Kalenderpojkar

Jag tycker att det är kul att få veta historierna bakom de katter som kommer till katthemmet. Ofta vet jag inte mycket mer än det som står på skyltarna eller ibland i vår fb-grupp. När det gäller de stiliga bröderna Mikkel och Lynx visste jag bara att Mikkel, även kallad Räven, kom först och att Lynx plötsligt också var där. Idag råkade jag se dem på bild i djurskyddets almanacka och där fick jag läsa berättelsen om varför de är hos oss. De råkade nog bara bli marskatter och nu är de även kalenderpojkar.

Den här kissen vet jag ingenting om mer än att hon är inhyst som pensionatskatt och otroligt kelig. Efter en lång mysstund slet jag mig från henne men hon sträckte flera gånger ut en tass och försökte dra mig tillbaka. Det går ju inte att gå därifrån då. När jag fixade hennes låda hade jag henne på ryggen och medan hon fick sin mat slingrade hon sig omkring mig och ställde sig upp med framtassarna mot mig. Hela tiden spann hon. Inte underligt att jag stannade extra länge hos henne.

Prinsen har lite tråkigt nu. Efter att i omgångar ha haft andra katter att ty sig till är han nu helt ensam ute i köket. Det finns några katter i olika bås men ingen att vara nära. Förr hade han sin ständiga kamrat Holly, som också har varit på katthemmet i flera år, men hon har flyttat till sitt foreverhome så nu får han klara sig själv. Jag kelar lite extra med honom också så klart. Han är ju min absoluta favorit.

Förra veckan tog jag ett pass på egen hand eftersom C inte mådde bra. Den här veckan var C upptagen på universitetet och han har dessutom varit ganska stressad så jag sa till honom att inte komma. Eftersom det är svårt att fylla alla pass skrev jag i gruppen att jag kunde ta passet i morse men att jag skulle strunta i hälften av lådorna och inte bära omkring på tunga vattenskålar (det finns inte vatten i två av rummen). Det erbjudandet togs tacksamt emot men kanske var det dumt. Nu får jag sota för det och några fler ensampass blir det inte. Förhoppningsvis återhämtar jag mig till nästa vecka då C tror att han kan komma. Jag tycker nog ändå att det var värt det eftersom kissarna ger mig så mycket.

Tyvärr avslutar jag även det här inlägget med ett trist besked. Ännu en av Biskvis ungar har dött och nu är det bara Semla kvar. Jag tror att det är han som är på den bild jag la ut förut. Han verkar i alla fall fortfarande vara pigg och må bra så nu håller vi tummarna. Han är väl omhändertagen av sina tre fostermammor.


16 comments

 1. Ja nog måste Mikkel och Lynx vara syskon för de är otroligt lika varandra och har ett ganska så speciellt utseende. Förstår att du blev kvar länge hos en så sällskaplig och kelig katt. Så ledsamt att ytterligare en kattunge avlidit men då får vi hoppas att den sista klarar sig nu.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, det är nog ingen tvekan 😀 Jag har svårt att skilja dem åt men det spelar egentligen ingen roll. Båda är skygga och drar sig undan om man försöker få närkontakt. Det blir nog bättre så småningom. Det brukar ju bli det.
   Vissa katter blir man kvar lite längre hos och jag vurmar lite extra för pensionatkatter som plötsligt blir lämnade av en omtyckt husse eller matte och instängda i ett bås med andra katter utanför. De kan ju inte förstå varför.
   Den sista lever och mår bra än så länge så det ser bra ut 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Själv förstår jag inte hur man kan lämna en fyrbent vän? Jag är djurvän så in i märgen att jag inte kan lämna våra hundar på pensionat trots att jag vet att vi ska hämta dem. När äldsta frökens svärfar (vilket han inte var då) hade hundpensionat så lämnade vi hundarna där några gånger och det gick så bra men så gick han i pension. Husvagn blir vår melodi 😀

    Kram

    Gilla

   • Vi gjorde några korta försök med både vår första golden och senare med Kasper och Rex. Det var så hemskt så det gjorde vi aldrig om. Den enda som inte verkade ha lidit av det var Rex men han var ju alltid cool i alla situationer. Vi löste det med personer de gillade och som kunde komma och bo hos dem när vi åkte utomlands och någon gång kunde vi lämna dem hemma hos personer de kände väl. Jag håller med om att det är mycket bättre med resor där hundarna kan följa med och husvagn är perfekt då 😀
    Jag har inte sett att någon av pensionatskatterna har varit stressad men lite försiktiga i en del fall och ibland väldigt uppmärksamhetstörstande.
    Kram

    Gilla

 2. Alla som engagerar sig för katter på detta sätt, utan att få betalt på något sätt, är att berömma. Dom två syskonen är supersöta, men lite halvvilda katter brukar vara svårplacerade.

