Nu duggar erbjudandena tätt

Jag har bara sett häggar med knoppar i tidigare men i morse såg jag flera som var i full blom. Jag trodde inte att jag skulle hinna se hägg eller känna doften av den innan jag åker iväg. Men det hann jag uppenbarligen. Jag trodde att jag skulle klara mig undan regnet men redan när jag gick ut småduggade det lite. Men jag hade bestämt mig för att gå en runda så det gjorde jag. Klokt nog avstod jag från att åka iväg och leta stolpar för det brukar ta några timmar. Nu var jag bara ute i drygt en timme och när jag var längst bort på rundan övergick duggandet till strilande regn. Jag drog upp luvan och kände att det var ganska skönt i alla fall. Jag konstaterade glatt att det var ju bra att jag där och då insåg att min jacka behövde impregneras. Nu är det gjort och den bör klara regn bättre om vi utsätts för det igen.

Och så var det det här med erbjudanden som kommer för att jag fyller jämnt. Än så länge har jag fått tre stycken. Det första är ett kostnadsfritt hälsosamtal med tillhörande provtagning. På baksidan står det att syftet är att främja hälsosamma levnadsvanor samt förebygga och tidigt upptäcka sjukdom. Inför samtalet ska en enkät fyllas i med diverse hälsofrågor. Min första impuls var att slänga erbjudandet i pappersinsamlingen. Jag tycker att jag har hälsosamma levnadsvanor så jag vet inte om de kan hjälpa mig med något. Men så började jag tänka efter och insåg att jag oftast tycker att mitt liv är väldigt bra och att jag nästan glömmer bort att jag egentligen inte mår tipptopp av flera anledningar. Varför inte ta chansen att se om de kan ge mig några bra råd, t ex för att motverka den stress som hela tiden finns inom mig. Jag letade upp enkäten på 1177 och fyllde i den. Speciellt en fråga fick mig att ifrågasätta mina egna tankar om mitt mående. På frågan om hur jag graderar min livskvalitet (mellan 0 och 10) tänkte jag först sätta en hög siffra. Jag har ju ett bra liv. Men återigen fick jag hejda mig och mer sanningsenligt sätta en 6:a. Allt är ju relativt och någon annan kanske tycker att jag borde sätta en lägre siffra men jag tycker att min gradering är tillräckligt låg. Jag tänker ju oftast inte på begränsningarna utan jag gör det jag kan och gillar. När jag kommer hem igen ska jag boka tid för provtagning och för samtalet. Det kan ju mynna ut i något bra och gratis är alltid gott 😀

Ett annat erbjudande kom från bygghemma.se. Jag har handlat en del grejer från det företaget när jag renoverade i Mjölby och nu har jag fått ett mail där de glatt utropar ”Du fyller snart år” och fortsätter med ett grattis i förskott. Massor med billiga varor erbjuder de mig och kanske är jag intresserad av en innerdörr. Men det får i så fall vänta till senare i sommar.

Jag vet inte om erbjudandet från fotograf Anna kommer för att jag har varit kund där för 27 år sedan eller om alla som fyller jämnt får samma erbjudande. Då, när barnen var små, ville vi ha ett porträtt med dem och vandrade iväg till just denna fotograf. Vi hade nyligen flyttat upp till Östersund från Strängnäs och bodde en månad i min farfars lägenhet (han hade precis flyttat till ett äldreboende) innan vi kunde flytta in i vår bostad. Alldeles i närheten låg fotografens ateljé och min man kom på den fina idén att ungarna skulle bli fotade. Allt vi ägde var nerpackat men vi lyckades leta upp kläder till dem som alla hade röda detaljer. Mer än så orkade vi inte leta och jag tycker att det blev bra. Nu har jag fått ett erbjudande om en gratis fotografering och ett foto som är 15×13 cm, värde 1800:- Ute eller inne och med mig eller hela släkten spelar ingen roll. Saken är bara den att jag inte har någon släkt här och jag vill absolut inte ha en idolbild på mig själv. Tanken från fotografen är så klart att jag ska köpa en dyr förstoring och det kanske jag hade gjort om jag kunde lyckas med att få hit ungarna samtidigt. Men så blir det troligtvis inte.

Blänket i bilden och den lite dåliga skärpan är helt och hållet mitt fel. Porträttet är väldigt fint.

Det har naturligtvis kommit några erbjudanden om rabatter från företag jag brukar handla av ibland men det är inte ovanligt även vid ”vanliga” födelsedagar. Jag undrar om jag kommer att få en tårta från Ica. Det har jag fått både när jag fyllde 40 och 50 men förmodligen har de inga veganska tårtor och då får det vara. När jag fyllde 50 fick jag dessutom en tårtspade. Väldigt flott.


16 comments

 1. Det holder jeg med deg i, det er mye bedre med bilde av barna enn av en selv. Kanskje ikke fotografene har noe særlig å gjøre lenger? Det har blitt veldig vanlig att alle går og tar bilder av alt og alle. Det er en enkel sak å forstørre bilder om man ønsker det. Her blomstrer også Heggen, men den luker ikke godt.

