Vädergudarna hörde mig

Vilken härlig dag jämfört med tidigare i veckan. Det var mulet hela förmiddagen men när jag gick ut vid tolvtiden började det spricka upp lite och jag såg små blå flikar av himlen. Jag såg också två rådjur och av någon anledning verkar de vara många fler just nu. Idag var de bara två men igår vet jag inte hur många som tittade på mig bakom träd och buskar. Det kanske är så att de samlas när vinterförhållandena gör det svårt att ta sig fram och att hitta mat. Men varför? Hjälper de varandra på något sätt eller är det så enkelt som att vissa platser bjuder på mer lättfunnen mat? Kanske känner de sig tryggare när de samlas. Det är ju svårare att hinna springa undan från fiender, vilka de nu kan vara när björnarna sover. Människor så klart men de verkar inte vara särskilt rädda för mig. En och annan varg kan ibland vandra förbi här och ibland hör jag talas om lodjur. Men i övrigt vet jag inte vilka fiender rådjuren har. Efter en snabb googling vet jag nu att jag gissade rätt. Det var bara räven jag glömde men den tar bara kid.

Sprickorna i molnen blev allt större och när jag kom fram till den stuga jag har skrivit om förr, och som jag gärna skulle bo i, började solen bryta igenom molntäcket.

Det blev inte helt klart men solen värmde mig hela vägen hem. Jag gick så klart ut på Medvinden för att inte missa en enda stund av sol 🌞


19 comments

 1. Efter flera dagar av snöande i rikliga mängden så är det ok idag även om det är 18 grader kallt men börjar bli lite varmare nu när solen tittar fram. Fy så det vräkt ner och förstört alla planer. Nu har vi i alla fall skottat klart på gården och vägarna men det går inte att gå på sjön längre. Visserligen finns det några skoterspår men dom är så mjuka så man nästan vrickar fötterna när man går på dom. Jag lyckade i alla fall ta mig till vattengyman i onsdags men fick skrapa och sopa bilen tre gånger den dagen. Må det sluta snöa nu.

  Gilla

  • Här trampas stigarna upp ganska snabbt efter snöfall och Medvinden snöröjs så fort det behövs. Det är fördelen med att bo lite mer centralt. Det verkar som om det ska bli några dagar utan snö så jag hoppas att du slipper mer skottande på ett tag.

   Gilla

 2. Äntligen kom då solen till dig … härliga vinterbilder!
  Här fick vi snö under natten till idag … inte mycket men mer än tillräckligt. Nu skiner i alla fall solen, men mer snö lär vara på väg – känns lit onödigt! Blommande hassel igår och snö idag – jag vet vad jag föredrar 🙂
  Njut av vintern och solen!
  Kram

  Gilla

  • Ja, den var efterlängtad. Tack Anki! Det är så här jag vill ha vintern 😀 Vi får väl hoppas att vintern stannar hos mig ett tag till och att den försvinner från Östergötland nu. Då blir vi riktigt nöjda båda två. Jag njuter och trivs 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Kom till mig också kära sol. Som tur är så kan jag njuta av fina foton men solens värme känner jag inte av. Blev så sugen på att åka längdskidor. De är ju för söta de där rådjuren när de kikar på dig.

  Kram

  Gilla

  • Kanske får du som du vill för jag tror att solen har övergett oss här uppe idag. Men förhoppningsvis räcker den till för oss båda 😀 Vem vet, du kanske får en chans att åka skidor innan februari är slut. Det kan fortfarande komma snö.
   Rådjuren är så fina och de verkar klara sig bra i vinterlandskapet. De får gärna titta på mig och jag tittar tillbaka 😀
   Kram

   Gilla

 4. Du och jag känner lika inför vintern. Älskar en riktig vinter. Självklart skiner inte solen varje dag men det ska knarra under sulorna och det ska finnas snö. I Dalarna har ju vintrarna blivit bedrövliga. Jag tänker mycket på kommande generationer, men det kanske är så att man inte saknar det man inte upplevt. Men vi behöver ju årstidernas växlingar av tusen anledningar, inte minst för klimatet. Jag njuter så mycket av dina fina foton. Kram!

  Gilla

  • Ja, vinter ska vara vinter och då ska det finnas snö och vara minusgrader. Om solen sedan skiner så blir det extra härligt 😀 Vintern blir kortare och varmare här också men än så länge är den ok. Jag vill helst inte uppleva den dag då årstiderna har försvunnit in i en enda lång period med samma klimat.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s