Sommarplaner

Det är kanske lite tidigt för de flesta att ha sommarplaneringen klar redan nu men jag är en planerande person som vill ha koll på vad som väntar. Därför vet jag nu att jag har väldigt mycket kul och härligt framför mig och det kan jag tänka på och se fram emot under de tre månader som återstår tills jag ger mig iväg. Det blir en resa både till väst- och östkusten, Öland och lite däremellan. Jag ska träffa mina barn och annan släkt och det blir även kul möten med tre bloggvänner. Två av bloggvännerna följer sedan med mig hem när det är dags att vända hemåt.

Men innan dess är det mer vinter att ta vara på och sedan hinner det bli både vårvinter och vår innan planerna ska verkställas. I morse blev det ännu en härlig promenad i fantastiskt väder. Termometern visade -14 grader men det var vindstilla och solen sken på mig.

Det var lugnare på Medvinden i morse än i helgen men en liten traktor gjorde mig sällskap. Den hade plogen nerfälld men jag tror inte att den gjorde så stor skillnad mot innan. Jag kan konstatera att den här isvägen blir smalare för varje snöfall. Men än så länge får jag och alla andra plats ändå.

Det började dyka upp fler och fler skridskoåkare och de åkte mot markdimman längre bort.

In i dimman. Men jag vek av precis här och var snart hemma igen.

Jag gick ut på balkongen och försökte skyffla undan lite snö så att en stol kan ställas där när solen börjar värma lite mer. Snart är vårvintern här.


25 comments

 1. Du har alltså planerat för ännu en härlig sommar på resande fot. Det är verkligen något att se fram emot.
  Minus 14 grader kan kännas lite kallt, men rör man på sig som du gör, så blir man varm. Och kan ta fina vinterbilder att lägga in på bloggen.

  Gilla

  • Ja, jag måste ha något litet äventyr framför mig att se fram emot och nu är det färdigplanerat 😀
   Jag blir alltid varm av att gå och särskilt om händerna. Underligt nog är det hakan som är mest känslig för kyla men det är lätt avhjälpt genom att dra upp halsduken en bit.

   Gilla

 2. Så kul att kunna, vilja och våga planera.
  Sådan var jag alltid förr innan jag blev sjuk, sedan vågade jag inte längre.
  Men NU gör jag det i alla fall, så får vi se. . .
  Njutningsbilder!

  Gilla

  • Jag vet aldrig i förväg hur jag kommer att må men hittills har mina sommarsemestrar inte blivit begränsade pga värk. Inte mer än vanligt i alla fall och det är ju det jag är van vid och utgår ifrån. När jag upptäckte att jag trivdes med att resa på egen hand och att det fungerade bra släppte rädslan och nu känner jag bara glädje och förväntan. Men det är så klart roligare med sällskap och jag har haft turen att får sällskap av min son många gånger och även av min syster.
   Vad spännande att du också kan, vill och vågar nu 😀 Jag ser fram emot att få se och läsa om vad det blir…förutom flytten som i sig är ett stort äventyr.
   Tack Barbro!

   Gilla

 3. Min och sonens plan är att åka österut, Baltikum, men har dragit lite i handbromsen pga utvecklingen i öster. Det räcker med att jag var i Moskva i samband med kuppen mot Gorbatjov i augusti-91, skottlossning och stridsvagnar på gatorna.

  Gilla

 4. Planlegging er halve turen, så det holder jeg med deg i. Jeg har også så smått startet litt planlegging. Det er litt uvisst om Bella får valper eller ei ennå. Får hun ikke valper så blir det fjellturer, får hun valper er jeg ennå i tenkeboksen om jeg skal beholde en valp selv eller ei. Da blir det nok kortere turer hjemme fra isteden.

  Gilla

  • Ja, det är roligt att planera och hur det än blir med Bella och valpar så blir säkert sommaren härlig. Vare sig det blir en ny liten familjemedlem att anpassa sig till eller inte så hittar du säkert på kul äventyr efter de förutsättningar som finns 😀

   Gilla

 5. Härliga bilder från din promenad … precis så som du vill ha det!
  Underbart att läsa om alla trevligheter som väntar! Kommer att bli ett äventyr för alla inblandade!
  Kram

  Gilla

 6. Du är väl fantastisk som redan planerat sommaren. Jag såg på Lars Lerin på tv och dom var på höga kusten. Det är ett underbart ställe. Har du varit dit? Om du har någon tid över så kanske det vore något för oss att åka en sväng till och se på allt vackert som finns att se där. Vad tror du? Det är ju några sommarmånader som förhoppningdvis räcker långt in på hösten i alla fall. Vi får ses framöver våren och prata lite.

