Ett annorlunda klotterplank

Jag brukar inte bli glad av att se klotter, om det inte är ett sanktionerat (haha, nu fick jag med ordet jag skrev om i förra inlägget) klotterplank. Men idag blev jag faktiskt glad när jag kom fram till den här snöhögen. Målningarna var säkert mycket tydligare när de var nygjorda men det går ändå att tyda en hel del. Jag gillar fredsmärket i hjärtat till vänster. Kanske är det inte en tillfällighet att just den målningen hamnade där just nu. Jag blev även lite nostalgisk när jag tyckte mig se Drutten nedanför två andra figurer till höger om den utgrävda och färgmarkerade trappan. Jag klättrade inte upp för att se vart hålet ledde. Det såg lite väl brant ut. Nu efteråt tänker jag att jag borde ha gått runt och sett efter om det fanns något spännande på andra sidan. Kanske en snörutschkana

Snöhögen kommer att reduceras rejält vartefter vårvintersolen blir allt starkare. Just idag var det mestadels mulet och dessutom blåsigt men mer finväder väntar i morgon.

Grusvägarna börjar se ut så här och jag tänker på alla hundägare som nu måste börja torka tassar och magar på sina fyrbenta vänner.

Men det går fortfarande att hålla sig till snöiga stigar där det kommer att vara fritt från lera ett tag till.

Någon mer ispromenad blir det inte för min del. För några dagar sedan läste jag i fb-gruppen ”Östersundare” om en tjej som hade gått igenom isen. Som tur var kunde hennes pojkvän dra upp henne. Det plumset skedde visserligen en bra bit från Medvinden men jag känner ändå att nu räcker det för den här vintern. Där nere ser det ut att vara lite väl blöt is nu och då är det lite för läskigt. Men det är säkert inget fel på isen och jag såg en del folk som verkade kunna gå där utan att isen sprack sönder.


16 comments

 1. Det var onekligen ett annorlunda klotterplank med en symbol som definitivt ligger i tiden.
  Det gäller att vara försiktig med isarna. Hade jag hört om någon som gått igenom isen hade jag definitivt avstått för att gå på den. Tagit det säkra före det osäkra helt enkelt vilket absolut känns bäst.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  • Ett klotterplank som ingen kan ha något emot.
   Jag är nog överdrivet försiktig och håller mig borta från isen trots att jag ser många vara där ute om dagarna. Jag har fått många sköna promenader där så jag känner mig nöjd 😀
   Kram

   Gilla

 2. Den där isen är inte alltid så säker så det är bra att du är försiktig. Fy tusan för att hamna i plurret oplanerat med kläder på och ännu värre att hamna under isen.
  Nu töar det rejält hos dig. Det går säkert undan när det väl har börjat.
  Önskar dig en bra dag och fint promenadväder.

  Kram

  Gilla

  • Jag tror att Medvinden är säker och att de har koll på den. Men jag vågar inte ta risken och nu håller jag mig på land. Just att hamna under isen och inte hitta hålet där man föll i känns som en mardröm.
   Ja, nu töar det men det kommer säkert mer snö och kyla innan det blir riktig vår.
   Tack Lotta. Det blev en skön promenad idag också 😀
   Kram

   Gilla

 3. Gillar klotterplanket hos dig … så fint med hjärtat – och visst är det Drutten som syns där. 🙂
  Klokt att inte gå mer på den isen!
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, visst var det fint 😀 Kul att du också såg Drutten och att vet vem det var. Men det är klart att du visste. Drutten och Gena var stora under en ganska lång tid och alla tittade nog på de små korta snuttarna.
   Många ger sig fortfarande ut på isen och det är nog ganska säkert. Men jag vill inte riskera något så för min del får det vara.
   Tack och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Uff isen er skummel om våren, det er nok best å holde seg på land framover. Her er det mange varmegrader på dagtid, men ennå kaldt om natta. I natt var det hele 11 kuldegrader da jeg dro på jobb.

  Gilla

  • Isen är nog fortfarande ganska säker och jag ser många som ger sig ut dit. Men jag håller mig på land hädanefter. Det har varit plusgrader om dagarna ett tag nu men det kommer säkert någon ny period med snö och kyla innan vintern är helt slut.

   Gilla

 5. Nämen vilket kul klotter, funkar med sprejfärg även på snö! Du är klok som låter bli isarna, jag tycker att det är läskigt så fort det blir vatten ovanpå isen, då inbillar jag mig att det tinade vattnet smälter bort isen mycket fortare. Du har många snöiga fina vägar att gå, Jag vet precis hur förfärligt lerigt det blir snart, men har redan börjat förbereda i badrummet där jag ska ha en badbalja till hunden. Tack o lov är han inte emot att duscha, bara han slipper bli blöt om huvudet…ler
  Kram från pörtet

  Gilla

  • Jag har aldrig sett ett liknande klotterplank så det var kul 😀 Förmodligen funkar inte sprejfärg på nysnö men när den har smält och töat några gånger så blir nog ytan tillräckligt hård för att färgen ska stanna kvar.
   Jag kommer säkert att se folk på isen flera veckor till men för min del räcker det nu. Här tas inga risker. Än så länge har jag fina, snöiga stigar att gå på och jag söker mig till dem. När det är blött och lerigt ute tänker jag ofta på hur mycket jobb det var med torkning av både tassar och magar och då känner jag att det är ganska skönt att inte ha någon hund längre. Kanske är det så att jag letar efter fördelar med ett liv utan hund för att längtan inte ska bli alltför stark. För det är klart att jag saknar mina vovvar.
   Kram

   Gilla

 6. Det var verkligen gulligt klotter!
  Hjälp vad hemskt att isen brast! Vilken tur att hon blev uppdragen. Bra att du håller dig från isarna.
  Kram

  Gilla

  • Ja, visst var det 😀 Nu är allt klotter borta men snöhögen med trappsteg och tunlar är kvar.
   Det finns alltid vissa platser där isen är svagare, t ex där vattendrag kommer ut i sjön. Hon hade verkligen tur att det gick så bra. Jag tror att isen håller för mig flera veckor till men jag chansar inte.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s