Nu är det vår på riktigt

Och vad är det då som gör våren så påtaglig? Jo, Anna-Lena och jag satt på Andersön och fikade och pratade då vi plötsligt tystnade båda två och tittade glatt på varandra. En enda drill från en storspov hörde vi och sedan var det slut. Men den drillen räcker för att min vår ska vara fullbordad. Vi såg inte storspoven den här dagen men jag ska snart till Optand och där hoppas jag få både se och höra flera av dem.

I dag gjorde alltså jag och Anna-Lena sällskap till Andersön och där var det alldeles ljuvligt. Nästan snöfritt på stigen vi valde och solen värmde oss så skönt. Vi var absolut inte ensamma om idén att ta oss hit men vi mötte inte många längs stigen. De flesta verkade ha tagit sig dit för antingen isfiske eller grillning vid någon av de färdigställda eldplatserna. Vi hade med oss bullar och kaffe så någon eld behövde vi inte göra upp.

Efter halva rundan fanns ett dass lägligt utplacerat och jag blir alltid så lycklig när utedass varken luktar eller känns ofräscha. Det enda som saknades var möjlighet till handtvätt men man kan inte begära allt. Jag hade våtsavetter och handsprit med mig så det löste sig.

Många njöt av den härliga dagen och en del hade egna stolar med sig.

Men det fanns även gott om naturliga sittplatser och när jag tog den här bilden på Åreskutan satt jag på en rejäl och helt barkfri stock.

Det blev så klart också en bild på de fjäll som så ofta är med i mina inlägg.

Det här var den skönaste vårdagen hittills och vi njöt av att gå på de fina stigarna och ta in hela stämningen. Dagens höjdpunkter var så klart det trevliga promenadsällskapet och storspovens drill.


15 comments

 1. Vilken underbar dag det blev och så härligt att få bekräftat att våren har anlänt även till er. Själv tycker jag att det ser lite lustigt ut att det är snöfritt i skogen men fortfarande is på sjön. Underbara bilder som vanligt!

  Kram och god fredagskväll!

  Gillad av 1 person

  • Det var riktigt härligt. Alla har nog inte samma åsikt om vad som verkligen gör att våren är här och storspovens ankomst är nog inte det vanligaste tecknet. Men det var så kul att även Anna-Lena reagerade på samma sätt som jag 😀 Isen brukar ligga kvar långt efter att det mesta av snön har tinat från marken men den börjar se ganska svart och rutten ut på många håll nu. Kanske stoppas processen upp av den kyla som väntar men jag tror inte att det dröjer jättelänge innan det blir islossning.
   Tack Znogge!
   Kram

   Gilla

 2. For en dag dere hadde. Det er ingenting som å tilbringedagen ute i utrolig flott vær og bare nyte hverdagen. Det bete er at det virkelig kommer mange slike stunder framover. Dager en bare kan nyte fra morgen til kveld. Kos deg i helga.

  Gillad av 1 person

  • Perfekt promenadväder och jätteskönt att sitta i solen och fika lite 😀 Någon dag till med vårväder blir det men sedan kommer kylan tillbaka. Förhoppningsvis blir den inte långvarig. Men idag och imorgon njuter jag 😀

   Gilla

 3. Vilka underbara bilder och så roligt att få sällskap i den vackra naturen. Pricken över i – storspovens drill!
  Kram

  Gilla

  • Storspoven är mitt bästa och mest efterlängtade vårtecken. Vad kul att du fick se dem hos dig. Jag trodde inte att de passerade där på sin väg hit. Jag trodde att de flesta övervintrar i Storbritannien och tar en rakare kurs norrut. Jag har aldrig sett eller hört dem när jag har bott söderut. I alla fall inte sedan jag blev medveten om att de finns 😀

   Gillad av 1 person

 4. Vilken härlig vårutflykt! Åreskutan är vitklädd ännu, o lika vacker blir den i sommar när grönskan tar över. Fast den är bra liten jämfört med de berg jag idag sett hos min kompis som klättrar i Himalaya! Hon har redan varit uppe på basecamp och är nu på väg ner. Snacka om att känna sig liten mellan alla topparna…
  Glömde skriva om storspovarna, tack för fotona, näbben avslöjar dem fint! Jag har inte sett eller hört några här, men deras kamouflagedräkt kan också göra dem svårupptäckta om man inte hört deras läte o vet var de håller till! Kram

  Gilla

  • Det var en superhärlig dag på en av mina favoritplatser 😀 Det är roligt att följa naturen genom årstiderna och alla förändringar den genomgår. Nu väntar grönskan och värmen men jag hoppas att det inte blir för varmt. Lagom är bäst. Tänk att få klättra högt upp i Himalaya, vilka vyer. Men frågan är om man orkar njuta efter den klättringen. Då skulle nog kondisen behöve uppgraderas ganska rejält.
   Jag hoppas att du får se och höra storspovarna hos dig men annars kanske vi har turen att höra dem när du och Anki kommer i sommar 😀
   Kram

   Gilla

 5. Det är nästan så att jag hör Storspoven när jag läser ditt inlägg. Vilken härlig tripp ni fick, på Andersön är det verkligen underbart vackert. Det var bara chokladbollen som saknades, men era bullar smakade säkert lika gott.

  Kram

  Gilla

  • Ja, tänk om du kunde höra den. Då skulle du nog tänka på mig 😀 Andersön levererade som vanligt och solen sken på oss. En väldigt fin dag. Jag funderade på om jag skulle ta med mig chokladbollar men den här gången blev det bullar i stället. De var helt ok 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s