Härliga dagar

Igår och idag har jag verkligen njutit av ett härligt väder. Kyliga nätter och soliga dagar med plusgrader och väldigt lite vind har gett mig både sköna promenader och lite färg i ansiktet. Färgen har även hamnat på andra delar av mig eftersom jag har suttit på balkongen med bara linne på överkroppen. Det är nu det är som skönast på min balkong. När temperaturen går upp till närmare 20 grader blir det ganska svettigt där om jag inte fixar skugga med markisens hjälp.

Igår började jag dagen med att hämta C för ännu ett pass på katthemmet. Det var ovanligt lite katter där beroende på att en del har fått nya hem och att de som står på tur ännu inte har kommit till oss. Från karantänavdelningen har några katter flyttat in i ett gemensamt bås i köket men ingen av dem vågade komma nära mig. Men när jag gick vidare kom de i alla fall fram och åt sin mat.

Efter passet med katterna åkte vi till Lillsjön för en promenad och sedan ville C stanna till vid systemet. Vi kom dit precis när de öppnade och jag konstaterade att jag var väldigt nöjd med att vänta i bilen. En väldigt lång kö slingrade sig fram till dörrarna. En skärtorsdag är nog inte bästa dagen för just den typen av shopping. Men där inne gick det tydligen snabbt för jag behövde bara vänta ca fem minuter.

I morse låg temperaturen runt nollan när jag gick ut men solen värmde redan och eftersom det inte var någon vind alls kunde jag gå utan mössa. Vantarna åkte snabbt av också. Nu har jag plockat bort vinterskor och vinterjackor så nu får jag hålla mig på de vägar där is och snö har försvunnit. Det är ca en månad sedan jag slutade gå ut på isen men det finns en del personer som är betydligt modigare.

Nu börjar blåsipporna titta fram lite här och där. Lite senare på dagen var säkert de här exemplaren helt utslagna.


8 comments

 1. Nu börjar våren verkligen märkas även hos er måste jag säga. Jag tycker det är lite imponerande att man fortfarande åker skidor på sjön men det är kanske okej ändå.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, nu tar den över mer och mer 😀 Det har varit kalla nätter så isen är säkert tjock fortfarande. Jag såg en skoter också men jag chansar inte utan låter de som kanske har mer koll på isen vistas där medan jag håller mig på land.
   Kram

   Gilla

 2. Man tittar in i de vackra men rädda kattögonen, försöker förstå hur de känner sig på en helt ny plats. Och så blir man varm i hjärtat när de börjar anpassa sig och visa sitt riktiga jag! Underbara varelser!
  Jag har inte varit nere vid sjön på länge, senast jag tänkte mig dit var det ännu både is och lera på vägen med gärdesgården med gosedjuren. Så där vände jag…
  Nu kanske det är dags att testa igen, men mina grannar åker ut med isborr och fiskar, så nog verkar isarna vara tjocka ännu.
  Påsk-kramar från pörtet

  Gilla

  • De måste känna sig väldigt osäkra och rädda när de kommer. De här katterna är bara en liten del av alla katter som kommer från samma ställe. Ännu fler väntar på att få komma och en del har bott ute med något skjul att söka skydd i medan några har fått bo inne tillsammans med den gamle man som har haft noll koll på hur de har ökat i antal. De har i alla fall kompisar att dela upplevelsen med och de brukar bli mer tillitsfulla efter ett tag. Till dess har de i alla fall värme, mat och omvårdnad. Och visst är de underbara ❤
   Snart borde vägen till sjön vara snö- och isfri om det töar lika snabbt som här. Men stigarna i skogen är det nog värre med. Där vill man nog helst inte gå med bara lågskor än på ett tag. Jag tror att isarna är tillräckligt tjocka för att hålla för både dig och mig men på vissa platser är de tunnare och vem vet när gränsen för att plumsa i har nåtts. Jag tar inga risker så nu håller jag mig uppe på land.
   Påskkram tillbaka 😀

   Gilla

 3. Härligt med våren och finaste kisarna. Så gott att du fått sitta ute i solen en stund, det längtar jag också till. Har haft kanonväder här hos mig men jag var bara ute en stund i måndags när vi hade äggjakt. Hostan gör sig påmind, dag som natt.
  Nu går nog snösmältningen och islossning snabbt hos dig. Ser att det finns en del galna som inte ger upp om att få ta sig fram på isen.
  Sååå fina blåsippor.
  Önskar dig ännu en härligt solig dag!

  Kram

  Gilla

  • Ja, våren gör verkligen framsteg nu och jag njuter så mycket jag kan 😀 Trist att du inte mår helt bra ännu. Jag hoppas att hostan snart ger med sig.
   Isen är nog tjock fortfarande men jag ser längs stränderna att det spricker upp mer och mer. Jag skulle inte våga mig ut. Idag har jag inte sett någon på isen så kanske tänker de flesta likadant nu. Blåsippor blir man alltid glad av, även när de finns i massor 😀
   Jag önskar dig detsamma.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s