Fina djur

Väder och natur visar inte upp sina bästa sidor nu och då är det ju tur att det finns annat att fota och titta på. Det får bli ett antal djurbilder i det här inlägget och i mitt tycke är alla motiv väldigt fina. Att det inte alltid är den bästa kvaliteten kan ju inte de rå för. Jag hade turen att hinna ta en bild när det här tjusiga hackspettparet stannade till en kort stund. Men jag fick bara en chans innan de flög iväg och jag får vara tacksam för det. Jag tror att det är en hona till vänster men det är lite svårt att se om den röda nackfläcken saknas.

Det är två veckor sedan jag senast var på katthemmet eftersom C inte har haft möjlighet att komma dit. Jag har bestämt mig för att det inte är värt följderna av att ta ett pass ensam så då har jag avstått. Under den här tiden har det hänt saker på katthemmet. Hela ledningen har avsatts och ersatts av en ny, förhoppningsvis mer inlyssnande och bättre organiserad än den tidigare. Som jag har skrivit tidigare har jag valt att hålla mig utanför allt tjafs men jag har ändå inte kunnat undgå att känna av stämningen. Nu verkar det bli mycket bättre och det märks redan genom att fler bokar in sig på pass. Tyvärr har många volontärer slutat men kanske kan några lockas tillbaka nu. Jag känner att jag valde helt rätt väg, dvs att inte blanda mig i konflikterna utan bara ägna mig åt katterna. Därför är jag en av få volontärer som fortfarande kommer regelbundet.

C kunde inte komma den här veckan heller men jag fick en förfrågan om att dela pass med en kvinna jag har tagit pass ihop med förut. Det gjorde jag gärna och idag har jag fått mysa med ett stort gäng fina kissar igen. Jag blir alltid glad när jag kommer dit. Men idag blev det extra mysigt och det berodde till stor del på en annan filur än katterna. Vem det var får ni se i sista bilden.

Malin var alldeles nyvaken när jag kom.

Men hennes mamma, Skrållan, var uppe och väntade på mat. Nu är det inga problem att få klappa henne. Man får närma sig lite försiktigt och då tar hon gärna emot lite gos.

Två katter som jag inte kommer ihåg namnen på men det räcker ju med att de är fina.

Samma sak gäller för det här gänget. Men jag vet att den nedersta katten får ett nytt hem nu i kväll.

Det här är Busen, en snäll och tillgiven kisse.

Och nu kommer vi till det bästa den här dagen. Kvinnan jag delade pass med hade med sig finaste Vilde, en helt underbar golden. Det var tur att jag hade kommit tidigare och hunnit få undan en del jobb för när Vilde kom hade jag svårt att slita mig. Vi fann varandra direkt och jag satt minst lika mycket på golvet i hallen hos honom som jag var hos katterna. Men det är inte förvånande att han verkade lika ivrig att vara med mig som jag med honom. Han är ju en golden och de är ju glada vovvar som älskar alla som tycker om dem. För er som inte vet så har jag haft två fina goldisar. Inte samtidigt dock. Därför har jag lite extra starka känslor för just den rasen. Men det har hänt att jag har sett hundar som liknar den fina blandras vi hade också och då blir jag minst lika glad. Helt ärligt så är jag mer en hundmänniska än en kattmänniska och med tanke på hur mycket jag tycker om att vara hos katterna så förstår ni att jag verkligen älskar hundar.

Hade min första goldens uppfödare fått se Vilde så hade hon genast lyft upp honom på bordet och tagit fram saxen. Så gjorde hon i alla fall när hon gjorde hembesök hos oss ca ett år efter att vi hade fått hem vår valp. Jag tyckte att vår hund såg jättefin ut med en härlig lejonman men hon sa bestämt att så där får han inte se ut. Sedan lärde hon mig hur man trimmar en golden och jag försökte hålla efter pälsen efter det. Men det är ganska mysigt med mycket päls att gosa runt i.


14 comments

 1. Vilka härliga bilder! Hackspettarna var jättefina och alla katter med. Konstigt att det ska behövas vara tjafs, det har det varit även i en kattförening här, pengar skänktes av godhjärtade människor men verkade gå i vissa personers fickor istället.
  Hunden var ju också underbar ❤
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack Marie! Jag ser ofta hackspettar men de flyger snabbt iväg när jag närmar mig. Den här gången hade jag tur.
   Jag hoppas att allt tjafs är slut nu och det tror jag faktiskt att det ska vara. Här har det i alla fall inte handlat om misskött ekonomi utan mer om sättet att driva verksamheten och hur man behandlar människor.
   Visst var Vilde jättefin 😀
   Kram

   Gilla

 2. Jag tycker att du valde en klok strategi genom att hålla dig neutral i frågan. Rör det inte personliga angelägenheter så tycker jag att det är det är det allra bästa. Ni är där för katternas skull. Hoppas att den nya ledningen ska visa sig vara en stabil och bra sådan. Bilderna är som vanligt ljuvliga och min favoritkatt är den brun och svartrandiga, på bilden där den nedersta katten ska få ett nytt hem.

