Naturen vaknar upp

Jag ser allt fler tecken på att vi går mot en varmare årstid och nu är det verkligen dags för lite värme. Men jag börjar med mitt besök hos bloggvännen Anita i byn Fisksjön, vid sjön Fisksjön. Vi har träffats några gånger men igår var det första gången sedan pandemin startade så det var verkligen dags. Vi har tidigare pratat om att vi skulle göra en kortare resa tillsammans och att augusti är den månad som passar bäst. Nu skulle vi planera vart vi skulle, vad vi skulle göra och var vi skulle bo. Det landade i att det inte blir en särskilt lång resa för min del. Vi ska turista i områden som ligger ganska nära mig och då föreslog jag att Anita bor hos mig och att vi gör dagsturer härifrån. Så blir det och det känns både roligt och bra. Det blir ju ganska billigt också och det är aldrig fel.

Det var jättekul att träffas igen och pga kraftig blåst satt vi inne i Anitas mysiga hus där det sprakade en brasa i kaminen. Det blev alltså inga foton tagna från hennes fantastiska sjötomt eller omgivningarna. Den enda som hamnade på bild var superfina Morris. Jag har inte fått komma nära honom vid de tidigare tillfällena men han har blivit modigare sedan sist och nu fick jag klappa honom korta stunder.

Under mina promenader ser jag en hel del både fint och lite roligt. När jag passerade en skola tittade en spännande totempålen tillbaka på mig. En bit därifrån var det stora knoppar i häggen.

Jag såg den första vita blåsippan. Det verkar som om de blå sipporna kommer först och lite senare kan både vita och rosa varianter dyka upp. Men de är inte särskilt vanliga här så jag får spana en del för att hitta dem.

Popplar finns det gott om här i Jämtland och de kan se ut på lite olika sätt. Vi hade en hel del popplar längs vår infart när vi bodde utanför Oviken men de här röda hängena kan jag inte minnas att jag har sett förr. Men det borde jag ha gjort när jag har passerat här tidigare vårar. Minnet är kort eller så hade jag tankarna någon annanstans då.

Fälten börjar bli gröna och snart spricker även björkarnas bladknoppar ut. Jag ser redan nu att de är på gång men några musöron har jag inte sett ännu.

Lärkträdens kottar lyser så fint på långt håll trots att de är väldigt små.

Jag är lite ledsen för att jag även i år är bortrest den tid då mycket händer här i naturen. Det var likadant förra sommaren. Men nästa år ska jag planera in min resa lite senare så att jag kan vara här den bästa tiden. I år hade jag inget val. Jag kan ju inte rå för när jag fyller år och inte ändra på det heller. Alldeles nyss fick jag en rolig förfrågan från min son. Det är ovanligt länge sedan han besökte mig och nu undrade han om han kan komma till mig helgen innan min planerade resa och att vi sedan kan åka tillsammans. Det blir helt perfekt. Jag får sällskap ner och dessutom körhjälp. Nu ska vi bara klura ut vad vi ska hitta på för skoj när han är här. Förmodligen något i fjällmiljö.


13 comments

 1. Vilka härliga dagar du har haft! Kul att ni planerar en resa tillsammans. Om ni inte ska så långt blir det väl en alldeles ypperlig lösning att ni utgår från din bostad. Helt klart ett prisvärt alternativ dessutom.
  Just maj månad tycker jag att naturen är så otroligt vacker. Det enda som är lite synd är väl att perioden är kort men intensiv. Med andra ord så gäller det att njuta.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, äntligen har det varit något så när varmt men det är fortfarande lite kvar tills det blir som man vill att en vår ska vara.
   Jag gillar att se mig omkring och om jag får sällskap så är det extra kul. Det blir kul att kanske upptäcka nya fina platser i Jämtland. Man behöver ju inte åka ända ner till söder eller högst upp i norr som jag gjorde förra sommaren 😀
   Vi ligger ju lite efter här uppe och jag missar allt det fina som händer i början av juni. Men i stället kommer jag ju ner och får kanske se kanstanjen blomma och syrénblomningen får jag nog uppleva två gånger i år igen 😀 Det är ju inte så dumt.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Åh så fin Morris är!
  Ja det är en underbar tid nu, man bara njuter och häpnar över hur vackert allt är.
  Har du berättat om resan du planerar att göra? Jag kan inte påminna mig att jag läst om det.
  Kram

