Vårens ankomst

Njae, det är inte så mycket bevänt med våren men den har i alla fall firats in med många brasor. Från min lägenhet såg jag fem stycken, precis som det brukar vara. Isen var ganska svart redan den här dagen.

Dagen därpå hörde jag som vanligt bofinkarnas sång när jag gick min promenad.

Isen började släppa i kanterna men den brukar kunna vara seg.

Jag upptäckte lite trottarkonst.

Och även riktiga blommor.

I morse gick jag fram till den här lägdan för att se om det har börjat bli en stig där igen. Som ni ser går det en led här och snart blir det nog en lika fin stig som förr. Isen låg fortfarande kvar.

Men några timmar senare kom fler och fler sprickor och nu kan det gå undan. Det brukar ta lite tid eftersom isen packas ihop och beroende på vindriktning kan isen åka fram och tillbaka ett tag. Men det är i alla fall på gång nu.


14 comments

 1. Även om våren är betydligt senare hos er så gör den tydliga framsteg vilket man ser på dina bilder. Här är synliga löv på alla träd nu och magnolian blommar för fullt. Helt i sin ordning för Sverige är ett avlångt land. När det väl händer går det oftast väldigt snabbt.
  Önskar dig en god kväll!

  Kram

  Gilla

  • Jodå, det går framåt men ganska långsamt. Lövsprickningen har börjat här också men det dröjer innan björkarna blir gröna. Men då har vi något att vänta på här 😀
   Tack och detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

 2. Så godt å se at det begynner å bli vår hos deg også. I ettermiddag har jeg tatt min første stolpe i årets sesong. I fjor tok jeg 173 stykker, så måle er minst like mange i år. Man kommer seg ut på fine plasser og forhåpentlig vis ett nytt sted eller to også.

  Gilla

  • Våren visar sig lite mer för var dag men det kunde gärna få vara lite varmare. Men värmen kommer så småningom den också.
   Här börjar stolpjakten den 14:e maj så jag får vänta lite till. Jag blev lite fanatiskt förra säsongen och hittade 300 st innan juni var slut. Sedan tröttnade jag. I år ska jag inte bli lika fanatisk har jag tänkt…men vi får väl se 😀

   Gilla

 3. Jag måste lite skämmigt tillstå att fast jag nu lyssnade till bofinkens drill så kommer jag förmodligen inte att kunna känna igen lätet när jag är ute o går. Tycker ju att jag är musikalisk men har verkligen svårt att höra skillnad på fåglars läten. Vissa är man ju säker på, som lommen, koltrasten, och alla skräniga fåglar. Men övriga, där går jag nog bet. Trottoarkonsten var verkligen fint gjord, hoppas den håller ett bra tag, man blir ju så glad att sel. Jag såg förut hur barnen ritat hopphagor på asfalten och sedan hade någon också ritat en fin gul sol. Då ler man när man passerar! Kram

  Gilla

  • Det sägs att bofinken låter som om den slår en kullerbytta på slutet av varje sångsekvens. Av någon anledning har den fastnat hos mig och jag är glad för att just den gjorde det. Det är ju en av de tidigaste vårfåglarna här och då är det kul att känna igen den.
   Visst var trottoarkonsten fin och jag gick väldigt noga runt den för att inte förstöra något. Jag log nog också lite grann när jag såg den 😀
   Kram

   Gilla

 4. Vilken lycka att få se så många bål från din lägenhet. Jag jobbade som vanligt annars är jag väldigt glad för att både få sätta fjutt på brasan samt titta. Det är många platser som de inte har något bål längre.
  Härligt att våren är på G hos dig. Här är det väldigt vackert nu med björkarnas musöron och bokens blad som börjar kika fram ur sina höljen. Maj är underbart! Snart kommer näktergalen till ön. Allt kvitter är fantastiskt, men näktergalen är svårslagen.
  Önskar dig en skön fredag!

  Kram

  Gilla

  • Det är fint att stå och titta ut över alla brasor och nu ser jag några lite bättre sedan en del stora granar fälldes. Jag antar att många brasor försvann under pandemin och kanske återkommer de inte nu.
   Våren gör framsteg i sakta mak och en del träd börjar knoppas. Men björkarna får vi nog vänta någon vecka till på innan de börjar bli gröna. Näktergalen är speciell men jag var tvungen att googla för att minnas. Jag har sett den i Optand förr men jag tror inte att jag har hört eller sett den de senaste åtta åren.
   Tack Lotta och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s