  Hur man hanterar hundens päls är väl kanske lite olika. Miss T ska ju gå i avel så hon är rastypiskt klippt vilket även Miss E är. Jag tycker de är finast så även om det kostar oss en slant för Miss E. Miss T klipps gratis. Så personligen tycker jag inte en golden ska ha en lejonman. Sedan är självklart upp till var och en och Vilde lika fin ändå så klart.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag har blivit volontär av en anledning och då håller jag mig till den 😀 Nu tror jag att det blir mycket trevligare stämning och säkert en stabilare verksamhet. Jag vet vilka som nu sitter i styrelsen och vem som är ny föreståndare och de är alla engagerade personer som har bra idéer.
   Nu vet jag att den katt du gillar heter Samwell och nu är han i sitt foreverhome 😀
   Oj, vad jag slet med trimningen av först Elton och senare Rex. Jag var tvungen att sätta plåster på fingrarna för att inte saxen skulle ge mig blödande skavsår. Jag försökte med en eldriven trimmer men den var läskig tyckte båda hundarna så jag fick fortsätta slita. Men resultatet blev oftast bra. Jag önskar att jag hade tänkt på att jag kunde ha lejt någon som fixade det men den tanken slog mig aldrig. Även om jag tyckte att Elton var fin i sin lejonman så övergick jag till att tycka att det var mycket finare med en vältrimmad hund. Men alla kanske inte vet, eller bryr sig om, hur det helst ska vara och hundarna är fina i alla fall.
   Kram

   Gilla

 3. Många söta katter, det är så märkligt med föreningar, dessa konflikter som uppstår. En kvinna jag var tillsammans med sa att ”största skälet att inte gå med i en förening är de som redan är medlemmar. Förstår mig inte på att man kan skapa konflikter i en förening för ett katthem, men vet att det förekommer i andra katthem, ex i Nynäshamn.

  Gilla

 4. Flaggspetter er ikke så vanskelige å få bilde av, de er nysgjerrige og står man rolig så går det stort sett bra. Men tråkker en for mye rundt da flyr dem. Nydelige katter å kose seg med. Det er synd det ofte blir bråk og spetakkel i grupper som skal bestemme over noe. Makt er ondskap. Godt du hever deg over det og koser med kattene.

  Gilla

  • Kanske är hackspettarna hos dig mer sociala än de som är här 😀 Så fort jag närmar mig brukar de flyga iväg och om jag lyckas få en bild så är det på långt avstånd. Men nu hade jag tur 😀 Jag har det bra som får träffa så många fina katter.
   Jag har ingen lust att blanda mig i det bråk som har varit och jag har lyckats bra med att hålla mig utanför. Men nu tror jag att det blir bättre och att stämningen ska bli bra.

   Gilla

 5. Jag bara njuter och ler! Och förstår så väl hur glad du blev över jycken! Hoppas ni träffas igen! Jag hade ingen vana alls vid husdjur som barn och ung. Sen skaffade vi en katt min första make och jag. Det visade sig inte alls fungera när bägge jobbade o katten gjorde slarvsylta av lägenheten. Nästa katt kom när dottern var tonåring, o jag kände mig på alla vis som en kattmänniska. Jojo, säger man fyra hundar senare…Dock tycker jag att kombon hund och katt är jättetrevlig, det har funkat suveränt med mina djur. Härliga bilder du förmedlar och hackisarna är så söta, du fick dem på bild i rätt ögonblick. Undrar om det möts i mitten när bägge hackat sig igenom stammen? Kram

  Gilla

  • När jag såg att Vilde var med så släppte jag allt och med ett långt ååååh tog jag mig ut till honom och hamnade på golvet med massor av gos som följd 😀 Han kommer lite då och då men jag har inte lyckats vara där samtidigt förut.
   Jag har alltid älskat hundar och vår första hund kom till familjen när jag var ca 5 år. När jag och min man byggde vårt första hus kom först en katt till oss och sedan en golden. Sedan kom Kasper och efter något år även Rex. Då hade min äldsta dotter även en katt men tyvärr blev den katten inte långlivad. Men visst är det en trevlig kombination med både katter och hundar. Lite olika kroppsspråk men de lär sig att tyda varandra.
   Hahaha, ja det vore kul om hackspettarna möttes på mitten men jag tror att de är nöjda med en ingång till ett bo. De vill ju inte att fiender ska ha flera ingångar. Men det är klart att det kanske kan vara bra med en reservutgång.
   Kram

   Gilla

 6. Så mycket söta gosenosar i ett och samma inlägg. Alla är fina men Busan fick mitt hjärta att klappa lite extra. Vilken lycka att även få gosa vovve. Fint foto på hackspettarna, där var du snabb med kameran. Det är sällan både hanen och honan är vackert fjäderklädda i fåglarnas värld.
  Smart av dig att hålla dig utanför gnisslet på katthemmet. Nu hoppas jag att alla kan dra åt samma håll och fokusera på uppgiften.
  Söndag igen! Halva dagen ska sovas bort här hos mig.
  Kramar

  Gilla

  • Ja, visst har jag det bra som får träffa så många sötnosar 😀 Busen är väldigt stilig så jag håller med om att man reagerar lite extra på honom. Du vet ju hur lycklig jag blir av vovvegos och när jag träffar en så gosvillig hund så måste jag ju passa på. Jag hade tur med hackspettarna och att jag hann ta en bild. Men sedan flög de snabbt därifrån.
   Ja, jag mår bäst av att hålla mig utanför tjafs och nu tror jag att stämningen kommer att bli mycket bättre.
   Hoppas att du sov gott 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s