Sammandrag av veckan

Måndag. Jag sa hejdå till mina vänner på tågstationen och stannade sedan till vid storsjöodjursspaningen på Frösön för att promenera tillbaka till stan. Häggen hade börjat blomma redan när jag gav mig iväg på min resa i slutet av maj och vissa exemplar är fortfarande i full blom.

Tisdag. Det finns fortfarande många stolpar med bokstäver att leta reda på och jag tog mig till Östberget för att hitta de stolpar som är utplacerade där.

När jag kom hem fick jag besök av fina vänner från Svenstavik. De kom med vackra rosor och ett presentkort för att fira mig lite i efterskott. Jag hade redan fått ett fint gratulationskort men nu blev det ännu mer. Jättekul att äntligen träffas igen efter pandemin. Det har bara varit telefonkontakt de senaste två åren. När jag skulle gå och sussa tittade jag ut och såg en fin regnbåge. Klockan var kvart över tio på kvällen och som ni ser var det nästan dagsljus.

Onsdag. Den här dagen gick jag upp mot Frösövallen. Tyvärr är caféet av någon anledning stängt hela sommaren. Jag har tidigare varit där och fikat och smakat deras goda våfflor med vaniljglass och hjortronsylt, allt veganskt, och det har sett ut som om många kunder har hittat dit. Nu kan man varken fika där eller komma upp i utsiktstornet.

Torsdag. Dagens promenad blev en väldigt skön upplevelse och jag vandrade iväg mot Vallsundsbron.

Fredag/midsommarafton. Sommarvärmen dök upp och jag såg till att komma ut tidigt på morgonen. Numera vill jag helst inte ha högre temperatur än ca 20 grader och förutom den här promenaden och en kopp kaffe på balkongen höll jag mig inne i den relativa svalkan. De tankar jag hade haft om att besöka något midsommarfirande slog jag snabbt bort. Dagens promenad gick till Sommarhagen och sedan ner mot sjön för att där ta mig hem igen.

Lördag. Nu är jag ikapp och kan återgå till mitt vanligtvis sporadiska bloggande. Ibland kommer det inlägg varje dag och ibland kan det dröja upp till en vecka. Idag är det ännu varmare och jag gjorde likadant som igår. En tidig morgonpromenad, en stund på balkongen och sedan stänger jag ute värmen och håller mig inne. Jag gick inte riktigt samma runda som igår men jag kom ändå förbi sommarhagen och då tittade jag till PB lite. Men det mest roliga den här promenaden var när en älg plötsligt kom springande en bit bort. Den såg inte så stor ut och jag gissar att det är en bortstött fjolårskalv. De är grymma mot sina barn, älgmammorna, men så går det ofta till i naturen. Den sprang i riktning mot där jag skulle gå så jag höll lite extra uppsikt. En virrig och lite osäker fjolårskalv kan man inte riktigt veta hur den reagerar vid ett människomöte. Jag fick med älgen i bilden när jag även denna dag riktade kameran mot Åreskutan. Resultatet blev en ganska dålig bild där inget i bilden blev bra. Men det syns i alla fall att det är en älg om man klickar på bilden så att den blir större. Jag kan inte beskära bilden för då blir allt väldigt pixligt.

Till sist bjuder jag på en bild på något av det godaste jag äter de här dagarna. Jag visste inte att jag hade saknat kaviar så mycket innan jag upptäckte den veganska varianten. Färskpotatis och kaviar på en macka är MUMS.


17 comments

 1. Vilka härliga bilder från den gångna veckan! Värmen kan vi verkligen inte klaga på. Nästan så att det blev lite klibbigt här dock. Så bra att det finns vegansk kaviar och att den uppenbarligen smakar bra. Själv är jag ingen kaviarfantast och avstår gärna men Husse äter desto mer.

  Önskar en fin midsommardag nu!

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack Znogge! Det känns skönt att var i kapp tidsmässigt nu men det är ju oftast så att man hamnar på efterkälken när det händer mycket. Jag har gått från att vara soldyrkare, som levde på bryggan soliga dagar, till att helst vilja ha lite svalare väder. Men jag unnar alla som gillar värme att få ha den. Men upp emot 30 grader är nog lite för mycket för de flesta.
   Först kom veganska ostbågar och nu kaviaren. Undrar vad som blir nästa stora grej. Hushållsost lär de aldrig kunna få till på veganskt sätt i alla fall. Men jag är väldigt glad för kaviaren 😀
   Tack och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Så mycket vackra blomster du bjuder på! Nu är vackraste tiden i naturen! Häftigt att träffa på älgen, hade gärna mött den när jag var hos dig. I synnerhet om jag haft annat mänskligt sällskap också…
  Jag är fortfarande på efterkälken men det gör inget, tar allt i min takt, och nu i värmen går allt i slow motion. Att gå o ta ett dopp morgon o kväll behövs för att jag inte ska bli en riktig grinkäring. Kul att det blev gott med kaviaren, förstår att du saknat smaken! Kram

