bra som möjligt. Men då kan vi ju inte bara ägna oss åt gosande och lekande utan vi måste se till att få jobbet gjort också. De här katterna bor i ett rum i karantän och det kan gå ganska vilt till emellanåt. Då kommer vi dit och röjer upp och ser till att alla spår efter deras röjarskiva försvinner. Sedan kan de börja om igen.

Jag blir så glad när våra tillfälliga besökare är så trygga att de nyfiket kommer och börjar klättra på mig när jag sitter på golvet. Ni förstår nog att det blev mycket mer än bara städande och ny mat serverad. Inte gör det något att hela gänget är lite dåliga i magen och att det inte direkt luktar rosor hos dem när man får så mycket värme och mys från dem.

Jag gick in i nästa rum i karantänavdelningen och där fick jag också en hel del kissemys. Men efter en stund satte sig de här två i sopskyffeln och väntade tålmodigt på att få flyga. När jag var klar med det jag höll på med och behövde använda sopen fick de som de ville. Jag lyfte försiktigt upp sopskyffeln och lät den långsamt gunga lite fram och tillbaka. Jättekul för små katter som bara är drygt en månad gamla. När jag hade låtit dem flyga en liten stund var de nöjda och gick villigt bort från sopskyffeln och jag kunde avsluta mitt uppdrag inne hos dem.

Det är alldeles för få volontärer på katthemmet nu igen och förmodligen beror det på diverse sommarjobb och flyttar för studier på annan ort. Jag har sagt ifrån att jag inte tar pass på egen hand eftersom min kropp inte orkar med det. Men eftersom de få volontärer som är tillgängliga behövs för egna pass och de i ledningen måste ta alla obokade pass så fick jag frågan om jag kunde komma till katthemmet, ge katterna mat och sedan inte göra mer än jag orkade. De är väldigt omtänksamma och det märks att de hellre vill att jag ska fortsätta göra det jag kan än att göra slut på mig när det är ont om folk. Jag hann bara ge Prinsen i köket mat (han är alltid högst prioriterad) och sedan göra klart allt, inkl lådorna, i karantän innan jag fick sällskap av en av de som ingår i ledningen. Hon tog alla resterande lådor och delade ut mat till några innan hon var tvungen att ge sig iväg. Jag var tacksam för det för jag vet med mig att jag hade gjort lite för mycket annars. Man kan ju inte lämna väldigt använda kattlådor ostädade i de olika båsen. I de större gemensamma rummen hade jag bara tänkt ta varannan låda men jag vet att det egentligen hade varit för mycket. Nu kunde jag ägna mig åt att dela ut mat, fylla på nytt vatten, sopa runt lådorna och diska alla använda matfat. Det känns också men på en nivå som jag vet att jag ganska snabbt återhämtar mig från. Och det är bra för i morgon hämtar jag Vilde och sedan ska vi umgås hemma hos mig hela helgen.


16 comments

 1. Så synd att det inte finns fler volontärer men det är bra att du är tydlig med vad du orkar med. Jag är säker på att din insats är högt värderad. Förmodligen är det som du säger att sommarjobb gör att alla inte har samma tid att disponera.Alla insatser är helt enkelt guld värda. Ingen kan vi göra allt men alla kan vi göra något och det ligger mycket i det.

  Kram och god lördagskväll!

  Gilla

  • Det finns över 60 volontärer listade i fb-gruppen men inte många är aktiva…tyvärr. Men så är det nog inom många verksamheter som bygger på frivilligt arbete. Jag måste vara tydlig för annars blir jag sämre och sämre tills jag inte kan göra nästan något under en lång period. Jag höll på att avsäga mig att vara volontär men då fick jag förslaget att inte göra mer än jag klarar och oftast tillsammans med någon. Det nappade jag på och jag trivs fantastiskt bra med att få vara där. Jag vet att jag är uppskattad även om jag inte är där jätteofta och det känns bra att veta.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Vilka hjärtevärmande små kattungar. Så synd att det saknas volontärer men det är bra att du gör klart med vad du orkar och det verkar ju som det går att lösa så att det blir bra både för dig, katthemmet och de små söta katterna. Hoppas bara att det går att få fler volontärer, kan det kanske vara så att det är svårare nu på sommaren och att det blir bättre framåt hösten. Vi får hoppas på det.
  Kanske har du nu hämtat Vilde och får umgås med honom. Låter som en fin helg du har framför dig.
  Ha det så fint tillsammans!