  Gilla

  • Ja, Morris är jättesöt och väldigt mjuk att klappa 😀
   Naturen hos dig har kommit väldigt mycket längre än här men vi kommer ikapp så småningom 😀
   Jag tror att jag har nämnt den lite grann men kanske inte mer än att jag ska åka söderut. Efter att jag och sonen har sovit i hans lägenhet i Uppsala en natt fortsätter vi ner mot Varbergs kusthotell. Vi hämtar upp döttrarna och svärsonen i Örebro och sammanstrålar med min syster i Motala och sedan ska vi vara i Varberg två dygn för att jag fyller år. Jag vill inte ha ett stort firande men jag vill gärna ha de närmaste omkring mig då. Min svägerska kommer också dit. Efter den vistelsen åker vi tillbaka till Uppsala och lämnar av de andra längs vägen. Jag fortsätter sedan ensam först till en stuga utanför Västervik några nätter, sedan fem dygn på Öland, en övernattning hos bloggvännen Lotta i Karlskrona och sedan tre dygn i Halmstad, där jag bodde från sexårsåldern tills jag fyllde 14 år. Därifrån åker jag till Finspång och övernattar hos bloggvännen Anki. Hon följer sedan med mig hem och vi hämtar även upp bloggvännen Paula på väg mot Frösön. Mycket kul som väntar med andra ord 😀
   Kram

   Gilla

 3. Så kul att du får sällskap av sonen, o självklart dras ni två till fjällen, det suget har ni nog för evigt.
  Lärkträdets röda små kottar har jag här också men popplar??? Vet inte ens hur en poppel ser ut men de röda hängena kan jag inte minnas att jag sett någon gång! Så kul att du h ar mycket på G och att jag själv ingår i planerna till en liten del! Om du som är ordningssam har lite datum att ge mig (igen) så får du gärna maila mig. Både Anki och jag har varit lite slarviga…med exakta datum…Kramen

  Gilla

  • Jag blev jätteglad för att han kommer för nu är det länge sedan han var här. Det blir perfekt att jag får hjälp att köra också. Vi får se hur väder och dagsform är och det finns säkert snö kvar i fjällen då så det är lite oklart hur högt upp vi kan ta oss. Men något hittar vi säkert på 😀
   Det finns flera olika slags popplar och en del tappar väldigt klibbiga saker som kan kladda ner t ex bilar rejält. De vi hade på vår tomt var inte så farligt kladdiga men de växte som ogräs. Rotskott med snabbväxande små träd som följd. Men de är stora och pampiga och jag tycker att de är fina. Jag tror inte att de här röda hängena är bland de vanligaste men visst är de fina.
   Jag ser supermycket fram emot att ni ska följa med mig hit och jag har skickat mail med allt vi skickade förut och med de datum som gäller.
   Kram

   Gilla

 4. Tycker att det är så himla kul att man kan få vänner via bloggar (m.m.).
  Mina mentala handikapp gör att jag har svårt att orka upprätta och/eller behålla vänner i den ”riktiga världen”. Bloggen och Insta har varit guld värda för mig (och jag vet för många andra också) när det gäller att i alla fall ha någon typ av vänkrets.
  Intressanta bilder. Poppelns röda hängen har jag aldrig sett och inte lärkträdens blommor heller.

  Gilla

  • Ja, det är fantastiskt att man får träffa sina bloggvänner och upptäcka att man trivs väldigt bra tillsammans.
   Jag har ju också mina problem men de flesta har ju något de tampas med och om man bara är öppen med vilka förutsättningar man har så brukar det inte vara några stora problem. Hos mig är det självklart att allar rotar själva i köket och förser sig med det de blir sugna på. Middag fixar jag men jag är rätt bra på att förbereda i förväg. Jag är också tydlig med att jag inte orkar vara social precis hela tiden och det brukar inte vara något problem. Med ömsesidig respekt kommer man långt men det är klart att jag behöver ta det lugnt och bara vara för mig själv ett tag efteråt. Men det är det värt för det är så himla kul att någon gång träffas. Men visst har jag stort behov av egentid och jag är inte särskilt social i vanliga fall.
   Jag tror inte att popplar med just de här hängena är särskilt vanliga men lärkträd finns det massor av här och de söta små kottarna är alltid kul att se.

   Gilla

 5. Sötaste Morris! Han ser lite finurlig ut. Så trevligt med besök och du som bor så fint har ju massor att visa upp, tur att du inte tröttnar på allt det fina du har runt dig. Så trevligt att sonen kommer och gör dig sällskap. Kul att planera lite, halva nöjet som jag brukar säga. Fina foto som alltid, jag skrollar upp och ner så jag inte missar något. Njuter jag också av allt vackert.
  Kram

  Gilla

  • Han heter Morris för att han morrar ibland men kanske morrar han inte lika mycket och ofta nu när han litar mer på människor.
   Ja, det är kul med besök och jag visar gärna upp mitt Jämtland. Anita bor ju längre österut och känner mer till de trakterna så kanske kan jag visa henne något nytt. Jag tröttnar inte på naturen här men jag blandar gärna in lite sydligare vyer. Då är det ju perfekt med en roadtrip neråt i landet. Snart ses vi och det ska bli himla kul 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s