  Gilla

  • Det finns massor av blommande växter överallt och så är det ju hos dig också. Jag hade inte gått de här rundorna på nästan en månad så det var kul att få se vad som hade hänt. Det är alltid kul att se vilda djur ute i naturen men jag var glad för avståndet till älgen. Den skulle säkert ha sprungit iväg om den kom nära mig men man kan aldrig riktigt veta. Vi hade en lite ilsken fjolårskalv i en by jag bodde i tidigare.
   Det är skönt att ha kommit ikapp tidsmässigt men det är också jättekul att få se fram emot kommande inlägg från dig och Anki om resten av ert besök här 😀 Man ska inte stressa med sånt som ska vara roligt.
   Kaviaren förgyller just nu mitt liv 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Men så njutbara bilder! Sitter här och nynnar på ”Intåg i sommarhagen”. Bilden ”Åreskutan sedd från Frösövallens café” är otroligt vacker. Och visst ser jag älgen. Ja dom är hårda mot sina barn, älgmammorna. Och så bra att det kommit vegansk kaviar.

  Ha en fin söndag och tack för en härlig vandring genom sommaren!
  /Anita

  Gilla

  • Tack Anita! Jag fick ett nothäfte med en del av PB:s verk när jag var ung och jag gillade att spela hans fina kompositioner. Men det var länge sedan och pianospelandet får andra sköta. Naturen är som den är och jag kan ju inte förmänskliga älgarna. Men lite synd är det om de vilsna, bortstötta älgkalvarna. Den veganska kaviaren blev ett lyft i min kosthållning, son ändå är väldigt varierande och god 😀
   Tack detsamma! Kul att du hängde med. Nu ska jag snart titta in till dig.

   Gilla

 4. Otroligt fina bilder och roligt att läsa om din vecka! Skulle jag göra detsamma hade det mest blivit bilder på en dator. Funderar på om livet bara ska handla om jobb, känner just nu att det är för mycket jobb och för lite fritid.
  Kram

  Gilla

  • Tack Marie! Jag hade så många bilder från veckan så jag bestämde mig för att ha med foton från alla dagar. Det finns många nackdelar med att inte ha tillräcklig arbetsförmåga ens för ett deltidsjobb men det finns så klart även några fördelar. Att jag helt själv förfogar över min tid är så klart en stor förmån. Men jag tror att önskan om ett delvis annorlunda liv finns på båda sidor om arbetsförmågan. Jag saknar mycket och skulle ge mycket för att vara en del av jobbgemenskapen och många som arbetar skulle så klart gärna ha mer fritid. Tänk om man kunde kombinera efter egna önskemål utan att begränsas av ekonomi eller sjukdomar. Då vore livet fantastiskt. Jag är bra på att hitta ljuspunkterna i mitt liv och att acceptera det jag inte kan. Du har inte samma möjligheter eftersom du är bunden till ett arbete, som delvis inte känns bra. Jag önskar verkligen att din situation kan förbättras så att du känner att du har mer livskvalitet.
   Kram

   Gilla

   • Du är verkligen bra på att hitta ljuspunkterna och jag förstår att det kan finnas en längtan efter att få tillhöra ett jobbsammanhang. Jag känner mig inte redo att sluta jobb helt men hade gärna jobbat mindre om ekonomin tillåtit. Många som närmar sig 60 känner sig mätta, mitt jobb var roligare ett år tillbaka när det gällde gemenskapen. Man kan bara acceptera det.
    Kram

    Gillad av 1 person

 5. Så fina bilder från din vecka. Tog ett bett på din smörgås, kaviar och kall potatis är fantastiskt gott. Bortstötta fjolårskalvar ska man inte gå för nära, så det är bra du var försiktig. Hen gör sig bra på bild i grönskan. Då var midsommar över för denna gången. Bra balans mellan fritid och jobb för min del.

  Ny vecka!
  Kram

  Gilla

  • Det var en fin vecka med många sköna promenader. Jag skulle gärna dela med mig av mina potatis- och kaviarmackor om du kom hit D De stackars förvirrade och ensamma älgkalvarna kan vara lite oberäkneliga så det är bäst att vara uppmärksam. Skönt att du fick en bra midsommar med bra balans.
   Kram

   Gilla

 6. Verkligen en hel massa fina blommor hos dig – och fina bilder! Den gula ”fibblan” är en ängshaverrot – ätlig och god sägs det men jag har inte provat själv 🙂
  Jag ligger långt efter både dig och Paula – orkar inte så mycket i värmen och min dator har också varit lite motsträvig.
  Inlägg är dock på gång 🙂
  Kram

  Gilla

  • Det blommar överallt nu och med massor av sorter. Men hoppsan, så fel det kan bli ibland. Inte en fibbla med andra ord men jag fick lära mig något nytt. Men den ska tydligen inte växa här 😉 Kanske plockar jag något exemplar och använder stjälken som substitut för sparris, som jag läste att man kan göra. Nu ska jag ändra namnet på den i inlägget 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s