  Gilla

  • Just nu har vi tre mammor med kattungar och alla är sociala och trygga. Gissa om jag trivs när jag har dem på och omkring mig 😀 Jag hoppas att volontärstyrkan blir större efter sommaren för nu sliter en del med att ta pass efter pass. Men jag vet att jag skulle försvinna helt om jag tog på mig mer och det finns det förståelse för.
   Nu är Vilde här. Vi har haft en härlig dag tillsammans och just nu ligger han och snarkar bredvid mig i soffan 😀 Jag har haft två golden själv tidigare och även en blandras så det här känns väldigt välbekant och trevligt.

   Gilla

  • Jag tror att många organisationer har svårt att få tillräckligt många volontärer men jag hoppas att läget ska bli bättre efter sommaren.
   Kattungarna är alldeles underbara och jag har den stora förmånen att få vara där med dem ibland 😀 Men jag vill inte ha en egen katt, eller en egen hund, igen av flera orsaker. Då är det perfekt att vara volontär.

   Gilla

 3. Vilka små godingar, de är ju så mysiga att titta på. Jag hade inte heller kunnat låta bli myset. Klart att ledningen är rädd om dig, hur som så är ju det bättre med den hjälpen de kan få än ingen alls. Så är du ju pålitlig och noggrann också.
  Vovvemys lite från mig också ❤

  Kram

  Gilla

  • Visst är de fantastisk söta och jag kan inte bara titta utan får även gosa med dem 😀 Ledningen är glad för alla som gör något så jag känner mig uppskattad. Noggrann försöker jag vara med det som är viktigast men jag storstädar inte. Det får andra syssla med.
   Jag ska genast krama Vilde från dig 😀 Han ligger här bredvid mig i soffan och snusar gott.
   Kram

   Gilla

 4. Men åh så söta katter. Kattungar är ju bedårande och allt bus dom hittar på. Så snällt att dom tycker det är viktigt att du inte gör mer än du orkar!
  Kram

  Gilla

  • De är alldeles bedårande och dessutom pigga och nyfikna. Jag tror att det är en bra strategi från ledningen sida att visa uppskattning för de som gör något. Det gäller att ta vara på all hjälp de kan få.
   Kram

   Gilla

 5. Absolut underbara och såå otroligt söta! Förstår att du gillar att vara där – men bra att du vet hur mycket du klarar och är tydlig med det!
  Håller tummarna att fler volontärer kommer efter sommaren.
  Kram

  Gilla

  • Ja, man faller pladask för de här små sötnosarna. Men de ger ganska mycket jobb också och de vill gärna rymma så fort man öppnar dörrarna till dem. Men det är härligt att de är pigga och nyfikna och inte ett dugg rädda. Det är ju så de ska vara 😀 Jag måste vara tydlig med vad jag kan för att hålla i längden och det vet alla i ledningen. Skönt att inte ha större krav på mig än jag klarar. Jag hoppas verkligen att fler vill hjälpa till snart.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Märkligt nog saknar jag inte att ha katt fast jag haft det sedan 90-talet, i början en som var dotterns och sedan minst två jämnt. Men när jag ser dina fina bilder blir jag allt sugen! Samtidigt blir man bunden vilket djur man än har…Jag vill inte tänka framåt så långt att jag inte har Daniel kvar och hur det ska bli sen. Jag tar allt som det kommer.Förstår att det kan bli smått om personal nu på sommaren, skönt att du har orken att hjälpa till! Nu ska jag läsa om helgen med Vilde!

  Gilla

  • Det är kanske samma sak som för mig och att jag inte vill ha hundar eller katter. Jag älskar fortfarande hundar och tar alla chanser att få mysa lite. Katter har jag inte riktigt samma varma känslor för men jag börjar mer och mer komma dit 😀 Det går ju inte att motstå alla härliga katter jag får träffa. Men jag är så nöjd med att bara ha mig själv att tänka på och att inte vara bunden till något eller någon. Jag hoppas att du och Daniel får ha ett bra liv tillsammans länge än.
   Jag gör vad jag kan på katthemmet och det verkar alla vara nöjda med.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s