  Gilla

  • Ja, om jag ska vara med så ska jag helst stå i bakgrunden. I alla fall om det är en bild som ska hamna på väggen. Det är säkert så att fotograferna förlorar en del jobb på att alla fotar mycket själva. Men den här fotografen verkar ha klarat sig i många år, minst 27.
   Jag tycker om häggdoften ute men jag skulle inte vilja ha in den så kvistarna får sitta kvar på träden 😀

   Gilla

 2. Ett riktat hälsosamtal är väl inte helt fel för många. Nu är du väl ändå väl undersökt men visst, det skadar ju icke. Något sådant erbjudande får man inte i vår region. Skulle väl bli för dyrt misstänker jag.
  Så fint porträttet på era barn är. Ett härligt minne ❤
  När jag nollade fick jag bara en tårta från ICA men det var inte fel det heller.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag tror att många behöver få lite hjälp med en hälsosammare livsstil men jag tror att jag kanske gör så gott jag kan redan. Men man vet aldrig. Jag kanske missar bra råd om jag inte nappar på erbjudandet. Jag tror att det här är ett nytt påfund och jag tycker att de har kommit på något riktigt bra.
   Jag är jätteglad för att vi impulsivt bestämde oss för att gå till fotografen. Ibland blir jag stående framför tavlan och bara ler 😀
   Tårta är gott så det kan aldrig bli fel…om man inte är vegan. Men det kan ju inte de veta att jag är.
   Kram

   Gilla

  • Ja, idag kommer min son hit till mig och på måndag kör vi söderut. Först till honom i Uppsala och sedan vidare via Örebro, där vi hämtar upp döttrarna och en svärson, och till Varbergs kusthotell. Där ska vi vara några dagar och ha det trevligt 😀 Min syster och min svägerska kommer också och vi blir alldeles lagom många. Efter att ha kört hem alla barn till respektive stad åker jag själv till Västervik, Öland, hälsar på en bloggvän i Karlskrona, och sedan till Halmstad där jag växte upp. Sista sträckan går via Finspång, där jag sover över och sedan får med mig en bloggvän, och sedan Sundborn, där ännu en bloggvän hämtas upp och sedan åker vi hem till mig på Frösön. Det ska bli så himla kul alltihop 😀

   Gilla

  • Kom fö på att min farmor hade en massa bilder på män hon träffade när hon bodde i Chicago på 1920-talet, då gick man och plåtade sig på på en sk papermoon. När farmor plockade fram alla dessa bilder på män hon träffat överlät jag diskussionen till min kvinnliga kusin som fick lyssna på resten, det var många män om man säger så. Själv gick jag ner på byn och besökte Systembolaget. Min farmor gick bort 2000.

   Gilla

   • Hahaha, ganska häftigt ändå att hon berättade om alla dessa män. Men kanske hade det varit roligare att höra mer om andra skeenden i livet. Jag tycker att det är synd att man kommer på vad man skulle ha frågat om när det är för sent.

    Gilla

  • Jag instämmer men för 27 år sedan var det fotograf som gällde om man ville ha riktigt fint porträtt. I alla fall för oss som inte hade någon bra kamera. Idag skulle jag inte betala särskilt mycket för ett porträtt.

   Gilla

 3. Oj så mycket erbjudanden du får! Hälsokoll kan väl alltid vara bra. Fotot på dina barn var jättefint, jag skrattade åt att du inte vill ha en idolbild på dig själv 😁 varför inte? En väninna till mig har ett jättefint foto på sin farfar som gick till fotografen när han fyllde 90.
  Kram

  Gilla

  • Ja, en del nappar jag på men annat struntar jag i. Vi får väl se om det blir fler erbjudanden eller om det är slut på dem nu. Jag är jätteglad att jag har den fina tavlan med deras porträtt och jag stannar fortfarande till och tittar lite extra på dem ibland. Nej, fy för att ha ett porträtt på bara mig själv. Men min farfar skulle jag gärna ha haft en fin bild på 😀
   Kram

   Gilla

 4. Vilket fint foto på barnen! Sonen känner jag igen, döttrarna har jag inte så bra koll på. Fyllerifyllera, hälsokollen blir ju jättebra att ta nu. När jag blir av med förkylningen väntar fysioterapeuten på mig i veckan, måste få ordning på min armbåge. Ha en säker och trevlig tripp söderut! Kramen

  Gilla

  • Ja, visst är det fint och jag är så glad för att vi tog beslutet att gå till fotografen 😀 Döttrarna är inte så pigga på att figurera i min blogg och det måste man respektera. Men någon gång ibland kan jag få tillåtelse att ha med en bild på dem.
   Haha, ja jag har redan fyllerifyllt i frågeformuläret och kanske kan det komma något bra utav ett hälsosamtal. Vi får väl se. Jag väntar med att boka tid för provtagning och samtal tills jag är tillbaka. Krya på dig och jag hoppas att du kan få hjälp med din armbåge.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s