191 stolpar hittade

Igår och idag har jag klarat av två områden till med stolpar och nu kanske jag inte kommer ut på någon mer stolpjakt förrän jag har kommit hem från min roadtrip. Det är fortfarande roligt att hitta och registrera fynden men om jag ska tro på SMHI ska vädret inte bli det bästa kommande dagar. Då kanske jag bara tar en promenad i närområdet. Men SMHI kan ha fel och om regnet håller sig borta så kanske jag satsar på att passera 200 stolpar…och kanske några till.

Tanken var att Vilde skulle ha följt med igår men pga en kommunikationsmiss blev det inte så. Jättesynd, men vi ska gå promenader längre fram i stället. Innan jag gav mig ut i skogen behövde jag göra ett ärende i stan och besökte en liten butik där ca 20 kreativa personer har sina alster till försäljning. När jag kom innanför dörren fick jag genast frågan om ifall jag var hundrädd. Åh nej, inte alls svarade jag och la till att jag älskar hundar. Väl placerad vid uppmaningen att hålla avstånd låg denna fina Tollare vid namn scout. Jag och kvinnan i butiken skrattade gott åt att här gäller en tollares avstånd. Vi har ju alla sett skyltar med instruktioner att hålla diverse figurers avstånd. Här uppe har jag sett bl a snögubbar, surströmmingar, älgar och många andra varianter. Jag fick inte träffa Vilde den här dagen men Scout ville gärna bli klappad.

I morse åkte jag till Torvalla, ett område där jag har gått många promenader med hundarna och ibland med min man eller något barn. Vi bodde i närheten medan vi letade hus och det tog drygt ett år. Jag tror att det är ca tre år sedan jag tog med er på konstrundan men dit kom jag inte idag. Men runt omkring i Torvalla finns konst utplacerad, som det ofta gör i olika bostadsområden. De två konsverk jag stötte på den här gången är enligt mig inte särskilt fina men den första ser man i alla fall vad den föreställer. Jag tror att det är en gök. De röda stolparna förstår jag mig inte på och jag hittade inget svar på vad de vill säga när jag googlade. På skylten står det bara att renovering av Torvallas konst pågår. Tydligen ska 40 konstverk renoveras.

Jag håller mig till det som sker i naturen i stället för det förstår jag mig bättre på. Det ser ut att bli en hel del blåbär i år.

Humlor gillar också blåbär, eller kanske blommorna som ska bli blåbär.

I vissa blad blir ofta regndroppar extra dekorativa. Lupinblad är en av de växter där bladen ger dropparna fina förutsättningar och daggkåpor, som syns i bilden, brukar också få stora droppar i mitten av bladen. Naturen är bäst på att smycka sig själv.

En bäck skulle passeras men jag tvekade ett bra tag innan jag vågade gå över här. Min balans är inte den bästa och ni förstår nog att den rangliga, enkla överfarten var lite läskig. Men jag tog en av slanorna som låg bredvid och försökte få stöd av den. Sedan hasade jag mig försiktigt över. Om jag hade ramlat i vattnet så hade jag blivit blöt en liten bit ovanför skorna så det förelåg inte någon livsfara. Men jag var ändå glad när jag hade kommit torrskodd över till andra sidan.

Nere på marknivå händer det hela tiden saker nu och fler och fler blommor tittar fram. En liten viol.

Jag vet att jag har fått hjälp med namnet på den här växten förut men nu har jag totalt glömt bort vad den heter. Men fin är den.


12 comments

 1. Synd att promenaden med Vilde inte blev av men det kommer fler tillfällen. Bilderna är i alla fall alldeles ljuvliga och jag känner att mitt makro måste komma fram snarast möjligt.
  Konstverken var väl inte i min smak men man behöver inte tycka om allt tack och lov!

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Ja, det lär bli gott om tillfällen senare i sommar 😀 Tack! Det är kul med närbilder och de här blommorna är pyttesmå så man ser dem bäst genom att fota och titta i större format.
   Det finns många fina konstverk i Torvalla men de kom jag inte förbi idag.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Wow jammen har du vært iherdig med stolpejakten din. Jeg tok 173 i hele fjor, og har ambisjoner om å slå det i år. Så langt har jeg kommet til 51, så du har slått meg der gitt. Så synd det ikke ble tur med Ville, men godt det blir flere anledninger.

  Gilla

  • Haha, ja jag blir ju lite fanatisk i början 😀 Men nu blir det inga fler förrän efter min resa och då vet jag inte om lusten är lika stor. Jag går oftast ensam och då kan jag själv bestämma var jag vill gå. Om jag har promenadsällskap så blir det inte stolpjakt. Det är lite trist att gå och titta ner i mobilen då och det finns finare områden att gå i.
   Vilde och jag kommer helt klart att promenera tillsammans igen 😀

   Gilla

 3. Men alltså, du är ju grym på stolpletning, jag har inte ens börjat! Tror faktiskt inte det blir av så mycket heller, de flesta kräver bil för att ta sig till olika områden. Men det är okej, finns mycket annat värt att jaga…
  Härlig skylt vid vovven, o så tydlig! Förstår att du ville klappa! Vete sjutton om jag hade tolkat konstverket till en gök?
  Jag är dunderförkyld och försöker kurera mig efter bästa förmåga,. Kram från pörtet. attjo!

  Gilla

  • Det väcks något inom mig när det är dags för stolpjakt och jag vill ut och hitta så många som möjligt. Men nu lugnar jag mig ett tag och gör annat kul 😀
   Scout låg så bra placerad, nästan som om det var genomtänkt och medvetet. Jag tänkte direkt på en gök när jag såg konstverket men andra kanske ser något helt annat.
   Men fy, krya på dig snart.
   Kram ❤

   Gilla

 4. Jag är så imponerad av ditt stolpletande, så synd att du inte fick sällskap. Men utan hundgos blev du inte. Tror bestämt att du dras till ställen där det finns gos att få. Vilka härliga bilder och det går undan hos dig nu. Jag hoppas att blåbären hos mig klarade de frostnätter som varit. Det är väldigt kallt här om nätterna. Tur solen värmer lite på dagarna.
  Önskar dig en finfin fredag!

  Kram

  Gilla

  • Jag letar för att det är kul så du behöver inte bli imponerad. Men tack ändå 😀 Vilde hade säkert gillat den här promenaden men det kommer flera. Haha, ja jag lyckas ofta få till lite hundgos när jag är ute. Men jag hade inte väntat mig att få det i en butik. Nu går det undan i naturen men vi ligger fortfarande en bit efter jämfört med hos dig. Men någon värme verkar varken ni där nere eller vi få. Idag är det 6 grader, regnigt och blåsigt. Hoppas det blir bättre när jag reser söderut.
   Tack och detsamma!
   Kram

   Gilla

 5. Det var en fin tollare!
  Håller med om att naturen har den vackraste konsten, en del konstverk förstår man sig inte alls på. När är det du åker iväg på din roadtrip?
  Kram

  Gilla

  • Tollare är fina hundar och den här var både gosig och väldigt lydig. Han visste att han inte fick gå fram till någon så han låg där och väntade på att någon som jag skulle vilja gosa lite 😀
   Naturen skapar absolut finare konstverk än de jag hade med här. Det finns säkert någon mening med dem som vi inte ser.
   På måndag bär det av söderut 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s