Små lyckopiller

När jag skriver piller så är betydelsen inte bokstavlig utan det är en metafor för små händelser i vardagen som ger lycka. Jag får många små doser av detta och ni vet alla att katterna på katthemmet utgör en stor del av det. Min volontärkompis C kan tyvärr inte hjälpa till längre pga annat som måste anses som viktigare och fram till sommaren fortsätter jag tillsammans med S, en väldigt trevlig ung tjej som innan hon fyller 18 år inte får ta pass på egen hand. Det passar ju väldigt bra för min del.

Vissa katter utmärker sig lite extra och Frans-Morris visade på flera olika sätt att han var väldigt hungrig. Han ville gärna hjälpa till att öppna matförpackningarna och medan jag la upp mat på faten stod han på bordet och skötte avsmakningen. Maten verkade utfalla till belåtenhet.

Av de 16 katter som kom förra veckan ställde en del snällt upp som fotomodeller. Nästan alla ville gärna få lite gos och då ställer jag gärna upp. Många av dem fick ingen mat eftersom de skulle till veterinären för att bli kastrerade men de var inte sura för det. Alla är så fina och jag tror att ni håller med om att de inte ser vanskötta ut. Jag vet inte anledningen till att länsstyrelsen anvisade dem till oss men så många katter ska inte vara i en lägenhet.

Även här var det en liten filur som utmärkte sig lite extra. Han förstod inte alls när jag sa sitt eller stanna (ja, jag är mer van vid hundar) utan ville hela tiden vara så nära som möjligt. Inte lätt att fota då 😀 Det var jag som fick ge upp och vi övergick till att ta en rejäl mysstund.

Jag har börjat handla mat på vanligt sätt igen, dvs i fysiska butiker där jag kan se och välja bland de olika varorna. Det är kanske inte helt säkert än och lite tänker jag på vilken otur det skulle vara om jag nu får covid när jag har klarat mig under hela pandemin. Jag vill ju inte riskera att min lilla resa söderut blir inställd. Jag blev förvånad över hur trevligt jag faktiskt tyckte att det var att gå omkring i en större matbutik och se vad som fanns. Ännu ett metaforiskt lyckopiller fick jag när jag hittade den här tuben. Det har länge funnits en variant som heter vegiar men den gillar jag inte alls. Den här kanske inte smakar exakt som originalet men oj, vad god den var och jag kände att jag verkligen hade saknat den här smaken. Som min äldsta dotter så insiktsfullt uttryckte det: ”nu kan du äta färskpotatis med kaviar på”. Det var precis det jag tänkte när jag såg den veganska kaviaren. Har ni inte smakat en smörgås med skivad kokt färskpotatis och kaviar på så har ni gått miste om något gott.

Under den här dagens morgonpromenad kom det flera lyckopiller till mig. Ett ljuvligt väder enligt mig, för när man kan lämna mössan hemma är det härligt. Sol, fågelkvitter, ekorrars lek och massor av andra syn- och hörselintryck gav mig allt jag behövde för att må riktigt bra. Jag gick till Frösövallen, vars servering håller öppet bara under sommarmånaderna men där utsikten är väldigt fin.

En myra i en knopp av något slag fick mig att le.

En vacker sorgmantel gjorde mig glad när den stannade tillräckligt länge för att jag skulle hinna fota.

Det var också roligt att se att björkarna börjar slå ut. Inte alla men på vissa platser.

Tänk vilka massor av ”lyckopiller” det finns runt omkring oss om vi bara öppnar våra sinnen. Jag vet av egen erfarenhet att vi inte alltid kan välja att ta till oss dem men när vi har förmågan så finns de där och väntar på oss. I morgon börjar säsongens jakt på checkpoints via hittaut.nu och jag planerar att ge mig ut på stolpjakt. Jättekul!


12 comments

 1. Ja, det finns många små lyckopiller i naturlig form som vi ska ta vara på. När vi började att storhandla i butik igen tyckte jag det kändes som en spännande utflykt och jag njöt nästan av att välja varorna själv igen.
  Katterna ser väl inte vanskötta ut men sexton i en lägenhet är på tok för många. Dels är det svårt att hålla lägenheten fräsch, dels kan det bli fler än sexton stycken. Djur har ändå rätt med ett visst rörelseutrymme tänker jag. Det fanns säkert en anledning tror jag. Hoppas att de får nya hem eller om några alternativt kan få komma tillbaka.

  Önskar en god kväll!

  Kram

  Gilla

  • Ibland är det lättare att se och ta till sig dem och det underlättar om sol och lite värme finns. Jag trodde inte att jag skulle tycka om att börja handla i butik igen men det var faktiskt roligt. Det blir förmodligen inga fler hemleveranser.
   Ja, visst är det för många i en lägenhet och kanske har det förekommit inavel. Nu blir det i alla fall inga fler kattungar hos de här katterna och snart hittas nog hem åt de flesta av dem.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 2. Jag bara älskar dina katt bilder. Så söta och gosiga. Vill bara sträcka ut handen och kela jag också. Den röda som ligger i kattburen skulle gärna få kliva ut skärmen på datorn och lägga sig här hos mig på jobbet. Skulle bli uppskattat.
  Mums vad jag blev sugen på knäckebröd med kall potatis och kaviar. Sååååå gott!
  Dina lyckopiller blev även mina ❤
  Kram

  Gilla

  • Vad roligt att du gillar dem och kattbilder är ju ganska ofta med här hos mig 😀 Jag förstår att du gillar just den katten för han är superfin. Men min favorit är så klart alltid Prinsen och han får alltid lite extra uppmärksamhet.
   Hahaha, du gillar alltså också färskpotatis med kaviar 😀 Det är en delikatess. Men jag vill helst ha något mjukt bröd som inte går sönder när man tar en tugga. Det blir så kladdigt när pålägget ramlar ner.
   Jag delar gärna med mig av mina lyckopiller så ta för dig så många du vill ❤
   Kram

   Gilla

 3. Bilderna på katterna är verkligen lyckopiller ❤ och du har helt rätt i att det finns mycket att glädja sig åt i naturen nu. Det är så vackert att det nästan gör ont.
  Kram

  Gilla

 4. Så många söta katter, lite galet när folk nästan samlar på katter i sin bostad. Att handla i en fysisk mataffär är ju en helt annan upplevelse än att klicka hem maten på nätet. Handlar mat på nätet, men då handlar det om att bunkra stapelvaror etc.

  Gilla

  • Jag får träffa väldigt många olika katter och de flesta är jättesöta. Det är inte ok att ha så många katter i sin lägenhet och förmodligen förekom det inavel också.
   Ja, tänk att det är så trevligt och samtidigt lite underligt att gå in i en mataffär och handla. Det är nog slut på hemleveranser av mat för min del nu.

   Gillad av 1 person

 5. Här är det inte ett löv utslagen och marken är gul och det tokblåser som vanligt. Söta katter tycker jag att du hade. Morris vägrar gå ut han ligger kvar i sängen och glor ut . Undrar vad dom haft i kaviaren för att få den att smaka som vanlig.

  Gilla

  • Det blåser friska vindar här också men om man håller sig i skogen så går det bra att vara ute.
   Vi har massor av söta kissar på katthemmet. Det är sorgligt att det behovet finns men det känns bra att de trivs där 😀 Morris gör rätt i att vara innekatt när vädret är dåligt.
   Det är tångcaviar i den veganska kaviaren. Jag brukar köpa likadana burkar med tångcaviar som den riktiga orangea och svarta caviaren från olika fiskar. Innehållet ser likadant ut och smakar väldigt lika.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s