  Gilla

  • För min del är det både för att hjälpa katterna och för att jag mår bra av att vara med djur. Just nu finns det en liten risk att verksamheten måste avvecklas men jag hoppas på de som står redo att ta över. Katthemmet behövs verkligen…tyvärr.
   Visst är de söta men du har nog rätt i att de blir lite svårplacerade. De har funnit sig ganska väl tillrätta men undviker närkontakt. Men efter att ha sett många solskenshistorier så har jag hopp om även de här fina killarna 😀

   Gillad av 1 person

 3. De stackars kattungarna fick inte någon bra start på livet … synd att ännu en somnat in, men skönt att den verkar må bra i alla fall.
  Härliga kalenderpojkar! De är verkligen lika varandra! Kul att läsa om deras ”bravader” 🙂
  Förstår att du trivs där med de härliga katterna, men förstår också att det kan bli lite för ansträngande för dig …
  Ha nu en fin fredag!
  Kram

  Gilla

  • Nej, de fick ingen bra start. Jag hörde något om att mamman hade fallit ner från något och kan då ha skadat ungarna. Men hon hade också feber och dåligt allmäntillstånd så kanske förde hon över någon slags infektion. Det är bara spekulationer men visst hade den lilla familjen otur.
   Räven och Lynx har haft bättre tur och jag hoppas att de snart ska bli mer tillitsfulla och få ett nytt hem. Kanske tillsammans för det tror jag att de vill. Jag har utvecklat ett behov av att få komma till katthemmet och jag mår bra av att få den närheten. Men det blir lite för jobbigt att fixa allt själv så det ska jag försöka undvika.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Jag älskar när du publicerar bilder på dom fina katterna! Sån glädje!! Tråkigt dock att fler kattungar dött.
  Kram

  Gilla

  • Kul att du tycker så 😀 Jag visar gärna upp de fina katter jag träffar. De var en familj bestående av mamman och tre ungar och nu är bara en unge kvar. Sorgligt men det fanns inte mycket att göra. Oftast går det mycket bättre än så när vi får in dräktiga honor.
   Kram

   Gilla

 5. Men nog måste de kalenderpojkarna vara bröder ur samma kull, så mycket som de liknar varandra! Riktiga marodörer, men det handlar ju om att överleva! Och det kan många katter vara extremt duktiga på när det kniper. För dem har det ju ingen betydelse om det är en mus eller fågel de fångar, mat som mat…
  Har tänkt mycket på mina missar nu för nu börjar grannkatterna vara ute mer när våren har kommit. Daniel är så glad i katterna, han hade ju så fina kattkompisar, men de här kissarna är ju inte alls hundvana så de flyr.
  Hoppas du får en skön solig helg/ Kramen

  Gilla

  • Ja, det är nog ingen tvekan om att de är bröder och som tur är kom de båda till oss 😀 Katter är ju rovdjur och det är inte alltid kul att tänka på. Men jag ville helst hålla våra katter inne när det blev säsong för fågelungar. Men så kan man ju inte göra med katter som är vana att vara ute. Men när vår första katt kom med en harunge utan huvud och stolt ville ta in den till oss, då tyckte jag inte om honom på ett tag.
   Dina katter har det jättebra och det vet du men det är klart att du saknar dem i alla fall. Stackars Daniel som inte kan få en kattkompis hur mycket han än försöker.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 6. Sötaste prinsen i sin lilla korg. Förstår att han är din favorit och lite extra kel är han absolut värd.
  Även om det inte var så kul att bli av med sina höns eller få andra husdjur på dåligt humör så måste jag ändå säga att det var en liten smårolig berättelse. Förlåt! Grymt lika var de också.

  Kram

  Gilla

  • Prinsen är en riktig raring och alltid pigg på lite gos 😀 Det är klart att han ska få det.
   Katter är ju rovdjur och de vill ha mat och även om det känns grymt att de tar höns så förstår inte katterna att det är fel. Men det är bra att de kom till katthemmet och får mat och omvårdnad hos oss. Jag fnissade också lite åt tjyvkatterna 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s