Fågelskådning

Kanske kan jag inte egentligen påstå att det var fågelskådning i ordets rätta bemärkelse jag ägnade mig åt i morse men fåglar fanns det och jag skådade dem. Det var väldigt varmt redan direkt när jag vaknade, vid halvsextiden, så jag gick ut så fort jag var klar med morgonbestyren. Min frukost vill jag aldrig stressa med för den är så supergod att jag riktigt vill känna varenda liten del av den. Lite mindfulness på morgnarna. Men efter att ha fixat i lugn och ro, med alla små saker man gör på morgonen, gick jag ut. Jag mötte familjen kanadagås och av hänsyn till dem gick jag en liten omväg förbi dem. Men jag kom ändå tillräckligt nära för att kunna spana in de söta ungarna. De är inte så små längre men ändå duniga och fina. Jag höll mig i närheten en stund och konstaterade att någon av föräldrarna hela tiden hade koll på mig. Jag var lyckligtvis inte så skrämmande att de kände sig tvingade att fly ut i vattnet.

Som ni ser var sjön spegelblank där det var lä.

En stund senare spanade jag in två strandskator men de var inte ett dugg intresserade av att låta mig skåda dem lite närmare. Undrar om de har ungar gömda där någonstans och försökte locka bort mig från dem. I så fall lyckades de för jag gick vidare.

Nästan hemma igen och jag gick ner till den lilla stranden nedanför mitt område. Jag kände på vattnet och uppskattade temperaturen till ca 17-18 grader. Fullt möjligt att bada i alltså om man är lite desperat. Men det var inte jag och inte hade jag badgrejerna med mig heller så jag gick hem i stället.

Jag tänkte ta kaffe på balkongen på eftermiddagen men fy vad kvalmigt det var ute. Jag stängde genast balkongdörren igen och fikade inne i stället. Här öppnas inga fönster eller dörrar förrän gradantalet sjunker till under inomhustemperaturen. Det är ju synd att släppa in värmen. Men i natt ska det vädras korsdrag.

I morgon ska jag lämna in bilen för byte av framruta. En av de första dagarna på resan neråt i landet fick jag ett stenskott som blev till en lång, svängd skada mitt i synfältet och så får man ju inte ha det. Medan rutan byts tänkte jag att det vore en bra idé att titta in till katthemmet. Det är ju ett tag sedan sist och lite kattabstinens har jag nu. Jag har haft kontakt med den kille som står på schemat och vet att jag är välkommen. Det ska man aldrig ta för givet. Det finns personer som inte gillar att man bara dyker upp så jag är alltid noga med att kolla att det är ok. Alla morgonpass var bokade den här och förra veckan så då passar det ju bra att jag kan titta in när någon annan är inbokad. Mest saknar jag Prinsen. Åh, vad jag ska mysa med kissarna.


12 comments

 1. Spännande att få följa de små dunbollarna, fågelungar är söta. Fina foton blev det också. Fotot med bron i bakgrunden skulle du kunna göra ett pussel av, fint motiv. Men den är vacker som den är :-). Kattmys, underbart! Hoppas du får en fin stund på katthemmet. Idag har vi haft över trettio grader, jag klagar inte men för de stackarna som far illa av värmen har det inte lätt. På mitt jobb hade de kört ut sängarna under trädet idag, det gillades.
  Nu ska jag jobba natt två av tre, sedan blir det Öland igen. Lillebror med familj är där uppe nu.
  Kram

  Gilla

  • Ibland har man tur och råkar komma nära en hel fågelfamilj och då får man njuta lite extra 😀 Tack Lotta, jag gillar också den bilden men pussel har jag nog gjort färdigt av egna bilder. Det räcker med upphängda pusseltavlor nu. Det blev mycket kattmys på katthemmet men det skriver jag mer om i nästa inlägg. Jag och mitt huvud vill inte ha den här hettan. Men jag går ut på morgnarna och stänger in mig när den värsta hettan kommer. Vad bra att de som vårdas kan få komma ut i skuggan och kanske få känna lite svalkande vindar. Ha så fint på Öland 😀
   Kram

   Gilla

 2. Fugleunger er nydelige små nøster, nesten som kattunger. Jeg liker sommeren, men temperaturer opp mot 30 grader som det har vært de siste dagene er ikke noe behagelig. I dag har det kommet flere regnskurer og det har vært grått, så da er det kanskje greit å jobbe noen uker før neste bolk med ferie…

  Gilla

  • Haha, idag har jag både fått gosa med kattungar och jag har sett olika sorters fågelungar så jag är nöjd med min dag 😀 Jag gillar sommaren när temperaturen inte stiger över 20 grader. Men jag unnar alla värmeälskare att ha den här värmen ett tag. Sedan kan svalkan få komma tillbaka till mig.

   Gilla

 3. Vad söta kanadagässungarna är!
  Jag har väldigt varmt på min balkong på seneftermiddagen så då får jag gå in. Sen blir det skönt igen på kvällen, inne har jag ändå hyfsat svalt.
  Kram

  Gilla

  • De är jättesöta och fortfarande duniga. Men de är ganska stora så de får nog snart ett annat utseende.
   Min balkong är i söderläge så där kan jag inte vara när det är så här varmt. Inte ens om markisen är ute. Men det gör inget för då kan jag lika gärna vara inomhus.
   Kram

   Gilla

 4. Hej, så roligt att få se gässlingar! Jag begriper inte var alla kanadagäss tagit vägen som bodde här på åkrarna i våras. Har inte sett skymten av dem på bra länge. Några fågelungar har jag inte heller lyckats hitta, förutom skatungar som är rätt stora och måsungar som trillat ur boet o gjort mammamås orolig. Strandskatorna får du gärna fånga på bild någon gång igen för den såg fin ut och jag känner inte till den alls. Nu går jag raskt över från fåglarna till kissarna!

  Gilla

  • Alla fågelungar är söta och de här är absolut inga undantag. Men var det inte grågäss som fanns hos dig? Du kanske hade båda sorterna där. Jag har också varit med om att en flock gäss helt plötsligt är borta så kanske är det vanligt att de flyttar. Jag skulle gärna visa dig bra foton på strandskator men de är väldigt svåra att komma nära. Men jag ska försöka 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s