  Gilla

  • Haha, så fantastisk är jag inte 😀 Jag vill bara veta att jag hinner boka fina boenden innan de blir bokade av andra.
   Jag har inte glömt att vi har tänkt hitta på något och det är klart att vi ska göra en liten resa tillsammans. Jag och min son åkte längs höga kusten i somras men det är en lång kuststräcka och jag åker gärna dit igen. Men jag hoppas också att du kan träffa mig och de bloggvänner jag får med mig hem i sommar. Anki känner du ju via bloggen och Paula kanske du har sett i min blogg när jag besökte henne i höstas. Ett bloggvänsmöte måste vi kunna få till. Var och vilken dag kan vi återkomma till. Anki och jag har även en annan gemensam bloggvän här på Frösön så om allt klaffar kan vi bli fem stycken kvinnor som alla har förutsättningar att trivas tillsammans.
   Jag skriver till dig via messenger så kan vi bestämma mer om vart du och jag ska åka. Det blir ännu ett jättekul äventyr att se fram emot 😀

   Gilla

 7. Vad härligt det låter att ha sommarplaner! Vi har fått lämna in semesterönskemål och det känns härligt. Jag vill gärna vara ledig på Dantes födelsedag, vi får se hur det blir.
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag har ju förmånen att veta att jag är ledig hela sommaren och då kan jag vara tidig med att planera. Jag hoppas att du får ledigt på Dantes födelsedag och att du kan träffa honom då.
   Kram

   Gilla

 8. Så härligt att redan ha sommarens planer klara och utifrån vad du berättar så kommer det säkert att kli väldigt bra och trevligt. Vi har inte alls kommit så långt utan kastar oss mellan ytterligheter. Vi funderar på husvagn för att kunna resa med hundarna, Gotland eller kanske en charterresa. Så splittrade är vi men så får det nog vara ett tag till. Vi hoppas i alla fall på besök av sonen och av yngsta dottern.

  Vilka härliga vinterbilder du bjuder på. I dag har vi haft sol vilket kändes väldigt skönt. Då anar man verkligen våren här hos oss.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  • Det kommer att bli en jättefin sommar. Nu hoppas jag bara på att vädret ska samarbeta lite också. Jag rekommenderar husvagnssemester med hundarna. Vi har rest omkring i hela Sverige med våra hundar och både de och vi har hittat våra platser i husvagnen och det har varit jättemysigt. Men både Gotland och en utlandsresa låter också härligt. Gotland kan man faktiskt också resa till med husvagn. Vi spontanåkte dit en sommar när vi inte ville åka hem. Hundarna var tvungna att stanna i husvagnen men såvitt jag vet kan man boka in sig i särskilda platser där hundar får vara under båtresan. Ni kommer säkert att få en skön sommar oavsett semesterval 😀
   Kram

   Gilla

 9. När man ska hinna med så mycket som du så vill det nog att man ger sig i kast med planering i tid. Jag var faktiskt sådan som yngre, längre resor gick jag minutiöst igenom resrutter, sevärdheter, övernattningar och dyl. Men det har jag släppt, hihi
  Känns väldigt tryggt att komma till Jämtland i ditt sällskap, då blir det ordning och reda och trevligt och mysigt! Ser mycket fram emot det! Mina tjejer har ännu inte fått klart med sina semestrar men har lovat ta hand om jycken även om de jobbar. Dottern är ju fortfarande mycket hemma och arbetar så det ska gå bra. Är det inga som åker spark där på isen? Jag är lite ledsen över att min spark har frusit fast i isen, nu hade jag kanske kunnat använda den. Å andra sidan brukar jag få ont i ryggen och det har jag ju redan så…lika bra att låta bli. Underbart att se att så många verkligen utnyttjar den fina gatan där på sjön.
  Kram

  Gilla

  • Så himla digert program har jag inte i sommar om jag jämför med förra sommaren. Men det känns lika spännande och kul och det ska bli både nostalgi och nya upplevelser 😀
   Hahaha, det är bra att du känner dig trygg med mig men jag ska nog få dig och Anki att delta i planeringen. Jag ska i alla fall lägga fram en del alternativ och så får ni välja. Jag ser också väldigt mycket fram emot att få ha er hos mig.
   Jodå, det är en hel del sparkåkare på isen men jag har inte fått med dem på bild. Jag klarar inte av att stå lutad i den ställningen och inte heller att sparka så för mig är det apostlahästarna som gäller. Jag håller med om att det är kul att så många hittar ut på isen. I år är den verkligen fin och håller länge.
   Kram

   Gilla

 10. Ska bli så fantastiskt kul att få träffa dig igen fast denna gången på mina öar. Jag har beställt vackert väder den veckan du är på detta hållet. Men nu så njuter jag av dina fina vintriga foton lite till. Snart kan du njuta på din sköna balkong. Kan tänka mig att vårsolen bjuder på lite värme där.
  Önskar dig en finfin fredag. (jag försöker njuta trotts oroligheterna som sker, fruktansvärt)

  Kramar

  Gilla

  • Jag tycker precis likadant och jag ser otroligt mycket fram emot det 😀 Perfekt att du fixar finvädret också och kanske kan jag t o m doppa stortån i havet. Men jag gissar att det inte är så varmt i början av sommaren så det får nog räcka med just att doppa stortån 😀
   Tack Lotta! Vi måste kunna njuta av fina dagar och små glädjeämnen trots allt hemskt som händer. Men visst finns det där i bakhuvudet hela tiden.
   Kram

   Gilla

 11. Nästa vår/sommar har vi massor av plats så då är du mer än välkommen att mellanlanda hos oss om du är på genomresa ❤️

  Gilla

  • Hahaha, det tog ett tag innan jag luskade ut att det är du bakom den här pseudonymen. Jag tog det på wordpressadressen men där fanns det inget att hämta 😀 Jag har för mig att du hade den bloggadressen när vi först blev bloggvänner. Jag har sett det bygge ni håller på med på instagram och självklart vill jag jättegärna titta förbi om eller när jag har vägarna förbi nästa sommar. Det bestämmer vi 😀
   Kram ❤

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s